واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ تير ۱۳۹۴ (۲۲:۳۰ب.ظ)
نايب رييس اتاق ايران و چين: جذب سرمايه هاي خارجي تنها راه رسيدن به شکوفايي اقتصادي است موج - گروه بين الملل خبرگزاري موج
بديهي است، شهروندان و سياستمداران ايراني از تحريم هاي اعمالي غرب عليه جمهوري اسلامي استقبال نکرده و نمي کنند. امّا؛ آنچه مهم است اينکه هميشه ناهمواري ها زمينه را براي چاره انديشي فراهم مي کنند و تحريم ها نيز مانند کاتاليزوري براي ايراني ها به منظور حرکت به جلو عمل کرده است.
در سال هاي اخير و با شدت گرفتن تحريم ها، کليد واژه "اقتصاد مقاومتي" وارد ادبيات اقتصادي جمهوري اسلامي شده است و اين موضوع با رهنمودهاي مقام معظم رهبري به يک امر مهم در اقتصاد ايران تبديل شده است.
نيک مي دانيم که يکي از مثال هاي زنده از کشورهايي که براي دستيابي به جايگاه برتر اقتصادي، سياسي و نظامي در محيط بين الملل تلاش کرده و تا حد زياد موفق بوده، چين است. به همين دليل گفتگويي را با جناب آقاي مجيدرضا حريري، نايب رئيس اتاق ايران و چين ترتيب داده ايم که در ادامه مي آيد.
در ابتدا آقاي حريري در پاسخ به اين سوال که اقتصاد مقاومتي چيست؟گفت: اقتصاد مقاومتي، اقتصادي مبتني بر توليد براي عرضه به دنيا است.
اين کارشناس تصريح کرد: در واقع يکي از بنيان هاي اصلي اين نوع اقتصاد، صادرات محوري است، يعني بايد به گونه اي توليدات در داخل کشور انجام شود که قابل ارائه به بازارهاي جهاني باشد.
وي ادامه داد: در اقتصاد مقاومتي تلاش مي شود، از استعدادهاي دروني با نگاه بيروني استفاده شود. به اين ترتيب، بايد تمامي پتانسيل ها اعم از نيروي کار، مواد اوليه و... براي توليد صادرات محور مورد استفاده قرار گيرد.
نايب رئيس اتاق ايران و چين به اين سوال که تا چه اندازه مي توان از مدل رشد اقتصادي چين الگو برداري کرد؟گفت: روند رشد اقتصادي چين بسيار پيچيده است و به نظر مي رسد براي جمهوري اسلامي نيز قابل الگو برداري صرف نيست.
وي توضيح داد: هر کشوري مختصات خاص خودش را دارد و بايد بر اساس قابليت ها و محدوديت هاي هر کشور برنامه اقتصادي براي آن ارائه شود.
حريري تأکيد کرد: بومي سازي موضوع مهمي است و کشورها بايد بر اساس منابع داخلي خودشان اقدام به برنامه ريزي کنند و نبايد متکي به برنامه هاي وارداتي باشند.
اين کارشناس تصريح کرد: مثلاً؛ صنعت در ايران قدمت ديرينه اي دارد که چين از اين نعمت برخوردار نبود، امّا؛ چيني ها نيز از بازارهاي گسترده و نيروي کار ارزان برخوردارند که اين مسائل در ايران وجود ندارد. بنابراين نمي توان به صورت کامل از مدل رشد اقتصادي چين کپي برداري کرد.
نايب رئيس اتاق ايران و چين درباره شباهت ميان اقتصاد مقاومتي در ايران و مدل رشد اقتصادي چين نيز توضيح داد که تمامي کشورهايي که قصد دارند به شکوفايي اقتصادي دست يابند يک دوره برنامه ريزي مدون و کار سخت را پشت سر گذاشته اند.
حريري ادامه داد: بديهي است، چين نيز براي دستيابي به جايگاه فعلي برنامه ريزي دقيق، بومي و صادرات محور را به اجرا گذاشته است و اين موضوع به اقتصاد مقاومتي که در ايران مطرح است، شباهت دارد.
اين کارشناس در پاسخ به اين سوال که دلايل موفقيت اقتصاد چين چيست، تأکيد کرد: به طور کلي نقطه قوت برنامه رشد اقتصادي چين، استفاده از سرمايه هاي خارجي بوده است.
وي گفت: برنامه اي که بستر لازم را براي جذب سرمايه هاي خارجي در چين فراهم کرد، تضمين کننده رشد اقتصادي اين کشور بوده است.
حريري ادامه داد: چين کشوري است که طي 30 سال گذشته بيشترين حجم جذب سرمايه هاي خارجي را در جهان داشته است و اين شرايط در نتيجه بستر سازي هاي فيزيکي و رواني در چين ايجاد شده است.
وي در پايان تأکيد کرد: در اقتصاد مقاومتي که در ايران مطرح است، تدابير لازم براي بسترسازي به منظور جذب سرمايه هاي خارجي انديشيده شده است و با عملياتي شدن اين نوع اقتصاد شکوفايي اقتصادي دور از دسترس نيست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]