واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کارگردان سریال «چشمان آبی زهرا» در گفت و گو با پانا: باید به سنت پخش فیلم در مسجد بازگردیم خبرگزاری پانا: کارگردان سریال «چشمان آبی زهرا» گفت: در اوایل انقلاب مسجد کانون همه توجهات بود، حتی در مساجد گروههای تئاتر تشکیل میشد یا فیلمهای 16 میلیمتری به نمایش در میآمد، متأسفانه این فرهنگ به مرور زمان کمرنگ شد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۵ خرداد ساعت 14:34
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا؛ علی درخشی را با سریال «چشمان آبی زهرا» میشناسند، وی که فارغالتحصیل امور تربیتی است، فعالیتهای هنری را با کارگردانی فیلمهای کوتاه آغاز کرد و در این میان از داستاننویسی برای کودکان و نوجوانان غافل نماند، با وی درباره توجه به مسجد و نماز در آثارش گفتوگو کردیم.
درخشی با اشاره به اینکه در اکثر کارهای تولیدی خود به نماز پرداخته است، به ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: حضرت آقا در جمع هنرمندان یک حرف بسیار زیبایی زدند و فرمودند: فیلمهای خارجی را ببینید در بکگراند یک کلیساست و دو نفر دارند با هم صحبت میکنند، ممکن است که موضوع صحبتشان ربطی به کلیسا نداشته باشد، اما به نوعی به تبلیغ آن میپردازند.
کارگردان «چشمان آبی زهرا» با تأکید بر اینکه کاملترین دین را دارا هستیم و در جامعهای زندگی میکنیم که باید در سینمای آن مفاهیم دینی تبلور یابد، افزود: در «چشمان آبی زهرا» وقتی بابا رحمان زندانی و شکنجه میکنند، وی در این حالت دارد نماز میخواند و در همان حال، به او آمپول هوا میزنند و به شهادت میرسانند، در واقع در این اثر به صورت نمادین، نماز را نشان دادیم.
درخشی بهترین اثر سینمایی در رابطه با نماز را «آژانس شیشهای» ابراهیم حاتمیکیا توصیف کرد و ابراز داشت: در اوایل انقلاب مسجد کانون همه توجهات بود، حتی در مساجد گروههای تئاتر تشکیل میشد یا فیلمهای 16 میلیمتری به نمایش در میآمد، متأسفانه این فرهنگ به مرور زمان کمرنگ شد.
وی با بیان اینکه اکنون مساجد فقط در دو ماه مناسبتی رمضان و محرم فعال هستند، ادامه داد: در اوایل انقلاب همه به مساجد رجوع میکرند، گروه سرود، تئاتر و حتی گرافیک تشکیل میدادند و بالتبع پوسترهای یوماللهها در مساجد طراحی میشد، باید به این اندیشیده شود که راهکارهای احیا مساجد چیست.
درخشی عدم وجود فیلمنامه مطلوب و توجه به نیازهای مخاطب را علت عدم استقبال مردم از سینما بیان کرد و گفت: اگر سینما قصه خوبی داشته باشد و در این میان به مفاهیم دینی توجه کند،آنگاه مخاطب یک میلیونی سینما به مخاطب 20 میلیونی تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه در محله قصرالدشت بزرگ شده است، افزود: دوران کودکی و نوجوانیام در مسجد سپری شد، در محله صادقیه در مسجد قدس حضور داشتم و قبل از آن هم در مسجد زینبیه و رضوی قصرالدشت به فعالیتهای مذهبی میپرداختم.
این کارگردان درباره خاطراتش از مسجد اظهار داشت: مرحوم پدرم مرا که هفت سال سن داشتم به مسجد برد، به حرکات او نگاه میکردم و همان را انجام میدادم، این تقلید خیلی برایم لذتبخش بود، همین خاطره باعث شد که به مسجد ورود پیدا کنم، بنابراین اگر بچهای به مسجد آمد و شلوغ کرد، نباید خدام به او سخت بگیرند تا فضای دلچسبی برای کودک فراهم شود.
وی درباره دیگر خاطرات خود از مسجد گفت: در اوایل انقلاب مسئول کتابخانه مسجد بودم، حتی به مساجد اطراف هم سر میزدم و مساجدی که کتابخانه نداشتند،از خیرین کمک میگرفتم و برای تجهیز کتابخانه یا تأسیس آن اقدام میکردم و با انتخاب یکی ازبچههای محل به سمت مسئول کتابخانه، به سراغ مسجد بعدی میرفتم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]