تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804408380




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی که بانک‌ها برای برگرداندن پول‌مان کارمزد می گیرند!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: به تازگی اما خبر رسیده برخی بانک ها، مراجعه کنندگان به شعب را با کارمزدهای جدیدی شوکه می کنند؛ کارمزدهایی مانند کارمزد برداشت وجه از حساب!

به گزارش تراز ، آبان ماه سال گذشته بود که اخباری مبنی بر کسر کارمزد از حساب دارندگان دستگاه ‌های کارتخوان (پوز) منتشر شد اما خوشبختانه قبل از به تصویب رسیدن این تصمیم، اعتراضات و واکنش های بی شماری که از جانب کاسبان و دارندگان دستگاه های کارتخوان، مانع از انجام آن شد. پس از آن، ماه گذشته، ماجرای کسر کارمزد ارسال پیامک! از حساب مشتریان بانک ملی جنجال بسیاری را به راه انداخت.

به تازگی اما خبر رسیده برخی بانک ها، مراجعه کنندگان به شعب را با کارمزدهای جدیدی شوکه می کنند؛ کارمزدهایی مانند کارمزد برداشت وجه از حساب!
 
مردم باید هزینه کارمزد کارتخوان‌ ها را بدهند؟
 
آبان ماه سال گذشته  بود که ولی‌ الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی در چهارمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌ های پرداخت از اخذ هزینه کارمزد در دوره جدید تصمیم گیری این بانک خبر داد و گفت: در گذشته این خدمات رایگان یا با هزینه بسیار کم بوده است اما اکنون مردم باید هزینه کارمزد کارتخوان‌ ها را بدهند!

با شنیدن این خبر اصناف و فروشندگان اعلام کردند در صورت اجرای چنین تصمیمی تمام دستگاه‌ های کارتخوان مستقر در فروشگاه‌ ها را به بانک‌ ها عودت خواهند داد چرا که آنها معتقدند هم ‌اکنون نیز بانک‌ ها بابت رسوب پولی که از این طریق در فروشگاه‌ ها از خریداران گرفته شده و به حسابشان واریز می‌شود و پس از ۲۴ ساعت قابل برداشت است، سودهای کلانی را به دست می آورند. اگرچه رقم نهایی این کارمزد عنوان نشده بود اما هم اصناف و هم رییس سازمان نظام صنفی رایانه ‌ای کشور از این اقدام نظام بانکی انتقاد کرده و این طرح را تنبیه شهروند الکترونیک عنوان کرده بودند.
 
با شدت گرفتن اعتراضات به طور موقت تصویب کسر کارمزد از حساب دارندگان دستگاه کارمزد انجام نگرفت و تنها در حد یک تصمیم باقی ماند.
 
کسر کارمزد 5 هزار تومانی از حساب مشتریان بانک ملی!
 
هنوز از یادها نرفته است که بانک ملی از حساب مشتریان بدون اطلاع قبلی مبلغ 5 هزار تومان کسر کرد و تنها به ارسال یک پیامک برای مشتریان خود بسنده کرده بود.‌ براساس پیامک های ارسال شده برای مشتریان بانک ملی ،‌ دلیل "آبونمان  ساپتا" اعلام شده است.

با بالا گرفتن اعتراض ها به این اتفاق، بانک ملی در توضیحاتی اعلام کرد: این مبلغ را به عنوان هزینه ارسال "پیامک” ("اس ام اس”) دریافت کرده است.

در بخشی از توضیحات بانک ملی آمد:" مبلغ مزبور از حساب مشتریانی کسر گردیده است که بر اساس اطلاع رسانی قبلی که طی چندین نوبت از طریق رسانه های ارتباطی مختلف اعم از ارسال پیامک – سایت بانک و جراید کثیرالانتشار صورت گرفته بود ، در بازه زمانی تعریف شده انصراف خود را از دریافت این سرویس اعلام ننموده و تمایل به دریافت پیامک برای تمامی عملیات بانکی خود را کما فی السابق داشته اند.

همان روزها بود که بسیاری از مشتریان بانک ملی از دریافت چنین پیامکی از سوی بانک ملی ابراز بی اطلاعی می کردند و سرانجام این ماجرا با کسر موجودی از حساب مشتریان به پایان رسید.
 
از این به بعد برای برداشت وجه هم باید کارمزد بپردازیم؟!

تنها با گذشت یک ماه از کسر کارمزد از مشتریان بانک ملی، حال مراجعه کنندگان به بانک و پس از برداشت پول از حساب خود با طلب کارمزد از سوی متصدیان بانکی مواجه می شوند! به گفته عده ای از این مشتریان، ارقامی بین 600 تا 700 تومان به عنوان کارمزد برداشت وجه توسط کارمندان شعبه بانک از آن ها دریافت شده است.

بنا بر این گزارش، در برخی موارد نیز که دریافت این کارمزد با اعتراض مشتری مواجه شده، مسئولان شعبه بخشنامه بانک مرکزی را به مشتریان نشان می دهند. بنا بر این بخشنامه اگر دارنده حساب به هر شعبه ای غیر از شعبه ای که در ان افتتاح حساب کرده است، مراجعه کند و از حسابش برداشت انجام دهد، بانک مجاز است از مشتری تا 600 تومان کارمزد دریافت کند.

اگرچه بسیاری از بانک ها از این مجوز بانک مرکزی که در سال 91 صادر شده است، استفاده نکرده و بابت برداشت وجه کارمزد دریافت نمی کنند، ولی به تازگی شاهد تغییر رویه برخی بانک ها و دریافت این کارمزد هستیم.

بخشنامه مورد استناد برای دریافت کارمزد در واقع دستور العملی است که بانک مرکزی 5 تیرماه سال 91 یعنی 3 سال قبل آن را ابلاغ کرده و طی آن کارمزد تمامی خدمات بانکی را اعلام کرده است.

در بخشی از این بخشنامه آمده است:

« ..... نرخ های مندرج در جدول پیوست که از تاریخ 31/4/91 قابل اجرا می باشد، حداکثر نرخ های قابل وصول برای خدمات بانکی بوده و آن بانک/مؤسسه اعتباری مجاز است به منظور رقابت با سایر بانک ها یا مؤسسات اعتباری، حداقل های تعیین شده را کاهش داده نرخ های کارمزد کمتری را اعمال کند....».

بر این اساس، بانک مرکزی در عین اینکه نرخ کارمزد خدمات بانکی را تعیین کرده، دریافت آن را به اختیار بانک ها گذاشته است؛ اختیاری که نتیجه آن صفر شدن کارمزد در مورد بسیاری از خدمات بود آن هم به بهانه رقابت. طی سال های اخیر اما با افزایش هزینه های بانک ها در حوزه خدمات پرداخت الکترونیکی و ادامه رویه نادرست عدم دریافت کارمزد بابت این خدمات، برخی بانک ها به روش های دیگری برای تأمین این هزینه ها متوسل شده اند برخی کارمزد پیامک را از حساب مشتریانشان برمی دارند و برخی نیز به فکر اخذ کارمزد دریافت وجه حضوری افتاده اند!

این دستور العمل در حالی از سوی بانک مرکزی صادر شده است که در حال حاضر برداشت وجه از دستگاه های خودپرداز حتی به صورت شتابی، بدون دریافت کارمزد انجام می گیرد.

متأسفانه هیچ اقدام مؤثری برای اطلاع رسانی در مورد این کارمزدها از سوی بانک مرکزی و بانک ها انجام نگرفته است و تقریبا هیچ کدام از مشتریان بانک ها از این کارمزدها و رقم تعیین شده توسط بانک مرکزی اطلاعی ندارند.

از سوی دیگر این پرسش نیز مطرح است که اگر کارمزد برداشت وجه بابت تأمین بخشی از عملیات بانکی صورت می گیرد ،چرا بابت واریز وجه کارمزدی تعیین نشده است، در حالی که هزینه عملیات در هر دو صورت یکی است؟!


منبع: فردا



زمانبندی انتشار: 7 تير 1394 - 09:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن