محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842337821
بیماری سالک را بهتر بشناسیم
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بیماری سالک را بهتر بشناسیم
کارشناس دامپزشکی خوسف گفت: سالک یا بیماری لیشمانیوز از جمله بیماریهای زئونوز است که در 88 کشور در چهار قاره بومی و بعد از مالاریا مهمترین بیماری مناطق حاره بشمار میآید.
آفتاب : «رضا محمودیزواره»، در گفتوگو با ایسنا، گفت: انگلهای لیشمانیا بعد از اینکه دابلیو. بی. لیشمن در سال 1901 یکی از اولین سویههای انگل را شناسایی کرد به این نام نامگذاری شدند.
کارشناس دامپزشکی خوسف ادامه داد: بیماری به چندین شکل و عمدتاً به فرم جلدی(سالک) دیده شده است.
محمودیزواره تصریح کرد: اگر چه این شکل از بیماری معمولاً موجب مرگ نمیشود، اما بهعلت طولانی شدن و ظاهر بدمنظره زخمها سبب آسیبهای جدی از جنبه روانی و اجتماعی میشود.
محمودیزواره با اشاره به اینکه لیشمانیوز پوستی(سالک) از قدیم در ایران شناخته شده بوده است، اظهار کرد: همچنین اپیدمیهای کشنده فرم احشایی این بیماری گاه موجب مرگ و میر هزاران نفر شده است.
انتشار جغرافیایی
وی تصریح کرد: این انگلها در 22 کشور در قاره اروپا و امریکا و در 66 کشور از کشورهای آسیایی و آفریقایی گسترش دارند.
کارشناس دامپزشکی خوسف افزود: عفونت انسانی در 16 کشور اروپایی از جمله فرانسه، ایتالیا، یونان، مالت، اسپانیا و پرتغال دیده شده که بیش از 90 درصد موارد لیشمانیوز احشایی در بنگلادش، برزیل، هند و سودان و بیش از 90 درصد اشکال لیشمانیوز جلدی در کشورهای ایران، افغانستان، نپال، سوریه، عربستان سعودی و پرو اتفاق میافتد اما این انگل در منطقه جنوب شرقی آسیا وجود ندارد.
عامل بیماریزا
وی خاطرنشان کرد: عامل بیماری، انگل پروتوزآ از جنس لیشمانیاست و به دو شکل پروماستیگوت(دوکی شکل دارای تاژک آزاد) و آماستیگوت(فرم داخل سلولی فاقد تاژک) دیده میشود.
کارشناس دامپزشکی خوسف ادامه داد: بیش از 20 گونه و تحتگونه از انگل باعث عفونت انسان میشود که هر کدام موجب طیف متفاوتی از علائم میشوند.
راه انتقال
محمودیزواره اظهار کرد: مهمترین راه انتقال بیماری از طریق گزش پشه خاکی است که این پشههای ریز خونخوار، به رنگ ماسه هستند، طول پرواز آنها کم و در مکانهای تاریک و مرطوب بخصوص در نقبهای جوندگان کوچک و همچنین در مناطق جنگلی و غارها، اطراف شهرها و زیر سنگها و نخالههای ساختمانی زندگی میکنند.
وی تصریح کرد: لیشمانیوز دنیای قدیم توسط پشه خاکی جنس فلبوتوموس و لیشمانیوز دنیای جدید توسط پشههایی از جنس لوتزومیا انتقال مییابد.
کارشناس دامپزشکی خوسف گفت: حیوانات وحشی، اهلی و انسان نیز میتوانند بهعنوان مخازن عفونت عمل کنند، اغلب اشکال عفونتهای لیشمانیوز از پستانداران کوچک که بهعنوان مخازن عفونت هستند، منشاء میگیرند.
علائم بیماری
محمودیزواره تصریح کرد: علائم بیماری لیشمانیوز را میتوان به سه فرم اصلی لیشمانیوز احشایی یا کالاآزار، لیشمانیوز جلدی و لیشمانیوز جلدی - مخاطی تقسیم کرد.
وی افزود: لیشمانیوز احشایی یا کالاآزار از نظر اپیدمیولوژی دارای سه تیپ هندی، آفریقایی و مدیترانهای است.
کارشناس دامپزشکی خوسف ادامه داد: فرم مدیترانهای بیماری دارای انتشار جغرافیایی وسیعی و کالاآزار ایران از نوع مدیترانهای و عامل آن لیشمانیا اینفانتوم است.
محمودیزواره ادامه داد: علائم بیماری در فرم احشایی شامل تب بالا و نامنظم، اسهال، بزرگ شدن طحال و کبد، تورم غدد لنفاوی، لاغری شدید، آنمی و لکوپنی و در صورت عدم درمان 100 درصد کشنده است.
وی تصریح کرد: لیشمانیوز جلدی به دو شکل متفاوت بروز میکند، لیشمانیوز جلدی روستایی(مرطوب) و لیشمانیوز جلدی شهری(خشک) که دارای اختلافات اپیدمیولوژیکی قابل ملاحظهای هستند.
کارشناس دامپزشکی خوسف اظهار کرد: نوع روستایی یا مرطوب در ایران لیشمانیا ماژور عامل لیشمانیوز جلدی روستایی است و ناقل آن پشه خاکی فلبوتوموس پاپاتاسی است.
محمودیزواره گفت: این نوع بیماری، زئونوز و بیشتر بین حیوانات شایع است، مخزن اصلی آن یک نوع موش صحرایی از خانواده ژربیلها به نام رومبومیس اپیموس است.
وی افزود: بیماری شیوع فصلی دارد و قسمت اعظم موارد انسانی در ماههای آبان تا دی آغاز میشوند، ضایعات بیشتر در اندامها(دست و پا) بوده و معمولاً فاقد درد و خارش هستند.
کارشناس دامپزشکی خوسف گفت: در سالک مرطوب، زخم بزرگتر و میزان ترشحات و اگزودا زیاد است و زخم را به عفونت ثانویه توسط باکتریها مستعد میکند.
محمودیزواره تصریح کرد: افرادی که به فرم مرطوب مبتلا میشوند در برابر فرم خشک هم ایمنی پیدا میکنند، اما عکس آن صادق نیست.
وی ادامه داد: کانونهای سالک روستایی ایران در آبادیهای اطراف اصفهان و نیز سرخس، ترکمن صحرا، اسفراین، شاهرود است.
کارشناس دامپزشکی خوسف یادآورشد: نوع شهری یا خشک به این بیماری زخم شرقی(oriental sore) هم گفته میشود، این نوع بیشتر در شهرها و مناطقی که تراکم انسانی بیشتر است دیده میشود.
محمودیزواره ادامه داد: در ایران عامل آن لیشمانیا تروپیکا و ناقلین عمدهی آن پشههای خاکی فلبوتوموس پاپاتاسی و فلبوتوموس سرژنتی هستند که در مناطق کوهپایهای و بافت کهنه شهرها یافت میشوند و فعالیت آنها در اواخر بهار و اوائل تابستان بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه مخزن بیماری انسان بوده و سگ نیز به بیماری مبتلا میشود، اظهار کرد: ضایعات معمولاً در نواحی باز بدن مشاهده میشوند و شایعترین محل ضایعه صورت است.
کارشناس دامپزشکی خوسف تصریح کرد: ضایعه به شکل پاپول قرمز رنگ خشک بدون درد و خارش آغاز میشود و با گذشت چندین ماه تبدیل به زخم میشود.
محمودیزواره خاطرنشان کرد: کانونهای سالک شهری ایران در تهران(بخصوص شمال غربی)، مشهد، نیشابور، شیراز، کرمان و بم است.
وی ادامه داد: لیشمانیوز جلدی - مخاطی، عامل آن لیشمانیا برازیلینس است و با زخمهای جلدی شروع شده و در اثر گسترش باعث تخریب بافتی وسیع بویژه در ناحیه بینی و دهان میشود، این نوع لیشمانیازیس در ایران دیده نشده است.
پیشگیری و کنترل
کارشناس دامپزشکی خوسف گفت: اقدامات پیشگیری شامل بیماریابی و درمان بیماران، محافظت افراد از نیش پشه خاکی با زدن پشه بند یا استفاده از ترکیبات دورکنندهی حشرات، آموزش بهداشت به مردم مناطق آلوده و رعایت بهداشت فردی و مبارزه با پشه خاکی از طریق سمپاشی برای از میان بردن پشههای خاکی بالغ است.
محمودیزواره در خصوص دیگر اقدامات جلوگیری گفت: زاد و ولد و تخمریزی پشه با رعایت بهداشت شهری با انجام شهرسازی اصولی، آسفالت کردن همهی خیابانها و کوچهها، نبودن شکاف حداقل در قسمتهای پائین دیوارها و ساختمانها و جلوگیری از نفوذ رطوبت به آنها، آسفالت یا موزائیک کردن پیادهروها، جلوگیری از تلنبار کردن مصالح ساختمانی یا زباله در اطراف مناطق مسکونی است.
وی ادامه داد: کنترل حیوانات مخزن بیماری از طریق درمان سگهای اهلی و معدوم کردن سگهای ولگرد و دیگر حیوانات مخزن مثل موش صحرایی و شغال تا شعاع معینی در اطراف مناطق مسکونی نیز از راههای مقابله با این بیماری است.
واکسیناسیون
کارشناس دامپزشکی خوسف تصریح کرد: چون هنوز واکسن کاملاً موثری علیه لیشمانیوز ساخته نشده در برخی موارد خاص برای کنترل سالک با تزریق انگلهای زنده و بیماریزا در نقاط پوشیده بدن مانند بالای بازو زخمی ایجاد میکنند تا فرد مورد نظر تا آخر عمر ایمنی پیدا کند. به این عمل «لیشمانیزاسیون» میگویند.
درمان
محمودیزواره اظهار کرد: اغلب موارد لیشمانیوز جلدی بدون درمان بهبود مییابند و باعث مصونیت فرد در مقابل عفونت بعدی میشوند.
وی ادامه داد: درمان دیگر اشکال لیشمانیوز بسیار مشکل است و اغلب به یک دوره طولانی درمان با ترکیبات آنتیموان نیاز است.
کارشناس دامپزشکی خوسف یادآورشد: اخیراً مقاومت مشاهده شده به داروهای مورد استفاده، نیاز به داروهای قویتر نظیر آمفوتریسین B را خاطرنشان میکند.
محمودیزواره افزود: اغلب داروهای موجود گران بوده و بیماری نیاز به دوره طولانی درمان است و داروها به مرور تأثیر خود را از دست میدهند، از اینرو لزوم کشف داروهای موثر جدید محسوستر میشود.
وی تصریح کرد: موفقیت در کنترل، به تشخیص سریع و انجام سریع اقدامات درمانی بر روی میزبانهای مخزن آلوده شده انسانی بستگی دارد.
کارشناس دامپزشکی خوسف خاطرنشان کرد: در سطح شهرستان تشخیص سرولوژیکی لیشمانیوز احشایی با استفاده از آزمایش آگلوتیناسیون مستقیم قابل انجام است.
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
مناطق پرخطر بیماری سالک در شهرستان دهلران سمپاشی شدند
مناطق پرخطر بیماری سالک در شهرستان دهلران سمپاشی شدند شناسهٔ خبر 2781378 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۱ استانها > ایلام ایلام-مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران گفت در راستای مبارزه با بیماری سالک در سطح شهرستان دهلران مناطق پرخطر بیماری سالک در این شهرستان سمپاشی شدسالک : بیماری خطرناکی که در گرما منتظر شماست + تصاویر
تصاویر نخالههای ساختمانی در حاشیه شهرها و حتی محلههای مراکز شهرها به چشم همه ما آشناست تلهای کوچک و بزرگ خاک سنگ و آجر شکسته که ممکن است ماهها در یک محله شهری یا روستایی باقی بماند و مهم جلوه نکند خیلی از ما ممکن است هر روز آنها را ببینیم و بیتوجه از کنارشان رد شویم گرچهمفاخر حوزه تمدنی را بهتر بشناسیم/12 «عبدالحی حبیبی» دانشمند افغانستانی با 80 تألیف فارسی و پشتو
مفاخر حوزه تمدنی را بهتر بشناسیم 12عبدالحی حبیبی دانشمند افغانستانی با 80 تألیف فارسی و پشتوعبدالحی حبیبی دانشمند افغانستانی از جمله چهرههای سرشناس این کشور بوده که تالیفات بسیاری به زبانهای پشتو و فارسی دارد به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس «عبدالحی حبیبی&فارس پیشتاز در کشور در زمینه مبارزه با بیماری سالک
شیراز فارس پیشتاز در کشور در زمینه مبارزه با بیماری سالک دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری جهاد کشاورزی فارس مبارزه و پیشگیری با بیماری سالک را از سال 86 به صورت جدی آغاز کرده و فارس در این زمینه از استان های پیشرو و پیشتاز در کشور به حساب می آید به گزارشخبرنگار گروه استان هایفیلم: تب کریمه کنگو را بهتر بشناسیم
فیلم تب کریمه کنگو را بهتر بشناسیم تب کریمه کنگو را بهتر بشناسیم و پیشگیری کنیم برای مشاهده ویدئو در گجت های اندرویدی و ios در صورت بروز مشکل هنگام پخش و دانلود ویدئو بر روی PC بر روی دکمه زیر کلیک کنید در صورت بروز مشکل در دانلود ویدئو بر روی دکمه کلیک راست کرده و گزینهکارشناس پیشگیری و درمان سالک در بم: موارد ابتلا به بیماری سالک در بم کاهش یافته است
کارشناس پیشگیری و درمان سالک در بم موارد ابتلا به بیماری سالک در بم کاهش یافته استکارشناس پیشگیری و درمان بیماری سالک در شهرستان بم گفت در حال حاضر 323 مورد سالک در شهرستان بم به ثبت رسیده که با سالهای قبل از زلزله برابری میکند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان علیرضا کرمانی&zشهردار منطقه ثامن مشهد: بیماری سالک در بافت پیرامون حرم رضوی کنترل شد
شهردار منطقه ثامن مشهد بیماری سالک در بافت پیرامون حرم رضوی کنترل شدشهردار منطقه ثامن از کنترل بیماری سالک در بافت محدوده اطراف حرم مطهر رضوی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ثامن مشهد حمید ضمیری اظهار کرد منطقه ثامن به دلیل برخورداریهفت بازیگر عربِ فیلم «رستاخیز» را بهتر بشناسیم
هفت بازیگر عربِ فیلم رستاخیز را بهتر بشناسیم خبرگزاری پانا هفت بازیگر عرب از کشورهای سوریه لبنان عراق و کویت در آخرین ساخته احمدرضا درویش و در کنار بازیگران ایرانی به ایفای نقش پرداختهاند ۱۳۹۴ يکشنبه ۳۱ خرداد ساعت 14 13 به گزارش سرویس فرهنگی پانا فیلم «رستاخیز»عقرب شناسایی!/جت شناسایی «اسکورپیون» را بهتر بشناسیم
مهر گزارش می دهد عقرب شناسایی جت شناسایی اسکورپیون را بهتر بشناسیم شناسهٔ خبر 2788056 - یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۲ سیاست > امنیتی و دفاعی هواپیمای شناسایی و تاکتیکی اسکورپیون در دومین نمایش پروازی خود به نمایشگاه هوایی پاریس آمد خبرگزاری مهر-گروه سیاست شرکت تکسترمفاخر حوزه تمدنی را بهتر بشناسیم/14 استاد فرزاد؛ اسطورهای از اساطیر بلخ - بخش اول
مفاخر حوزه تمدنی را بهتر بشناسیم 14استاد فرزاد اسطورهای از اساطیر بلخ - بخش اولاستاد فرزاد آرام کم سخن و دائم در اندیشه بود وی رازخانهای داشت که دروازه آن قفل بود و تنها به روی آزاداندیشان اهل حال باز میشد به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس «سید اسحاق شمفاخر حوزه تمدنی را بهتر بشناسیم/13 «محمد علی عطار هروی» خوشنویس افغانستانی که شهره جهان شد
مفاخر حوزه تمدنی را بهتر بشناسیم 13محمد علی عطار هروی خوشنویس افغانستانی که شهره جهان شدمحمد علی عطار هروی از معروفترین خوشنویسان افغانستان است که در جهان اسلام چهرهای شناخته شده بوده و آثار قرآنی بسیاری از وی در افغانستان و ایران منتشر شده است به گزارش خیرنگار سایت افغانستانداورزنی: بهترین تیم جهان بازی میکنیم
داورزنی بهترین تیم جهان بازی میکنیم رئیس فدراسیون والیبال گفت امروز با بهترین تیم جهان در لیگ جهانی بازی خواهیم کرد خبرگزاری فارس محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال درباره شرایط تیم ملی والیبال برای دیدار مقابل آمریکا در لیگ جهانی گفت امروز با بهترین تیم دنیا بازی خنشست کارگروه ارتقای معیشت مرزی افخمیراد: بازارچههای مرزی مخل مبادلات تجاری هستند / موافق توسعه بازارچهها نی
نشست کارگروه ارتقای معیشت مرزیافخمیراد بازارچههای مرزی مخل مبادلات تجاری هستند موافق توسعه بازارچهها نیستیمرییس سازمان توسعه تجارت گفت وزارت صنعت معدن و تجارت با توسعه بازارچههای مرزی موافق نیست و در واقع این بازارچهها را مخل مبادلات تجاری میداند به گزارش خبرگزاری فارآسپریلا: نیمار بهتر است به هالیوود برود!
جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۵ ستاره سالهای قبل تیم ملی کلمبیا با انتقاد از نیمار عنوان کرد این بازیکن بهتر است هالیوود را برای ادامه فعالیتهای حرفهای خود انتخاب کند به گزارش ایسنا نیمار مهاجم تیم ملی برزیل هر چند تجربه بالایی دارد ولی شیرجههای او به قصد فریب داور باعث شدمنصوریان ترسید یا بهترین تصمیم زندگی اش را گرفت؟
منصوریان ترسید یا بهترین تصمیم زندگی اش را گرفت ورزش > لیگ برتر - علیرضا منصوریان با انصراف از رقابت برای سرمربیگری استقلال حالا هم منتقدانی دارد و هم موافقانی مهدیه جباری- خبرگزاری خبرآنلاین قصه علیرضا منصوریان و استقلال از جایی آغاز شد که 10 روز قبل بهرام افشارزاپوکی استخوان بیماری خاموش قرن
جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۷ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی پوکی استخوان را بیماری خاموش قرن دانست و گفت پوکی استخوان به دلیل کمبود کلسیم و ویتامین D ایجاد میشود ابراهیم مهدوی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران پوکی استخوان را حالتی دانست که استخوانهااز 18 امتیاز اگر 14 امتیاز بگیریم، شانس صعود خواهیم داشت داورزنی: امروز با بهترین تیم جهان بازی میکنیم/ در ور
از 18 امتیاز اگر 14 امتیاز بگیریم شانس صعود خواهیم داشتداورزنی امروز با بهترین تیم جهان بازی میکنیم در ورزش باید نداریمرئیس فدراسیون والیبال گفت امروز با بهترین تیم جهان در لیگ جهانی بازی خواهیم کرد به گزارش خبرگزاری فارس محمدرضا داورزنی درباره شرایط تیم ملی والیبال برای د-
گوناگون
پربازدیدترینها