واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: آلودگی هوا خطرناکتر از ایدز و مالاریا
نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می دهد در صورت رعایت نکاتی که سازمان جهانی بهداشت برای وضع آلودگی هوا تعیین کرده است، سالانه جان دو میلیون انسان در جهان حفظ می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، به گفته سازمان جهانی بهداشت، سالانه سه میلیون و دویست هزار نفر از ساکنان کره زمین به علت عوارض ناشی از آلودگی بالای هوا جان خود را از دست می دهند که رقمی بیشتر از تلفات ناشی از بیماری های ایدزومالاریا است.
نتایج پژوهشی که روز سه شنبه در مجله علوم و فناوری زیست محیطی منتشر شد، حاکی است با رعایت معیارهای تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت می تواند از مرگ بیش از دو میلیون نفر در جهان جلوگیری کرد.
بر اساس نتایج تحقیق محققان دانشگاه تگزاس امریکا، که بیشتر بر روی ذرات معلق در هوا با قطر کمتر از دو و نیم میکرون (یک هزارم میلیمتر) متمرکز شده اند، بررسی میزان رعایت معیارهای تعیین شده برای آلودگی هوا این امکان را فراهم می کند تا راهبردهای مناسب برای افزایش سطح بهداشت عمومی در نقاط مختلف جهان اتخاذ شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، ذرات معلقی که کمتر از دو و نیم میکرون قطر دارند، به راحتی وارد بافت های ریه شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، گرفتگی عروق مغزی و همچنین بیماری های تنفسی از جمله سرطان ریه را بالا ببرند.
این ذرات از انتشار گازهایی در هوا ناشی می شود که منشا آن سوختن ذغال سنگ در نیروگاه های تولید برق، دود ناشی از خودروها و همچنین گازهای منتشره از صنایع مختلف به شمار می آید.
در حالی که بیشتر مردم جهان در مناطقی زندگی می کنند که تراکم ذرات آلوده کننده هوا در آن کمتر از 10 میکروگرم در لیتر است، در برخی نواحی کشورهای چین و هند این رقم به بیش از 100 میکروگرم می رسد.
به باور جوشوا آپت، پژوهشگر دانشگاه تگزاس، این دو کشور باید، با در نظر گرفتن نرخ کنونی افزایش جمعیت، دستکم 20 تا 30 درصد از میزان آلودگی هوای خود را بکاهند تا میزان کنونی مرگ و میر را در سطح کنونی حفظ کنند.
وی گفت: برای دست یافتن به معیار 10 میکروگرم در لیتر، باید تدابیر بسیار سخت گیرانه تری در کشورهای چین و هند اتخاذ شود. بر این اساس، برای آن که میزان مرگ و میر ناشی از عوارض آلودگی هوا به نصف کاهش یابد، مقامات این دو کشور باید تدابیر بسیار سختی اتخاذ کرده و نسبت به میزان آلودگی سال 2010، 68 درصد از تراکم آلودگی هوا را کاهش دهند.
این در حالی است که در صورت باقی ماندن آلودگی هوا در سطح کنونی، نرخ مرگ و میر در هند 21 درصد و در چین 23 درصد افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر، روند پیر شدن جمعیت باعث افزایش شمار جمعیت آسیب پذیر در برابر آلودگی هوا می شود.
72 درصد از سه میلیون و دویست هزار نفری را که سالانه بر اثر آلودگی هوا در جهان جان خود را از دست می دهند، ساکنان قاره آسیا تشکیل می دهند. اما در امریکا نیز برای آن که از مرگ سالانه 500 هزار نفر جلوگیری شود، باید از میزان کنونی آلودگی هوا 25 درصد کاسته شود.
چهار شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]