تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814802670




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چربي پول دولتي، سينما را سكته مي‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چربي پول دولتي، سينما را سكته مي‌دهد
عضو كميسيون فرهنگي مجلس معتقد است سينماي دولتي با ارائه دستمزد‌هاي بالا به بازيگران، باعث مي‌شود آنها از حضور در بخش خصوصي سر باز بزنند.
نویسنده : محمدصادق عابديني 


عضو كميسيون فرهنگي مجلس معتقد است سينماي دولتي با ارائه دستمزد‌هاي بالا به بازيگران، باعث مي‌شود آنها از حضور در بخش خصوصي سر باز بزنند.
به گزارش«جوان»، چرخه ناقص اقتصادي سينماي ايران باعث شده است اين سينما هرساله بيش از گذشته به كمك‌هاي دولتي و ورود نهاد‌ها به عرصه فيلمسازي محتاج‌تر شود. زماني كه درآمد گيشه‌ها نمي‌تواند هزينه‌هاي توليد فيلم را تأمين كند، شاهد آن هستيم كه فيلمسازان با كمك مستقيم دولت يا نهاد‌هاي دولتي دست به توليد فيلم مي‌زنند. با اين كار گرچه ميزان توليدات سينماي ايران همچنان روند صعودي خود را طي خواهد كرد، اما نمودار مخاطبان سينما روند نزولي را كه در چند سال اخير تجربه كرده است، ادامه مي‌دهد. درباره دلايل ورشكستگي تجاري سينماي ايران عوامل مختلفي را مي‌توان برشمرد كه يكي از مهم‌ترين آنها رقابت نابرابر بخش دولتي و خصوصي در توليد و عرضه فيلم است. بخش دولتي يعني سينمايي كه به واسطه رانت مي‌تواند كمك‌هاي بلاعوض و حمايت‌هاي دولتي را جذب كند با فراغ ‌بال اقدام به ساخت فيلم مي‌كند؛ فيلم‌هايي كه در آن همه چيز پيش‌بيني شده است، به‌غيراز سليقه مخاطب و تلاش براي ايجاد جذابيت براي فيلم تا مردم را به سينما بكشاند.

   بخش خصوصي زير فشار
با وجود آنكه سينماي شبه‌دولتي در حال گسترش نفوذ خود در سينماست اما هنوز هم هستند سينماگراني كه نمي‌خواهند انگ دولتي بودن به آنها بچسبد و اگر فيلمي توليد مي‌كنند، سرمايه‌اش را با مشاركت نهاد‌هاي دولتي فراهم نمي‌كنند. گرچه اينگونه فعاليت در قياس با كساني كه سرمايه فيلم‌هايشان را بانك‌ها و نهاد‌ها پرداخت مي‌كنند، بسيار سخت است اما مقاومت اين بخش از سينما در برابر آلوده شدن به چرخه پول‌هاي رانتي، تحسين‌برانگيز است. اين بخش از سينماي ايران تلاش مي‌كند قواعد سينماي تجاري جهان را رعايت كند، سرمايه فيلم توسط بخش خصوصي تأمين مي‌شود و درآمد آن هم از طريق گيشه و فروش سينما تأمين مي‌شود اما سينماي دولتي به دليل رانت‌هايي كه به سينماگران مي‌دهد و تزريق پول نفت به سينما، باعث ايجاد بيماري در بدنه سينما شده و فضا را براي عملكرد سينماگران مستقل محدود كرده است. زماني كه پول‌هاي نفتي سينماگر را پيش از اكران فيلم به سود مي‌رساند، توقع ساخت فيلم‌هاي پربيننده كمي سخت مي‌شود. اما سينماي دولتي به طور غيرمستقيم نيز بر ناسالم شدن فضاي سينما تأثير مي‌گذارد.

   بخش دولتي دستمزد‌ها را بالا مي‌برد
نصرالله پژمانفر، عضو كميسيون فرهنگي مجلس درباره چگونگي رقابت نابرابر بخش دولتي و خصوصي در سينماي ايران مي‌گويد: در همه موضوعات بخش خصوصي به بهترين شكل مي‌تواند نسبت به كاهش هزينه‌ها و بالا بردن كيفيت نقش مثبتي داشته باشد اما بخش دولتي هزينه‌هاي بيشتري نسبت به بخش خصوصي ايجاد مي‌كند و نمونه آن دستمزد بالاي بازيگران است. اين‌ امر كه بازيگران به دليل دستمزدهاي كلاني كه از بازي در فيلمي كه با بودجه دولتي ساخته مي‌شود، دريافت مي‌كنند از حضور در فيلم‌هاي بخش خصوصي سر باز مي‌زنند. نمونه‌اي از رقابت بخش دولتي با خصوصي است، در حالي كه دولت بايد بخش خصوصي را حمايت كند. نتيجه رقابت بين دو بخش خصوصي و دولتي، آن خواهد شد كه بخش خصوصي ارائه مطلوبي نخواهد داشت و همين موضوع منجر به مشكلات جدي مي‌شود. نه‌تنها در حوزه توليد سينمايي بلكه در همه بخش‌ها دولت بايد سعي كند ورودش رقابتي نبوده و بلكه حمايتي باشد كه به طور حتم با رعايت اين موضوع، مشكلات كيفي كمرنگ خواهد شد.

   تغيير نقش دولت از متولي به حامي
عضو كميسيون فرهنگي مجلس خواستار حضور دولت به عنوان حامي در سينماست. دولت چند دهه است در سينما نقش متولي را بازي مي‌كند. چه در توليد فيلم و چه در سينماداري، هم‌اكنون بزرگ‌ترين پروژه‌هاي سينماي ايران با حمايت مستقيم بخش دولتي ساخته مي‌شوند و در مقابل بخش خصوصي در حال تبديل شدن به توليدكننده آثار نازل و بي‌كيفيت است كه به پيش‌پا افتاده‌ترين شكل ممكن ساخته مي‌شوند و غالباً به جاي اكران در سينما سر از سوپرماركت‌ها درمي‌آورند. زماني كه تهيه‌كننده يك فيلم بي‌مخاطب در جشنواره فجر به واسطه حمايت يك بانك از پروژه‌اش، جايزه ويژه دريافت مي‌كند، نشانه‌اي از تمايل مديريت دولتي براي آلوده‌تر كردن سينما با رانت‌ها و حضور نهاد‌هاي دولتي و شبه‌دولتي در سينماست؛ سينمايي كه شايد بزرگ‌ترين مشكلش همين حضور دولتي‌ها در آن باشد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن