واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چرا سیمکارت با شماره رُند گرانتر است؟/ انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان: شکایت می کنیم جامعه > مشکلات مردم - یک نهاد ملی که وظیفه حمایت از حقوق مصرف کنندگان را بر عهده دارد با تایید گران فروشی شماره های رُند سیمکارت موبایل در بازار اعلام کرد با سازمان تعزیرات، این مسئله را پیگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، موضوع گرانفروشی کالاها و خدمات، از عمده ترین مسایلی است که مخاطبان خبرگزاری در سرویس مشکلات مردم، کامنت می گذارند. از جمله یکی از مخاطبان که خود را "کریم بیگی" معرفی کرده درباره گرانفروشی سیم کارت های موبایل نوشته: اخیرا نمایندگی ها مجاز ایرانسل قیمت سیمکارت ها را به بهانه رند بودن یا کم بودن در بازار شش هفت برابر می فروشند. آیا این کار قانونی است؟ در این باره با صادق بشیری ، معاون کالا و خدمات و رسیدگی به شکایات انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان که وظیفه پیگیری این تخلفات را بر عهده دارد، گفتگو کرده ایم که در پی می خوانید: شما موارد مندرج در کامنتی را که خواندم تایید می کنید؟
متاسفانه بله، از این بابت شخصا به یکی دو مغازه رفتم و لیست سیمکارتها را می دیدم و مشاهده کردم نوشته شده بود برخی از این سیمکارتها 3 تا 4 میلیون و بعضا 2 میلیون تومان هم قیمت داشت. این اصلا چه مجوزی دارد؟ سئوال ما نیز همین است، مجوز این کار چیست؟
بعید می دانم مجوزی داشته باشند. آنجا هم پرسیدم روی چه حسابی این قیمتها را گذاشته اید و پاسخ قانع کننده ای ندادند. فروشنده یک دفتر داشت و در واقع در این دفتر سیمکارتها را می فروخت. دیدم که اصلا همه مغازه ها این طور عمل می کنند. نرخ شماره رند خیلی بالاتر از سایر نرخ ها بود. حقیقتا ما نیز دنبال منعکس کردن این موضوع به سازمان تعزیرات هستیم. منتهی این مشکل در اکثر مغازه ها مصداق دارد. اگر بخواهم به تعزیرات منعکس کنیم، نیاز به ادله محکمتری دارد. چه ادله ای از این محکمتر نیاز است که جلوی در مغازه و دفتر، تابلوی قیمتهای رُند گران را آشکارا زده اند؟
این تخلف ممکن است از خود مخابرات باشد. کسی که این قیمتها را می فروشد حتما کسی را داخل اپراتورها دارد که می تواند این سیمکارتهای رُند را خارج کند و گرانتر بفروشد. ما روی این موضوع حساس شده ایم، منتهی هنوز دلایل متقن که به عنوان یک گزارش تخلف منعکس کنیم، هنوز تهیه نکرده ام. حضورا با آقای محمدی مدیرکل تعزیرات استان تهران صحبت کردم و دیدم ایشان هم اطلاعات زیادی در این باره ندارد.
چرا شما که برای بازدید رفتید و این تخلفات را مشاهده کردید، به تعزیرات منعکس نکردید تا جلوی چند واحد صنفی گرفته شود تا متخلفان هم حساب کار دستشان بیاید؟
این مسئله در بازار باب شده و باید ریشه را دید. متولی این قضیه، مخابرات است. بالاخره اپراتورها مختلف بایستی صنف خودشان را سامان دهند. این هفته، مجددا برخی از مراکز را بررسی می کنیم و گزارش تخلفات را به تعزیرات منعکس می کنیم و تصور می کنیم تعزیرات با قاطعیت تمام به این موارد رسیدگی می کند. باید البته در مرحله اول طبق قانون نظام صنفی، با اتحادیه مربوطه، مکاتبه کنیم. این تماس شما تعهدی ایجاد کرد که مسئله را پیگیری کنیم و با تعزیرات در این باره مکاتبه کنیم. چند وقت پیش با خود آقای محمدی مدیرکل تعزیرات بازدید رفتیم دیدیم ریشه های این قبیل تخلفات بسیار زیاد است. باید تمام اجزای این سیستم اصلاح شود. وظیفه مردم در مقابل این تخلفات چیست؟
گستره کار بر علیه این قبیل تخلفات خیلی وسیع است. اولین گام خرید از مراکز مجاز است. مغازه ها و فروشگاه هایی که دلبری می کنند، در قبال انتقال سند یا فعال کردن سیمکارت، آنقدر مشکل درست می کند که مشتری پشیمان می شود. اتفاقاتی از این دست در مغازه هایی که غیررسمی فعال می کنند و نمایندگی نیستند، رخ می دهد و تنها محدود به گرانفروشی نیست. خدمات بعدی را هم تعلل می کنند. مثلا می گویند مسئول فعال کردن سیمکارت ما نیست. به مشتریان توصیه می کنیم از مراکز رسمی خرید کنند و در صورتی که تخلفی صورت گرفت، برای ما امکان پیگیری وجود داشته باشد و آنها نیز می توانند پاسخگو باشند. وقتی مشتری از مغازه ای خرید کرده که طرف حتی پروانه هم ندارد. وقتی هم برای پیگیری تخلف مراجعه کردیم، می گویند اصلا این آقا را نمی شناسیم. بعد هم مغازه را جمع کرده و رفته. جنسی داده که معیوب است. این را چطور می توان پیگیری کرد. اتحادیه ها و اتاق اصناف باید صنوف را ردیابی کند تا قابلیت ردیابی داشته باشند. ولی توصیه ما ابتدا دقت در خرید است و مردم باید رعایت کنند.
45231
کلید واژه ها: مشکلات خوانندگان - سیمکارت -
یکشنبه 24 خرداد 1394 - 15:45:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]