تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860424614




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدیمی‌ترین در چوبی حرم مطهر امام رضا (ع)+تصویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قدیمی‌ترین در چوبی حرم مطهر امام رضا (ع)+تصویر
در منبت‌کاری شدۀ «دارالسیاده»، به‌عنوان قدیمی‌ترین در چوبی حرم مطهر حضرت رضا (ع) و شاهکار هنری دورۀ ایلخانان مغول، یکی از جذاب‎ترین و دیدنی‌ترین آثار تاریخی و هنری، گنجینۀ تاریخ حرم رضوی موزۀ آستان قدس رضوی است که موردتوجه و استقبال زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) قرار دارد.
آفتاب : مسئول گنجینۀ تاریخ حرم رضوی موزۀ آستان قدس رضوی گفت: «در منبت‌کاری شده‌ی «دارالسیاده» به‌عنوان قدیمی‌ترین در چوبی حرم مطهر رضوی در سال 735 هجری قمری در دورۀ ایلخانان مغول و به سفارش یکی از امرای وقت به دست استاد علی نجار نیشابوری ساخته‌شده است». علیرضا افتخاری محل نصب قبلی این در را، شمال دارالسیاده (ورودی دارالسیاده از سمت ایوان طلای صحن عتیق) خواند و اضافه کرد: «این در پس از تعمیر و تغییرات ایجادشده در رواق‌های حرم مطهر حضرت رضا (ع) به موزۀ آستان قدس رضوی منتقل‌شده است که هر لنگۀ آن به ارتفاع 294، عرض 99 و به ضخامت 30 سانتیمتر بوده و تزیینات زیبا و خیره‌کننده‌ای بر روی آن نقش بسته است».


به گزارش روابط ‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان ‌قدس ‌رضوی، وی بابیان اینکه استاد هنرمند این اثر، برای تزیین آن از گره‌های هندسی با تلفیق نقوش گیاهی منبت‌کاری شده بهره برده، افزود: «استفادۀ فراوان از رنگ‌های لاجوردی، زنگار و ترنج در دوره‌های بعد، این اثر را نسبت به دیگر آثار آن دوره متمایز کرده است». افتخاری در بیان دیگر، ویژگی‌های این اثر هنری تصریح کرد: «چهارچوب در دارالسیاده دارای سه حاشیۀ تزیینی با نقش گیاهی طرح لوتوس (نیلوفر آبی) و نقش گره‌ی پنج و شش منبت‌کاری‌ شده و طرح تزیینی لوتوس است که به‌عنوان یک نقش کلیدی و شاخص در هنرهای قرون هفتم و هشتم هجری قمری مورداستفاده قرار می‌گرفته است». در پایان مسئول گنجینۀ تاریخ حرم رضوی موزۀ آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد 182 اثر تاريخي، فرهنگي، هنري و معنوي در این گنجينه به نمایش درآمده است، خاطرنشان ساخت: «سنگ مقام شريف امام رضا (ع) که قدمت آن به سال 516 هجري قمري رسیده و قدیمی‌ترین شیء موجود در گنجينه است و سه محراب کاشی زرین‌فام که طی فعالیت‌های ساختمانی حرم مطهر در سال‌های 1340 تا 1344 از دیوار بنا جداشده و بعدها به موزۀ آستان قدس رضوی انتقال‌یافته است، از دیگر اشیاء به نمایش در آمده در این گنجینه است.»


گنجینۀ تاریخ حرم رضوی موزۀ آستان قدس رضوی، یکی از 16 گنجینۀ تخصصی موزه آستان قدس رضوی است که به دلیل نمایش آثاری که همه به نحوی مرتبط با حرم مطهر علی ‌بن ‌موسی‌الرضا (ع) است، ازجمله در‌های قدیمی حرم مطهر، قفل‌ها و کلیدها، وسایل روشنایی، وسایل شستشو و تطهیر و ... از ارزش تاریخی، هنری، فرهنگی و معنوی بالایی برخوردار است.



قدیمی‌ترین در چوبی حرم مطهر امام رضا (ع)+تصویر







تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن