تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826873601




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرسش و پاسخ دینی/ آیا ختم قرآن در ماه مبارک رمضان بدون فهم آن ثواب دارد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پرسش و پاسخ دینی/
آیا ختم قرآن در ماه مبارک رمضان بدون فهم آن ثواب دارد
حتی خواندن قرآن پاداش دارد و این یک مرحله بالاتر از نگاه کردن به قرآن است، در روایات هیچ اشاره‌ای نشده که اگر کسی معانی قرآن را درک نکند، قرآن نخواند، زیرا وقتی نگاه کردن ثواب دارد، خواندن قرآن. علاوه بر نگاه کردن است.

خبرگزاری فارس: آیا ختم قرآن در ماه مبارک رمضان بدون فهم آن ثواب دارد



به گزارش خبرگزاری فارس، یکی از سؤالاتی که در ماه مبارک رمضان مطرح می‌شود این است که آیا خواندن و ختم در ماه رمضان بدون فهم و درک حقایق آن باز ثواب دارد؟ مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم در این رابطه می‌نویسد: قرآن غذای روح است و فکر و سفره‌ای است گسترده و متنوع، متناسب با گستردگی و تنوع نیاز انسان، پس تناول این غذا که در تلاوت، تدبر و عمل است بر همه جسم‌ها ضرورت دارد که روح را پرورش دهد و برای بهره بردن از این غذای بی‌نقص مراحلی وجود دارد که هر کس به اندازه توان خود از این سفره بهره می‌برد و با نگاهی به روایات اسلامی مشخص می‌شود که نه تنها خواندن قرآن بلکه نگاه کردن به نوشته‌های آن نیز اجر و پاداش دارد، در این نوشتار مراحل بهره‌برداری از قرآن را در چهار مرحله می‌آوریم تا هر کسی به اندازه توانش این مراحل را طی کند:
1. نگاه کردن به قرآن کریم: در روایات اسلامی نگاه کردن به صفحات قرآن خود عبادت است، بنابراین اگر کسی سواد لازم برای خواندن قرآن هم نداشته باشد، می‌تواند وضو گرفته و قرآن را باز کند و به نوشته‌هایش نگاه کند، به دو نمونه از این روایات اشاره می‌شود:
- اباذر غفاری از رسول خدا(ص) نقل می‌کند که آن حضرت فرمود: نگاه کردن در قرآن عبادت است.(1)
-امام زین العابدین(ع) فرمود: نگاه کردن به قرآن بدون آنکه بخواند، عبادت است.(2)
نتیجه اینکه حتی افراد بی سواد نیز می توانند از قرآن کریم بهره برند، البته نگاه کردن منحصر به این افراد نیست.
2. خواندن قرآن کریم: دومین مرحله بهره‌وری از قرآن، خواندن قرآن کریم است بدون اینکه به معانی آن توجه کند امام صادق(ع) می‌فرمایند: کسی که قرآن بخواند ثروتی دارد که بعد از آن فقیر نیست و کسی که قرآن نخواند چیزی ندارد.(3)
امام حسن(ع) نیز فرموده‌اند: کسی که قرآن بخواند پیش خداوند یک دعایش مستجاب می‌شود، دعای مربوط به دنیا و یا دعای مربوط به آخرت.(4)
این دو فقط نمونه‌هایی از روایات فراوان در این باره است که می‌رساند حتی خود خواندن قرآن پاداش دارد و این یک مرحله بالاتر از مرحله اول یعنی نگاه کردن به قرآن است و در این روایات هیچ اشاره‌ای نشده است که اگر کسی معانی قرآن را درک نکند، قرآن نخواند چرا که وقتی نگاه کردن ثواب داشته باشد، خواندن قرآن. علاوه بر نگاه کردن است.
3. تدبر در معانی قرآن: تدبر یعنی ژرف‌اندیشی و عاقبت اندیشی و تدبر چهار بار در قرآن کریم آمده است که در سه آیه، قرآن کریم مخاطبین خود را به تدبر در اعماق و مقاصد پیام خویش دعوت کرده است که سیاق این آیات نوعی هشدار و توبیخ است که چرا عده‌ای در قرآن تدبر ندارند.(5) در آیه چهارم، محتوای پر خیر و برکت قرآن را بیان می‌کند تا بواسطه تدبر در آن از برکات عظیم آن بهره‌مند گردند، خداوند در این باره هدف اصلی نزول قرآن را تدبر و درس عبرت گرفتن می‌داند: کتابی مبارک به تو نازل کرده‌ایم تا در آیات آن تدبر کنند و صاحبان اندیشه از آن درس بگیرند.(6)
این مرحله هر چند نسبت به دو مرحله قبل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما به هیچ وجه آن دو را نفی نمی‌کند.
4. عمل به قرآن: مرحله نهایی در قرآن کریم عمل کردن به پیام‌ها و دستورات قرآنی است و البته یادآور این نکته ضروری است که عمل به قرآن منوط به این نیست که حتماً باید همه بتوانند دستورات الهی را از قرآن بدست آورند، بلکه افراد بی‌سواد می‌توانند با مراجعه به متخصصان دین یعنی مراجع تقلید به دستورات الهی عمل کنند و اگر کسی طبق فتوای مرجع تقلیدش حرکت کند، قطعاً از افرادی شمرده می‌شود که در پیشگاه الهی به قرآن عمل کرده است. رسول گرامی اسلام(ص) می‌فرمایند: کسی که قرآن را بخواند ولی عمل نکند، خداوند او را در روز قیامت کور محشور می‌کند و کسی که قرآن را برای رضای خدا و تفقه و آشنایی در دین بخواند، خداوند برای او ثواب همه ملائکه، انبیا و رسولان را خواهد داد.(7)
در این گونه روایات عمل به قرآن ملاک است، حال یا خود انسان دارای چنان مقام علمی است که اندیشه کرده و دستورات اسلامی را از قرآن استخراج می کند و یا اینکه با تقلید از مرجع تقلید به قرآن عمل می کند و حاصل سخن اینکه هر کسی باید به اندازه توانش از قرآن بهره برد و نباید به این تصور که معانی را درک نمی‌کند، از پاداش خواندن قرآن بی‌بهره ماند و نیز نباید یک مسلمان بی‌سواد به تصور اینکه نمی‌تواند قرآن بخواند از اجر و ثواب الهی در نگاه کردن به قرآن استفاده نکند و خدای متعال هر کسی را به اندازه توانش پاداش خواهد داد و بیش از تحمل او از او عمل نخواهد خواست و این است که فرمود: و اینکه برای انسان بهره‌ای جز سعی و تلاش او نیست و اینکه او به زودی پاداش تلاش خود را خواهد دید. سپس به او جزای کافی داده خواهد شد.(8)
و در جای دیگر می‌فرماید: خداوند هیچ کس را جز به اندازه تواناییش تکلیف نمی‌کند، هر کاری را (انسان) انجام دهد برای خود انجام داده و هر بدی کند به زیان خود کرده است...(9)، بنابراین توان کسی که معانی را درک نمی‌کند، فقط خواندن است و خداوند نیز از او همین خواندن را خواهد خواست و اگر نخواند مورد مؤاخذه قرار می‌گیرد.   *پی‌نوشت‌ها: 1.حر عاملی، محمد. وسائل الشیعه، قم، مؤسسه آل البیت، چاپ اول، 1409ق، ج 6، ص 205. 2.همان.
3.کلینی، محمد. کافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه، چاپ چهارم، 1365ش، ج 2، ص 605، حدیث 8.
4.نوری، حسین. مستدرک الوسائل، قم، مؤسسه آل البیت، چاپ اول، 1408ق، ج 4، ص 261، ب 10، ح 8.
5.رک: نساء:82، مؤمنون:68، محمد:24.
6.ص:29.
7.وسائل الشیعه، ج 6، ص 184، حدیث 7683.
8.نجم:41 – 39.
9.بقره:286.   انتهای پیام/ک

94/03/31 - 18:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن