محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830999007
آخرالزمان در ادیان مختلف
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آخرالزمان در ادیان مختلف
در آیین مسیحیت و یهودیت واژه موعودگرایی در میان مسیحیان ابتدایی باور به معنای انتظار فردی که توسط خدا فرستاده شود (مسیحا) تا صلح و عدالت را در زمین برقرار کند است.
هفته نامه پنجره - رئوف نصرتیان:
جنبش های موعودگرایی در مسیحیت و یهودیت
در آیین مسیحیت و یهودیت واژه موعودگرایی در میان مسیحیان ابتدایی باور به معنای انتظار فردی که توسط خدا فرستاده شود (مسیحا) تا صلح و عدالت را در زمین برقرار کند است و دوران مدرن نیز به معنای جنبش های اجتماعی موعودگرایانه از طریق فعالت های انقلابی و اصلاح طلبانه است که در مواجهه با تلاطمات اجتماعی، استعمار، یا برخورد با فرهنگ ها و مذاهب خارجی بروز می کند. اهم جنبش های موعودگرایی در آیین مسیحیت عبارتند از:
جنبش های اروپایی
جنبش های تانشلم و اودس که بر ضد روحانیت مسیحی در قرون 11 و 12 شکل گرفتند. تابوری ها در 1430 (عصر رنسانس) در بوهمیا برآمدند و در سال 1525 مملکت آناباپتیست ها در مونتسر شکل گرفت. در سال ها 1534 تا 1535 تحت رهبری یان ماتیس رویدادی تازه با انگاره های موعودگرایی به وجود آمد و در عصر مدرن نیز انتظارات موعودگرایانه در جنبش زهدگرایی در آلمان قرون 17 و 18 و قوی تر از آن در جنبش های فرقه ای مختلف در قرن نوزدهم- از جمله مورمون ها در دهه 1830 و شاهدان یهوه در پایان قرن نوزدهم- دوباره ظهور کرد.
جنبش های خارج از اروپا
یکی از مهم ترین جنبش های موعودگرایانه بیرون اروپا در اواسط قرن نوزدهم توسط آنتونیو ماسیل در کرانه های شمال شرقی برزیل آغاز شد. فرقه های کارگو در ملاتزی و جنبش اس کیمبانگوی کنگویی (در آفریقا) از دیگر جنبش های موعودگرایانه خارج از اروپاست. کیمبانگو در سال 1921 به عنوان فرستاده خدا ظهور کرد.
اما آخرالزمان، اصطلاحی رایج در فرهنگ ادیان بزرگ است، اما در ادیان ابراهیمی از اهمیت و برجستگی ویژه تری برخوردار است. عقاید مربوط به آخرالزمان، بخشی از مجموعه عقایدی است که به پایان این جهان و پیدایش جهان دیگر می پردازد و ادیان بزرگ درباره آن پیشگویی هایی کرده اند. در این مقاله که تلخیصی از مدخل آخرالزمان دایره المعارف بزرگ اسلامی به قلم استاد فتح الله مجتبایی است، به بررسی آخرالزمانی در آیین های یهود و مسیحیت به صورتی بسیار اجمالی پرداخته می شود. لازم به ذکر است برای مشاهده کامل این مدخل می توانید به جلد اول دائره المعارف بزرگ اسلامی رجوع کنید.
عقاید آخرالزمانی در آیین یهود
تصور آخرالزمان، به معنای پایان دوران جهان، در بین قوم یهود از سده های دوم و سوم قبل از میلاد پیدا شده است. پیش از این زمان، بنی اسرائیل که خود را قوم برگزیده خداوند می دانستند، در انتظار دورانی بودند که وعده الهی تحقق یابد و خداوند آن ها را در سرزمین موعود مستقر و دشمنانشان را نابود کند و عدل و احسان خود را بر سراسر جهان بگستراند. در دوره های بعد از حکومت داوود و سلیمان - که این قوم از لحاظ اجتماعی دچار پریشانی و تفرقه و از لحاظ دینی و اخلاقی گرفتار فساد و انحطاط شد.
غایت این آرزو و انتظار، بازگشت قدرت، وحدت و خلوص دوران گذشته بود و انتظار زمانی می رفت که خداوند بار دیگر پیشوایی هم چون موسی، یوشع، داوود و سلیمان (علیهم السلام) درمیان ایشان ظاهر سازد تا بدکاران و مفسدان را کیفر دهد و این قوم را از تیره بختی و خواری نجات بخشد. این عصر در منابع یهود، با عنوان دوران قبل از اسارت یاد شده است.
عاموس نبی، یکی از 12 پیامبر کوچک در عهد عتیق (سده هشت قبل از میلاد) از رسیدن این زمان سخن گفته و از آن به نام «روز خداوند» (یوم یهوه) یاد کرده است؛ اما آن را روز انتقام الهی معرفی کرده و می گوید روزی است که خداوند بنی اسرائیل را به جرم تبهکاری ها و گناهانی که مرتکب شده اند کیفر خواهدداد.
دوران بعد از اسارت، نبوکد نصر، پادشاه بابل (605-562 قبل از میلاد) چند بار بر اورشلیم حمله ور شد، شهر را غارت و معبد را که از زمان سلیمان (علیه السلام) مرکز حیات دینی و اجتماعی بنی اسرائیل بود، ویران کرد و اکثریت آن قوم را اسیر کرده و به بابل برد. این دوران تا 539 قبل از میلاد که کورش هخامنشی بابل را فتح کرد ادامه داشت. در این سال کورش بنی اسرائیل را به اورشلیم بازگرداند و فرمان داد تا خرابی های شهر را مرمت و معبد را تجدیدبنا کنند. در دوران هخامنشیان و تحت حمایت آنان، اورشلیم دوباره آباد شد.
در دورانی که زروبابل از جانب کورش مامور بازگرداندن قوم یهود به اورشلیم و تعمیر شهر شده بود، زکریا (علیه السلام) او را همان فرمانروای موعود از نسل داوود می دانست و اشعیاء دوم، کورش را مسیح یا فرمانروایی می شمرد که از جانب خدا تعیین شده است تا قوم را از اسارت نجات دهد و مقدمات حکومت الهی را فراهم سازد. در کتاب ملاکی که ظاهرا در سده پنج قبل از میلاد نوشته شده، موضوع آخرالزمان به معنای فرجام شناسی آن، شکل روشن تری به خود گرفته است. پیش ازاینکه «روز عظیم و مهیب خداوند» فرا رسد، ایلیا (الیاس) نبی که به آسمان صعود کرده و در آنجا زنده است، ظهور خواهدکرد.
خداوند در معبد خود فرو خواهدآمد، داوری بزرگ برپا خواهدشد و همه کافران و گنهکاران به پاداش اعمال خود خواهند رسید. در کتاب زکریای دوم که شش باب آخر کتاب است، از آمدن منجی موعود یا پادشاه عادلی که سوار بر درازگوشی، پیروزمندانه به اورشلیم وارد خواهدشد و سلطنت او از دریا تا دریا و تا اقصای زمین خواهدبود، مژده داده شده است و هنگامی که روز خداوند بیاید، تغییرات بزرگ کیهانی روی خواهدداد. در دوره های بعد از زمان اسارت (دوران پراکندگی)، این مفهوم معنایی وسیع تر به خود گرفته و به یک تحول بزرگ آخرالزمانی به معنای فرجام شناسی آن، مبدل شده است.
عقاید آخرالزمانی در مسیحیت
نظریاتی که درباره آخرالزمان در بخش های مختلف کتاب عهده جدید آمده است، یکسان و یکنواخت نیست و به دشواری می توان تصویری روشن و هماهنگ از آن ها در این باب به دست آورد. علت این امر آن است که هر چهار انجیل و بخش های دیگر کتاب عهد جدید، نقل اقوال و گزارش هایی درباره اقوال و اعمال عیسی (علیه السلام) است. که از قول شاگردان و نزدیکان او روایت شده و طبعا تصورات و دریافت ها و سوابق ذهنی ناقلان و نیز زمینه های فکری و فرهنگی شنوندگان در محیط های متفاوت، در اشکال و معنای روایات موثر بوده است.
در یکی دو قرن پیش از میلاد مسیح و در طول قرن اول، انتظار ظهور منجی یا مسیحایی از نسل داوود (علیه السلام)، در میان قوم یهود شدت تمام گرفته بود وبه اشکال و صور گوناگون جلوه گر می شد. در نظر نخستین پیروان عیسی و مسیحیان اولیه، عیسی انسانی بود برگزیده خدا، مسیحای موعود و منتظر که گناهان همه گنهکاران را بر خود کرفت، آزار دید، مصلوب شد، روز سوم از گور برخاست و به آسمان صعود کرد. و به زودی رحمت خواهدکرد. اوست که باید جهان را از ظلم و فساد پاک کند، بندگان خدا را از غلبه نیروهای شیطانی رهایی بخشد و راه رتسگاری نهایی را بگشاید.
با اینکه نویسندگان انجیل ها و نامه ها و سایر بخش های کتاب عهد جدید، همگی عیسی را همان مسیحای موعود آخرالزمان می دانستند، ظاهرا در هیچ یک از سخنانی که از او نقل کرده اند، وی خود را صریحا «مسیحا» نگفته و هیچ یک زا القاب و عناوین خاص آن «آن که می آید»، «پسر انسان»، «پسر خدا»، «انسان» را مستقیما بر خود اطلاق نکرده است و به نوعی بدان ها اشاره می کند که گویی مقصود، کس دیگری جز خود اوست.
او همیشه از این عناوین به صورت سوم شخص (غایب) سخن می گوید، ولی در عین حال و در اغلب موارد، فحوای کلام و مضمون عباراتش به روشنی حاکی از آن است که مرجع این گونه اشارت، شخص اوست. علاوه بر این، پاره ای از سخنانی که در انجیل ها از عیسی (علیه السلام) نقل شده است، نشان می دهد که وی خود را آغازگر تحولی بزرگ و آورنده عصری جدید و منجی آخرالزمان می شناخته است.
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]
صفحات پیشنهادی
رهبر معظم انقلاب: برخی می خواهند شخصیت امام را تحریف کنند /وجود منجی آخرالزمان مورد اتفاق همه ادیان ابراهیمی ا
رهبر معظم انقلاب برخی می خواهند شخصیت امام را تحریف کنند وجود منجی آخرالزمان مورد اتفاق همه ادیان ابراهیمی است سخنرانی رهبر معظم انقلاب در بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام آغاز شد به گزارش نامه نیوز حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب سخنان خود در مراسم ارتحال امام را با موضوع میک مقام دینی ازبکستان: عامل صلح و ثبات در ازبکستان احترام به ادیان مختلف است
یک مقام دینی ازبکستان عامل صلح و ثبات در ازبکستان احترام به ادیان مختلف استرییس کمیته امور دینی کابینه ازبکستان گفت عامل اصلی صلح ثبات آسودگی و تسامح در کشور احترام ادیان به یکدیگر است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند «آرتیقبیک یوسف اف» رئیس کمیته امور دیداعش؛ در پی رویای آخرالزمانی!
داعش در پی رویای آخرالزمانی اعضای داعش عملیات انتحاری انجام میدهند انجام چنین کاری بیتردید نیازمند یک عقبه ذهنی قوی است این عقبه ذهنی چیست داعش از چه روشی برای توجیه اعضایش استفاده میکند شاکله فکری آنها چیست آیا آنها فقط تعدادی نیروی معتقد به تکفیر سایر مسلمانان هستجزئیات قوانین کار زنان در مشاغل مختلف
جزئیات قوانین کار زنان در مشاغل مختلف شرایط فعالیت زنان در مشاغل مختلف و همچنین جزئیات و روش های بازنشستگی در قانون اساسی و همچنین قانون کار مشخص شده است در قرن بیستم دگرگونی های چشمگیری از لحاظ موقعیت و شرایط برای زنان در عرصه های گوناگون رخ داده است در دهه های اخیر افزشرایط بازنشستگی زنان در مشاغل مختلف
شرایط بازنشستگی زنان در مشاغل مختلفتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۲۳ شرایط فعالیت زنان در مشاغل مختلف و همچنین جزئیات و روشهای بازنشستگی در قانون اساسی و همچنین قانون کار مشخص شده است به گزارش مهر در قرن بیستم دگرگونی های چشمگیری از لحاظ موقعیت و شرایط برای زنان درمعاون صنایع دستی کشور خبر داد حضور بازرگانان و تجار کشورهای مختلف در نمایشگاه صنایع دستی
معاون صنایع دستی کشور خبر دادحضور بازرگانان و تجار کشورهای مختلف در نمایشگاه صنایع دستیمعاون صنایع دستی کشور از حضور چندین گروه از تجار و بازرگانان کشورهای مختلف برای بازدید خرید و بازاریابی در محل برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی خبر دروشهای موفق کاهش وزن در کشورهای مختلف
در تمام کشورهای دنیا روش های کاهش وزن مختلفی وجود دارد در این مقاله با روشهای کاهش وزن در کشورهای مختلف دنیا آشنا شوید و از آنها استفاده کنید در گوشه و کنار دنیا افراد به دنبال روشهایی هستند که به آنها در کاهش وزن کمک کند در برخی کشورها عادتهای خاصی وجود دارد که پیروی از آندر یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر تهران تأکید شد تدوین آییننامه مربوط به نمایندگی اعضای شورا در مجامع م
در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر تهران تأکید شدتدوین آییننامه مربوط به نمایندگی اعضای شورا در مجامع مختلفدر یکصد و پنجاه و هشتیمن جلسه شورای شهر تهران اعضا به کمیسیون نظارت و حقوقی مأموریت دادند تا در یک زمانبندی مشخص آییننامه مربوط به نمایندگی اعضای شورا در مجامع مختلقوانین کار زنان در مشاغل مختلف /شرایط بازنشستگی زنان
قوانین کار زنان در مشاغل مختلف شرایط بازنشستگی زنان شرایط فعالیت زنان در مشاغل مختلف و همچنین جزئیات و روشهای بازنشستگی در قانون اساسی و همچنین قانون کار مشخص شده است به گزارش نامه نیوز در قرن بیستم دگرگونی های چشمگیری از لحاظ موقعیت و شرایط برای زنان در عرصه های گوناگون رخ دادتدوین آییننامه مربوط به نمایندگی اعضای شورا در مجامع مختلف
تدوین آییننامه مربوط به نمایندگی اعضای شورا در مجامع مختلف شناسهٔ خبر 2767063 - سهشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۶ جامعه > شهری اعضای شورای شهر تهران در یکصد و پنجاه و هشتیمن جلسه شورای شهر تهران به کمیسیون نظارت و حقوقی مأموریت دادند تا در یک زمانبندی مشخص آییننامه مربوط به نمشوهرم اجازه نمیدهد به كلاسهای مختلف بروم
زن جوان در دادگاه خانواده شوهرم اجازه نمیدهد به كلاسهای مختلف بروم زن جوان وقتی دید كه شوهرش اجازه نمی دهد به كلاس های مختلف برود تصمیم به جدایی گرفت به گزارش خبرنگار حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران چندی پیش زن جوانی با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق داد وشوهرم اجازه نمی دهد به كلاسهای مختلف بروم
زن جوان در دادگاه خانواده شوهرم اجازه نمی دهد به كلاسهای مختلف بروم زن جوان وقتی دید كه شوهرش اجازه نمی دهد به كلاس های مختلف برود تصمیم به جدایی گرفت به گزارش خبرنگار حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران چندی پیش زن جوانی با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق داد وتاثیر استفاده نمک زیاد بر روی قسمت های مختلف بدن
همانطور که می دانیم نمک از سدیم تشکیل شده است و وجود همین ترکیب است که باعث می شود نسبت به میزان مصرف نمک هشدار داده شود البته در ترکیب بعضی از انواع نمک مواد دیگری به جای سدیم وجود دارد شاید باور نکنید اما ۷۵٪ از سدیم مصرفی از منابعی به غیر از نمک وارد بدن ما می شود مثلاًوزیر آموزش و پرورش: مدیران آموزش و پرورش از هرگونه موضعگیری له یا علیه حزب و جناحهای مختلف خودداری کنند
وزیر آموزش و پرورش مدیران آموزش و پرورش از هرگونه موضعگیری له یا علیه حزب و جناحهای مختلف خودداری کنندوزیر آموزش و پرورش با اشاره به انتخابات آتی بر دور ماندن دستگاه تعلیم و تربیت از حاشیهها تأکید کرد و گفت مدیران آموزش و پرورش باید از هرگونه موضعگیری له یا علیه حزب گروه وشرایط بازنشستگی زنان در مشاغل مختلف چگونه است؟
شرایط بازنشستگی زنان در مشاغل مختلف چگونه است جامعه > خانواده - مهر نوشت شرایط فعالیت زنان در مشاغل مختلف و همچنین جزئیات و روشهای بازنشستگی در قانون اساسی و همچنین قانون کار مشخص شده است در قرن بیستم دگرگونی های چشمگیری از لحاظ موقعیت و شرایط برای زنان در عرصه هاآخرین وضعیت ثبتنام دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی/ مدت ثبتنام تا پایان تیرماه | خبرگزاری ایلنا
در گفتوگو با ایلنا تشریح شد آخرین وضعیت ثبتنام دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی مدت ثبتنام تا پایان تیرماه رئیس ستاد پروژه مهر چگونگی ثبتنام دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی را توضیح داد علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و رئیس ستاد پروژه مهر درسردار اشتری: طرح ارتقای امنیت اجتماعی در استانهای مختلف اجرا میشود
سردار اشتری طرح ارتقای امنیت اجتماعی در استانهای مختلف اجرا میشود فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی به شکلی متفاوت در استانهای مختلف کشور خبر داد به گزارش نامه نیوز سردار علی اشتری در حاشیه مراسم صبحگاه مشترک فرماندهی انتظامی استان-
سبک زندگی
پربازدیدترینها