واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۵۸ب.ظ)
آيتالله فاضل لنکراني: توليد سلاحهاي کشتار جمعي از نظر اسلام حرام است موج - قم - رئيس مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) با اشاره به اينکه اصل حرمت فساد است در آيه 205 سوره بقره آمده است، گفت: ما از همين بحث براي حرمت توليد سلاحهاي کشتار جمعي استفاده ميکنيم؛ چرا که از مصاديق واضح فساد است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيت الله محمّد جواد فاضل لنکراني در چهارمين اجلاس اتحاديه اروپايي علما و تئولوگهاي شيعه، در سخنراني خود با اشاره به اهميت اتحاديه، به ضرورت نيّت الهي در انجام چنين امور مهمي اشاره کرد و گفت: از پيام هاي مراجع معظّم استفاده کردم و از همه علماي منطقه؛ مخصوصاً هيأت مديره تشکر ميکنم و از سخنان بسيار پر محتواي آيت الله رمضاني هم بهره مند شدم.
وي با اشاره به اين که براي فهم عميق تر بايد نگاهي مجدد به دين داشته باشيم، افزود: يکي از تحريفهاي بدخواهان اين است که اسلام با شمشير رشد کرده است، در حالي که مسأله دعوت به سوي آموزههاي ديني و تبيين و روشنگري قبل از مسأله جهاد مطرح است.
خداي متعال در سوره مبارکه نحل آيه 125 به صراحت پيامبر(ص) را موظّف به دعوت مينمايد: «أدعُ إِلى سَبيلِ رَبِّكَ بِالحِكمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ.
از سوي ديگر دستور جهاد در اسلام براي نجات مستضعفين است.
رئيس مرکز فقهي أئمه اطهار (عليهم السّلام) در بخش ديگري از سخنانش گفت: اگر بخواهيم محکمات اسلام و قرآن را شمارش کنيم يکي از آنها اصل رحمت است، چنان که فرمود: «كَتَبَ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ». بعد از عبور از اين مرحله در مکتب اهل البيت (ع) قاعدهاي داريم به نام قاعدهي الزام که نيازمند تحقيق و پژوهشهاي فقهي گسترده و معرّفي و تبيين است.
آيت الله فاضل لنکراني گفت: قاعدهي الزام در پاسخ به اين پرسش مسلماناني است که ميگويند: اسلام براي ارتباط ما با غير مسلمانان چه فکري کرده است؟ «لِکُلِّ قَومٍ نِکَاحٌ» يکي از مصاديق قاعده الزام است. درست است که در فقه ما خريد خمر حرام است و خدا بايع و مشتري را لعنت کرده است، ولي؛ در مقابل کسي که اين کار را بر اساس دين محرّف خودش حلال ميداند، اگر بيايد و مثلاً خانه اي از شما با همان پول خمر، بخرد همه فقها اجازه دادهاند و اين از مصاديق قاعده الزام است.
وي افزود: اين که برخي گفتهاند شما رعايت حقوق اقليتها را نداريد، ميگوييم اين از جهل شماست؛ چون دين ما اين نکات متعالي را دارد. در تاريخ داريم که روزي جنازه فردي يهودي را به سمت قبرستان ميبرند؛ وقتي رسول خدا (ص) اين منتظره را ديد بلند شد و به احترام ايستاد. ياران گفتند که او مسلمان نيست، اما؛ پيامبر(ص) فرمود: بله، ولي؛ بالاخره او نفس انساني داشت.
آيت الله فاضل لنکراني گفت: از جمله اصول ديگري که بايد مطرح و معرّفي شود، اصل «حرمت فساد» است که قرآن کريم ميفرمايد: «إنَّ اللهَ لا يُحِبُّ الفَسَاد». ما از همين بحث براي حرمت توليد سلاح هاي کشتار جمعي استفاده ميکنيم؛ چراکه از مصاديق واضح فساد است.»
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم در ادامه افزود: ما بايد اين اصول را شفاف تر به مراکز علمي دنيا منتقل کنيم و يکي از وظايف ما و شما همين ارتباط با مراکز علمي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]