واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۲۶ب.ظ)
شير در الاکلنگ يارانه و گراني موج - دولت هر چه زودتر بايد اين بازار بي سروسامان شير را سامان دهد. چرا که با بلاتکليفي در قيمت شير هم دامدار، هم صنايع لبني و هم مصرف کننده ضرر خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در حالي طبق ستاد هدفمندي يارانه ها کارخانجات لبني ملزم به خريد شير خام به قيمت 1440 تومان شدند که عملا اين مسئله از تير سال گذشته تا اکنون عملي نشده است.
ديروز رضا باکري، دبير انجمن صنايع لبني کشور در يک نشست خبري گفت: «در صورتي که دولت صنايع لبني ملزم به خريد شير خام به قيمت يکهزار و ۴۴۰ تومان کند، با توجه به اينکه براي ما امکان افزايش قيمت فرآورده ها وجود ندارد، صنايع يکهزار و ۲۰۰ ميليارد تومان زيان خواهد کرد و اين کار نتيجه اي جز ورشکستگي کارخانجات نخواهد داشت.»
وي تصريح کرده است: «در صورت اعمال نرخ يکهزار و ۴۴۰ تومان براي شير خام ميانگين قيمت فرآورده هاي لبني حدود ۱۶ درصد نسبت به قيمتهاي فعلي افزايش پيدا مي کند و اين افزايش قيمت امکان پذير نيست، چراکه درآمد مردم متناسب با هزينه ها بالا نرفته و آنان قدرت خريد فرآورده هاي لبني را نخواهند داشت، ضمن اينکه در حال حاضر نيز شرکتهاي ما قادر به فروش فرآورده هاي خود نيستند.»
اين گفته ها در حالي است که اختلاف بين دولت و دامداران و صنايع لبني از سال گذشته تا به حال ادامه دارد و هنوز لاينحل باقي مانده است. سعيد سلطاني سروستاني، رييس اتحاديه دامداران کشور هم در واکنش به تصميم ستاد هدفمندي يارانهها مبني بر الزام کارخانجات لبني به خريد شير خام با قيمت يکهزار و ۴۴۰ تومان گفته است: «ممکن است دولت بتواند کارخانجات را مجبور به اين کار کند اما آنها به اندازهاي خريد ميکنند که بازار پاسخگو باشد، بنابراين اين مشکلي از دامدار حل نميکند و ما بايد به دنبال راهي باشيم که نتيجه بخش باشد.»
اين در حالي است که بلاتکليفي در قيمت شير باعث نارضايتي دامداران شده است؛ چرا که متقاضي درخواست يارانه از دولت هستند. از طرفي افزايش قيمت شير هم به نظر نمي رسد که دردي از مشکلات دامداران را حل کند.
باکري گفته است: «دولت در سال 92 - 93 فقط توانست 300 ميليارد تومان يارانه به دامداران پرداخت کند. با اين اوصاف صنعت و باتوجه به اينکه برايش امکان افزايش قيمت فراورده هاي لبني وجود ندارد از کجا مي تواند 1200 ميليارد تومان تفاوت بدهد، من فکر نمي کنم چنين تکليفي سرانجام خوبي داشته باشد.»
از طرفي سلطاني معتقد است: «فرض که اين کار را هم کردند و فشار آوردند که کارخانجات شير را به قيمت 1440 تومان بخرند، اگر قيمت محصولاتشان را متناسب با اين افزايش قيمت بالا بردند و مردم توان خريد نداشتند و محصولات عرضه شده را پس زدند، کارخانه دار به دامدار مي گويد مثلا شما از اين پس 30 درصد قيمت شير را کاهش بدهيد. چون 30 درصد از محصولات من از بازار برگشت خورده است.»
جالب است که قرار بود درماه رمضان برخي کارخانههاي لبني محصولات خود را با تخفيف به مردم عرضه کنند اما نهتنها اين اتفاق نيفتاد بلکه صنايع لبني به دنبال افزايش قيمت دوباره محصولات خود هستند. از طرفي دعواي دامدار و کارخانهدار به عنوان دو رکن اصلي صنايع لبني دوباره بالا گرفته و صنايع لبني حاضر به خريد 1440 توماني شير خام نيستند. اين در حالي است که افزايش بي سروصداي قيمت انواع شير و لبنيات همچنان در بازار ادامه دارد و معلوم نيست چه زماني قرار است دعواي دولت و دامداران و صنايع لبني حل شود.
در اين ميان دامدار مجبور است از تعداد گاوهاي شير خود کم کند تا علوفه براي بقيه گاوهايش تامين کند. صنايع لبني حاضر به خريد قيمت مصوب نيستند و شير را تقريبا به قيمتي معادل 1000 تا 1100 تومان از دامدار مي خرند. چرا که توان خريد به قيمت مصوب را ندارند. مصرف کننده هم که مردم عادي هستند مجبور هستند شير و ماست و انواع لبنيات را با قيمت بيشتر خريداري کنند. هيچ کدام هم نمي دانند چه کنند. اين در حالي است که به نظر مي رسد دولت هر چه زودتر بايد اين بازار بي سروسامان شير را سامان دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]