تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798590254




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیماری گال یا جَرَب چیست؟ + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: گال یک بیماری پوستی است که با خارش پوست خود را نشان می دهد و عامل آن یک جاندار بسیار ریز بوده که هشت پا دارد.

بیماری گال یا جَرَب چیست؟
گال یک بیماری پوستی است که با خارش پوست خود را نشان می دهد و عامل آن یک جاندار بسیار ریز بوده که هشت پا دارد و در زیر پوست حفرات و نقبهائی را ایجاد کرده و در این حفرات تخم گذاری می کند و باعث خارش پوست می شود. این جاندار مایت ( Mite ) نامیده می شود و نام علمی آن Sarcoptes Scabiei است.

بیماری گال یا جَرَب چیست؟

 در اثر خارش شدید که خصوصاً شبها هنگام خوابیدن به اوج خود می رسد، فرد شدیداً خود را می خاراند که همین باعث ایجاد زخمهائی در سطح پوست وی می شود.
این بیماری مسری است و از طریق تماسهای نزدیک فیزیکی بسرعت منتقل می شود و در مکانهائی مثل خانه، خوابگاه، مدرسه، محل نگهداری سالمندان، زندانها … سریعاً منتشر می شود و به همین خاطر است که اکثر پزشکان برای درمان گال، توصیه به درمان تمام اعضای خانواده می کنند تا از ریشه کنی بیماری مطمئن شوند.
علائم و نشانه ها

 بیماری گال یا جَرَب چیست؟

علائم بیماری شامل:
۱-خارش که خصوصاً شبها شدید می شود. ۲-برجستگی های کوچک و نامنظم در سطح پوست که ملتهب بوده و گاهی بعلت خارش زیاد زخم شده اند .این ضایعات خصوصاً در محل چینهای پوست بیشتر دیده می شوند این مکانها شامل:
پوست بین انگشتان، فضای آرنج، اطراف مچ دست، اطراف پستان (زنان)، اطراف ناحیه تناسلی( مردان)، فضای بین دو کپل ، پوست اطراف زانو، فضای زیر بغل و … است.
البته بیاد داشته باشید که پوست هر قسمت بدن می تواند در این بیماری درگیر شود گرچه مکانهائی که در بالا ذکر شد شایعتر است.
مشخصات عامل بیماری
مایت که عامل این بیماری است یک جاندار ریز است که بدون استفاده از ذره بین قابل دید نمی باشد. مایت ماده کانالهائی را در زیر پوست حفر می کند و در آنجا تخمگذاری می کند. تخمهای مایت در عرض ۲۱ روز تکامل یافته و به یک مایت جدید تبدیل می شوند و از کانال بیرون آمده و در جاهای دیگر پوست شروع به حفر کانال می کنند.خارش در بیماری گال ناشی از واکنش حساسیتی بدن انسان نسبت به بدن مایت می باشد.

بیماری گال یا جَرَب چیست؟

برای انتقال مایت، تماس فیزیکی نزدیک وبا شیوع کمتر استفاده از لباس و یا وسائل شخصی فرد آلوده لازم است.
گرچه سگها، گربه ها و انسانها همگی به بیماری گال مبتلا می شوند ولی هر کدام مایت مخصوص به خود را دارند و هرگونه از مایت تمایل دارد که میزبان مخصوص خود را آلوده و روی بدن سایر حیوانات برای مدت طولانی نمی تواند به سر ببرد، برای همین انسانها در تماس با حیوانات آلوده ممکن است بطور گذرا دچار یک واکنش پوستی در برخورد با مایتهای حیوانی بشوند ولی این مایتها نمی توانند بطور کامل روی بدن اسنان به تکامل خود برسند. همچنین مایت مربوط به انسان هم روی بدن حیوانات نمی تواند بیماری کامل ایجاد کند.ضایعات گال روی مچ دست
چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
نه حمام رفتن نه داروهای بدون نسخه نمی توانند باعث نابودی مایتها بشوند. اگر علائم گفته شده خصوصاً خارش در شبها بروز کرد و یا با فردی که دچار بیماری گال بود تماس مستقیم پیدا کردید با پزشک خود مشورت کنید. البته هر خارشی و حتی همراه با ضایعات پوستی گال نیست و بسیاری از مسائل دیگر ممکن است با این مشکلات خود را نشان دهند، برای همین معاینه دقیق برای تشخیص صحیح ضروری است.
تشخیص بیماری گال
برای تشخیص گال، پزشک علاوه بر معاینه پوست و جستجو برای یافتن حفرات کنده شده توسط مایت،گاهی مجبور است با تراشیدن پوست محل درگیری و مطالعه آن زیر میکرسکوپ به وجود مایت یا تخم آن پی برد، تا تشخیص صحیح میسر گردد.
عوارض بیماری گال چیست؟
خاراندن شدید محلهای درگیر باعث آسیب پوست و ایجاد عفونت ثانوی میکروبی در محلهای زخم شده می شود و عفونت های پوستی مثل زرد زخم را ایجاد می کند. زرد زخم یک عفونت سطحی پوست است که توسط باکتریهائی مثل استرپتوککها یا استافیلوککها ایجاد می شود.
درمان بیماری گال
برای درمان گال باید این مایت را از سطح پوست ریشه کن کرد و برای این کار چندین نوع کرم یا محلول در دسترس می باشد که با نسخه پزشک قابل تهیه است که معمولاً این داروها را برروی تمام بدن ( از گردن به پائین خصوصاً کشاله ران، ناخنهای انگشتان دست و پا و پشت گوشها و همچنین برروی صورت ) مالیده می شود ولی از ورود دارو به دهان یا چشم باید کاملاً اجتناب شود. این ترکیبات معمولاً ۸-۶ ساعت روی بدن مانده و سپس شسته می شوند.
نکته ای که باید توجه کرد این است که حتی پس از کشته شدن مایتها توسط درمان مؤثر آن ، خارش برای چند هفته می تواند ادامه یابد و این تداوم خارش نشانه شکست درمان نیست ولی بتدریج این خارش نیز قطع شده و علائم رفع می شود.
بدلیل اینکه بیماری گال براحتی منتشر می شود، معمولاً پزشکان تمام افراد خانواد اعم از علامتدار یا بی علامت را درمان می کنند، تا اگر کس دیگری نیز دچار بیماری شده است ولی هنوز علائم را نشان نداده، درمان شود.
پیشگیری از گال چگونه است؟
برای جلوگیری از ایجاد عفونت دوباره در فرد، باید پس از مصرف دارو موارد زیر رعایت شود.
۱-پس از مصرف دارو حتماً باید لباسهای تمیز و ترجیحاً لباسهائی که نو بوده و تا به حال استفاده نشده پوشیده شوند، تا دوباره فرد به مایت آلوده نشود.
۲-لباسها، ملحفه ها و حوله و وسائلی که قبل از درمان مورد استفاده بوده است را باید با شستن در دمای ۶۰ درجه و سپس اتو کشیدن، آنها را از وجود مایت پاک کرد.
۳-اگر وسائلی دارید که نمی تـوانید آنها را بشوئید، آنها را در یک کیسه بدون سوراخ که تهویه ندارد ریخته و درب کیسه را ببندید و بمدت ۲ هفته، سر بسته نگه دارید، مایتها پس از یک هفته اگر روی بدن انسان نباشند، کشته می شوند.
سایر توصیه ها برای مراقبت از فرد در برابر بیماری گال
همانطورکه گفتیم متاسفانه علیرغم درمان مؤثر ممکن است خارش برای چند هفته پس از درمان ادامه یابد. برای تسکین خارش می توان از توصیه های زیر استفاده کرد.
۱-پوست خود را خنک و مرطوب نگه دارید: خیس کردن پوست در آب خنک و یا استفاده از یک کهنه آغشته به آب خنک باعث کاهش خارش در محل مبتلا به بیماری می شود.
۲-استفاده از محلولهای تسکین دهنده: مثل لوسیون کالامین که در التهاب پوستی می تواند باعث کاهش خارش گردد.
۳-تجویز آنتی هیستامین :با تجویز پزشک و یا استفاده از فرآورده های آنتی هیستامین بدون نسخه می توان خارش را به حداقل رساند.سایت دکتر انتظاریاخبار مرتبط:بیماری پوستی گال یا جربخارش تنها علامت "بیماری‌ پوستی" نیستآکنه شایع ترین بیماری پوستی


دوشنبه 1 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 974]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن