واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا مسئولان در مدیریت بحران آب فقط گران کرد را بلدند؟ در حالی که هنوز مهر افزایش قیمت بنزین در فضای اقتصادی کشور خشک نشده است، زمزمههایی از افزایش قیمت آب شنیده میشود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، در حالی که هنوز مهر افزایش قیمت بنزین در فضای اقتصادی کشور خشک نشده است، زمزمههایی از افزایش قیمت آب شنیده میشود؛ این موضوع را معاون وزیر نیرو تایید و اعلام کرده که آب به شرط تصویب شورای اقتصاد تا پایان تیرماه گران میشود.
به گفته رحیم میدانی، مشترکان پرمصرف مشکلاتی را در برنامه آب رسانی ایجاد میکنند، بنابراین وزارت نیرو موضوع افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف را پیگیری خواهد کرد.
در حالی افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف جدی شده است که به باور کارشناسان و تحلیلگران حوزه انرژی، این اقدام دولت راه هیچ جایی نخواهد برد؛ چراکه دولت اصل کار را رها کرده و تنها به فکر افزایش قیمتها برای کاهش مصرف است؛ این در حالی است که این راهحلها هیچگاه نتیجه نداده و نخواهد داد.
در این رابطه، علیرضا خسروی، نایب رییس کمیته آب مجلس در واکنش به این برنامه دولت اظهار داشت: ما مخالف این کار هستیم.
وی با بیان این که دولت باید یک تصمیم جسورانهای بگیرد، افزود: پیشنهاد ما این است که اگر قرار است این اتفاق بیفتد، دولت باید آب شرب را از آب بهداشتی جدا کند.
نایب رییس کمیته آب مجلس تصریح کرد: سیستم آبی که در حال حاضر در لولهها جریان دارد و هزینهای که بابت بهداشتی شدن آب صورت میگیرد، حذف کنند و آبی که در لولهها جاری است، آب بهداشتی باشد.
خسروی متذکر شد: با این کار هزینههای دولت هم پایینتر میآید، اما اینکه قرار باشد هر بار به قیمت آب اضافه کند که نمیشود. نهایت این کار کجاست و تا چه زمانی میخواهد هزینههای آب را اضافه کند؟
وی عنوان کرد: از طرف دیگر، شما در نظر بگیرید که ما همین الان حدود ۲۵ درصد پرتی آب در شبکههای لولهکشی داخل شهر داریم. این به حساب کیست؟ این هزینه را هم مردم باید پرداخت کنند؟ به نظر میرسد این کار یک ظلم مضاعف است.
نایب رییس کمیته آب مجلس ادامه داد: ما باید به یک نحوی جلوی پرتی آب را بگیریم؛ امری که حتی دولت اذعان دارد ۲۵ درصد در حال حاضر پرتی آب است.
خسروی با بیان اینکه هزینه این بیتوجهی را هماکنون مردم پرداخت میکنند، گفت: از سوی دیگر، مردم در حال حاضر برای دفع فاضلاب یک هزینهای پرداخت میکنند، اما از آن طرف، دولت از فاضلاب یک سودی را میگیرد و آنها را میفروشید.
وی افزود: اینها که برای مردم گفته نمیشود و فقط یک طرف قضیه را به مردم میگویید؛ از اینکه منابع آب زیرزمینی کم شده، آب سدها کاهش پیدا کرده و بارندگی کاهش یافته است.
نایب رییس کمیته آب مجلس تصریح کرد: همه اینها را میگوییم که در نهایت قیمتها را بالا ببریم؟!
خسروی با بیان اینکه این راهحل عاقلانهای نیست و شاید باید دولت تامل کند، عنوان کرد: یک راهحل جسورانه این است که یک دفعه کل هزینهها را برداریم و آب شرب را از آب بهداشتی جدا کنیم. این کار میتواند موثرتر از اقدام برای افزایش قیمتها باشد.
منبع: افکار
94/4/6 - 14:30 - 2015-6-27 14:30:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]