واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «خوشابهحالت ایروستایی» دیگر گوشنواز نیست
طلاق در جوامع روستایی بالاتر از جوامع شهری است.
کد خبر: ۵۰۹۵۲۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲ - 16 June 2015
به گفته «اکبر سوری» طلاق در جوامع روستایی بالاتر از جوامع شهری است .سوری معتقد است که چون در جوامع روستایی مردم از خدمات مشاوره بهرهمند نمیشوند و مهارتهای لازم را کسب نمیکنند؛در زندگی مشترک با مشکل مواجه میشوند
به گزارش تابناک همدان، مدتی است که هر وقت میکروفن در برابر مسئولان سازمان ثبت احوال قرار میگیرد، خبرهای خوشی برای خانوادههای ایرانی ندارند. مسئله افزایش طلاق و کاهش ازدواج امری است که جامعه ما با آن دست به گریبان است و در این میان آنچه که بیشتر خودنمایی میکند؛ طلاق و جدایی در جوامع روستایی است.
آنچه که در بدو امر به نظر میرسد این است که روستا مکانی آرام و به دور از مشکلات و گرفتاری هاست اما آمار وارقام نشان میدهد این روزها روستاها نیز متاثر از آسیبهای شهری، با افزایش روزافزون طلاق و کاهش ازدواج دست و پنجه نرم میکنند.
برطبق منتشره در رسانه های محلی ؛جامعه روستایی استان همدان مانند برخی دیگر از استان ها همچون مازندران و اذربایجان شرقی گرفتار این مشکل است و امار طلاق در روستاهای ان تامل برانگیز است.
در این رابطه، ایسنا به نقل ازمدیرکل بهزیستی استان همدان نوشت: میزان طلاق در جوامع روستایی را بالاتر از جوامع شهری اعلام کرد.
اکبر سوری، اظهار کرد: طلاق در جوامع روستایی بالاتر از جوامع شهری است چرا که در جوامع روستایی مردم از خدمات مشاوره بهرهمند نمیشوند و مهارتهای لازم را کسب نمیکنند بنابراین در زندگی مشترک با مشکل مواجه میشوند.
سوری تصریح کرد: در جوامع شهری خانوادهها قبل از ازدواج و یا بعد از آن از خدمات مشاوره بهرهمند میشوند اما با این حال باید رقم طلاق را تا حد امکان به صفر برسانیم.
وی با بیان اینکه در سال 93 در هر شبانه روز 11 طلاق به ثبت میرسد، عنوان کرد: در سال 94 نیز در هر شبانه روز هشت طلاق به ثبت میرسد که این رقم نشان دهنده کاهش طلاق در سالجاری است.
مهرداد نادریفر که در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان همدان سخن میگفت, اظهار داشت: در سال ۹۲ در استان همدان تعداد ۳ هزار و ۷۹۷ فقره طلاق ثبت شده و در مناطق روستایی روند طلاق افزایش داشته است.
وی افزود: نرخ طلاق در نقاط شهری استان تقریباً متوقف شده است اما در نقاط روستایی طلاق افزایش داشته است.
نادریفر با اشاره به ثبت ۳۹۶ مورد طلاق در نقاط روستایی در سال عنوان کرد: در سال گذشته ۴۵۶ مورد طلاق در مناطق روستایی استان ثبت شده است.
آنچه از گفته میتوان یافت این است که میزان وقوع طلاق در روستاهای استان همدان با افزایش همراه بوده و بررسیها نشان میدهد که پای طلاق به روستاها بهعنوان نماد سبک زندگی سنتی نیز رسیده است تا آنجا که به نظر میرسد وقوع پدیده طلاق روستایی در حال پیشی گرفتن از شهرهاست.
به طور کلی میتوان گفت که منشاء اصلی طلاق در روستا؛ بحران های اقتصادی،فرهنگی و اجتماعی نظیر رسانه؛ بیکاری؛ اختلافات فرهنگی و تفاوت سطح تحصیلات و اعتیاد از جمله عوامل موثر بر طلاق روستایی است که قدرت و تاثیری انکار ناشدنی و شگرف بربافت و ساختارجوامع روستایی داردکه به طور طبیعی طلاق در روستا بیشتر از شهر میشود.
دراین میان برای رفع مشکل فرهنگی در روستاها ؛ مدیرکل بهزیستی استان همدان و مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان معتقدند که با توجه به افزایش طلاق در مناطق روستایی برنامه های آموزشی و پیشگیرانه از طلاق در مناطق روستایی اجرا شود تاروستاییان بیشتر از خدمات مشاوره بهرهمند شوند.
راهکار های این دو مقام مسئول در رفع منشاء فرهنگی طلاق در روستاها ممکن است در کاهش طلاق موثر باشد؛ اما منشاء اقتصادی و اجتماعی که دو رکن از ارکان سه گانه طلاق است و به گفته روانشناسان و جامعه شناسان عوامل اصلی طلاق در روستا به شمار می آیند؛ را با کدام راهکار میتوان حل کرد؟؟ آیا مسئولین برای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی جوانان نیز راهکاری ارائه داده اند؟؟؟؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]