محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831484594
تقویت کارگروهها در جامعه ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تقویت کارگروهها در جامعه ایرانی
یک جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: مهمترین دلیل کاهش بهره وری عدم خودباوری و احساس مسئولیت پذیری افراد در نقشهای گروهی است و مشکل فقط مصرف کنندگان نیستند بلکه در بسیاری از موارد متاسفانه تولیدکنندگان هم به کالای تولیدی خود اعتماد ندارند.
نكته: نویسنده: فرید عرفانی مقدم
سعید میرزایی در گفتگو با نکته با تشریح نگاه اجتماعی حاکم بر تولید در کشور اظهار داشت: ما ایرانیان به طور فردی به تواناییهای خود اعتماد و اعتقاد فراوانی داریم اما در فعالیتهای گروهی و جمعی، نه تنها این اعتماد را به خودمان بلکه به کل مجموعه ای که در آن هستیم، نداریم.
وی با بیان اینکه اگر نگاه کنیم میبینیم که در بیشتر زمینههای اجتماعی به صورت فردی موفق بوده ایم اما وقتی میخواهیم با هم کاری را انجام دهیم، ضعف هایمان کاملا مشخص میشود، افزود: در سیاست، اقتصاد، فرهنگ، ورزش و ...دقیقا به همین گونه است که بیان کردم و نمونههای بسیاری برای مثال وجود دارد و شخصیتهای فردی برجسته ای درزمینههای مختلف داریم از ورزشکاران و شعرا گرفته تا صاحبان مشاغل که هر کدام در کار فردی بسیار موفق هستند اما در کار گروهی خیر.
این جامعه شناس به دلایل ناکامی فعالیتهای گروهی پرداخت و اظهار داشت: من مهمترین دلیل را عدم خودباوری و احساس مسئولیت پذیری افراد در نقشهای گروهی میدانم و دلیل دیگر را میتوان در عدم اعتماد به نفس گروهی و خود محوری فردی دانست، البته در زمینه تولید به موارد دیگری نیز میتوان اشاره کرد که مدیریت کاری و همچنین جدید بودن مقوله تولید صنعتی و عمده در ایران، برخی از این دلایل آنهاست.
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه برای هر کدام از دلایلی که عرض کردم مصادیق بسیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: واژهی "به من چه" یا "پیچاندن" را در بسیاری از موارد از سوی مردم شنیده ایم، فقط کافیست کمی به خودمان و اطرافیانمان توجه کنیم تا دریابیم چه اندازه از این کلمه استفاده کرده ایم.
وی اضافه کرد: در بسیاری از مواقع به دنبال این بوده ایم تا کاری را نصفه و نیمه انجام داده و از سر خود باز کنیم مثلا کارمند اداره ثبت احوال، شهرداری، بیمه، شرکت تولیدی و... هستیم و فقط به دنبال این هستیم که زودتر زمان بگذرد تا به خانه برویم البته این موارد بیشتر در ادارات دولتی رخ میدهد و در واقع ما هیچ تعصب و احساس مسئولیتی نسبت به جایی که در آن کار میکنیم، نداریم و متاسفانه باور خیلی هایمان این است که به ما چه، برای کی کار کنیم، مگر چقدر حقوق میدهند، ولش کن حوصله داری و...
این استاد دانشگاه ساختار فعالیتهای تولیدی و خدماتی در دستگاههای دولتی را مهمترین عامل این نوع طرز تفکر دانست و راهکار برون رفت را این چنین توضیح داد: در سالهای گذشته یک نفر که استخدام دستگاههای دولتی میشد قرارداد بلند مدت میبست و خیالش از حضور در آن مجموعه راحت بود، در واقع چون دولتی بود هم در بخش مدیریت و هم در بخش بازدهی توجه چندانی نمیشد و یکی از دلایلی که غرب سالها پیش به سمت خصوصی سازی رفت همین موضوع و بالا بردن بهره وری بود که آن هم متاسفانه در ایران به درستی انجام نشده است.
وی با آسیب شناسی نقش نیروی کار در فرایند تولید تصریح کرد: در حال حاضر کارگران قراردادهای کوتاه مدت داشته و با توجه به شرایط نامطلوب تولیدی در کشور هر لحظه نگران از دست دادن شغل خود هستند، از طرفی دیگر چون خصوصی سازی به درستی انجام نشده است هنوز شایسته سالاری اعمال نمیشود، یعنی اگر یک شرکت تولیدی واقعا خصوصی باشد به نیروهای خود آموزش داده و روی آنها سرمایه گذاری میکند و بر اساس بهره وری بالا حاضر نیست نیروهای خوب خودش را به راحتی از دست بدهد.
این کارشناس تصریح کرد: در این صورت نیروی کار توانمند و متخصص جذب شده و افراد ضعیف که در چرخه تولید تاثیر چندانی ندارند، حذف خواهند شد که مهمترین عامل در مدیریت منابع انسانی هم همین است اما الان نیروی کار نگران از دست دادن شغل خود است و چون مدیریت خصوصی و به تبع آن سودآوری در کشور وجود ندارد، برخی از کارگران و کارمندان به جای بالا بردن سطح توانایی خود به دنبال اصطلاحا زیرآب زنی و پاچه خواری هستند که یک فاجعه اجتماعی دیگر است.
میرزایی اضافه کرد: این همان عدم احساس مسئولیت پذیری است. یعنی نه کارفرما در بخش دولتی و شبه خصوصی و نه کارگر، هیچ کدام دلشان برای مجموعه تولیدی خود نمیسوزد لذا شاهد تولید اجناس بی کیفیت و کاهش بهره وری هستیم. اینجاست که همه فقط به منافع فردی خود توجه میکنند و کارهای گروهی با مشکل مواجه میشود. این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته سودآوری و تخصص حرف اول را میزند و هر کس که لایق باشد میماند و به مجموعه خود تعصب و به کالای تولید شده اعتماد دارد البته در غرب ونظام سرمایه هم مشکلات بسیاری وجود دارد که محل گفتگوی ما نیست.
این جامعه شناس بی اعتمادی به کالاهای داخلی را دارای ریشه طولانی دانست و خاطرنشان کرد: همه اینهایی که گفته شد تنها بخش کوچکی از دلایل اجتماعی در شکل گیری بی اعتمادی به تولید ملی است و با این تفاسیر در بیشتر موارد اجناس ایرانی کیفیت لازم را نخواهند داشت و نظام تولیدی کشور بیمار است.
وی گفت: وقتی خودمان در یک کارخانه به محصولات تولیدیمان اعتماد نداریم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که مردم به آن اعتماد کنند؛ من تردید ندارم اگر کالای ایرانی با کیفیت و قیمت مناسب به بازار عرضه شود بعد از مدتی مردم به سوی استفاده از این کالاها روی خواهند آورد. البته من از منظر جامعه شناشختی به موضوع پرداخته ام و بی شک باید محدودیتها و مسایل دیگر به خصوص اقتصادی را مد نظر قرار داد.
این استاد دانشگاه با بیان این مثال که گوشی جی ال ایکس که گفته میشود تولید داخلی است و اشتغال زایی زیادی برای کشور داشته با توجه به قیمت مناسب و کیفیت معقولش با استقبال مردم مواجه شده است، افزود: پس باید از منظر اجتماعی با ایجاد روحیه تعصب و احساس مسئولیت و از منظر اقتصادی با پایین آوردن هزینههای تولید و کنترل واردات کالاهای خارجی، به سمت تولید کالاهایی با کیفیت و ارزان پیش برویم.
میرزایی با بیان اینکه باید در زمینه تولیدات داخلی به خودباوری برسیم، عنوان کرد: ما در گذشته نه چندان دور کالاهای با کیفیتی زیادی داشته ایم، در صنعت نساجی بهترین پارچه را در منطقه تولید میکرده ایم و حتی در صنایع هم تولیدات خیلی خوبی داشته و الان هم داریم اما باید حس خودباوری را تقویت کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید در سال همدلی که مقام معظم رهبری نامگذاری کرده اند، واقعا همه با هم همدلی و هم زبانی داشته باشیم، بیان کرد: باید احساس مسئولیت کرده و نسبت به تولیدات خودمان تعصب داشته باشیم چرا که نیروی کار ما اگر با جان و دل کار کند از همان محصولی که خود تولید کرده استفاده میکند نه از کالاهای نا مرغوب چینی و مدیران ما نیز باید در شیوههای خود تجدید نظر کنند و با حفظ شئونات انسانی به فکر تولید بهتر و سود دهی مناسب بنگاههای خود باشند.
وی تبلیغات را از عوامل موثر در تقویت تولید ملی دانست و اظهار داشت: متاسفانه در صدا و سیما فقط شاهد تبلیغات کالاهای سطح دوم مثل چیپس و پفک و یا خدماتی مثل بانک و اپراتورهای تلفن همراه هستیم و کارخانههای تولیدی ما توان و امکان تبلیغات موثر در صدا و سیما را ندارند و با تبلبغات موجود، ما فقط به سمت مصرف گرایی خواهیم رفت. واقعا کدام تبلیغ موثری مثلا در تولیدات صنایع داخلی انجام شده است؟
میرزایی در پایان تصریح کرد: مرغ همسایه غاز نیست؛ این حقیقت دارد و باید به این باور برسیم و راه این خودباوری هم احساس مسئولیت، تعصب به کار و تولید داخلی، تولید کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب، دوری از چشم و هم چشمی و مدیریت مدبرانه است.
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]
صفحات پیشنهادی
کاخ سفید: نزدیک شدن داعش به مرزهای ایران به نفع ایرانی ها و جامعه بین المللی نخواهد بود
کاخ سفید نزدیک شدن داعش به مرزهای ایران به نفع ایرانی ها و جامعه بین المللی نخواهد بود سخنگوی کاخ سفید گفت بازرسی تمام زنجیره تامین دقیقا به ما این اطمینان را می دهد که مسیر مخفی برای دستیابی به سلاح هسته ای وجود نخواهد داشت به گزارش نامه نیوز جاش ارنست درباره گفتگوها در خصوصفرماندار سقز تاکید کرد تقویت فرهنگ مبارزه با اعتیاد در جامعه
فرماندار سقز تاکید کردتقویت فرهنگ مبارزه با اعتیاد در جامعهفرماندار سقز با بیان اینکه آموزش و پیشگیری موثرترین روش مبارزه با اعتیاد است گفت تقویت فرهنگ مبارزه با اعتیاد در جامعه باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از سقز علی اکبر ورمقانی صبح امروز درحضور مستشاران ایرانی در سوریه جهت تقویت تشکیلات الکترونیکی و دفاعی
دستمالچی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد حضور مستشاران ایرانی در سوریه جهت تقویت تشکیلات الکترونیکی و دفاعی سفیر سابق ایران در اردن و لبنان گفت کمکهای جمهوری اسلامی ایران به سوریه از نوع کمکهای معنوی و نرمافزاری است که از جمله این کمکها میتوان به حضور مستشاران نظامیهاشمی رفسنجانی: زنان ایرانی ظرفیتهای بسیار بالایی براي پيشرفت جامعه دارند
هاشمی رفسنجانی زنان ایرانی ظرفیتهای بسیار بالایی براي پيشرفت جامعه دارند آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار سرکار خانم مولاوردی و معاونین ایشان در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و چند تن از زنان مسؤول در وزارتخانهها زنان را نیمی از جامعه دانست و گفت زنان ایرعضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی: اگر بگذارند، پزشکان ایرانی برای کمک به مردم بی دفاع یمن، سوریه و عراق اعزام
عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی اگر بگذارند پزشکان ایرانی برای کمک به مردم بی دفاع یمن سوریه و عراق اعزام می شوندعضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی گفت هنوز روحیه ایثار در بین پزشکان ایرانی هست و اگر امکانش فراهم شود پزشکان ایرانی برای کمک به مردم مظلوم یمن سوریه و عراق اعزامهاشمی:زنان به عنوان نیمی از جمعیت هر جامعهای میتوانند در هر انتخاباتی به نامزدهای خود رأی دهند/زنان ایرانی ظ
هاشمی زنان به عنوان نیمی از جمعیت هر جامعهای میتوانند در هر انتخاباتی به نامزدهای خود رأی دهند زنان ایرانی ظرفیتهای بسیار بالایی براي پيشرفت جامعه دارند آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار سرکار خانم مولاوردی و معاونین ایشان در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری وآیت الله هاشمی رفسنجانی: زنان ایرانی ظرفیت های بالایی برای مدیریت در جامعه دارند
آیت الله هاشمی رفسنجانی زنان ایرانی ظرفیت های بالایی برای مدیریت در جامعه دارند سیاست > احزاب و شخصیتها - رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام زنان را نیمی از جامعه توصیف کرد و گفت زنان ایرانی مسلمان در طول تاریخ نشان داده اند که از لحاظ علمی و مدیریتی ظرفیت های بسیار بالاآیتالله هاشمی در دیدار مولاوردی: زنان ایرانی ظرفیتهای بسیار بالایی برای پیشرفت جامعه دارند
آیتالله هاشمی در دیدار مولاوردی زنان ایرانی ظرفیتهای بسیار بالایی برای پیشرفت جامعه دارندرئیس مجمع تشخیص مصلحت گفت زنان ایرانی مسلمان در طول تاریخ نشان دادهاند که از لحاظ علمی و مدیریتی ظرفیتهای بسیار بالایی برای پیشرفت و مدیریت کارها در جامعه دارند به گزارش حوزه احزاب خبردر گفتوگو با فارس مطرح شد کاستیهای علوم اجتماعی بر چهره شهر قم/ ویژگیهای سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی به جامعه
در گفتوگو با فارس مطرح شدکاستیهای علوم اجتماعی بر چهره شهر قم ویژگیهای سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی به جامعه ارائه شودقائم مقام حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت یکی از دلایل نامطلوب بودن معماری شهری کاستی در علوم اجتماعی و نظری است که نتوانسته ویژگیهای زندگی اسلامیمصرف گرایی دامنگیر جامعه امروزی/سبک زندگی اسلامی ایرانی ترویج شود
آیت الله اشرفی مطرح کرد مصرف گرایی دامنگیر جامعه امروزی سبک زندگی اسلامی ایرانی ترویج شود شناسهٔ خبر 2781905 - پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۹ استانها > سمنان شاهرود- مدرس خارج فقه حوزه علمیه شاهرود گفت مصرف گرایی دامن جامعه را آلوده کرده است و این امر با اقتصاد مقاومتی موردما ایرانیها شادابیم؟ چطور در جامعه نشاط ایجاد کنیم؟
ما ایرانیها شادابیم چطور در جامعه نشاط ایجاد کنیم چندی پیش وزیر کشور اعلام کرد که آستانه تحمل مردم پایین آمده و جامعه نیاز به نشاط دارد آفتاب پایین آمدن آستانه تحمل مردم موضوعی است که برخی جامعه شناسان معتقدند می تواند سرآغاز آسیبها و خشونت در جامعه باشد برخی مسائل اچهارمین جشنواره سراسری فرهنگی نماز در نگارستان ایران / 4 قرایی: اقامه نماز سرچشمه برپایی سایر معروفها در جامع
چهارمین جشنواره سراسری فرهنگی نماز در نگارستان ایران 4قرایی اقامه نماز سرچشمه برپایی سایر معروفها در جامعه استرئیس اداره اوقاف و امور خیریه علیآبادکتول گفت اقامه نماز سرچشمه برپایی سایر معروفها در جامعه است حجتالاسلام امین قرایی صبح امروز در حاشیه جشنواره فرهنگی هنریائمه جماعات رهبران جامعه دینی هستند
اصفهان ائمه جماعات رهبران جامعه دینی هستند نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت بیان احکام شرعی شرکت و حضور در انجام کارهای مسجد و توجه به دستورات اسلام درباره وظایف ائمه جماعات از مهمترین وظایفی است که سبب جذب و تشویق مردم به مساجد خواهد شد به گزارش خبرنگار گروه استانرمضان بهترین فرصت برای فرهنگسازی در جامعه است/ لزوم نظارت بازار
زندی رمضان بهترین فرصت برای فرهنگسازی در جامعه است لزوم نظارت بازار شناسهٔ خبر 2774242 - چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۰ استانها > مازندران چالوس - فرماندار شهرستان چالوس گفت ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای فرهنگ سازی و انتقال ارزشها به جامعه است به گزارش خبرنگار مهر محمنتایج تیم های ایرانی دراولین روز مسابقات جهانی ورزش کارگری
نتایج تیم های ایرانی دراولین روز مسابقات جهانی ورزش کارگری خبرگزاری پانا مسابقات جهانی ورزش کارگری دیروز سه شنبه درشهر لینیانوی ایتالیا آغاز شد وطی آن تیم های فوتبال و والیبال ایران به پیروزی رسیدند و تیم والیبال زنان متحمل شکست شد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۰ خرداد ساعت 08 20 به گزارش خبتقویت روابط دوسویه ایران و نخجوان مورد توجه است
طالب اوف تقویت روابط دوسویه ایران و نخجوان مورد توجه است شناسهٔ خبر 2774293 - چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۹ استانها > آذربایجان شرقی جلفا - رییس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان تقویت روابط دوسویه را مهمترین هدف سفر خود به کشورمان عنوان کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از۱۳ ایرانی از زندان تحریم ها آزاد شدند
۱۳ ایرانی از زندان تحریم ها آزاد شدند سخنگوی وزارت امورخارجه اعلام کرد طی ماه های گذشته ۱۳ نفر از ایرانیانی که به بهانه های واهی مربوط به تحریم ها در کشورهای دیگر زندانی شده بودند آزاد شدند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست-
گوناگون
پربازدیدترینها