واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چین متهم اصلی؛
ماجرای برنج های قلابی چینی!/عکس
ماجرای برنجهای آلوده سالهاست که در برخی کشورها از جمله ایران خبرساز شده است. اما چین یکی از متهمین اصلی در این کپی کاری غذایی است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، صنعت چین همیشه به خاطر شبیهسازی محصولات دیگر کشورها معروف است. از صنایع دستی و لباس محلی گرفته تا مواد غذایی و دیگر محصولات. این بار چینیها دست به کار شدند تا برنج جعلی را هم بسازند؛ ولی موفق نبودهاند و کارشان به رسوایی غذایی کشیده است. این برنجها که مخلوطی از سیبزمینی و الیاف صنعتی هستند با برند برنجهای «ارزان اما سودآور» به دیگر کشورهای آسیایی مثل سنگاپور، اندونزی، هند و ویتنام صادر شدهاند. مشکل اینجاست که این برنجهای جعلی هنگامی که خام هستند قابل تشخیص از برنج معمولی نیستند و تنها هنگامی که پخته میشوند، جعلی بودنشان مشخص میشود. نشانه اصلی تقلبی بودن آنها سفت بودن و هضم مشکل آنهاست. یک نشریه چینی توضیح میدهد که اگر با آنها سوپ درست شود در حالی که تحت حرارت بالا قرار بگیرند، آتش میگیرند!
کارشناسان بهداشت به مردم هشدار دادهاند که استفاده از این برنجها افراد را به مشکلات حاد سیستم گوارش مبتلا میسازد و خوردن روزانه سه کاسه از آنها معادل با خوردن یک کیسه پلاستیکی است! حال خبر برنجهای جعلی به سرعت در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و واتسآپ گسترش پیدا کرده و مردم را نگران کرده است.
تاکنون این برنجها فقط در یکی از استانهای چین به فروش رسیده است و کشورهای همجوار این کشور نگران نفوذ این محصول جدید به کشور خود هستند.
کشورهای مالزی و سنگاپور نسبت به این خبر واکنش نشان دادهاند. وزیر تجارت و مصرف مالزی درباره این خبر گفته بود: «ما نمیدانیم که این خبر درست است یا خیر. همچنین معلوم نیست که این برنجها به کشور ما هم وارد شده باشد.» او گفته که یک تیم تحقیقاتی برای آزمایش این برنجها به کار خواهد گرفت.
وزیر کشاورزی سنگاپور هم گفته است که کار نمونهبرداری از برنجهای وارداتی را آغاز کردهاند و هنوز به مورد مشکوکی برخورد نکردهاند.
به نظر میرسد رسوایی «برنجهای جعلی» یکی از مسائل مهم امنیت غذایی این کشور است که مقامات چین باید به مقابله با آن بپردازند. البته این اولین بار نیست که شرکتهای چینی چنین اشتباهاتی مرتکب میشوند. در سال ۲۰۱۰ هم یکی از این شرکتها اقدام به اضافه کردن طعمدهنده به برنج معمولی کرده و آن را گرانتر به بازار عرضه کرده بود. در سال ۲۰۰۸ هم شیر خشک را با ترکیب مادهای پلاستیکی به نام ملامین ارائه داده بودند که این عمل منجر به مرگ شش نوزاد شده بود.
سال گذشته نیز ۳۰۰هزار نوزاد دیگر هم دچار مشکلات شدید کلیوی شدند. و بالاخره گردوهای با بتونپرشده هم از آخرین محصولات تقلبی چینی بودند که سال ۲۰۱۳ رونمایی شدند! /مجله مهر/110
۰۷/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]