واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
بخش صنعت ۳۴ درصد برق کشور را مصرف میکند
در حالی که بخش صنعت تنها ۲۰۶ هزار مشترک از ۳۲ میلیون مشترک برق کشور را به خود اختصاص داده گزارشها حاکی از این است که همین سهم اندک در حال حاضر دوسوم از بار مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، بخش صنعت در حال حاضر 206 هزار مشترک از میان 32 میلیون مشترک را در خود جای دارد این در حالیست که دو سوم از بار مصرف برق کشور را نیز به خود اختصاص داده است.
اگرچه بخش صنعتی به لحاظ تعداد تنها 206 هزار مشترک از میان مشترکان حدود32 میلیونی برق کشور را در خود جای داده است، اما همین تعداد اندک، 34 درصد از برق کشور را مصرف می کنند.
در حقیقت وجود صنایع پرظرفیت و پرمصرفی مانند کارخانه های ذوب آهن و مجتمع های تولید آلومینیوم و... توجیه کننده این میزان مصرف بالادر بخش صنعت کشور به شمار می رود.
اگر چه بالا بودن میزان مصرف برق در بخش تولید، یکی از نشانه های توسعه یافتگی کشور به شمار می رود، اما وجود پتانسیل های فراوان مدیریت مصرف در این بخش، گواهی است براین که صنایع می توانند با مدیریت مصرف برق، هزینه های تولید کالاها و محصولات خود را کاهش دهند.
درواقع بارمصرفی برق صنعتی را می توان به 4 بخش روشنایی، فرآیند تولید،گرمایش و سرمایش و بارهای متفرقه تقسیم کرد. دربخش روشنایی صاحبان صنایع می توانند تا حد امکان از نور طبیعی استفاده و با نصب پنجره های مناسب و رنگ آمیزی روشن دیوارها ، از نیاز به نور مصنوعی در روز بکاهند.
در صورت امکان روشنایی موضعی برای فرآیند تولید به کار گرفته شود و در عین حال استفاده از لامپهایی با بازدهی بیشتر و مصرف کمتر مورد بررسی و اقدام قرار گیرد. استفاده از چشم الکترونیکی و تایمر برای روشنایی معابر و محلهایی که نیاز به نور دائم ندارند نیز می تواند به عنوان راهکار مناسبی برای کاهش میزان مصرف برق صنایع مورد بررسی قرار گیرد.
اما مهمترین میزان برق در بخش صنایع در فرایند تولید و دستگاه هایی که مستقیما در امر تولید دخالت دارند، به مصرف می رسد. مهمترین عناصر مصرف کننده انرژی الکتریکی در این دستگاهها ، موتورها و کوره های الکتریکی هستند. صاحبان صنایع می توانند امکان استفاده از موتورهایی با دور قابل تنظیم را بررسی کنند.
در صنایع باید دقت شود که موتورها با ولتاژ اسمی خود کار کنند. در این رابطه می توان از تنظیم کننده های ولتاژ تغذیه استفاده کرد، زیرا تغییر در ولتاژ تغذیه می تواند باعث افزایش تلفات انرژی شود.
با توجه به اینکه موتورها در محیط خنک بهتر کار می کنند باید محیط کار آنها طوری در نظر گرفته شود که گرمای ایجاد شده توسط موتورها به راحتی تهویه شود چرا که گرمای محیط در میزان تلفات انرژی موتور نقش دارد.
اما در کوره های الکتریکی نیز به عنوان دیگر بخش پرمصرف در بخش صنعت و در فرایند تولید، می توان استفاده از سیستم های کنترل اتوماتیک و نصب تجهیزات مناسب کنترل مصرف برق در کوره ها را مورد دقت بیشتر قرار داد.
صاحبان صنایع در راستای افزایش بازده کارخانه خود می توانند استفاده از طرحهای جدید کوره های کم مصرف و پر بازده را بررسی کنند.
همچنین استفاده از روش های پیش گرمایش مواد، عایق بندی مناسب، تنظیم جریان و ولتاژ مناسب، در جهت افزایش راندمان کوره ها و افزایش سرعت تخلیه کوره از دیگر مواردی است که رعایت آنها می تواند باعث کاهش مصرف برق واحدهای صنعتی و در نتیجه کاستن از هزینه ها و افزایش سود آنها شود. انتهای پیام/
94/03/31 - 12:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]