محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855119347
اصل نانوشته در جنگ اقتصادی
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یادداشت اقتصادی؛
اصل نانوشته در جنگ اقتصادی
شنیدن عبارت «کنش متقابل و متوازن» عمدتاً برای ما یکی از اصول دیپلماسی را تداعی میکند؛ به این معنا که کشورها این حق را برای خود قائل هستند که در برابر رفتار کشور مقابل، واکنشی هموزن آن داشته باشند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، شنیدن عبارت «کنش متقابل و متوازن» عمدتاً برای ما یکی از اصول دیپلماسی را تداعی میکند؛ به این معنا که کشورها این حق را برای خود قائل هستند که در برابر رفتار کشور مقابل، واکنشی هموزن آن داشته باشند. البته آنچه در واقعیت عمل میشود، آن است که کشورهای ضعیف، عمدتاً واکنشی بسیار سبکتر در موضعگیری شفاهی نشان میدهند و کشورهای صاحب قدرت، واکنشی بسیار شدیدتر را در عمل به اجرا میگذارند. کشته شدن ده تبعهی آسیایی در یک کشور غربی، به اعتراض سخنگوی کشور آسیایی منجر میشود، اما قتل یک تبعهی آمریکایی در کشور دیگر میتواند ماهها مناسبات سیاسی را متأثر سازد و حتی به مداخلهی نظامی ایالات متحده بینجامد. امر واقع این است که واکنشها لزوماً هموزن «کنش» نیست، بلکه متناسب با وزن «فاعل واکنش» است. به عبارت سادهتر، واکنش به زورمندی کشورها بستگی دارد؛ کشوری که زر در ترازو و زور در بازو ندارد، تنها شیون میکند و آنکه دارد، هرقدر میتواند تاوان میستاند. چنین رویهای کاملاً در منظومهی فلسفهی اصالت قدرت، معنادار است.
* اصل کنش متقابل و متوازن در اقتصاد
اصل فوق مختص به حوزهی دیپلماسی نیست و تقریباً در تمامی حوزهها، آسمان همین رنگ است. وضع تعرفهی سنگین بر واردات مثلاً محصولات کشاورزی از سوی اتحادیهی اروپا یا واردات فولاد از سوی چین، اقدامی متقابل را از سوی طرفهای تجاری آن کشور بهدنبال خواهد داشت؛ اقدامی بهتناسب توان اقتصادی طرفهای تجاری. البته واکنشها همیشه در همان مصداق خاص و بازهی کوتاهمدت محدود نمیشوند. مثلاً کاهش صادرات نفت کشورهای عربی به غرب که به شوک اول نفتی منجر شد، در کوتاهمدت واکنش ویژهای بهدنبال نداشت، زیرا اقتصاد اروپا و آمریکای شمالی وابسته به واردات نفت خاورمیانه بود، اما منشأ تدبیر بلندمدتی شد که هم از طریق تحولات تکنولوژی تولید و مصرف و از هم طریق ابزارهای قیمتی و غیرقیمتی، وابستگی غرب به نفت خاورمیانه را کاهش داد. بدینترتیب میتوان میان دو دسته واکنش تمایز قائل شد:
1. واکنشهای سیاستی، بهمعنای اتخاذ سیاستی متقابل در همان موضوع که بهسرعت قابل اعمال است، مانند دور زدن کانالهای رسمی تجارت و مبادلهی ارزی یا افزایش نرخ تعرفهی واردات یک کالا در مقابل دامپینگ کشور مقابل.
2. واکنشهای ساختاری، بهمعنای تغییری وسیعتر از آن مصداق، تحولی در ساختارها که در بلندمدت به ثمر مینشیند، مانند تغییر تقاضا و منابع عرضهی انرژی و تغییر نظام درآمدی دولت در مقابل شوک نفتی.
جنگ اقتصادی نیازمند دفاع اقتصادی (یا حتی آفند اقتصادی) است. همانطور که اگر به خاک یک کشور تعرض شود و آن کشور به فرستادن چند دیپلمات به خارج جهت حلوفصل موضوع بسنده کند، نشانهی ضعف نظامی آن کشور است و طمعها را برای به زانو درآوردن آن جامعه تشدید میکند، بسنده کردن به ابزار دیپلماسی در مقابل تحریم اقتصادی، اینگونه است.
از منظری دیگر میتوان هر دو دستهی واکنشهای سیاستی و ساختاری را به فعال یا منفعل نیز تقسیم نمود. دور زدن کانال رسمی مبادلهی ارز، واکنشی منفعل است (یعنی تنها مشکل ما را حل میکند و ضربهای به طرف دیگر وارد نمیسازد) حال آنکه افزایش متقابل نرخ تعرفه واردات کالای استراتژیک کشور دیگر، پاسخی فعال بهشمار میرود. اینکه اقتصادها در مقابل یک تعرض اقتصادی، واکنش سیاستی در پیش بگیرند یا واکنش ساختاری، تا حد زیادی به دو عامل بستگی خواهد داشت:
1. درجهی حیاتی بودن موضوع تعرض اقتصادی: در موضوعات درجهدو میتوان در کوتاهمدت مقابلهبهمثل کرد، اما در صورت تهدید شاهرگهای حیاتی، لازم است بستر آسیبپذیری این بخش حیاتی حذف شود. روشن است که اگر فشار اقتصادی بر روی امنیت غذا و کالاهای اساسی باشد، پاسخ سیاستگذار باید متفاوت از زمانی باشد که تنها ورود برخی قطعات با کاربرد دوگانه محدود میشود.
2. چشمانداز احتمالی تکرار: در موضوعاتی که به نظر میرسد تنها یک بار امکان فشار بر اقتصاد یک کشور وجود دارد، واکنش سیاستی کمهزینهتر و زودبازدهتر است، اما در مسائلی که آیندهپژوهیها از احتمال تکرار آن سخن میگویند، بهناچار باید واکنشی ساختاری در دستور کار قرار گیرد تا زمینهی آسیب مکرر، از بین برود. قطع یکسالهی صادرات نفت یا استفاده از شبکهی سوئیفت را میتوان با ترفندهای کوتاهمدت از سر گذراند اما اگر چشمانداز عدم دسترسی دهساله باشد نیازمند اصلاح زیرساختهاست.
نکتهی بسیار مهم دیگر آن است که واکنشها، چه سیاستی و چه ساختاری، باید «متجانس» با کنش باشند. چنانکه گفته شد، واکنش متقابل و متوازن را همگان به یاد دارند، اما گاه سیاستگذاران فراموش میکنند که قاعدهی تجانس میان کنش و واکنش را نیز باید مراعات کنند. همانطور که اگر کشوری علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام نظامی انجام داد، باید منتظر پاسخ نظامی باشد، به همین معیار، اگر تعرض اقتصادی نیز علیه ما صورت گرفت، باید واکنش اقتصادی (چه منفعل و چه فعال) در دستور کار قرار گیرد. البته این به معنای عدم استفاده از ظرفیتهای دیگر مانند دیپلماسی نیست، اما نباید جای اصل و فرع تغییر یابد.
* اصل نانوشته در جنگ اقتصادی
اصل نانوشتهای که مورد عمل قرار میگیرد، آن است که جنگ اقتصادی نیازمند دفاع اقتصادی (یا حتی آفند اقتصادی) است. همانطور که اگر به خاک یک کشور تعرض شود و آن کشور به فرستادن چند دیپلمات به خارج جهت حلوفصل موضوع بسنده کند، نشانهی ضعف نظامی آن کشور است و طمعها را برای به زانو درآوردن آن جامعه تشدید میکند، بسنده کردن به ابزار دیپلماسی در مقابل تحریم اقتصادی، اینگونه است. در مقابل واکنشهای سیاستی و ساختاری به فشارهای اقتصادی، نشانهی عزم آن کشور برای ترمیم نقاط آسیبپذیر و مصونسازی خود است. اگر تخریب بنیهی تولید داخل و رفاه خانوارها، دو هدف در جنگ اقتصادی بهشمار میروند، سیاستها و اصلاحات ساختاری که به تقویت بنیهی تولید داخل و رفاه خانوارها بینجامد و این دو را از وابستگی به بیرون برهاند، مصداق تدبیر اقتصادی در برابر تحریم اقتصادی خواهد بود؛ امری که در میانمدت و بلندمدت اساساً چاقوی تحریم را کُند خواهد ساخت.
چنانکه پیشتر گفته شد، اصلاح سیاستهای تقاضا و منابع عرضهی انرژی توسط کشورهای غربی پس از شوک نفتی 1973، مصداقی از استفاده از سپر اقتصادی در برابر شمشیر اقتصادی بود. همچنین نزدیکترین نمونه، واکنش روسیه به تحریمهای اقتصادی یک سال اخیر بوده است. از اواسط مارس 2014 (اواخر اسفند 1392) و پس از مناقشهی کریمه، شورای اتحادیهی اروپا و همزمان رئیسجمهور آمریکا از اختیارات خود برای وضع تحریم علیه روسیه استفاده کردند؛ تحریمهایی که بیشتر بر بانکهای بزرگ روسی، شرکتهای بزرگ انرژی روسیه و صنایع دفاعی و امنیتی مسکو و تجارت کالاهای مرتبط با آنها یا اوراق بهادار آنها وضع شدند. البته دامنهی این تحریمها بسیار محدودتر از تحریمهای سال 2010 تاکنون ایران و پایهی حقوقی آنها بسیار لرزانتر است.
واکنشها، چه سیاستی و چه ساختاری، باید «متجانس» با کنش باشند. همانطور که اگر کشوری علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام نظامی انجام داد، باید منتظر پاسخ نظامی باشد، به همین معیار، اگر تعرض اقتصادی نیز علیه ما صورت گرفت، باید واکنش اقتصادی (چه منفعل و چه فعال) در دستور کار قرار گیرد.
1. در پاسخ به تحریمهای محدود فوق، در آگوست 2014 روسیه ممنوعیت گستردهای را بر واردات میوه، سبزیجات، محصولات لبنی، ماهی و گوشت از کشورهای عضو اتحادیهی اروپا، آمریکا، استرالیا و نروژ برای مدت یک سال وضع کرد. این در حالی است که روسیه دومین بازار صادراتی محصولات غذایی اتحادیهی اروپا پس از آمریکاست. به نظر میرسد این تحریمها، اثرات گستردهای بر کشاورزی و اقتصاد اروپا خواهد داشت، زیرا اروپا در سال 2013، معادل 11.2 میلیارد یورو صادرات مواد غذایی به روسیه داشته است. پیشبینی میشود 5.2 میلیارد یورو از این میزان بهعلت ممنوعیت اعمالشده از سمت روسیه کاهش یابد. روسیه تلاش کرده است این کاهش واردات را با استفاده از ظرفیتهای موجود در کشورهای نزدیک به خود و همچنین کشورهای آمریکای جنوبی بالأخص برزیل، جبران کند.
2. در 15 سپتامبر 2014 مقامات روسیه از تشکیل صندوق حمایت از بنگاههای آسیبدیده از تحریم خبر دادند. به گفتهی وزیر اقتصاد روسیه، این صندوق که با مقداری از مازاد بودجهی دولت بهخاطر تصمیم اخیر مبنی بر توقف تزریق بودجه به صندوق بازنشستگی تأمین مالی خواهد شد (کل این میزان 8.18 میلیارد دلار تخمین زده میشود که نسبتی از آن به صندوق مذکور انتقال خواهد یافت)، با سرمایه صد میلیون روبل، کار خود را آغاز خواهد کرد.
3. در 29 ژانویه 2015 آخرین نخستوزیر روسیه، طرحی را با عنوان طرح ضدبحران1 امضا کرد که شامل حمایت از بانکها و بنگاههای آسیبدیدهی این کشور و همچنین حمایتهای اجتماعی نظیر افزایش پرداخت به بازنشستگان بود. ارزش کل این کمکها 35 میلیارد دلار برای یک سال عنوان شده است. یکی از نکات قابل توجه در این طرح، کاهش اکثر هزینههای دولت به میزان ده درصد بهجز هزینههای دفاعی، حمایت از کشاورزی و هزینههای ناشی از تعهدات اجتماعی و بینالمللی دولت است.
4. در مقابل محدودیتهای وضعشده در حوزهی انرژی، شرکت گازپروم روسیه در ماه ژوئن، قراردادی چهارصدمیلیوندلاری با شرکت ملی نفت چین برای صادرات سالیانه 38 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به چین از سال 2019 به بعد امضا کرد. سه ماه پس از این قرارداد، رئیسجمهور روسیه کار ساخت خط لولهی چهارهزارکیلومتری را که قرار است این گاز را به چین برساند، آغاز کرد. در ماه نوامبر نیز چین و روسیه قرارداد دیگری را امضا کردند که موضوع آن صادرات سی میلیون مترمکعب گاز طبیعی از مسیری دیگر به چین بود.
5. طلا 10.6 درصد از کل ذخایر روسیه را تشکیل میدهد. این میزان در سال 2013 کمتر از 8.4 درصد بوده است. روسیه حدود 115 تن طلا به ذخایر خود در سال 2014 اضافه کرده است. تقریباً پنجاه درصد افزایش در خریدهای دو سال گذشته دیده میشود. یکی از دلایل افزایش ذخایر طلا در شرایط تحریمی، تنوعبخشی به داراییهای ملی است؛ خصوصاً در شرایطی که به دلیل تحریمهای اروپا و آمریکا، ذخایر دلاری و یورویی با خطر مسدود شدن مواجه است. این امر تا حدود زیادی این اقدام بانک مرکزی روسیه را توجیه میکند.
6. پس از تحریمهای غرب علیه روسیه، این کشور جایگزینی ارزهای محلی و اجرای پیمان پولی دوجانبه را در دستور کار خود برای مبادله با سایر کشورها قرار داد. نمونهی بارز آن قرارداد این کشور با چین در این رابطه است که مختصراً در بخش گذشته ذکر شد. البته چین نیز از انگیزهی کافی برای برقراری چنین پیمانهایی با روسیه برخوردار بوده است. این اقدام موجب کاهش نیاز به ارزهای جهانروا نظیر دلار و یورو برای بخش زیادی از تجارت خارجی میگردد.
نباید قاعدهی تجانس میان کنش و واکنش را از یاد برد؛ قاعدهای که بهمعنای تمرکز کانونی بر مصونسازی اقتصاد ایران است؛ یعنی پیچ اقتصاد، ابزار و اهرم اقتصادی میطلبد. با توجه به هدفگیری شریانهای حیاتی اقتصاد ایران و چشمانداز تکرار این فشارها در آینده، اولویت سیاستگذاری، انتخاب واکنشهای ساختاری است.
* نتیجهگیری
طرفداران سنت جان رالز در حوزهی عدالت، معتقدند اولویت دادن به پایینترین گروههای جامعه برای حمایت، ناشی از این است که گروههای مذکور ضعیفترین حلقهی زنجیرهی اجتماعاند که از هم گسستن یا تقویت توان زنجیر، از این محل صورت میگیرد. در اقتصاد ایران نیز با توجه به اینکه بیش از همه، بنیهی تولید داخل و همچنین نظام درآمد-هزینهی دولت بهعنوان حلقههای در معرض آسیب مطرحاند (تحریم نیز از طریق وابستگی این دو حلقه، متغیرهای داخلی را متأثر میسازد)، هدف سیاستهای اصلاح ساختار باید ابتدا تمرکز بر این دو حلقهی شکننده باشد.
البته تأکید بر برنامهی اصلاح اقتصادی بهمعنای عدم استفاده از ظرفیتهای دیگر مانند ابزارهای دیپلماسی نیست، اما نباید قاعدهی تجانس میان کنش و واکنش را از یاد برد؛ قاعدهای که بهمعنای تمرکز کانونی بر مصونسازی اقتصاد ایران است؛ یعنی پیچ اقتصاد، ابزار و اهرم اقتصادی میطلبد. همچنین از میان دو دسته واکنشهای سیاستی و ساختاری که در این نوشتار معرفی شد، با توجه به هدفگیری شریانهای حیاتی اقتصاد ایران و چشمانداز تکرار این فشارها در آینده، اولویت سیاستگذاری، انتخاب واکنشهای ساختاری است که اساساً بستر آسیبپذیری اقتصاد را به حداقل برساند؛ واکنشی که مستلزم لحاظ افقهای بلندمدت و رهایی از زودطلبی و کوتهنگری است.
پینوشت:
1. anti-crisis plan
منبع: http://farsi.khamenei.ir
۰۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
جنگ اقتصادی با ایران به فروپاشی دلار خواهد انجامید
جنگ اقتصادی با ایران به فروپاشی دلار خواهد انجامید خبرگزاری پانا در حالی که قدرت دلار ناشی از رجوع کشورها به این ارز به عنوان یکی از ارزهای مرجع بین المللی در مبادلات تجاری است دولت آمریکا از آن به عنوان یک سلاح علیه دشمنان خود استفاده می کند اما این اقدام در حال نتیجه بخشی معدر راستای قانون اصلاح مواد 1، 6 و 7 قانون سیاست های کلی اصل 44 صادر شد فراخوان سازمان بورس برای ارایه اطلاعات
در راستای قانون اصلاح مواد 1 6 و 7 قانون سیاست های کلی اصل 44 صادر شدفراخوان سازمان بورس برای ارایه اطلاعات کامل مالی بنگاه های اقتصادی جهت ثبتسازمان بورس و اوراق بهادار به منظور ثبت شرکت ها و بنگاه های اقتصادی موضوع بند 5 ماده 2 قانون اصلاح مواد 1 6 و 7 قانون اجرایتاکید سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بر ضرورت اصلاح اقتصاد جهانی
تاکید سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بر ضرورت اصلاح اقتصاد جهانی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی اصلاحات در اقتصاد جهانی را برای مقابله با بیعدالتی خواستار شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که مشتمل بر 34 کشوروظایف روحانیت در جنگ اقتصادی چیست؟ هنوز نظریه عدالت اقتصادی انقلاب اسلامی تدوین نشده است
وظایف روحانیت در جنگ اقتصادی چیست هنوز نظریه عدالت اقتصادی انقلاب اسلامی تدوین نشده استیک کارشناس اقتصادی گفت یکی از وظایف روحانیت در اقتصاد نظریه پردازی در مورد عدالت اقتصادی است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از موسسه سدید عادل پیغامی در مورد وظایف روحانیت در جنگ اقتصادیاشتباه راهبردی در جنگ اقتصادی!
یادداشت اشتباه راهبردی در جنگ اقتصادی استقلال و مقاوم سازی اقتصاد دو مؤلفه اصلی دارد اول برآورده کردن نیازهای داخلی با تکیه بر نیروها و امکانات کشور و دوم پرهیز از خام فروشی به گزارش جام نیوز «اشتباه راهبردی در جنگ اقتصادی »عنوان یادداشت روز روزنامه حمایت به قلجنگ اقتصادی با ایران به فروپاشی دلار خواهد انجامید / ۱۰۰ هزار میلیارد دلار دارایی آمریکا از دست میرود
جنگ اقتصادی با ایران به فروپاشی دلار خواهد انجامید ۱۰۰ هزار میلیارد دلار دارایی آمریکا از دست میروددر حالی که قدرت دلار ناشی از رجوع کشورها به این ارز به عنوان یکی از ارزهای مرجع بین المللی در مبادلات تجاری است دولت آمریکا از آن به عنوان یک سلاح علیه دشمنان خود استفاده می کندسیف:جهت گیری اصلی، کنترل تورم و دستیابی به رشد پایدار است/عزم جدی دولت برای رفع تنگناهای اقتصادی
سیف جهت گیری اصلی کنترل تورم و دستیابی به رشد پایدار است عزم جدی دولت برای رفع تنگناهای اقتصادی اقتصاد > اقتصاد سیاسی - چهل و چهارمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا ACU با حضور روسای کل بانک های مرکزی کشورهای عضو در تاریخ 13 ژوئن 2015 بیست و سوم خرداد 1394 در شهر داکملت ایران در جنگ اقتصادی و فرهنگی محکم و استوار ایستاده است
سردار نقدی ملت ایران در جنگ اقتصادی و فرهنگی محکم و استوار ایستاده است شناسهٔ خبر 2781776 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۱ استانها > هرمزگان بندرعباس - رئیس سازمان بسیج مستضعفان گفت ملت ایران در جنگ اقتصادی و فرهنگی محکم و استوار ایستاده است به گزارش خبرنگار مهر سردار محمبا اصلاح فرهنگ اقتصادی، به استقبال قدرتهای اقتصادی میرویم
یادداشتی از دکتر عبدالملکی با اصلاح فرهنگ اقتصادی به استقبال قدرتهای اقتصادی میرویم شناسهٔ خبر 2779197 - پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۸ دین و اندیشه > اندیشمندان در این یادداشت حوزۀ فرهنگی اقتصاد به چهار حوزۀ فرهنگ مصرف فرهنگ تولید فرهنگ انتخاب و فرهنگ مدیریت اقتصادی تقسرجز مدعیان اصلاحطلبی در جنگ دیپلماتیک هستهای به نفع دشمن است
دبیر کل حزب موتلفه رجز مدعیان اصلاحطلبی در جنگ دیپلماتیک هستهای به نفع دشمن است شناسهٔ خبر 2784096 - یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۲ سیاست > احزاب و تشکلها دبیر کل موتلفه خطاب به اصلاحطلبان گفت آدرس غلط دادن به دشمن و با آب و تاب در روزنامههای اصلاحطلب منعکس کردن به چه معاتکا به تجربیات دوران دفاع مقدس در جنگ اقتصادی
شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۲ مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری سپاه الغدیر استان یزد گفت سپاه و بسیج میتوانند با اتکاء به ظرفیت و پتانسیل داخلی خود در توسعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی نقش خوبی را ایفا کنند به گزارش ایسنا حبیبالله سیفالدینی درباره چگونگی اثرگذاری راهیان نور دامام جمعه گنبدکاووس: نباید با هر فشار اقتصادی از کوره در برویم / هدف از جنگ اقتصادی دشمن برهم زدن وحدت ماست
امام جمعه گنبدکاووس نباید با هر فشار اقتصادی از کوره در برویم هدف از جنگ اقتصادی دشمن برهم زدن وحدت ماستامام جمعه گنبدکاووس با بیان اینکه نباید در برابر هر فشار و تکانه اقتصادی از کوره در رفته و سیاهنمایی کنیم گفت هدف از جنگ اقتصادی دشمن برهم زدن وحدت میان ملت ماست به گزارشاستاندارد دوگانه اصلاحطلبان در قبال مفاسد اقتصادی
استاندارد دوگانه اصلاحطلبان در قبال مفاسد اقتصادیتاریخ انتشار يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۳۱ رسانههای اصلاحطلب با قرار دادن موضوع محکومیت مهدی هاشمی در اولویت دسته چندم اخبار خود سعی کردند میزان جرم وی را در اذهان عموم تخفیف داده و ناچیز جلوه دهند به گزارش مشرقمسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد: نبرد اقتصادی امروز کمتر از جنگ دیروز نیست
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد نبرد اقتصادی امروز کمتر از جنگ دیروز نیستمسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت نبرد اقتصادی امروز کمتر از حماسه و جنگ دیروز نیست با بهرهگیری از سخنان رهبر انقلاب و تحقق اقتصاد مقاومتی زمینه پیشرفتمعاون اجرایی رئیس جمهور: عرصه اقتصادی کشور تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد
معاون اجرایی رئیس جمهور عرصه اقتصادی کشور تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داردمعاون اجرایی رئیس جمهور با ارزیابی از وضعیت اقتصادی گذشته و هم اکنون گفت به طور حتم فراز و نشیبهایی در این راستا داشتهایم و اکنون هم با وجود کسب توفیقات مختلف در عرصه اقتصادی اما با وضع مطلوب فاصله دارتحریمها علت اصلی مشکلات اقتصادی نیستند
وزیر احمدینژاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تحریمها علت اصلی مشکلات اقتصادی نیستند وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت دهم با تاکید بر اینکه تحریمها علت اصلی مسائل اقتصادی نیستند گفت نه اینکه تحریمها بر کشور و اقتصاد آن بیتأثیر باشند اما خزانه ما خالی نیست و ما درآمد داریسردار همدانی:صحنهگردان اصلی جنگها، آمریکاست
سردار همدانی صحنهگردان اصلی جنگها آمریکاست جانشین فرمانده قرارگاه امام حسین ع گفت آمریکا به خوبی میداند هرگز نمیتواند به ایران حمله نظامی کند چراکه در صورت انجام چنین اشتباهی شکست فضاحتباری را متحمل خواهد شد به گزارش فرهنگ نیوز سردار حسین همدانی شامگاه یکشنبه در جمع-
اقتصادی
پربازدیدترینها