واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختلاف نظر در كميته سنا درباره رويكرد آمريكا به ايران
خبرگزاري فارس: رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا در حالي در يكي از كميتههاي سنا اتهامات بياساس به ايران درباره عراق وارد كرد كه برخي از سناتورهاي عضو خواستار تعامل بيشتر دولت واشنگتن با تهران هستند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، دريادار "مايكل مولن" كه عاليرتبهترين مقام نظامي ارتش آمريكا به شمار ميرود در اظهاراتي ادعا كرد كه اقدامات غيرمسئولانه ايران بطور مستقيم صلح عراق را به خطر انداخته است.
مولن كه در جمع كميته فرعي تامين بودجه دفاعي در سناي آمريكا سخن ميگفت، ادامه داد: «خويشتنداري ما در واكنش به اين تهديدات نبايد علامت نبود راهكار و يا ناتواني ما در دفاع از خود در برابر تهديدات قلمداد شود.»
اين اظهارات اين مقام نظامي در شرايطي مطرح شد كه سناتور "آرلن اسپكتر" يكي از اعضاي اين كميته فرعي نيز در اظهاراتي از اين امر ابراز نگراني كرد كه دولت بوش از تعامل كامل با ايران در مباحث ديپلماتيك خودداري ميكند.
تاكنون چندين دور گفتوگو ميان ديپلماتهاي آمريكايي و ايراني درباره مسايل عراق برگزار شده اما تاكيد بر اين امر بوده كه اين گفتوگوها به عراق محدود باشد.
اسپكتر كه يك سناتور جمهوريخواه است، تاكيد كرد: «گفتوگوها در گذشته با اتحاد جماهير شوروي، ليبي و كره شمالي موفقيتآميز بوده و پيشرفتهاي مشابهي ميتواند درباره ايران نيز حاصل شود.»
اسپكتر گفت: «اگر دولت از تعامل با ايران پرهيز كند، ما فرصت بزرگي را براي خودداري از بروز يك درگيري ديگر از دست ميدهيم.»
از سوي ديگر "پاتريك لهي" و "ديان فينستين" سناتورهاي دموكرات نيز گفتند كه از رابرت گيتس، وزير دفاع خواستهاند تا سياست بوش درباره ايران را به چالش بكشاند.
گيتس نيز اعلام كرده موافق مذاكره با تهران است اما تنها به اين شرط كه آمريكا بتواند اهرم فشار كافي توسعه دهد.
گيتس ادامه داد: «ليبي و كرهشمالي به دنبال كاهش فشارهاي اقتصادي ناشي از تحريمها بودند. مسئله مهم در اين جا داشتن اهرم فشار چه به صورت اقتصادي و ديپلماتيك بر دولت ايران است تا آنها باور كند كه بايد با آمريكا به گفتوگو بنشينند. چرا كه در آن زمان مطالباتي از آمريكا خواهند داشت كه كاهش فشارها است.»
رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا همچنين اعتراف كرد كه خشونتها در افغانستان نيز رو به فزوني است در حالي كه شرايط امنيتي در عراق بهبود يافته است.
بر همين اساس آمريكا در نظر دارد نيروهاي بيشتري به افغانستان اعزام كرده و نيروهاي محلي را ترغيب به همان اقداماتي كنند كه در عراق پيش آمده است. يعني مقابله با شورشهاي فزاينده، افزايش حملات و تشديد قاچاق مواد مخدر.
مولن ادامه داد: «خلاصه اين كه عراق و افغانستان باثبات در دستيابي به امنيت و ثبات منطقهاي حياتي خواهد بود.»
اين فرمانده ارشد آمريكايي در تلاش براي توجيه كردن ادامه اشغالگري آمريكاييها در عراق و افغانستان گفت: «اين ثبات به سالها وقت نياز دارد نه چند ماه. اين امر به حمايت مردم آمريكا، متحدان منطقهاي آمريكا و اقدامات هماهنگ مردم عراق و افغانستان و سران آن نياز دارد.»
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]