واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تحرک چراغ خاموش ناطقنوری در دفاع از روحانی و اصلاحات
روز نو : سفره افطار ناطقنوری میزبان جمعی از شخصیتهای سیاسی برجسته اصلاحطلب و حامی روحانی بود. این مراسم در حالی برگزار شده که اصولگرایان تلاش دارند ناطق را به میان خود بکشانند. آنها میگویند ناطق یک ظرفیت سیاسی است که به جریان اصولگرایی تعلق دارد. اما ناطق تکلیف خود را با اصولگرایان مشخص کرده و با بیان اینکه «من عضو جناح راست سنتی نیستم» دست رد به جناحی شدن زده است. از طرفی پهن شدن سفره افطاری وی برای اصلاحطلبان و اعضای کابینه روحانی، از ظرفیت ناطق نوری برای تقویت چهرههای معتدل هر دو جناح حکایت دارد؛ کسی که مواضع او طی سالهای اخیر همسو با آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در برابر تندروها بوده است.
شیخ نور در سال 76 رهبر اصولگرایان و رقیب سرسخت اصلاحطلبان شناخته میشد. هفت میلیون رأی او در مقابل 20 میلیون رأی رئیس دولت اصلاحات، حاکی از فاصله زیاد او با جریان اصلاحات داشت. اما ورود احمدینژاد معادله را بر هم زد. ماجرای فاصلهگرفتن علیاکبر ناطقنوری از اصولگرایان از انتخابات سال 84 شکل گرفت و هرقدر که اصولگرایان پشت تندرویهای احمدی نژاد صف کشیدند به همین اندازه رئیس دفتر بازرسی بیت رهبری نیز کمتر با اصولگرایان دیده شد. هواداران احمدینژاد در ابتدا اصلاحطلبان را قلع و قمع کردند اما کمکم ساختارشکنیهای رئیس دولت برآمده از رایحه خوش خدمت، گریبانگیر اصولگرایان هم شد و در دو سال پایان عمر دولت دهم به تقابل با مجلس اصولگرایان نیز کشیده شد.
امید اصولگرایان به بازگشت شیخ
بههر حال دو سال است احمدینژاد رفته است و اصولگرایان از ترس تفرقه و در پی آن شکست در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی، دوباره به یاد محور وحدت قدیمی خود افتادهاند اما به نظر میرسد که موضوع بازگشت به محوریت ناطق ناطق نوری برای اصولگرایان کمی دیر شده است.
چند روز پیش یک عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی نمایندگان ادوار از پیشنهاد اعضای شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری برای پذیرفتن ریاست این جبهه توسط ناطق نوری خبر داد و اعلام کرد که ناطق این پیشنهاد را نپذیرفته است. پیش از این هم خبرهایی از احتمال ریاست «علیاکبر ناطقنوری» در جبهه پیروان و رهبری از سوی برخی چهرهها و رسانههای اصولگرا مطرح شده بود، اما هر بار ناطقنوری این موضوع را رد کرده است. همت بیگمرادی، عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی نمایندگان ادوار، با بیان اینکه «اعضای شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری به ناطق پیشنهاد ریاست این جبهه را دادهاند»، گفته است: «پس از درگذشت مرحوم عسگراولادی اعضای شورای مرکزی جبهه پیروان و بعضی از شخصیتهای سیاسی که نمیتوان نام آنها را اعلام کرد، به ناطقنوری رسما پیشنهاد ریاست جبهه پیروان را دادند اما وی این دعوت را رد کرد.» به گزارش «تسنیم» او افزوده است: «ناطقنوری به دلیل حضور در دفتر مقام معظم رهبری و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، دعوت شورای مرکزی جبهه پیروان را نپذیرفت. اما به نظرم اگر این دعوت همچنان ادامه یابد، ناطق به خاطر انسجام تشکلهای اصولگرا ریاست جبهه پیروان را خواهد پذیرفت.»
محمدرضا باهنر: آقای ناطق یک ظرفیت خوب و بزرگ در عالم سیاست است و اینکه بعضیها تردید میکنند که اگر بیاید جزو کدام طیف است، باید گفت که ایشان یک ظرفیت بزرگ اصولگرایی است و توقع داریم و درخواست میکنیم که وارد فعالیت سیاسی شوند و از ایشان میخواهیم بدون شرط وارد شوند
از طرفی اواخر سال گذشته، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره ناطقنوری و جایگاه او در جریان اصولگرایی گفته بود: آقای ناطق یک ظرفیت خوب و بزرگ در عالم سیاست است و اینکه بعضیها تردید میکنند که اگر بیاید جزو کدام طیف است، باید گفت که ایشان یک ظرفیت بزرگ اصولگرایی است و توقع داریم و درخواست میکنیم که وارد فعالیت سیاسی شوند و از ایشان میخواهیم بدون شرط وارد شوند و تنها چالشی که با ایشان داریم این است که ایشان باید احساس تکلیف کنند.
این امیدواری و خوشبینی اصولگرایان به ناطقنوری در حالی است که وی بارها دست رد بر سینه آنها زده است. ناطق تا آنجا پیش رفت که در سخنرانی خود در مراسمی که برای قدرشناسی از او در دانشگاه مینودشت استان گلستان برگزار شده بود، عنوان کرد: «من عضو جناح راست سنتی نیستم و این مارک اشتباهی است که در مورد من به کار گرفته شده است.» ناطقنوری پیش از این، به نوعی دیگر پاسخ اصولگرایان را داده بود. او که در آستانه ٧٠ سالگی است و در جریان انقلاب اسلامی در مناصب مختلفی حضور داشته، تأکید کرد: «عمر سیاسی من تمام شده است.» با این حال این روزها حرف از ظرفیت سیاسی ناطقنوری مطرح شده و این در حالی است که ناطق تکلیفش را در عمل و کلام با اصولگرایان مشخص کرده است و در هیچیک از تحرکات سیاسی اصولگرایان مشارکتی نمیکند.
ناطق ظرفیتی برای اصلاحات
رقیب دیروز رئیس دولت اصلاحات در انتخابات سال 92 در کنار او قرار گرفت و همصدا با اکبر هاشمیرفسنجانی از نامزدی با رمز عبور تدبیر و امید حمایت کرد. روحانی حلقه وصل شد و با پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری، ناطق به عنوان حامی رئیس دولت یازدهم در مراسم تحلیف وی شرکت کرد. با این حال ناطقنوری در ابتدای کار دولت روحانی، خط سیاسی خود را با اصلاحطلبان تعریف و مشخص کرد و گفت که «به عنوان سردسته اصلاحطلبان به میدان نخواهم آمد.»
او همان قدر که از در دست گرفتن هدایت اصولگرایان گریزان است، ترجیح میدهد به یکی از شخصیتهای محوری اصلاحطلبان نیز تبدیل نشود. با این حال ناطق نوری در چند مدت اخیر همچون آیتالله هاشمی رفسنجانی همواره در مقابل تندروها موضعگیری کرده است. او در در جریان برگزاری نخستین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم مناطق آزاد کشور در چابهار اعلام کرده بود که گروههای تندرو و افراطی میخواهند از حق، استفاده باطل کنند و سبب اسلامهراسی در دنیا شوند.
مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر و شهید عباسعلی ناطقنوری را میتوان در همین قالب ارزیابی کرد؛ مراسمی که عصر پنجشنبه 4 تیر در حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) لواسان برگزار شد و سفره افطار ناطق میزبان شخصیتهای مختلف سیاسی از جمله اعضای کابینه حسن روحانی بود. در این مراسم که افرادی از جمله سیدحسن خمینی، قدرتالله علیخانی، محمد موسوی بجنوردی، سیدحسین هاشمی، عبدالرضا رحمانی فضلی و علیاصغر فانی حضور داشتند، حجتالاسلام مسیح مهاجری سخنران برنامه بود.
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]