واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آداب و آیین رمضان در اندونزی؛
اندونزیاییها 10 شب آخر رمضان را شب زندهداری میکنند + تصاویر
یک شب و روز در اندونزی، به عنوان "شب نزول قرآن" و "روز نزول قرآن" شناخته میشود. اندونزیایی ها به این روز بسیار ارج مینهند و آن را گرامی میدارند.
به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ جمهوری اندونزی کشوری است مرکب از حدود 3000 جزیره کوچک و بزرگ که در مجمع الجزایر مالایا بین هند و چین و استرالیا قرار گرفته است. پایتخت آن "جاکارتا" است.
مساحت این کشور 1919000 کیلومتر مربع است و با بیش از 234 میلیون نفر جمعیت، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا و پرجمعیتترین کشور اسلامی است. این کشور تا 1942 میلادی اندونزی متعلق به هلند بود و از 1942 تا 1945 میلادی به اشغال ژاپن درآمد و سرانجام در سال 1949 مستق شد.
90 درصد مردم اندونزی مسلمان و بقیه هندو، مسیحی و یا بودایی هستند. زبان رسمی آنان «اندونزیایی» است ولی به زبانهای مختلف حرف میزنند.
استقبال از ماه رمضان در اندونزی
ماه مبارک رمضان، برای مردم اندونزی ماه جشن و شادی است. شادمانيهاي شبانه، تفريحات، بازيهاي مختلف و غذاهای متنوع، همه جزئي از فرهنگ مردم اندونزي در این ماه عزیز است.
پس از رؤیت هلال ماه رمضان در اندونزی، تعدادی از افراد تا صبح در مسجد میمانند و طبل میزنند و به این نحو آغاز ماه مبارک را به دیگران اعلام می کنند.
جشنواره غذای رمضان اندونزی
از معروفترین غذاهای رمضانی اندونزی "ابهم" است که نوعی شیرینی شبیه کیک است. از خوردنیهای مطلوب آنها میتوان به غذاهاي دريايي، برنج و سبزیجات نیز اشاره کرد. کباب مرغ هم برای افطار در بازار رمضان رونق دارد.
پس از غروب آفتاب، باشگاه ها و مكانهاي سرگرمي باز ميشود، كافهها و رستورانها از انبوه مشتريان سرازير شده و رستوران چينيها نيز تا که زمان افطار بسته هستند به پذیرایی مردم مشغول میشوند.
شهرداري کل جاکارتا، به منظور تکريم اين ماه مبارک جشنواره غذاهاي مخصوص اين ماه را در ميدان بانتنگ برپا کرده است.در اين جشنواره بيش از 200 غرفه از هنگام سحر تا زمان افطار به ارائه و نمايش بيش از 44 نوع غذاي محلي امخصوص ماه مبارک رمضان میپردازند.
افطار در مساجد
از دیگر آداب مسلمانان اندونزیایی، رفتن به مسجد قبل از نماز مغرب و خوردن افطار دسته جمعی است. آنها سپس به خواندن نماز مشغول میشوند.
یک شب و روز در اندونزی، به عنوان "شب نزول قرآن" و "روز نزول قرآن" شناخته میشود. اندونزیایی ها به این روز بسیار ارج مینهند و آن را گرامی میدارند. مراسم ویژه ای هم به این مناسبت در قصر ریاست جمهوری اندونزی برگزار میگردد.
مراسم احیاء، عبادت و آداب شب و روز نزول قرآن از رادیو و تلویزیون این کشور پخش میشود. اما رسانه ها در ایام دیگر مورد شکایت علما و متدینین هستند. آنها از دولت اندونزی میخواهند که در ایام ماه مبارک رمضان نظارت ویژهای به تلویزیون و رسانهها داشته باشد تا شؤونات این ماه رعایت گردد.
مراکز فساد ؛ مشکل مردم
کشورهای جنوب شرق آسیا به عنوان یکی از نقاط هدف توریستهای ثروتمندی است که ـ غیر از گردشگری ـ با اهداف خاصی به این کشورها سفر میکنند. این مسأله به مشکلی برای مردم متدین این کشورها تبدیل شده است.
در واکنش به این امر، دفتر شورای علمای اندونزی از سازمانها، نهادهای مسؤول و مدیریت اجرایی جزایر باتام، تانجونگ ، کاریمون، بینتان، لینگا، ناتونا و آنامباس خواست تا این مراکز تفریحی را به طور کامل در طول ماه مبارک رمضان تعطیل کنند. در این حال، تنها منطقه "باتام" با تعطیلی کامل موافقت نکرده و این مراکز را تنها به مدت چهار روز (روز اول ماه، روز نزول قرآن و دو روز به مناسبت عید فطر) تعطیل میکند. این امر به دلیل علت ترس از کاهش درآمد کارکنان بخش گردشگری است! مقامات این منطقه استدلال کردهاند که باید کارگرانی را که درآمد آنها به این مراکز بستگی دارد نیز درنظر بگیریم!!
در قسمت غربي شهر جاكارتا هزار و يك كلوپ شبانه وجود دارد كه به احترام ماه رمضان تا زمان افطار بسته ميمانند. رستورانها هم در طي ماه مبارك رمضان از عرضه مشربات الكلي خودداري ميكنند.
10 شب زنده داری برای شب قدر
مسلمانان اندونزی 10 شب آخر ماه را به شب زنده داری و عبادت می گذرانند و معتقدند یکی از این شبها شب قدر است.
ايرانيان مقيم اندونزي نیز همچون ديگر هموطنان خود در جنوب شرقي آسيا رمضان را گرامی میدارند. آنان در ليالي قدر، با برپايي آيينهاي ويژهاي در سوگ اولين امام شيعيان مینشینند و آيين احياء شبهای احیاء هم با حضور دهها تن از ايرانيان مقيم و خانوادههاي آنها در محل اقامتگاه سفير ايران در جاكارتا برگزار میشود.
پایان بخش جشن رمضان مسلمانان اندونزی، عید فطر است. در این روز مردمی که یک ماه را با روزهداری سر کرده اند لباسهای نو و رنگارنگ خود را می پوشند و مراسم وذهبی خاص این روز را به جای می آورند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
حال و هوای روزهداری در کشور لائیکها! + تصاویر
کتاب الکترونیک "باید و نبایدهای روزهداری" + دانلود
تلاوت جزء اول قرآن مجید ویژه ماه رمضان + صوت
چگونه برای مهمانی خدا آماده شویم؟ +کلیپ صوتی
مسجدی در قلب چچن
برداشت ز دوش همه کس بار گنه را
اعمال روز عید سعید فطر
اعمال شب عيد فطر
فراخوان مسابقه وبلاگ نویسی "مهربانترین میزبان"
ویژهبرنامههای سازمان فرهنگی هنری پایتخت در عید سعید فطر
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]