واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
محمد خوشرو با بیان اینکه پروژهی عکاسی از حرم امیرالمومنین (ع) سرتاسر لذت بود، گفت: یکی از اهدافم تجلیل از تلاش همهی کسانی بود که در طول قرنهای گذشته، در شکلگیری این حرم نقش داشتهاند. این عکاس به بهانهی برپایی گزیدهای از مجموعه عکسهایش از حرم امام علی (ع) در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمی ایسنا دربارهی این پروژهی عکاسی، اظهار کرد: این پروژه از سال 88 و با هماهنگیهایی که صورت گرفت، کلید زده شد. آن زمان، من چشمانداز خیلی روشنی نسبت به این پروژه نداشتم، چون اختیار و هماهنگیهای آن در دست من نبود و برای بردن دوربین و تجهیزات به داخل حرم، هماهنگیهای دیگری نیاز بود. او ادامه داد: یادم هست نخستینباری که برای عکاسی وارد حرم شدم، فقط 15 دقیقه فرصت داشتم. پس از چندبار حضور در حرم و عکاسی از آن، مسیر برایم هموارتر شد. بار آخری که برای عکاسی به حرم رفتم سال گذشته در روز میلاد پیامبر اکرم (ص) بود. در آن روز حدود 10 ساعت زمان داشتم تا از زوایای مختلف حرم مطهر عکاسی کنم. سعی کردم در این فرصت از زوایای مختلف و از ارتفاع، جزییات و فضاهای متفاوتی را از حرم امام علی (ع) در قاب دوربینم به ثبت برسانم. جزییاتی از موتیفها و کتیبهها که بتواند به خوبی آنها را به مخاطب نشان بدهد.
عکسهای حرم امام علی (ع)
خوشرو دربارهی تعداد عکسهایی که در این پروژه به ثبت رسیدند نیز گفت: شاید حدود هزار فرم در این سالها از حرم امام علی (ع) عکس تهیه کردم که حدود 45 کار به عنوان برگزیده در این نمایشگاه روی دیوار قرار گرفت. پیش از این تعدادی از عکسهای این پروژه در دو کتاب به چاپ رسیده بود، اما بیش از 80 درصد عکسهای این نمایشگاه تا به حال دیده نشدهاند. این عکاس به واکنشهای مختلف مخاطبان این عکسها اشاره و اظهار کرد: اینکه مخاطب و بیننده با دیدن این عکسها چه احساسی پیدا کند، به روحیات او بستگی دارد. برای خیلی از افرادی که به زیارت حرم امام علی (ع) مشرف شدهاند، دیدن این عکسها تداعی خاطراتشان بود. برخی هم میگفتند با دیدن این عکسها حس زیارت در حرم را پیدا کردهاند. برای برخی دیگر نیز جنبهی تزیینات و دکوراتیو بودن عکسها اهمیت داشت. او در بخش دیگری از سخنانش دربارهی هدفش از ادامهی این پروژهی عکاسی، گفت: یکی از اهداف من از عکاسی از حرم امام علی (ع) تجلیل از همه کسانی است که در طول قرنها در شکلگیری و تزیین بنای حرم مشارکت داشتهاند. تجلیل از همهی هنرمندانی که در حوزه صنایع مستظرفه، خوشنویسی، کاشیکاری، منبتکاری و ... در این حرم فعالیت داشتهاند. وقتی به این سمت و سو میرفتم متوجه شدم که هر یک از این هنرها جدای از تزیین حرم، نمونههای مستقلی هستند که میتوان به آنها توجه داشت و برای آنهایی که میخواهند حرفهایتر و فنیتر به موضوع معماری حرم دقت کنند، قابل توجه است. خوشرو ادامه داد: بخش بزرگی از این تجلیل به هنرمندان ایرانی برمیگردد، چون بیشتر هنرمندانی که در طول این سالها در معماری حرم امام علی (ع) مشارکت داشتهاند، ایرانی بودند. حرم امام علی (ع) یکی از مکانهای قدیمی است که هنوز کاربری خود را حفظ کرده است. اینگونه مکانهای متبرک از آنجا که توسط مردم حفظ و نگهداری شدهاند، همچنان زنده و پویا هستند. یکی از عکسهای این نمایشگاه که از ارتفاع گرفته شده و ایوان نجف را نشان میدهد که در آن زائران به سمت حرم مشغول خواندن دعا هستند، برای خیلیها جذاب بود.
عکسهای حرم امام علی (ع)
این عکاس همچنین بیان کرد: من در طول این پروژه هرگز احساس خستگی نکردم و پس از هربار عکاسی، چندین برابر انرژی مثبت از نظر روحی و روانی دریافت میکردم که باعث میشد شارژ شوم و از نظر روحی بهتر بتوانم کار کنم. زمانهایی که اجازه عکاسی در حرم نداشتم، بدون تجهیزات و دوربینم وارد میشدم و سعی میکردم فضا را آنالیز کنم تا با یک پیشزمینه در زمان عکاسی راحتتر کارم را انجام بدهم. خوشرو در پایان به حضور وزرای امور خارجه و ارشاد در افتتاحیهی نمایشگاهش اشاره کرد و گفت: حضور آقایان محمدجواد ظریف و علی جنتی در افتتاحیه این نمایشگاه خیلی مهم بود. حضور آنها باعث میشود که راه برای فعالیت بیشتر در این زمینه هموارتر شود. به گزارش ایسنا، نمایشگاه عکسهای محمد خوشرو از حرم امام علی (ع) از 22 خردادماه در فرهنگسرای نیاوران در معرض دید عموم قرار گرفته است. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]