واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هشدار براي خاموشي برق وگراني آب
وضعيت قرمز است؛ به طوري كه دولت براي كنترل مصرف آب در حال آماده كردن خود و مردم براي افزايش قيمت آب است شايد صرفهجويي، مدد رفع كمآبي شود.
وضعيت قرمز است؛ به طوري كه دولت براي كنترل مصرف آب در حال آماده كردن خود و مردم براي افزايش قيمت آب است شايد صرفهجويي، مدد رفع كمآبي شود.
به گزارش «جوان»، بحران آب جديتر شده است و سدها و منابع آبي با كشور قهر كردهاند؛ آب ته كشيده است و برق هم مصرفي جادويي به خود ديده است. معاون وزير نيرو گفته اگر مصرف اصلاح نشود چارهاي جز افزايش قيمت آب نخواهد ماند و در صورت تصويب شوراي اقتصاد، قيمت آب از اول مرداد ماه افزايش مييابد: «پيگير هستيم كه در تعرفههاي ابلاغي آب سال جاري در هر ۵ مترمكعب اضافه مصرف از مصارف بالاي ۴ مترمكعب شيب پلكاني محاسبه مصرفي زياد باشد.»
رحيم ميداني معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا با بيان اينكه پيگير افزايش تعرفههاي مصرفي براي مشتركاني كه 50 مترمكعب به بالا در ماه مصرف آب دارند، هستيم، گفت: طبق قانون بودجه از سال 94 تعرفه خدمات آب و فاضلاب بايد به تصويب شوراي عالي اقتصاد برسد از اين رو ابلاغ تعرفههاي جاري كه قرار بود تا پايان ارديبهشت ماه صورت بگيرد تا پايان تيرماه انجام ميشود كه با ابلاغ تعرفههاي سال جاري آبونمان به ميزان هزار تومان در هر قبض مجدداً بر روي قبوض مشتركان محاسبه خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: 72 درصد مصرفكنندگان مصرف معقول در بخش آب شرب دارند و پرمصرفها نبايد با مصرف بيرويه خود به زندگي عادي اين 72 درصد آسيب برسانند. در بحث جريمه و قطع آب مشتركان پرمصرف بيشتر به دنبال فرهنگسازي هستيم اما دادن اين مصوبه سخت نيست و ما به عنوان متولي بخش آب كشور پيگير تسهيل طرحهاي پيشنهادي خود در هيئت دولت هستيم تا عاملي بازدارنده در جهت مصرف بيرويه آب باشد.
وي تصريح كرد: اينكه ميگوييم كشور درگير بحران آب است يعني وضعيت ما در منابع آب زيرزميني يك روندي دارد كه منابعي كه 55 درصد از نياز مردم را تأمين ميكند به سمت نابودي پيش ميرود.
ميداني با بيان اينكه در حال حاضر در چهار شهر سنندج، بندرعباس، بوشهر و كرمان مشكل جدي در بحث آب داريم، گفت: بحران آب يك ساله ايجاد نشده كه يك ساله رفع شود و عوامل ايجاد آن بيشتر انساني است.
وي افزود: يكي از دردناكترين مسائل آب كشور بينظمي و قانونگريزي است به نحوي كه قوانين در مسئله آب استقرار نيافته و اجرا نشدهاند. وقتي دهها چاه غيرمجاز داريم و چاههاي مجاز بيش از اندازه برداشت ميكنند و شش ميليارد مترمكعب بيش از توان سفرههاي زيرزميني سالانه برداشت داريم چگونه ميتوانيم بگوييم قانون رعايت ميشود. وقتي قوانين در كشور اجرا نميشود تمام منابع آبي كشور در معرض تهديدند و علاوه بر بحران آب با بحران كاهش كيفيت منابع آب مواجه ميشويم.
ميداني با بيان اينكه برخي مسئولان و مردم قائل به رعايت اندازه در بحث آب نيستند، گفت: وقتي اعلام ميكنيم در فلان حوزه آبريز آبي نداريم براي نيازهاي جديد تخصيص دهيم باور نميكنند، مسئولان كشور بايد بپذيرند كه آب اندازه دارد و وقتي ميگوييم آب نداريم نبايد به ما فشار بياورند كه آب را تأمين كنيم. به طور مثال يكي از مصوبات شوراي هماهنگي زايندهرود اين بود كه بارگذاري جديد در اين حوزه آبريز ممنوع است.
اين مقام مسئول در خصوص فعاليتهاي انجام شده در باروري ابرها درسال گذشته، گفت: از 16 آذر 93 تا 20 ارديبهشت ماه امسال انجام شد و در اين مدت در مجموع 106 سورتي پرواز به ميزان 270 ساعت انجام شد كه 69 درصد آن عملياتي و مابقي براي شناسايي بود.
وي افزود: پروازهاي باروري ابرها در استانهاي آذربايجانشرقي، آذربايجانغربي، يزد، فارس، اصفهان، كرمان، تهران، چهارمحال و بختياري، كهكيلويه و بويراحمد و خوزستان عمليات بود و در سه استان خراسان رضوي و شمالي و كرمانشاه پروازهاي شناسايي انجام داديم كه در حال حاضر در مرحله مطالعات ارزيابي هستيم و تا چهار ماه آينده نتيجه اين مطالعات اعلام ميشود اما در بهترين شرايط تأثير بارورسازي ابرها در افزايش بارشها 10 تا 15 درصد است.
وي با بيان اينكه مجموع متوسط بارندگي در كشور از ابتداي سال آبي جديد تاكنون 183 ميليون ليتر بوده است، گفت: اين رقم نسبت به دراز مدت كاهشي 21 درصدي و نسبت به سال گذشته 14 درصد كاهش داشته است كه در برخي حوزهها مثل حوزه خليج فارس با كاهش 38 درصدي بارشها نسبت به دراز مدت وضعيت بسيار نامناسبي داريم.
اولين هشدار خاموشي
اما در برق؛ در اين بخش هم صداي بحران خاموشي شنيده ميشود به طوري كه معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با تأكيد بر ضرورت صرفهجويي در مصرف برق هشدار داد: اگر اوج مصرف برق به بيش از ۵۰ هزار مگاوات برسد، احتمال خاموشي وجود دارد.
هوشنگ فلاحتيان با اشاره به اينكه در هفتههاي اخير مصرف برق حدود 10 هزار مگاوات افزايش يافته است، افزود: ميزان مصرف در برخي روزها به اوج مصرف پارسال يعني 46 هزار و 500 مگاوات هم نزديك شده است. روز به روز به گرماي تابستان نزديك ميشويم و مصرف برق نيز افزايش مييابد و اگر مردم مصرف خود را مديريت و در ساعت اوج بار از وسائل برقي كمتري استفاده كنند، پيك بار بالاي 50 هزار مگاوات نخواهيم داشت.
وي درباره استفاده نيروگاههاي برقآبي در زمان اوج مصرف تابستان گفت: در زمان اوج مصرف برق با توجه به ميزان آب سدها حداكثر توليد برق از نيروگاههاي برقآبي درصورت نياز 7 تا 8 هزار مگاوات خواهد بود كه با هماهنگي حوزه آب كشور اين مقدار برق تأمين ميشود.
فلاحتيان درباره استفاده از نيروگاههاي تجديدپذير در زمان اوج مصرف نيز گفت: ظرفيت كل نيروگاههاي تجديدپذير كشور 250 مگاوات است كه در زمان اوج مصرف استفاده خواهد شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]