واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مساله آلودگی هوا تحت الشعاع هیچ مساله ای نباید قرار گیرد جامعه > محیط زیست - برای برخورد با صنایع آلاینده به محیط زیست توصیه کرده ام . ما از اقدامات محیط زیست قطعا حمایت می کنیم .
برای برخورد با صنایع آلاینده به محیط زیست توصیه کرده ام . ما از اقدامات محیط زیست قطعا حمایت می کنیم .
استاندار مرکزی در دومین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای کلان شهر اراک در سال جاری که صبح امروز تشکیل شد ، ضمن تاکید بر لزوم اجرای قانون در تحقق مصوبه کاهش آ لودگی هوا گفت : توسعه فضای سبز مورد تاکید ماست و در کنار آن با برخورد قانونی با صنایع آلاینده ای که به تعهداتشان پایبند نیستند حمایت می کنیم .
به گزارش خبرآنلاین ،محمود زمانی قمی بر لزوم بررسی تعهدات صنایع آلاینده از جمله آلومینیوم سازی وعلت تاخیر در اجرای تعهدات آنان توسط تیمی متشکل از محیط زیست ، سمن های زیست محیطی و معاونین عمرانی و سیاسی استانداری تاکید وتصریح کرد :. برنامه ها برای هر واحد آلاینده در مصوبه مشخص شده دلایل تاخیرها باید بررسی شود وبه طور مرتب گزارش داده شود .
وی با بیان این که من تنها با یک گزارش تفصیلی در کارگروه قانع نمی شوم خاطرنشان کرد : هیچ یک از صنایع آلاینده سعی نکنند با یک پاورپوینت یا گزارش مرا قانع کنند ، همه چیز مستند و با دلیل باید باشد . این طور نیست که با یک گزارش حق را به آنها بدهیم و قانع شویم . ما مکانیزم های قانونی و فنی را در پیشرفت کار می خواهیم که کار چقدر انجام شده واگر نشده علتش چه بوده . با پاورپوینت و شرح تفصیلی نمی توان به این جلسه آمد و با تصور اظهار رضایت آن را ترک کرد تا جلسه بعد و تکرار همان حرف ها .
زمانی تصریح کرد : ما نمی توانیم صدسال صبر کنیم ببینیم آیا کاری انجام می دهند که آلودگی کاهش یابد یا نه ،مردم از ما انتظار دارند و ما مکلف به اجرای تعهدات هستیم .
وی با بیان این که منشاء آلودگی هوای اراک در چند صنعت مشخص شناخته شده است خاطرنشان کرد : همه توانمان را بگذاریم روی این بخش ها که دارند کار می کنند و آلودگی ایجاد می کنند و در انجام تکالیفشان کوتاهی کرده اند به صنایعی که به وظایفشان عمل می کنند کاری نداریم از آنها حمایت هم می کنیم .
استاندار مرکزی با اشاره به توجیه شرکت های آلاینده که مسائل مالی را علت تاخیر در اجرای تعهداتشان عنوان می کنند متذکر شد : این ربطی به کارگروه کاهش آلودگی هوا ندارد مشکلات مالی و درخواست تسهیلات باید در کارگروه دیگر مطرح و رسیدگی شود شما در این جلسه فقط باید به دلایل فنی تاخیر در اجرای تعهدات اشاره کنید این که تسهیلات به شما نداده اند ربطی به این جلسه ندارد . اصلا مساله آلودگی هوا را نباید تحت الشعاع هیچ مساله ای قرار داد .
در این کارگروه مدیرکل محیط زیست استان نیز ضمن تاکید بر پیگیری قانون پرداخت سهم یک در هزار صنایع آلاینده به پروژه های زیست محیطی و حوزه سلامت گفت : این قانون باید پیگیری و اجرایی شود اگر همه این سهم جمع آوری شود بسیاری از بندهای مصوبه سرعت گرفته و اجرا می شود .
حسین علی ابراهیمی کارنامی ضمن اظهار تاسف از وضعیت تجهیزات اداره کل محیط زیست استان متذکر شد : واقعا جای تاسف دارد که برق ایستگاه های کاهش آلودگی هوا در اراک و شهرهای دیگر استان به دلیل بدهی مالی این سازمان به شرکت برق قطع می شود و یا در شهر خمین که از شهرهای آلوده استان است اداره این شهرستان فاقد دستگاه کامپیوتر است ، وسیله ای که امروزه در هر خانه ای یافت می شود به دلیل مشکل مالی در این اداره که باید 24 ساعته آنلاین باشد موجود نیست .
ابراهیمی تاکید کرد : ما به دنبال سهم یک در هزارفروش در صنایع هستیم و آن را با کمک مرکز در این استان محقق می کنیم ما باید و وظیفه داریم طرح کاهش آلودگی هوا را اجرا کنیم اگر انجام ندهیم مردم ما را زیر سوال می برند .
در این جلسه دکتر طاهر احمدی ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک از انجام یک تحقیق میدانی در اراک و مرگ کودکان زیر 5 سال این شهر به دلیل ناراحتی های تنفسی که قطعا با آلودگی صنایع مرتبط است خبر داد . فرماندار اراک نیز اجرای سهم یک در هزار صنایع از آلودگی همچنین اصلاح بحث عوارض آلایندگی سه شرکت پالایشگاه ، نیروگاه و پتروشیمی را که در دولت قبل با نفوذ نماینده شازند و سکوت استاندار وقت به تقسیم سهم به صورت 70 درصد سهم شازند ، 20در صد اراک و 10درصد خنداب انجامید تاکید کرد و گفت این در حالی است که مسیر باد از سوی این صنایع به طرف شهر اراک است . در بحث سهم یک در هزارفروش در صنایع آلاینده به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی این سهم بالغ بر 320میلیارد تومان سالیانه می شود که تاکنون یک ریال آن نه در بخش سلامت و نه محیط زیست هزینه نشده است .
چهارشنبه 20 خرداد 1394 - 15:10:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]