تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833181189
تورم میانگین بعد از 21ماه یکدهم درصد افزایش یافت/ بزنگاهی برای تورم
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تورم میانگین بعد از 21ماه یکدهم درصد افزایش یافت/ بزنگاهی برای تورم
پس از 21 ماه روند کاهشی، در خرداد امسال نرخ رشد تورم میانگین یکدهم درصد افزایش پیدا کرد؛ اتفاقی که با افزایشی شدن تورم نقطه به نقطه از سوی «دنیای اقتصاد» پیشبینی شده بود. همچنان که دولت توانسته در کنترل تکانه افزایش قیمت سوخت موفق باشد و شاخصهای تورم مسکن یا خدمات را کنترل کند، به نظر میآید گام بعدی، کنترل شاخص تورم در گروه «خوراکیها» است که با توقف روند فزاینده آن زمینه برای نفوذ به «هسته سخت» تورم فراهم شود.
به گزارش نامه نیوز، تجزیه و تحلیل آمارهای بانک مرکزی از تورم خرداد امسال نشان میدهد روند شتابان نزولی نرخ رشد شاخص تورم که از ماههای ابتدایی فعالیت دولت یازدهم آغاز شده بود، نه تنها کند شده است، بلکه علائم و نشانههایی وجود دارد که از معکوس شدن این روند و قرار گرفتن تورم در مسیر افزایش حکایت میکند.
همچنین آمارها بیان میکنند همانطور که در چندماهه اخیر تورم نقطه به نقطه در محدوده 15 تا 16 درصد درجا زده است، تغییرات شاخص تورم میانگین نیز در این دوره محدود به کمتر از یک واحد میشود. مقایسه نرخ تورمهای متوسط یکساله در دو سال اخیر نیز نشان میدهد پس از ثبت رکورد کمنظیر 5/ 40 درصدی در مهر 92، این شاخص مسیر کاهشی در پیش گرفته و در فروردین و اردیبهشت امسال به 5/ 15درصد کاسته شده است.
با وجودی که عدد 6/ 15 درصدی برای تورم میانگین 12 ماهه منتهی به خرداد امسال در مقایسه با ماه قبل و نیز فرودین ماه تنها حدود 1/ 0 درصد افزایش پیدا کرده است، اما نکته حائز اهمیت آن است که این افزایش در این ماه پس از 21 ماه، یعنی از مهر 92 تاکنون، برای اولین بار اتفاق میافتد. همچنان که نمیتوان از این افزایش حادث شده در شاخص تورم به راه افتادن موج تورمی جدیدی را تعبیر کرد، نباید از زیرنظر داشتن عوامل افزاینده این شاخص پراهمیت غفلت کرد و تغییرات ناچیز رو به بالای شاخص تورم را میتوان زنگ هشدارهایی تلقی کرد و برای کنترل تورم و کاهش آن تدبیر کرد.
نظر بانک مرکزی درباره مرکز آمار
بانک مرکزی در آخرین گزارش خود از شاخص تورم، ضمن اعلام شاخصها و تغییرات آنها مطابق روال هر ماه، به توضیحاتی پرداخته است که مناسبت آن را بحثهای درگرفته درباره مرجع رسمی اعلام آمار در کشور و منازعاتی که در پی آن در فضای آمار کشور رخ داد، میتوان دانست. نهاد ناظر بازار پول کشور در مقدمه گزارش خود از تورم خرداد ماه ضمن اذعان به اینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه، مرکز آمار ایران مرجع رسمی اعلام آمار در کشور است، اضافه میکند در چارچوب بند «ج» ماده قانونی مذکور که به برخی نهادهای خاص مجوز انتشار آمارهایی داده شده است، این نهاد مطابق روند گذشته خود گزارشی از نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی را ارائه میکند.
پذیرش مرکز آمار بهعنوان «مرجع رسمی انتشار آمار در کشور» در گزارش رسمی از سوی بانک مرکزی را میتوان به نشانه مثبتی برای بهبود روابط این دو نهاد تلقی کرد با وجود این، در صورتی که مرکز آمار نیز بر بند «ج» مورد بحث صحه گذاشته و اعلام آمار توسط بانک مرکزی را مورد تایید قرار دهد، آنگاه میتوان منازعه آماری میان دو نهاد مسوول کشور را پایان یافته دانست.
نمره قبولی در کنترل تورم سوخت
مقایسه تورمهای ماهانه گزارش شده بانک مرکزی در فصل اول امسال با ارقام متناظر در سال 92 نشان میدهد تفاوت چندانی در این دو کارنامه تورمی وجود ندارد. بهطور خاص، تورمهای ماهانه در سه ماه بهار سال 92 بهطور متوسط، 31/ 1 درصد محاسبه میشود که این شاخص برای سه ماهه ابتدایی سال جاری تنها یک صدم تغییر کرده و 32/ 1 درصد به دست میآید اما سه ماهه نخست امسال بادوره مشابه سال گذشته تفاوتها و تشابهاتی دارد. غیر از عواملی چون کاهش قیمت نفت و در پی آن افزایش قیمت ارز که در سطح کلان بر اقتصاد کشور در یک سال اخیر اثر گذاشتهاند، در ابتدای خرداد 94 طبق تصمیم دولت قیمت حاملهای انرژی و بهطور خاص قیمت بنزین تعدیل شد و برای رسیدن به اهداف قانونگذاری شده قیمت سوخت و میل به آن به قیمتهای جهانی، توزیع بنزین سهمیهای با قیمت 700 تومانی متوقف شد.
این موضوع میتوانست تکانه تورمی را در بخشهای مختلف، به ویژه در بخش حملونقل ایجاد کند. با وجود افزایش متوسط 25 درصدی در قیمت بنزین مصرفی در جایگاهها اما، انعکاس این افزایش قیمت در شاخص تورم بخش حملونقل به حدود 1/ 5درصد رشد نسبت به ماه قبل محدود شده است. با اینکه این افزایش 1/ 5 درصدی بهطور ماهانه در شاخص تورم حملونقل از اردیبهشت سال گذشته بیسابقه است، اما نباید از یاد برد که در همان ماه نیز، یعنی در اردیبهشت 93، قیمت بنزین افزایشی 300 تومانی داشت و از 400 تومان در هر لیتر به 700 تومان رسید. در آن مقطع، این افزایش 300 تومانی در قیمت بنزین با افزایش 3/ 13درصدی در شاخص تورم بخش حملونقل منعکس شد.
اما همین مقدار افزایش در خرداد امسال، تنها 1/ 5 درصد افزایش را در تورم بخش حملونقل باعث شده است که نشان میدهد دولت در کنترل اثرات تورمی افزایش قیمت بنزین موثرتر از گذشته عمل کرده و میتواند برای واقعی کردن نرخ فروش این کالا گامهای بعدی را به مرور بردارد.
آیندهنگری از رشد شاخص کالا
به رغم کاهش بیش از 5 درصدی تورم نقطهای فصل بهار امسال در شاخص گروه مسکن و سوختها نسبت به فصل بهار سال 93 و همچنین کاهشی حدودا معادل 2 درصد در تورم نقطهای گروه خدمات مربوط به همین دوره، شاخص فصلی تورم نقطهای گروه کالا در سه ماه نخست سال 94 نسبت به همین شاخص در فصل بهار سال گذشته، 3/ 1 درصد رشد داشته است، در واقع شاخص گروه کالا بین سه شاخص گروههای اختصاصی تنها شاخصی است که سیر کاهشی آن بهطور محرز در شهریور سال 93 متوقف شده، و از رشد نقطه به نقطه 4/ 10درصدی در آن ماه، در خرداد امسال به 1/ 15 درصد افزایش پیدا کرده است. با بررسی روند تغییرات نرخ رشد شاخص تورم مربوط به سه گروه اختصاصی کالا، خدمات و مسکن میتوان مشاهده کرد تغییرات شاخص گروه کالا همواره شدیدتر از دو شاخص دیگر بوده و نیز حرکت کاهشی یا افزایشی شاخص در دو گروه دیگر معمولا با تاخیری ناچیز به دنبال تغییرات شاخص کالا اتفاق افتاده است. در نتیجه، در صورتی که افزایشی شدن روند شاخص تورم در گروه کالا را مفروض بگیریم، قابل پیشبینی خواهد بود که در ماههای آتی با افزایشی شدن روند تغییرات شاخص در دو گروه دیگر، یعنی خدمات و مسکن، روبهرو شویم.
گو اینکه، رشد ماهانه 7/ 1 درصدی شاخص گروه خدمات که در 10 ماه اخیر بیشترین مقدار بوده و نیز کاسته شدن از شتاب کاهش تورم در گروه مسکن در چندماه اخیر را میتوان نشانههایی از حادث شدن نقطه عطفی در روند کاهش نرخ تورم این گروهها و معکوس شدن این روند تلقی کرد.
بهداشت و خوراک طلایهدار تورم
اما طلایهدار تورم در بین گروههای اصلی همچنان گروه بهداشت و درمان با رشد نقطهای 6/ 32 درصد مشاهده میشود. این افزایش در شاخص گروه بهداشت و درمان را میتوان به طرح تحول نظام سلامت و آنچه «واقعی کردن تعرفههای بخش بهداشت و درمان» یاد میشود، مربوط دانست. پس از این گروه، بیشترین تورم متعلق به گروه اصلی خوراکیها است که علاوه بر اینکه سهم بالایی در محاسبه شاخص کل تورم برای آن لحاظ میشود، بیشترین درک و دریافت عمومی از میزان تورم عمومی در جامعه متناسب با تغییرات قیمت این گروه از کالاها است.
با اینکه گروههایی چون مسکن، بهداشت و درمان یا حملونقل از سهم بالایی در تشکیل شاخص کل تورم برخوردارند، اما میزان «حس» مردم از میزان تورم بیشتر با تورم خوراکیها گره خورده است؛ چرا که بهطور پیوسته و روزانه با قیمت این گروه از کالاها سر و کار دارند.
افزایش 8/ 20 درصدی شاخص تورم گروه خوراکیها در واقع تاییدکننده حسی است که درباره تورم در جامعه وجود دارد. در واقع در دو سال اخیر با فروکش کردن تب مسکن، قیمت آن تقریبا راکد مانده و کاهش رشد شاخص تورم بخش مسکن با توجه به سهم بالای 32 درصدی آن از محاسبه شاخص کل تورم، مانند لنگری رشد این شاخص را محدود کرده است. از سوی دیگر، تثبیت نرخ ارز در این دوره باعث شده قیمت کالاهای وارداتی بهخصوص نه تنها تغییر چندانی نداشته باشد، بلکه در مواردی این کالاها همزمان با کاهش قیمت نسبی ارز ارزانتر از دو سال گذشته عرضه شوند، در نتیجه در گروههایی چون دخانیات، اثاث یا پوشاک و کفش شاهد رشد تورمی ناچیز در دوره دو ساله اخیر بودهایم.
در عوض، از اواسط سال گذشته رشد شاخص گروه خوراکیها رو به فزونی گذاشته است که دلایل آن را میتوان بهطور مجزا بررسی کرد. از جمله این دلایل شاید بتوان به مشکل کمآبی در سالهای اخیر در کشور اشاره کرد که باعث شده عرضه محصولات باغی و کشاورزی دچار مشکل شود. به همین سبب است که میتوان به روشنی دید تورم فزایندهای در برخی گروههای خوراکی نظیر میوهها یا سبزیهای تازه در دو ماه اخیر اتفاق افتاده است.
به نظر میآید با توجه به نقش بسزا و تعیینکننده گروه خوراکیها هم در محاسبه شاخص تورم و هم در اثرگذاری بر افکار عمومی درباره روند قیمتها، عوامل تورمزا در این بخش شناسایی شده و بتوان با مهار آنها زمینه را برای کاهش تورم و نفوذ به «هسته سخت» آن فراهم کرد.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
نرخ تورم خرداد ۱۴.۲ درصد/ تورم نقطه به نقطه افزایش یافت
مرکز آمار اعلام کرد نرخ تورم خرداد ۱۴ ۲ درصد تورم نقطه به نقطه افزایش یافت مرکز آمار ایران نرخ تورم پایان خردادماه ۹۴ را ۱۴ ۲ درصد اعلام کرد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در خرداد ماه سال ۱۳۹۴ را منتشرتورم خرداد ماه به 14.2 درصد رسید/ تورم نقطه به نقطه افزایش یافت
تورم خرداد ماه به 14 2 درصد رسید تورم نقطه به نقطه افزایش یافت مرکز آمار ایران اعلام کرد تورم خرداد ماه سال 94 خانوارهای شهری کشور نسبت به ماه گذشته یک دهم درصد کاهش یافت و از 14 3 به 14 2درصد رسید اما تورم نقطه به نقطه نسبت به اردیبهشت ماه 13 7 افزیش یافت و به 14 2 درصد رسیدتورم نقطه به نقطه خرداد افزايش يافت
۳ تير ۱۳۹۴ ۱۶ ۲۰ب ظ مرکز آمار ايران تورم نقطه به نقطه خرداد افزايش يافت موج - تورم خرداد خانوارهاي شهري نسبت به ماه گذشته يک دهم درصد کاهش و از ۱۴ ۳ به ۱۴ ۲درصد رسيد اما تورم نقطه به نقطه نسبت به ارديبهشت ۱۳ ۷ افزايش يافت و به ۱۴ ۲ درصد رسيد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موجتولید سیگار 40 درصد کاهش یافت/تورم تولید 6.7 درصد اعلام شد
تولید سیگار 40 درصد کاهش یافت تورم تولید 6 7 درصد اعلام شد اقتصاد > اقتصاد کلان - براساس اعلام بانک مرکزی شاخص کل تولید کارگاههای بزرگ صنعتی کشور در سال 93 بر مبنای سال پایه 90 به عدد 92 9 درصد رسیده که در مقایسه با سال 92 معادل 6 7 درصد افزایش یافته است درحالی که تاقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته/ افزایش نرخ تورم اوکراین به ۴۶ درصد
اقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته افزایش نرخ تورم اوکراین به ۴۶ درصد شناسهٔ خبر 2784780 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۴ اقتصاد > اقتصاد جهان مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته به شرح ذیل استتورم خرداد کاهش يافت يا افزايش!
۵ تير ۱۳۹۴ ۱۰ ۳۰ق ظ قصه تکراري تناقض آماري دو مرجع تورم خرداد کاهش يافت يا افزايش موج - درحالي که بر اساس محاسبات مرکز آمار ايران نرخ تورم در خرداد سال جاري نسبت به ارديبهشت همين سال با افت 0 1 درصدي مواجه شده بانک مرکزي از رشد 0 1 درصدي نرخ تورم در اين بازه زماني خبر داده اتورم خوزستان چهار درصد از میانگین کشوری کمتر است
مقتدایی تورم خوزستان چهار درصد از میانگین کشوری کمتر است شناسهٔ خبر 2782008 - پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۵ استانها > خوزستان اهواز - استاندار خوزستان گفت تورم در خوزستان چهار درصد نسبت به میانگین کشوری پائین تر است به گزارش خبرنگار مهر عبدالحسن مقتدایی چهارشنبه شب در همفارس گزارش میدهد حملونقل و میوه در صدر بیشترین افزایش تورم/ کاهش ۴ درصدی تورم سبزیجات نسبت به ماه قبل
فارس گزارش میدهدحملونقل و میوه در صدر بیشترین افزایش تورم کاهش ۴ درصدی تورم سبزیجات نسبت به ماه قبلبراساس شاخص قمیت خرداد ماه سال جاری حمل و نقل میوه و خشکبار و آموزش بیشترین افزایش تورم را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته اند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس براساس شتردد وسایل نقلیه در خراسان شمالی ۷ درصد افزایش یافت
از ابتدای امسال تاكنون تردد وسایل نقلیه در خراسان شمالی ۷ درصد افزایش یافت شناسهٔ خبر 2786423 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۷ استانها > خراسان شمالی بجنورد- مدیركل حمل و نقل پایانه های خراسان شمالی از افزایش هفت درصدی تردد وسایل نقلیه از محورهای این استان نسبت به مدت مشابه سالتولید خودرو 6 درصد افزایش یافت
تولید خودرو 6 درصد افزایش یافت خبرگزاری پانا براساس جدیدترین آمارهای رسمی تولید انواع خودرو در اردیبهشت ماه امسال 6 6 درصد و در دو ماهه نخست امسال 17 2 درصد افزایش یافته است ۱۳۹۴ جمعه ۲۲ خرداد ساعت 09 10 به گزارش خبرگزاری پانا براین اساس تولید انواع خودرو در اردیبهشت مانرخ تورم در بلغارستان کاهش يافت
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ ۱۶ ۲۴ب ظ نرخ تورم در بلغارستان کاهش يافت موج - گزارشات حاکي از کاهش 2 درصدي نرخ تورم در بلغارستان هستند به گزارش خبرگزاري موج به نقل از فوکس شاخص قيمت مصرف کننده در ماه مه سال 2015 در بلغارستان در مقايسه با ماه آوريل کاهش يافته است طبق گزارش موسسه آمار ملي بلغرشد ماليات بر اصناف 8 تا 18 درصد افزايش يافت
رشد ماليات بر اصناف 8 تا 18 درصد افزايش يافت ماليات اصناف تا يك ميليون ۸درصد يك تا ۳ ميليون ۱۲درصد و بالاي ۳ ميليون تومان ۱۸ درصد افزايش مييابد رئيس اتاق اصناف ايران با بيان اين مطلب گفت تفاهم با سازمان امور مالياتي بر سر نرخ ماليات سال ۹۳ اصناف انجام شد و بر اساس آن امسال تعتولد در زرندیه نسبت به سال گذشته یک و نیم درصد افزایش یافت
در سه ماهه اول سال جاری تولد در زرندیه نسبت به سال گذشته یک و نیم درصد افزایش یافت شناسهٔ خبر 2786392 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۴ استانها > مرکزی ساوه- رئیس اداره ثبت احوال زرندیه گفت ۱۸۳ نوزاد در سه ماه نخست سال جاری در این شهرستان متولد شده است که نسبت به مدت مشابه سالمعاون وزیر: اعتبار هنرستان ها 40درصد افزایش یافت/ 800 هزار هنرجو در هنرستانهای کشور در حال تحصیل هستند
معاون وزیر اعتبار هنرستان ها 40درصد افزایش یافت 800 هزار هنرجو در هنرستانهای کشور در حال تحصیل هستند معاون وزیر آموزش و پرورش گفت امسال اعتبارات خرید تجهیزات هنرستانها با 40 درصد افزایش به 360 میلیارد ریال رسیده است به گزارش نامه نیوز علی زرافشان در همایش مدیران مدارس و سرگافزایش ۲درصدی مصرف بنزین بعد از حذف سهمیهبندی
افزایش ۲درصدی مصرف بنزین بعد از حذف سهمیهبندی خبرگزاری پانا مصرف بنزین در خردادماه بعد از حذف سهمیهبندی و تکنرخی شدن این فرآورده بهطور میانگین روزانه ۱ ۵میلیون لیتر نسبت به اردیبهشتماه افزایش یافت ۱۳۹۴ دوشنبه ۱ تير ساعت 08 53 به گزارش خبرگزاری پانا در آخرین هفته اردیبهشت&zبانک مرکزی به اعلام آمار ادامه داد/ تورم خرداد به 15.6 درصد رسید
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۶ با وجود مصوبه اخیر شورای عالی آمار مبنی بر محدود شدن انتشار آمار اقتصادی به مرکز آمار بانک مرکزی با استناد به قانون برنامه پنجم توسعه اعلام را متوقف نکرد و از تورم 15 6 درصدی خردادماه خبر داد به گزارش خبرنگار ایسنا آنطور که اخیرا عادل آذر-رییس مرکز آمارمعاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با فارس: حجم مکالمات مجاز بینالملل ۳۰ درصد افزایش یافت/ شناسا
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با فارس حجم مکالمات مجاز بینالملل ۳۰ درصد افزایش یافت شناسایی و برخورد با قاچاقچیان مکالمات خارجیمعاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت بخش زیادی از ترافیک قاچاق که روی سیمکارتهای بیهویت و خطوط E1 انجام میشود شناسایی و مسد-
گوناگون
پربازدیدترینها