واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رئیس نظام پزشکی: تدوین ضوابط اخلاق حرفهای انجمنهای علمی پزشکی
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه در مرحله اول از اجرای تفاهم نامه اخلاق حرفه ای، ضوابط اخلاق حرفه ای در زمینه های مختلف با مشورت انجمن ها و کمیته های اخلاق حرفهای تدوین میشود گفت: لازم بود که هر انجمن ضوابط حرفه ای و نهایی را تدوین کند. این ضوابط به عنوان یک ترازمناسب، جهت ممیزی رفتارهای حرفه ای همکاران تلقی خواهد شد.
به گزارش نامه نیوز، علیرضا زالی در مراسم امضای تفاهمنامه اخلاق حرفهای میان سازمان نظامپزشکی و مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی کشور با اشاره به نقش موثر مجمع انجمنهای علمی تخصصی به علت حضور اساتید پیشکسوت و حرفهای در مباحث علمی اظهار کرد: مسئولیتپذیری اجتماعی و ایفای نقش مردممدار در همه نهادهای مردمی و مدنی بحثی مهم و مترقی است.
وی افزود: در بازه زمانی بین دو نشست مجمع، کار متراکم و فشردهای در مجمع انجمنهای علمی و همکاران ما در سازمان نظام پزشکی انجام شد که حاصل آن همین تفاهمنامهای است که نویدبخش حرکتی رو به جلوست و گام مهمی در زمینه نهادینهسازی اخلاق حرفهای در نسل جوان بخصوص نسل نوین پزشکی کشور خواهد بود.
زالی با بیان اینکه در مرحله اول،ضوابط اخلاق حرفه ای درزمینه های مختلف با مشورت انجمن ها و کمیته های اخلاق حرفه ای تدوین میشود گفت: علی رغم همه فصول مشترکی که بین انجمن های علمی وتخصصی دررابطه با اخلاق حرفه ای پزشکی وجود دارد،به دلیل برخی ازوجوه افتراق حرفه ای درگروههای مختلف تخصصی، لازم بود که هر انجمن ضوابط حرفه ای و نهایی را تدوین کند. این ضوابط به عنوان یک ترازمناسب، جهت ممیزی رفتارهای حرفه ای همکاران تلقی خواهد شد.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد:بسترسازی و ایجاد زیرساخت مناسب دراین زمینه، با تشکیل کارگروههای مختلف فراهم شده است و اجرای آن پشتیبان خوبی برای بخشهای انتظامی سازمان نظام پزشکی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، سعید نمکی، معاون امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نیز در این نشست گفت: ماباید به عنوان NGO مردم را بیشتر ببینیم. ما زمانی که هوای شهر آلوده بود و سلامت مردم به شدت تهدید میشد و یا زمانی که صداوسیما به روان پریشی جامعه دامن میزد حضور فعالی نداشتیم و از حق مردم دفاع نکردیم.
وی افزود:بزرگترین پشتوانه سازمانهای مردم نهاد،مردم هستند. اگر آنها را نداشته باشیم،قدرت چانه زنی برای تعامل با حاکمیت را نخواهیم داشت.
نمکی با اشاره به افزایش بیماریهای غیر واگیر درکشور،گفت: ما 25سال پیش گفتیم که طوفانی ازبیماری های غیرواگیردراینده خواهیم داشت که هزینه های سرسام اوری را به مملکت تحمیل خواهند کرد. اگر زمانی با پنج دلار،کودکی را علیه شش بیماری مسری قابل پیش گیری واکسینه میکردیم امروز همان کودک، بزرگ شده است و ممکن است به دلیل بیماری قلبی عروقی فوت کند و کودکانی یتیم را به بارسنگین مملکت اضافه کند.
وی ادامه داد: امروز حداقل هزینه در ارزان ترین سی سی یو های دنیا شبی 500دلاراست. چنین شرایط اقتصادی سنگینی برای اقتصاد سلامت،به گونه ای نیست که ازعهده آن بربیاییم. دربیماریهای غیرواگیر و موج عظیم سرطانی که در راه است، وزارت بهداشت حداقل نقش را دارد.برای مشکل سرطان و آلاینده هایی که درغذا و آب و خاک و هوا وجود دارد،به مشارکت عظیم بین بخشی نیاز است.
معاون اموراجتماعی سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور درباره لزوم مشارکت همه سازمانها در زمینه کاهش بیماریهای غیرواگیرگفت: توقع بسیار بیهوده ای است که فکرکنیم وزیربهداشت،خواهد توانست درکاهش باراین بیماری ها نقش بسیارمهمی داشته باشد. ما چارهای جز مدیریت صحیح بر منابع نداریم و باید به جای نفت از مغز و اندیشه استفاده کنیم.
نمکی ادامه داد:بزرگ ترین سرمایه ما، نیروی انسانی واندیشمندان توانمندی داریم که گاهی آنها را نادیده میگیریم. ما ازکپی کردن استانداردهای کشورهایی که پول و فرهنگ واقلیم شرایطی متفاوت با ما دارند بهره ای نمی بریم.باید استانداردهایی را تدوین کنیم که با اقلیم وفرهنگ ما سازگارباشد. این نقشه و استاندارد را کسی جز انجمن های علمی نمیتواند تدوین کند.
وی در پایان با اشاره به شرایط اقتصادی سنگین کشور، ازهمه دستگاهها وسازمان درخواست کرد که دولت را در این امر یاری کنند.
منبع: ایسنا
۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]