تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852771242




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقویت کارگروه‌ها در جامعه ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تقویت کارگروه‌ها در جامعه ایرانی
یک جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: مهمترین دلیل کاهش بهره وری عدم خودباوری و احساس مسئولیت پذیری افراد در نقش‌های گروهی است و مشکل فقط مصرف کنندگان نیستند بلکه در بسیاری از موارد متاسفانه تولیدکنندگان هم به کالای تولیدی خود اعتماد ندارند.
نكته: نویسنده: فرید عرفانی مقدم
 
سعید میرزایی در گفتگو با نکته با تشریح نگاه اجتماعی حاکم بر تولید در کشور اظهار داشت: ما ایرانیان به طور فردی به توانایی‌های خود اعتماد و اعتقاد فراوانی داریم اما در فعالیت‌های گروهی و جمعی، نه تنها این اعتماد را به خودمان بلکه به کل مجموعه ای که در آن هستیم، نداریم.
 
وی با بیان اینکه اگر نگاه کنیم می‌بینیم که در بیشتر زمینه‌های اجتماعی به صورت فردی موفق بوده ایم اما وقتی می‌خواهیم با هم کاری را انجام دهیم، ضعف هایمان کاملا مشخص می‌شود، افزود: در سیاست، اقتصاد، فرهنگ، ورزش و ...دقیقا به همین گونه است که بیان کردم و نمونه‌های بسیاری برای مثال وجود دارد و شخصیت‌های فردی برجسته ای درزمینه‌های مختلف داریم از ورزشکاران و شعرا گرفته تا صاحبان مشاغل که هر کدام در کار فردی بسیار موفق هستند اما در کار گروهی خیر.
 
این جامعه شناس به دلایل ناکامی فعالیت‌های گروهی پرداخت و اظهار داشت: من مهمترین دلیل را عدم خودباوری و احساس مسئولیت پذیری  افراد در نقش‌های گروهی می‌دانم و دلیل دیگر را می‌توان در عدم اعتماد به نفس گروهی و خود محوری فردی دانست، البته در زمینه تولید به موارد دیگری  نیز می‌توان اشاره کرد که مدیریت کاری و همچنین جدید بودن مقوله تولید صنعتی و عمده در ایران، برخی از این دلایل آنهاست.
 
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه برای هر کدام از دلایلی که عرض کردم مصادیق بسیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: واژه‌ی "به من چه" یا "پیچاندن" را در بسیاری از موارد از سوی مردم شنیده ایم، فقط کافیست کمی به خودمان و اطرافیانمان توجه کنیم تا دریابیم چه اندازه از این کلمه استفاده کرده ایم.  
 
وی اضافه کرد: در بسیاری از مواقع به دنبال این بوده ایم تا کاری را نصفه و نیمه انجام داده و از سر خود باز کنیم مثلا کارمند اداره ثبت احوال، شهرداری، بیمه، شرکت تولیدی  و... هستیم و فقط به دنبال این هستیم که زودتر زمان بگذرد تا به خانه برویم البته این موارد بیشتر در ادارات دولتی رخ می‌دهد و در واقع ما هیچ تعصب و احساس مسئولیتی نسبت به جایی که در آن کار می‌کنیم، نداریم و متاسفانه باور خیلی هایمان این است که به ما چه، برای کی کار کنیم، مگر چقدر حقوق می‌دهند، ولش کن حوصله داری و...  
 
این استاد دانشگاه ساختار فعالیت‌های تولیدی و خدماتی در دستگاه‌های دولتی را مهمترین عامل این نوع طرز تفکر دانست و راهکار برون رفت را این چنین توضیح داد: در سالهای گذشته یک نفر که استخدام دستگاه‌های دولتی می‌شد قرارداد بلند مدت می‌بست و خیالش از حضور در آن مجموعه راحت بود، در واقع چون دولتی بود هم در بخش مدیریت و هم در بخش بازدهی توجه چندانی نمی‌شد و یکی از دلایلی که غرب  سالها پیش به سمت خصوصی سازی رفت همین موضوع و بالا بردن بهره وری بود که آن هم متاسفانه در ایران به درستی انجام نشده است.
 
 وی با آسیب شناسی نقش نیروی کار در فرایند تولید تصریح کرد: در حال حاضر کارگران قراردادهای کوتاه مدت داشته و با توجه به شرایط نامطلوب تولیدی در کشور هر لحظه نگران از دست دادن شغل خود هستند، از طرفی دیگر چون خصوصی سازی به درستی انجام نشده است هنوز شایسته سالاری اعمال نمی‌شود، یعنی اگر یک شرکت تولیدی واقعا خصوصی باشد به نیروهای خود آموزش داده و روی آنها سرمایه گذاری می‌کند و بر اساس بهره وری بالا حاضر نیست نیروهای خوب خودش را به راحتی از دست بدهد.  
 
این کارشناس تصریح کرد: در این صورت نیروی کار توانمند و متخصص جذب شده و افراد ضعیف که در چرخه تولید تاثیر چندانی ندارند، حذف خواهند شد که مهمترین عامل در مدیریت منابع انسانی هم همین است اما الان نیروی کار نگران از دست دادن شغل خود است و چون مدیریت خصوصی و به تبع آن سودآوری در کشور وجود ندارد، برخی از کارگران و کارمندان به جای بالا بردن سطح توانایی خود به دنبال اصطلاحا زیرآب زنی و پاچه خواری هستند که یک فاجعه اجتماعی دیگر است.              
 
میرزایی اضافه کرد: این همان عدم احساس مسئولیت پذیری است. یعنی نه کارفرما در بخش دولتی و شبه خصوصی  و نه کارگر، هیچ کدام دلشان برای مجموعه تولیدی خود نمی‌سوزد لذا شاهد تولید اجناس بی کیفیت و کاهش بهره وری هستیم. اینجاست که همه فقط به منافع فردی خود توجه می‌کنند و کارهای گروهی با مشکل مواجه می‌شود. این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته سودآوری و تخصص حرف اول را می‌زند و هر کس که لایق باشد می‌ماند و به مجموعه خود تعصب و به کالای تولید شده اعتماد دارد البته در غرب ونظام سرمایه  هم مشکلات بسیاری وجود دارد که محل گفتگوی ما نیست.
 
این جامعه شناس بی اعتمادی به کالاهای داخلی را دارای ریشه طولانی دانست و خاطرنشان کرد: همه اینهایی که گفته شد تنها بخش کوچکی از دلایل اجتماعی در شکل گیری بی اعتمادی به تولید ملی است و با این تفاسیر در بیشتر موارد اجناس ایرانی کیفیت لازم را نخواهند داشت و نظام تولیدی کشور بیمار است.  
 
وی گفت: وقتی خودمان در یک کارخانه به محصولات تولیدیمان اعتماد نداریم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که مردم به آن اعتماد کنند؛ من تردید ندارم اگر کالای ایرانی با کیفیت و قیمت مناسب به بازار عرضه شود بعد از مدتی مردم به سوی استفاده از این کالاها روی خواهند آورد. البته من از منظر جامعه شناشختی به موضوع پرداخته ام و بی شک باید محدودیت‌ها و مسایل دیگر به خصوص اقتصادی را مد نظر قرار داد.  
این استاد دانشگاه با بیان این مثال که گوشی جی ال ایکس که گفته می‌شود تولید داخلی است و اشتغال زایی زیادی برای کشور داشته با توجه به قیمت مناسب و کیفیت معقولش با استقبال مردم مواجه شده است، افزود: پس باید از منظر اجتماعی با ایجاد روحیه تعصب و احساس مسئولیت و از منظر اقتصادی با پایین آوردن هزینه‌های تولید و کنترل واردات کالاهای خارجی، به سمت تولید کالاهایی با کیفیت و ارزان پیش برویم.
 
میرزایی با بیان اینکه باید در زمینه تولیدات داخلی به خودباوری برسیم، عنوان کرد: ما در گذشته نه چندان دور کالاهای با کیفیتی زیادی داشته ایم، در صنعت نساجی بهترین پارچه را در منطقه تولید می‌کرده ایم و حتی در صنایع هم تولیدات خیلی خوبی داشته و الان هم داریم اما باید حس خودباوری را تقویت کنیم.  
 
وی با اشاره به اینکه باید در سال همدلی که مقام معظم رهبری نامگذاری کرده اند، واقعا همه با هم همدلی و هم زبانی داشته باشیم، بیان کرد: باید احساس مسئولیت کرده و نسبت به تولیدات خودمان تعصب داشته باشیم چرا که نیروی کار ما اگر با جان و دل کار کند از همان محصولی که خود تولید کرده استفاده می‌کند نه از کالاهای نا مرغوب چینی و مدیران ما نیز باید در شیوه‌های خود تجدید نظر کنند و با حفظ شئونات انسانی به فکر تولید بهتر و سود دهی مناسب بنگاه‌های خود باشند.
 
وی تبلیغات را از عوامل موثر در تقویت تولید ملی دانست و اظهار داشت: متاسفانه در صدا و سیما فقط شاهد تبلیغات کالاهای سطح دوم مثل چیپس و پفک و یا خدماتی مثل بانک و اپراتورهای تلفن همراه هستیم و کارخانه‌های تولیدی ما توان و امکان تبلیغات موثر در صدا و سیما را ندارند و با تبلبغات موجود، ما فقط به سمت مصرف گرایی خواهیم رفت. واقعا کدام تبلیغ موثری مثلا در تولیدات صنایع داخلی انجام شده است؟
 
میرزایی در پایان تصریح کرد: مرغ همسایه غاز نیست؛ این حقیقت دارد و باید به این باور برسیم و راه این خودباوری هم احساس مسئولیت، تعصب به کار و تولید داخلی، تولید کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب، دوری از چشم و هم چشمی و مدیریت مدبرانه است.  






تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن