واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری :
اختصاص بودجه 3 هزار میلیاردریالی برای مقابله با بیابان زدایی
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: دولت بودجه 3 هزار میلیارد ریالی از محل هدفمندی یارانهها برای موضوع بیابانزدایی در نظر گرفته است.
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،جلالی رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در همایشی که به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زدایی برگزار شد اظهار داشت: امنیت غذایی در گرو حفظ خاک سالم است و مجموعه اقداماتی که در این راستا صورت می گیرد به منظور تأمین خاک و غذای سالم میباشد.
وی در خصوص حفظ و اهمیت خاک گفت: در این خصوص سفارشات بسیاری در قرآن و احادیث شده است، پیامبر در حدیثی فرمودند از زمین حفاظت کنید، او به منزله مادر شماست.
جلالی تصریح کرد: تخریب خاک معادل تخریب زمین و منشأ عقبماندگی بسیاری از دولتها میباشد و بیابانزدایی یکی از مهمترین چالشهای جهانی به شمار میرود.
وی ادامه داد: در ساختار سلامت خاک، سه محور سلامت فیزیکی خاک، سلامت شیمیایی خاک و سلامت بیولوژیک خاک حائز اهمیت است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: در واقع تعادل اکوسیستمها بسترساز خاک سالم و زندگی سالم است و وظیفه دولتها و ملتها است که تلاش کنند بین این دو تعادل ایجاد شود.
وی تصریح کرد: برای تهیه زندگی، غذا و هوای سالم باید بخش کشاورزی و صنعت خاک نقشآفرینی کنند.
جلالی اظهار داشت: کشور ما 60 درصد اقلیم خشک و 20 درصد اقلیم بیابانی دارد که 20 هکتار از آن، تحت فرسایش بادی قرار دارد.
وی ادامه داد: بیابانزدایی طرح 3 میلیون هکتاری کانونهای بحرانی کشور زیر نظر بخش بیابانزدایی در 4 میلیون هکتار زیر نظر بخش آبخیزداری است.
جلالی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود به دنبال کنترل کانونهای بحران هستیم و ایران در مسئله بیابانزدایی در سطح منطقه بینظیر عمل کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین خبر داد: در هفته گذشته دولت مبلغ 3 هزار میلیارد ریال از محل هدفمندی یارانه به بخش بیابانزدایی اختصاص داده که امیدواریم بتوانیم با این بودجه بخشی از طرحهای بیابانزدایی را محقق کنیم.
وی همچنین ادامه داد: کانونهای بحران و مناطقی که با مشکل گرد و غبار مواجه هستند در اولویت قرار دارند و در این خصوص بودجههایی اختصاص یافته است.
جلالی ادامه داد: برای رفع مشکل گرد و غبار در استان خوزستان 100 میلیارد تومان و رفع مشکل دریاچه ارومیه 60 میلیارد تومان سرمایهگذاری و تخصیص بودجه در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در خصوص ریزگردها اظهار داشت: بخش عمده و در حدود 90 درصد ریزگردهایی که به کشور وارد میشود از عراق، عربستان و شمال آفریقا است و ما به دنبال این هستیم که در حوزه بینالملل اقدامات موثری را انجام دهیم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
اجرای پروژه بین المللی احیای جنگل های ایلام کلید خورد
امنیت عراق را امنیت ایران میدانیم/ ندای مظلومیت مردم یمن باید به گوش همه انساندوستان جهان رسانده شود
16 شهرستان استان در معرض فرسایش خاک
خشک شدن 95 درصد سدهای خراسان جنوبی
احیای 108 هکتار از اراضی بيابانی اصفهان
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]