واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگاه یکطرفه به پروژه ای ملی که خوزستان را از بی آبی نجات داد!
هیچ اطلاعی از آلایندگی صنایع نیشکر نداریم
مدتی است که برخی افرادی که تخصص و اطلاعات کافی از صنعت عظیم سدسازی در کشور ندارند دست به قلم شده اند و با برپایی همایش ها و مراسم های سخنرانی انگشت اتهام آلودگی آب کارون را به سوی سد گتوند نشانه می روند.
حسین فاضلی یکی از منتقدین سد گتوند است که در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: سد گتوند دارای ابهامات زیادی است و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها منتقد این سد هستند چراکه شوری آب پشت این سد کشاورزی در استان خوزستان را به نابودی کشانده است.
اما جالب است بدانیم که EC آب سد پشت سد گتوند تنها در بدترین حالت تنها 250 است و باقی آلایندگی آب را صنایع نیشکر و آبزی پروری بوجود آورده اند و مقدار EC آب در طول مسیر رود کارون بعد از سد به چیزی حدود 20 هزار می رسد. فاضلی در جواب این سوال که سهم آلایندگی صنایع نیشکر اطراف رودخانه کارون در میزان آلودگی آن چقدر است گفت: ما فقط سد گتوند را بررسی میکنیم و انتقاد ما به این سد است، امکان دارد آلاینده های زیادی در منطقه وجود داشته باشد و اگر از آلایندگی سد انتقاد داریم به این معنی نیست که از صنایع نیشکر حمایت میکنیم و فقط به بقیه آلاینده ها کاری نداریم.
وی ادامه می دهد: این سد یک پروژه ملی خوب است ولی موردی که اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و جهاد کشاورزی خوزستان میگویند این است که سد گتونه در طولانی مدت امکان دارد باعث نابودی زمین های کشاورزی استان شود و سمینارهای ما فقط در حوزه موضوع آلایندگی سد گتونه برگزار میشود.
حسین فاضلی در خصوص اینکه بیشتر 80 درصد آلودگی کارون از صنایع نیشکر است و میزان پساب ورودی این صنایع به کارون مقداری برابر با دبی رودخانه زاینده رود است و آیا سمیناری در این مورد برگزار نمی کنید پاسخ داد: در حال حاضر اولویت ما موضوع سد گتونه است و ما هیچ اطلاعی از آلایندگی صنایع نیشکر نداریم و در نتیجه هیچ اظهار نظری در این خصوص انجام نمیدهیم هیچ اشکالی ندارد که موسسه های دیگری تشکیل شود که بر روی آلایندگی های دیگر کارون بررسی کند !
وی در خصوص اینکه آیا در کنفرانس علمی کارون و سمینار گتوند از اعضای هیئت علمی دانشگاه های مرتبط با آب کشاورزی فردی دعوت شده بود اظهار کرد: ما در کمیته علمی خود از اساتید دعوت کردیم ولی این کار خبرگزاری ها است که با آنها مصاحبه کنند اما فقط من به عنوان مدیر کمیته مصاحبه انجام می دهم.
*بخش دانشگاهی این سمینار فعال نبود
فاضلی گفت: در سمینار گتوند به علت کمبود وقت و اینکه سمینار 3ساعته بود و هدف از تشکیل آن فقط حضور منتقدان و نمایندگان مجلس بود بخش دانشگاهی این سمینار فعال نبود زیرا این موضوع دارای ابهامات زیادی است و از نظر علمی بررسی نشده است.
از فاضلی در خصوص تحریم این دو سمینار از طرف اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و دستگاه های دولتی اظهار داشت: لینک فراخوان کنفرانس ملی کارون در سایت دانشگاه چمران و چند دانشگاه دیگر وجود داشت و معاون آموزشی دانشگاه چمران آقای کاشفی نیز در این کنفرانس حضور یافت. تمام برنامه های ما در سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان برگزار می شود و سمینار بعدی ما با عنوان «نقش قانون گزاران در صیانت از رودخانه های خوزستان» تاریخ 21 خرداد در سازمان جهاد کشاورزی تشکیل خواهد شد.
وی گفت: اما سمینارهای ما کوتاه مدت بوده و 2 یا 3 ساعته بیشتر طول نمی کشد و وقت کافی برای دعوت از مقاله های علمی وجود ندارد و ما فقط از کارشناسان شرکت های مرتبط دعوت می کنیم.
حسین فاضلی در خصوص اینکه طی بررسی های سازمان زمین شناسی وزارت نیرو، پی سنگ اصلی سد گتونه تماما از سنگ های ماسه ای غیر قابل نفوذ و با نفوذپذیری کم تشکیل میدهد و فقط در بخش کوچکی از پی سنگ آن گنبدهای نمکی وجود دارد و بیشتر آلودگی آب کارون از ورود پساب کارخانه های نیشکر اطراف رودخانه موجب شده است جوابی نداد و گفت: من فقط با ارسال درخواست کتبی مبنی بر مصاحبه به سوال های دیگر شما جواب میدهم.
نکته جالب این گفت و گو این است که آقای فاضلی در مورد رشته تحصیلی و تجربه کاری خود گفت: من نمیتوانم توضیحی در مورد مدرک تحصیلی خود به شما بدهم من فقط به عنوان رئیس کمیته علمی کارون فقط در مورد سد گتونه صحبت میکنم!
حال باید پرسید کسانی که دایه مهربان تر از مادر شده اند و خود را کارشناس در تمام امور جاری کشور می دانند چطور به این راحتی پروژه ای را که یکی از بزرگترین مهندسی های کشور با سابقه مطالعاتی چند ساله و دارای تمام مجوز ساخت از سوی سازمان محیط زیست کشور است را به این راحتی و بدون حتی مطالعه و پاسخ زیر سوال می برند و بجای حل مساله صورت مساله را پاک می کنند، قصد دارند به حل مشکلات کشور کمک کنند !؟
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
کمک ۵ میلیاردی مدیریت شهری تهران به شهر خرمشهر
نمونههایی از بهشت پنهان خوزستان
حل معضل ریز گرد ها و شوری آب سد گتوند / جلوگیری از انتقال آب رود کارون
سونامی مرگ در انتظار نخل های خرما/ مهاجرت روستائیان به خاطر عدم تامین حق آب شادگان
آغاز عمليات 109 روز تابستانه امداد ونجات / رشد 48 درصدي در امکانات و تجهيزات امدادي
مناطق ديدني ايران را تماشا كنيد + عکس
۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]