محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826922558
درباره «ام اس» بیشتر بدانید
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
درباره «ام اس» بیشتر بدانید
مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) ام.اس به عنوان شایع ترین اختلال عصبی قلمداد می شود؛ عارضه ای که در زنان تا سه برابر بیشتر از مردان شایع است.
وب سایت پزشکان بدون مرز: مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) ام.اس به عنوان شایع ترین اختلال عصبی قلمداد می شود؛ عارضه ای که در زنان تا سه برابر بیشتر از مردان شایع است. مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS ) می دهد.
سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.
در بیماری ام اس ، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.
زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد.
● شایع ترین علایم بیماری عبارتند از :
• خستگی شدید
• تاری دید و دوبینی
• ضعف عضلانی و از دست دادن کنترل عضلات
• عدم تعادل
• بی حسی
• درد چشم
• خواب رفتن مداوم دست و پاست
در صورت پیشرفت بیماری، علایمی مانند اختلال در کنترل ادرار، گرفتگی عضلات (اسپاسم)، مشکلات جنسی، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت کردن و مشکلات شناختی نیز مشاهده می شود.
● علل بروز ام اس
هنوز علت دقیق بروز ام اس مشخص نیست ولی محققان بر این باورند که عوامل ژنتیکی و محیطی و شیوه زندگی نقش مهمی در بروز این عارضه دارند.
تحقیقات نشان می دهد که استرس، ضعف سیستم ایمنی و کمبود ویتامین D، احتمال بروز این بیماری را تشدید می کند. تحقیقات نشان می دهد که ساکنین شمال آمریکا نسبت به جنوب آن بیشتر به ام اس مبتلا می شوند. آب و هوای جنوب آمریکا گرمتر است و این افراد بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، بنابراین نور خورشید و ویتامین D دو عامل مهم در پیشگیری از این بیماری هستند.
برخی از تحقیقات نشان می دهد که توتون و تنباکو خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند ولی این میزان به اندازه ای نیست که بتوان سیگار را عامل بروز ام اس تلقی کرد.
همانطور که گفته شد، ژنتیک نقش مهمی در بروز این بیماری دارد، اگر یکی از دوقلو های همسان به این بیماری مبتلا شوند، احتمال بروز قل دیگر بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است.
● انواع مختلف بیماری ام اس چیست؟
– ام اس پیشرونده مقدماتی
در این نوع، نشانه های بیماری به طور پیوسته از زمان تشخیص بیماری سیر صعودی دارند. حمله ها مشخص نیستند و هیچ علامت بهبودی وجود ندارد. حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از بیماران، به این نوع از بیماری مبتلا می شوند. معمولا بیماری ام اس در افرادی که این مرحله را تجربه می کنند، دیر و در حدود ۴۰ سالگی تشخیص داده می شود.
– نوع عودکننده – فروکش کننده
حدود ۹۰ درصد از بیماران، به این نوع مبتلا هستند. معمولا نشانه های اولیه بیماری در این افراد، در اوایل بیست سالگی دیده می شود. پس از آن در دوره های مختلف، بیماری عود می کند و در بین دوره ها، بیمار بهبودی نسبی دارد. معمولا بیمارانی که به این نوع از بیماری مبتلا هستند، وارد مرحله دیگری از بیماری به نام پیشرونده ثانویه می شوند.
– ام اس پیشرونده ثانویه
در این نوع، علایم بیماری به طور پیوسته سال ها وجود دارد و هیچ عود یا بهبودی حاصل نمی شود. معمولا این حالت ۱۰ تا ۲۰ سال پس از تشخیص بیماری اتفاق می افتد. این نوع از بیماری معمولا منجر به از کار افتادگی بیماران می شود.
– نوع پیشرونده عودکننده
این نوع از بیماری بسیار نادر است و در آن بیماری در دوره های مشخص عود می کند و از یک حمله تا حمله بعدی، نشانه های بیماری شدیدتر می شود. حدود ۵ درصد از افراد به این نوع از بیماری مبتلا هستند.
● راه های موثر برای حل مشکل حافظه در بیماران مبتلا به ام اس
ورزش های هوازی تنها روش برای رفع مشکلات حافظه در بیماران مبتلا به ام اس است
مطالعات اخیر محققان بنیاد کسلر واقع در ایالت نیوجرسی آمریکا نشان می دهد که مهمترین عامل نجات حافظه در بیماران مبتلا به ام اس، اروبیک (ورزش های هوازی) است.
محققان بنیاد کسلر با انجام مطالعه ای دریافتند که راه حل این مشکل انجام حرکات هوازی است. ورزش سبب افزایش حجم هیپوکامپ مغز که مهمترین بخش مغز است، می شود و مشکلات مربوط به حافظه را در بیماران مبتلا به ام اس رفع می کند.
ورزش های هوازی رایگان است و به راحتی در دسترس عموم قرار دارد، به علاوه هیچ عارضه جانبی در برندارد.
ورزش های هوازی موجب بهبود عملکردهای شناختی مغز و سرعت انتقال بیماران می شود.
روش های دیگری نیز برای حفظ حافظه در بیمارن مبتلا به ام اس وجود دارد. برخی از این روش ها عبارتند از :
– آگاهی از بیماری، احساسات بیماران مبتلا به ام اس مدام در حال تحریک است. با شروع حمله ام اس، بیمار بسیار نا امید شده و علایم افسردگی به سرعت افزایش پیدا می کند.
یکی از مهمترین روش های مقابله با این علایم، آگاهی و اشراف بر آن است. بیماران باید بدانند که تنها کسی که می تواند به آنان کمک کند خودشان هستند و باید بر اعصاب خود تسلط داشته باشند. دانستن این نکته که ام اس منجر به مرگ نمی شود و اکثر افراد مبتلا عمر طبیعی داند، بسیار کمک می کند.
– تحرک بیمار ، همانطور که گفته شد، تمرین مناسب و تحرک بیمار بسیاری از علایم بیماری از جمله خستگی مفرط و مشکلات مثانه را کاهش می دهد و باعث بهبود خلق و خو می شود. شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری در بهبود علایم بیماری بسیار موثر است.
– استراحت و خواب کافی، در بهبود علایم بیماری نقش مهمی را ایفا می کنند. یوگا و مدیتیشن نیز به کرات در این بیماران توصیه شده است.
– کمک گرفتن از دیگران، خانواده و اطرافیان بیمار می توانند با قبول مسئولیت های گوناگون، تنش بیمار را کاهش دهند.
قبول مسئولیت توسط سایر افراد خانواده باعث می شود که بیمار زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهد و استرس کمتری داشته باشد.
– تمرکز روی یک موضع خاص، تمرکز روی فقط یک موضوع در روز و به پایان رساندن آن بسیار موثر است. اگر تمام کارهای روزانه در یک کار خلاصه شود و همان کار با موفقیت به پایان برسد، اعتماد به نفس فرد افزایش می یابد و این موضع در روند کنترلی بیمار موثر است.
– ملاقات با مددکار، روانشناس و فیزیوتراپ، ملاقات با این افراد و کمک گرفتن از آنان راه حل مناسبی را در امور مختلف دراختیار می گذارد و تحمل مشکلات را آسان می کند
– شرکت در مراسم اجتماعی و معاشرت با افراد شاد
-رژیم غذایی مناسب برای بیمارن ام اس
رژیم غذایی مناسب و اجتناب از استرس، احتمال بروز بیماری را کاهش می دهد. در این رژیم غذایی، غذای کم چرب و با فیبر بالا توصیه شده است. چربی های اشباع و روغن های حیوانی علایم بیماری را تشدید می کنند.
کافئین و الکل باعث تحریک مثانه و تشدید علایم ام اس می شود؛ بنابراین به بیماران توصیه شده است که از مصرف این نوشیدنی ها اجتناب کنند.
سیستم گوارش افراد مبتلا به ام اس در مقابل گلوتن بسیار حساس است؛ بنابراین به این افراد توصیه می شود که از مواد غذایی فاقد گلوتن استفاده کنند.
استفاده از میوه و سبزیجات تازه باعث می شود که مشکلات مربوط به یبوست در بیماران مبتلا به ام اس برطرف شود؛ از طرفی اضافه وزن باعث مشکلات حرکتی و عدم تعادل در این بیماران می شود.
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]
صفحات پیشنهادی
اطلاعات بیشتر درباره عطری بوی شنل
بوی رژلب ها را که می دانید کرم پودرها هم همینطور هرخانمی تصوری از بوی لوازم آرایش با کیفیت و کلاسیک دارد و بطور حتم از آن خوشش می آید به همین علت است که شنل به فکر بوجود آوردن عطری با این بو افتاد اولیور پالج با موفقیت این بو را برای شنل خلق کرد و بر آن نام میسیا گذاشتاز ضدآفتاب ها بیشتر بدانید
ضد آفتاب باید در برابر نور خورشید دچار تغییر شیمیایی نشود پرتوهای خورشیدی در برخورد با پوست آثاری به جا میگذارند که به ندرت سفید و در بیشتر موارد مضر و خطرناک هستند پرتوهای ماوراء بنفش بخصوص نوع B باعث سنتز رتالین D در بدن میشوند اما آسیبهایی نیز به همراه خواهند داشتدر مورد بدن انسان بیشتر بدانید؟
درباره بدن انسان نکات علمی و جالب و مهمی را در این مطلب آورده ایم با ما در دانستن آن ها همراه باشید بدن انسان گنجینه ای از عجایب و اسرار است گرچه دانش بشر توانسته تا به حال بسیاری از این حقایق را کشف کند اما هنوز هم نقاط ابهام فراوانی باقی مانده است شناخت بعضی از شگفتی های بدنمواردی که باید درباره چای لاغری بدانید
مواردی که باید درباره چای لاغری بدانید بهطور کلی در این دوران مردم به لاغر شدن خود بیشتر از هر چیز دیگر اهمیت می دهند و دوست دارند اندام خوبی داشته باشند برخی تولیدکنندگان فرآورده های غذایی از این مشکل سوء ستفاده کردهاند و با تولید و عرضه برخی از محصولات غذایی مثل انواع چایهدرباره خود ارضایی در زنان بیشتر بدانیم
خودارضائی در زنان یک سری مطالب اشاره کرده ایم با ما همراه باشید و دانستنی های جنسی خودد را بالا ببرید خود ارضائی عبارت از تحریک دستگاه تناسلی برای بدست آوردن لذت جنسی است در اکثر موارد هر موقع حرف از خود ارضائی به میان می آید همه نگاهها معطوف به مردان می شود ولی خودارضایی دربایدها و نبایدهایی که باید درباره غذاهای سرخ کردنی بدانید!
بایدها و نبایدهایی که باید درباره غذاهای سرخ کردنی بدانید یک کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه مصرف غذاهای سرخ شده باعث افزایش چربی بد خون میشود گفت روغن اگر بیشتر از 150 درجه حرارت دریافت کند میزان اسیدچرب ترانس در آن بالا میرود به گزارش نامه نیوز مریم صالحی با اشاره بههمه آنچه باید درباره برنامههای افطار و سحر بدانید
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۱۳ ویژهبرنامههای افطار و سحر تلویزیون در ماه رمضان پس از سریالهای مناسبتی از پرمخاطبترین ساختارهای تلویزیونی محسوب میشوند احسان علیخانی حسن سلطانی سید جواد هاشمی نجمالدین شریعتی و سید مصطفی موسوی از مجریانی هستند که امسال اجرای برنامههای افطاهر آنچه که باید درباره مذاکره زیر شبح تهدید بدانید
هر آنچه که باید درباره مذاکره زیر شبح تهدید بدانید شناسهٔ خبر 2767350 - چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۲۳ مجله مهر > دیگر رسانه ها به عنوان نمونه آلمان نازی با تهدید چکسلواکی به جنگ این کشور را در 29 آبان 1317 وادار به پذیرش معاهدۀ برلین کرد که ملیت آلمانی برای جرمنتبارهایابراهيم جعفري: ديدگاه چين و عراق درباره بيشتر بحرانها مشترک است |اخبار ایران و جهان
ابراهيم جعفري ديدگاه چين و عراق درباره بيشتر بحرانها مشترک است ما همچنین در این دیدار درباره مسئله تروریسم و نقش عراق در مبارزه با تروریسم اقدامات کنونی عراق و ضرورت حمایت امنیتی از این کشور گفتگو کردیم ضمن این که ما به این سیاست خارجی چین که در ائتلاف های بین المللی مشارکت نمهر آنچه باید درباره مخاط بینی و ارتباط آن با سلامتی بدانید
هر آنچه باید درباره مخاط بینی و ارتباط آن با سلامتی بدانید ترشح مخاط به عنوان یک مکانیسم دفاعی میتواند اثرات مثبت و منفی بر سلامت داشته باشد به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران مخاط به عنوان مادهای لزج متشکل از آب الکترولیت و سلولهای epithelial است و توهمه آنچه باید درباره نامزد ایرانی سپ بلاتر بدانید/عکس
همه آنچه باید درباره نامزد ایرانی سپ بلاتر بدانید عکس روز نو پیرمرد این روزهای بشدت مغضوب فیفا مصداق بارز ضربالمثل عشق پیریگر بجنبد سر به رسوایی زند شده است ماجرا از خبر منتشر شده در یکی از سایتها شروع شد نامزد سپ بلاتر رئیس فیفا ملیت ایرانی دارد اما این خانم دارای مدولت نسبت به انتقادها درباره بیانیه لوزان تأمل بیشتری کند
زاکانی در گفتگو با مهر دولت نسبت به انتقادها درباره بیانیه لوزان تأمل بیشتری کند شناسهٔ خبر 2780951 - پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۲ سیاست > مجلس نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر ضرورت توجه و تأمل دولت نسبت به انتقادات صورت گرفته درباره بیانیه لوزان به دو دیدگاه غلط درهمه چیز درباره یک ضدافسردگی معروف: فلوکستین
معمولا قرصهای فلوكستین كه در ایران وجود دارد 10 و 20 میلیگرم بوده كه معمولا درمان با 10 میلی گرم آغاز شده و پس از طی مدتی با توجه به نیاز بیمار یا پاسخ او نسبت به فلوكستین میتوان آن را افزایش داد اگر این دارو را مصرف میکنید یا کسی به شما توصیه کرده آن رامصرف کنید این مطلب بچرا بعضیها بیشتر از دیگران میخندند؟!
شما هم دیدهاید کسانی را که گویا شادتر از بقیهاند چرا بعضیها بیشتر از دیگران میخندند جام جم سرا- گاهی اوقات با مطرح شدن یک موضوع خندهدار به نظر میرسد که برخی افراد بیشتر از سایرین میخندند بتازگی پژوهشهای محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا دلایل این اتفاق را پیش روی آنهچند نکته درباره اهمیت «فیشورسیلانت» برای کودکان 6ساله
جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۵ یک جراح دندانپزشک با بیان اینکه فیشورسیلانت برای از بین بردن مشکل پوسیدگی دندان کاربرد دارد گفت قبل از اینکه شیارهای عمیق دندانی سبب پوسیدگی دندان شوند دندانپزشک شیارهای عمیق را با مواد فیشورسیلانت کم عمق میکند به طوریکه با مسواک زدن سطح جونده دنداتوضیح وزارت بهداشت درباره کمبود سرمهای تزریقی
سهشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۳۳ رییس سازمان غذا و دارو از رفع محدودیتهای ایجاد شده در توزیع سرمهای تزریقی خبر داد دکتر رسول دیناروند در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره برخی کمبودها و محدودیتهای ایجاد شده در دسترسی به سرمهای تزریقی گفتآخرین وضعیت مسمومان مشهد/صحبتهایم درباره نظارت نظام پزشکی حاشیه شد
دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۲ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره تکلیف نظام پزشکی در امر نظارت بر درمان براساس قانون گفت هر کدام از ما در جهت صیانت از حقوق مردم وظایفی داریم و به وظایفمان نیز عمل میکنیم به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر سیدح-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها