تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853554844




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوداتکايي برنج؛ طرحي که بوي ته ديگ مي دهد!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۰ب.ظ)
خوداتکايي برنج؛ طرحي که بوي ته ديگ مي دهد! موج - اگر قرار است الگوي کشت برنج به نفع توليد کننده و محيط زيست تغيير کند، بهتر است مسائل پيراموني و تأثيرگذار در اين راستا بررسي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، گويا مسوولين طرحي را آماده و تدوين کرده اند که بر اساس آن ميزان توليد برنج تا افق ۱۴۰۴ به حدود ۲ ميليون و ۲۰۰ هزار تن مي رسد، در حالي که سطح زير کشت آن نيز ۱۲۰ هزار هکتار کاهش مي‌يابد.
برنج کالاي استراتژيکي محسوب مي شود و در سبد امنيت غذايي ما ايرانيان هم جايگاه ويژه اي را دارد. از اين رو است قرار است اين طرح در برنامه ششم توسعه در دستور کار قرار گيرد و اعتبار مورد نياز آن تامين شود. به اين صورت که طرح کاربري الگوي کشت و کمک به کشاورزان براي توليد بيشتر در دستور کار قرار خواهد گرفت. البته به علت اين که برنج محصولي است که بايد آب فراواني براي آن استفاده شود برخي استان هاي کم آب از کشت آن ممنوع مي شوند و فقط استان هاي شمالي مي توانند اين محصول را کشت کنند. استاني هاي غيرشمالي بايد محصولات ديگري چون ذرت، کلزا، آفتابگردان و... را جايگزين کشت برنج کنند.
يکي از مسوولين وزارت جهاد کشاورزي هم گفته است: «با وجودي که اجراي طرح مذکور هنوز آغاز نشده است، کشاورزان استان گلستان و اکثر استان‌هاي غيرشمالي به توصيه وزارت جهادکشاورزي عمل کرده و سطح زير کشت برنج را کاهش داده‌اند به طوري که تاکنون حداقل بين ۳۰ تا ۳۵ درصد سطح زير کشت اين محصول در استان‌هاي غير شمالي کشور کاهش يافته است.»
طرح خوداتکايي به نظر طرح جامع و خوبي است ولي با وجود حاشيه هايي که بازار برنج در کشور داشته و دارد کمي دور از ذهن به نظر مي رسد؛ چرا که ما اگر در نظر بگيريم که فقط برنج در استان هاي شمالي کشت شود و استان هاي کم آب برنج نکارند آيا مسئولين قول خواهند داد که دروازه هاي واردات را ببندند و فقط از توليد برنج داخلي حمايت کنند؟ با وجود تناقضاتي که اخيرا در زمينه واردات برنج رخ داده است. بنا برآمار گمرک در فروردين ماه سال جاري 46 هزار تن برنج به‌ارزش 48 ميليون دلار به کشور وارد شده است. اين در حالي است که قرار بر اين بوده که واردات برنج در سال جاري صورت نگيرد؛ چرا که اين امر ضربه به توليدکنندگان و کشاورزان مي زند. از طرفي اخذ ماليات بر ارزش افزوده از کارخانه هاي شاليکوبي فشار مضاعفي بر برنج کاران وارد مي کند؛ چرا که کارخانه داران اين مبالغ را از برنج کاران مي گيرند و اين اقدام افزايش هزينه هاي توليد را به دنبال دارد.
البته مسوولين موضوع واردات را رد مي کنند و مي گويند اين رقم واردات مربوط به ثبت سفارش هاي قبلي است. با تمام اين اوصاف، پس از گذشت بيش از يک سال از ممنوعيت واردات برنج، طبيعي نيست که همچنان واردات اين محصول با ثبت سفارش‌هاي گذشته به کشور صورت گيرد! در سال‌هاي گذشته که شاهد افزايش واردات بي‌رويه برنج بوديم آنقدر انبارهاي کشور از برنج اشباع مي‌شد که براي افزايش ماندگاري اين محصول از سموم غيرمجاز استفاده شد که باعث آلوده شدن برنج‌هاي وارداتي مي‌شد.
نکته ديگر اين که حالا که مسوولين بر اساس اقتصاد مقاومتي طرح خوداتکايي را دنبال مي کنند بهتر نيست نسبت به برندسازي و بازاريابي براي برنج اقدامي انجام دهند؟ مردم بايد بدانند چه برنجي مي خورند. نه اين که آنقدر برنج وارداتي ببينند که بوي برنج ايراني را فراموش کنند. طوري هم نباشد که محصول داخلي آنقدر در مقابل محصول بي کيفيت خارجي گران باشد که تقاضا در بازار براي برنج سريلانکايي و هندي و پاکستاني بيشتر شود.
از طرفي قرار هم نيست برخي موسسات و بانک ها براي سوددهي به جرگه وارد کنندگان برنج وارد شوند؛ چرا آن وقت نه تنها طرح خوداتکايي شکست مي خورد، بلکه توليد کننده و کشاورز شمالي هم شاليزارش را رها خواهد کرد. با اين حساب اگر قرار است الگوي کشت برنج به نفع توليد کننده و محيط زيست تغيير کند بهتر است مسائل پيراموني و تأثيرگذار هم در اين راستا بررسي و پيشگيري شود. به عبارتي بسترهاي طرح خوداتکايي برنج از مديريت واردات است تا مکانيزه کردن توليد برنج. هم نياز مصرف کننده در نظر گرفته شود و هم تقاضاي توليد کننده. دست دلالان هم بايد کوتاه شود. اگر غير از اين باشد طرح خوداتکايي برنج هم مشابه بسياري از طرح هاي ديگر دچار مشکل خواهد شد. به اميد روزي که از آشپزخانه هر ايراني بوي برنج ايراني به مشام برسد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن