تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869542210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آقای سیف، راهکار شما به مردم برای سرمایه‌گذاری چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


سوال از رییس‌کل بانک مرکزی:
آقای سیف، راهکار شما به مردم برای سرمایه‌گذاری چیست؟
کاهش ارزش پول ملی باعث شده که این روزها آنانی که پولی نه‌چندان زیاد برای سرمایه‌گذاری دارند، همواره به‌دنبال بهترین راه‌ها برای سرمایه‌گذاری باشند.



  به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، کاهش ارزش پول ملی باعث شده که این روزها آنانی که پولی نه‌چندان زیاد برای سرمایه‌گذاری دارند، همواره به‌دنبال بهترین راه‌ها برای سرمایه‌گذاری باشند.

  طلا و سکه، دلار، مسکن و بورس شاید شایع‌ترین و پرطرفدارترین بازارهای سرمایه‌ای در کشور باشند که علاقه‌مندان فراوانی دارند و خیلی‌ها با رصد لحظه‌ای در این بازارها، به‌دنبال تحلیلی برای هدایت سرمایه خود هستند؛ اگرچه که دولت همواره تاکید دارد که منابع و نقدینگی جامعه باید به سمت بخش تولید رود.

اما ارزش پول ملی که به گفته برخی از کارشناسان اقتصادی، در ‌طول سال‌های گذشته به بیش از نصف کاهش پیدا کرده است، باعث شده که مردم تمایل شدیدی به عدم نگهداری پول خود و تلاش برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف داشته باشند و این، یکی از نمودهای بارز بی‌اعتمادی است که به واسطه عملکرد ضعیف دولت قبل در حفظ ارزش پول ملی ایجاد شده است. البته انتظار می‌رفت که دولت یازدهم این اعتماد از دست رفته را برگرداند، اما با وجود حفظ تقریبی ارزش پول ملی، اما همچنان اعتماد مردم به اقتصاد کشور باز نگشته است.

بر این اساس، در حال حاضر این سوال برای بسیاری از مردم مطرح است که در شرایط کنونی بهترین جا برای سرمایه‌گذاری پرسود کجاست؟ در واقع افرادی که تاکنون در فضای بیزنس و سرمایه‌گذاری حضور نداشته‌اند، معمولا قدرت ریسک پایینی دارند که از اطلاعات اندکشان از ریزه‌کاری‌های بازار ناشی می‌شود. به همین دلیل در این شرایط دائما سوال می‌کنند که آینده کدام بازار درخشان‌تر خواهد بود تا پول خود را به سمت آن هدایت کند و سرمایه‌گذاری را در آن زمینه تجربه کنند؟ شاید ولی‌اله سیف، رییس‌کل بانک مرکزی در این زمینه پیشنهادات و توصیه‌هایی داشته باشد و بتواند با توجه به شرایط کنونی اقتصاد کشور، مردم را راهنمایی کند.

بانک مرکزی براساس قانون پولی و بانکی کشور به عنوان تنظيم‌کننده نظام پولی و اعتباری کشور، موظف به حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور، انتشار اسکناس و ضرب سکه‌های فلزی رايج کشور، تنظيم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ريالی، نظارت بر معاملات طلا و وضع مقررات مربوط به آن، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رايج کشور، تنظيم کننده نظام پولی و اعتباری کشور، نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری، تنظيم حجم اعتبارات بانکی و ايجاد هماهنگی متناسب با نيازهای پولی کشور، نگهداری از حساب‌های تمامی وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت، نگهداری تمامی ذخاير ارزی و طلای کشور، نمايندگی دولت در سازمان‌های مالی و بين‌المللی، در اختيار داشتن تصدی تمام عمليات انتشار اوراق بهادار دولتی و انعقاد موافقت‌نامه پرداخت و اجرای قراردادهای پولی، مالی، بازرگانی و ترانزيتی دولت و ساير کشورها است.

در واقع رسالت اصلی بانک مرکزی این است که با اجرای سياست‌های پولی و اعتباری، شرايط مساعد برای پيشرفت اقتصادی کشور را فراهم سازد و در اجرای برنامه‌های مختلف اعم از برنامه‌های تثبيت و توسعه اقتصادی پشتيبان دولت باشد.

در اين راه حفظ ثبات ارزش پول و تعادل موازنه پرداخت‌ها به همراه رشد مدوام اقتصادی از طريق اجرای سياست‌های پولی، از اهداف مهم آن به شمار می‌رود.

با توجه به این وظایف، این سوال در حال حاضر از رییس‌کل بانک مرکزی مطرح است که راهکار شما برای سرمایه‌گذاری چیست؟ در این‌جا البته می‌توان یک سوال فرضی را داشت. جناب آقای سیف، برای مثال اگر یک فرد ۱۰۰ میلیون تومان پول داشته باشد و بخواهد سرمایه‌گذاری کند، پیشنهاد شما به این فرد کدام بخش است؟

هم‌اکنون طلا و سکه، دلار، مسکن و بورس شایع‌ترین بازارهای سرمایه‌ای کشور هستند که خیلی‌ها با رصد لحظه‌ای این بازارها، به‌دنبال تحلیلی برای هدایت سرمایه خود هستند؛ اگرچه که در این میان، توجه به بخش تولید اهمیت ویژه‌ای دارد. البته با وجود این‌که نقدینگی عمده‌ترین چالش پیش روی بخش تولید و صنعت کشور است و وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز بارها و بارها از این معضل به عنوان سرعت‌گیر اصلی توسعه بخش صنعت و معدن کشور یاد کرده است؛ اما به نظر می‌رسد که با سرمایه اندک ۱۰۰ میلیون تومان نمی‌توان دردی از مشکلات بخش تولید و صنعت کشور درمان کرد.

می‌گویند در بازار طلا و سکه و ارز سرمایه‌گذاری نکنید
با وجود سودآوری‌ای که بازار طلا و ارز طی سال‌های ۹۰ و ۹۱ برای دارندگان طلا و ارز داشت، اما با این حال همواره مقامات دولتی و بسیاری از کارشناسان و صرافان هشدار می‌دهند که در بازار طلا و سکه و ارز سرمایه‌گذاری نکنید؛ چراکه وضعیت بازار آنقدر مجهول است که نمی‌توان روی آن حساب باز کرد. یک روز نرخ دلار و سکه رو به فزونی می‌گذارد و روز دیگر همه چیز دست به دست هم می‌دهد تا این روند متوقف شود. همان‌طور که اگر به‌خاطر داشته باشید، در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۱ نرخ سکه به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید، اما در حال حاضر قیمت سکه در بازار حدود ۹۰۷ هزار تومان است. در واقع آنانی که در بازار سکه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و اگر در دوره اوج تلاطم‌های افزایش قیمت سکه از ترس گرانی بیشتر اقدام به خرید سکه کرده باشند، در حال حاضر با زیان ۶۵ درصدی روبه‌رو شده‌اند.

دلار نیز در ماه‌های پایانی سال ۹۱ براساس گزارش بانک مرکزی، به حدود ۳۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرده بود، اما هم‌اکنون دلار را باید با نرخ ۳۲۹۸ تومان در بازار خرید، بنابراین دارندگان دلار نیز در این مدت دچار زیان ۱۲ درصدی شده‌اند.

با این اوصاف، همواره مقامات دولتی تاکید دارند که مردم نقدینگی خود را وارد این بازارها نکنند.

بازار مسکن حال خوشی ندارد
بارها دیده و شنیده‌ایم به کسی که مقداری پس‌انداز دارد، توصیه می‌شود برای سرمایه‌گذاری یک قطعه زمین یا یک واحد آپارتمان بخرد. اما حسین عبده‌تبریزی، معاون وزیر راه و شهرسازی معتقد است که «بازار مسکن امسال بازار مصرف است؛ نه بازار سرمایه‌گذاری.» به گفته وی، «بازار مسکن، بازاری نخواهد بود که در آن کسی مسکن بخرد و به امید گران شدن آن را نگه دارد. این بازار برای کسانی مناسب خواهد بود که به قصد اجاره دادن یا مصارف شخصی خرید کنند و بازار کسانی است که اجاره‌‌داری را شغل خود قرار داده‌اند.»

در حال حاضر بازار مسکن در رکودی کامل به سر می‌برد و تقریبا خرید و فروش مسکن به حداقل خود رسیده است؛ گزارش‌های رسمی نیز از کاهش بیش از ۴۰ درصدی خرید و فروش مسکن حکایت دارد. در این شرایط، به نظر می‌رسد بازار مسکن حال خوشی ندارد.

بانک جای خوبی برای سرمایه‌گذاری است؟
زمانی که صحبت از سرمایه‌گذاری می‌شود، یکی از مسیرهایی که افکارمان بدان منتهی می‌شود، ذخیره پول در بانک و دریافت سود است. در همین رابطه، چندی پیش ولی‌اله سیف، رییس‌کل بانک مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد که «از نظر من سرمایه‌گذاران دو گروه هستند؛ یک گروه افرادی که ریسک‌پذیر هستند و گروه دیگر، گروهی هستند که علاقه‌مند به دریافت بازدهی ثابت هستند تا منابع آنها از تورم محفوظ بماند یا قدرت خرید آن حفظ شود.»

به اعتقاد وی، «برای محفوظ ماندن سرمایه از قدرت خرید، سپرده‌گذاری در نظام بانکی بهترین انتخاب می‌تواند باشد.»

این در حالی است که برخی از کارشناسان معتقدند که «با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد، برای خروج از رکود انتخاب‌های مختلفی سر راه مردم قرار دارد که مهم‌ترین آن، بحث حضور در بازار سرمایه یا مشارکت آن‌ها در طرح‌های تولیدی کشور است.»

وضعیت پرابهام بازار سرمایه
اما نکته این‌جاست که با روندی که بازار سرمایه طی دو سال گذشته در پیش گرفته، شرایطی به وجود آمده كه بسیاری از سرمایه‌گذاران، بخشی از سرمایه خود را در بورس از دست بدهند و حتی امروز صحبت از زیان ۵۰ درصدی سهامداران می‌شود.

در حال حاضر شاخص بورس به حدود ۶۲ هزار واحد کاهش یافته و از ابتدای امسال، تقریبا با کاهش حدود ۷ هزار واحدی روبه‌رو شده است. ارزش بازار اوراق بهادار هم که در پایان آذرماه ۹۲ به رکورد ۴۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده بود، هم‌اینک به حدود ۲۷۸ هزار میلیارد تومان کاهش یابد.

این وضعیت باعث شده که سهامداران ناامید بورس تهران که به بهبود شرایط بورس حداقل تا ماه‌های آینده امیدی ندارند، نسبت به فروش سهام و خروج از این بازار اقدام کنند که این امر موجب کاهش قیمت و تقاضا در بورس تهران شده است.

پیشنهاد شما آقای رییس‌کل بانک مرکزی؟
با توجه به آنچه گفته شد و ارائه تصویری از بازارهای مختلف کشور، در حال حاضر این سوال از آقای رییس‌کل بانک مرکزی مطرح است که پیشنهاد شما به یک فردی که ۱۰۰ میلیون تومان پول دارد، سرمایه‌گذاری در کدام بخش‌ها است؟/افکار/110



۰۱/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن