تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798735613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهود تصادف، مصدوم را به درمانگاه برسانند، مقصر می شوند؟/ حمایت های قانونی از این افراد خیَر چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


شهود تصادف، مصدوم را به درمانگاه برسانند، مقصر می شوند؟/ حمایت های قانونی از این افراد خیَر چیست؟ جامعه > مشکلات مردم - مسئله حمایتهای قانونی از اشخاصی که به صورت داوطلبانه و با نیت خیر، مصدومان تصادف را به درمانگاه ها می رسانند، یکی از موضوعاتی است که می طلبد جامعه درباره آن آگاه شود.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هفته اول تیرماه، هفته گرامیداشت قوه قضاییه است. شاید به این خاطر است که برخی از کامنتهای مخاطبان نیز رنگ و بوی حقوقی و قانونی گرفته و در ارتباط با مسایل حقوقی خود، سئوالاتی را مطرح کرده اند. یکی از این مسایل حقوقی را مخاطب به نام "عطایی" در سرویس مشکلات مردم درج کرده. او در این باره نوشته: جوامعی که قانومند اداره می شوند و به دنبال ایجاد فرهنگ احترام به قوانین هستند . با تصویب قوانین سعی در تشویق افراد برای احترام به قوانین هستند با این کار حجم پرونده های قضایی کاهش می یابد و افراد جامعه با رعایت قوانین تحت حمایت ارگانهای مختلف حکومتی قرار می گیرند. در کشور ما متاسفانه ریسک رعایت قوانین بسیار بالاست. افراد جامعه ایران به فراست دریافته اند رعایت قوانین عملا آنان را در معرض مشکلات مختلفی قرار می دهد و همین امر موجب شده حجم پرونده های قضایی به شکلی خطر افرین افزایش یابد. شاید در جامعه شنیده باشید اگر خودرویی با عابر پیاده و یا موتور سوار تصادف کند و شاهدی بر این تصادف وجود نداشته باشد بهتر است از خیر کمک به فرد مصدوم گذشته و برای خود و خانواده اش ایجاد مشکل نکند." در این رابطه با مصطفی ترک همدانی، مشاور حقوقی قوه قضاییه و وکیل دادگستری گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:
کامنت مخاطب را خواندم، درباره بخشی که در خصوص رساندن مصدوم تصادف به درمانگاه توسط شاهد تصادف، مطرح شده، نظر شما چیست؟ شهود و افراد خیر این کار را انجام دهند یا نه؟
صرف نظر از اوصاف انسانی مسئله ، تا پیش از سال 1380 این امر رواج زیادی داشت که آورنده مصدوم (اعم عامل تصادف یا کمک کننده) بازداشت می شد و همین از موجبات رهاسازی مصدوم در محل سانحه و چه بسا مرگ او می گشت. لذا پس از سال 1380 به موجب "قانون ممنوعیت بازداشت کسانی که مصدومان را به مراکز درمانی منتقل می‌نمایند" این دغدغه کمتر شد. مردم چه کنند؟ کسی که تصادف کرده را با نیت خیر به درمانگاه برسانند یا کماکان مشکل وجود دارد؟
در متن قانون مشکل بازداشت کسی که مصدوم را می رساند حل شده است. سئوال اینجاست الان اگه مردم (خیر) کسی را که تصادف کرده به درمانگاه برساند، مشکل کماکان پابرجاست؟
با قانون اخیر خیر. مگر آنکه مصدوم به دروغ یا اشتباه وی را مقصر اعلام کند   و در صورتی که مصدوم چنین کاری کند، چاره چیست؟
اگر مصدوم بیهوش باشد چنین ادعایی ندارد.اگر به هوش باشد شاهدی که قصد رساندن او به درمانگاه را دارد، باید تعهد بگیرد که در صورت رساندن چنین ادعایی نکند. مثلا فیلم از صحنه تصادف بگیرد و یا نوشته ای کوتاه از مصدوم بخواهد!   فارغ از اینکه آیا می شود از مصدوم چنین تعهدی گرفت، اگر فرد خیر چنین نوشته و تعهدی را نگرفت و مصدوم به هوش آمد یا بهوش بود و بر اثر اشتباه یا دروغ، او را مقصر معرفی کرد، او باید چه کند؟ قانون بیش از اینکه گفتم چیزی ننوشت. بهرحال مردمی که جور کمک را می کشند اگر هم متهم نشوند بردباری پیگیری قضایی را باید داشته باشند. زیرا ممکن است به عنوان شاهد تصادف احضار شوند.
متن قانون مربوطه:
ممنوعیت بازداشت کسانی که مصدومین را به مراکز درمانی منتقل می‌نمایند
‌ماده واحده - از تاریخ تصویب این قانون نگاهداری و بازداشت کسانی که مصدومین را به مراکز درمانی یا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و‌غیره منتقل می‌نمایند توسط مراجع مذکور ممنوع است مگر اینکه خود فرد یا مصدوم یا افراد دیگری او را مقصر قلمداد نمایند و یا دلایل و قرائن‌دیگری دلالت بر انتساب اتهام به وی نماید.
‌قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ سوم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و هشتاد مجلس شورای اسلامی تصویب و در‌تاریخ 1380.2.12 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
‌رئیس مجلس شورای اسلامی - مهدی کروبی  
45231  

کلید واژه ها: مشکلات خوانندگان - قوه قضاییه -




شنبه 6 تیر 1394 - 18:36:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن