تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826477362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب، تحریم و دلواپسان، فهمیدنش دشوار بود؟!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آب، تحریم و دلواپسان، فهمیدنش دشوار بود؟!




از وقتی که رئیس جمهور، درباره اثر مخرب تحریم ها در همه عرصه ها، حتی در "آب خوردن مردم" سخن گفته، مخالفان وی جنجالی به راه انداخته اند که چرا روحانی چنین گفت و چرا گفت که حتی آب خوردن مردم نیز متأثر از تحریم هاست؟! برخی حتی پا را فراتر از نقد و انتقاد گذاشتند و به وهن و تمسخر نیز رسیدند!





عصر ایران: از وقتی که رئیس جمهور، درباره اثر مخرب تحریم ها در همه عرصه ها، حتی در "آب خوردن مردم" سخن گفته، مخالفان وی جنجالی به راه انداخته اند که چرا روحانی چنین گفت و چرا گفت که حتی آب خوردن مردم نیز متأثر از تحریم هاست؟! برخی حتی پا را فراتر از نقد و انتقاد گذاشتند و به وهن و تمسخر نیز رسیدند!

موضوع از دو حال خارج نیست ؛ یا واقعاً فکر می کنند که تحریم ها اثری در آب خوردن ملت ندارد و یا می دانند و تجاهل می کنند و همانند قوم بنی اسرائیل، دنبال بهانه اند.
البته دلواپسانی که در زمره کاسبان تحریم هستند، بیش از همه می دانند که تحریم ها چه بر سر مردم آورده است و البته خودشان یک شبه، ره صد ساله رفته اند و به ثروتی رسیده اند که قبل از تحریم ها، حتی در شیرین ترین رؤیاها نیز، تصورش را نمی کردند.

کسانی که بر اظهار نظر درباره اثر تحریم بر آب خرده می گیرند، احیاناً اهمیت حیاتی آب را درک نمی کنند! و فکر می کنند که آب، همانند ریگ بیایان، فراوان، رایگان و در دسترس است.  اگر از اینان، بپرسند که آیا تحریم بر صنعت خودروسازی اثر داشته است یا خیر، خواهند گفت که بله، تحریم ها در حوزه خودرو اثرات منفی داشته است.
حال باید پرسید که آب مهم تر است یا خودرو؟ قطعا که آب مهم تر و حیاتی است. بنابر این، چگونه می شود اثر تحریم ها بر صنعت خودروسازی را پذیرفت ولی آثار آن بر مقوله مهم تری به نام آب خوردن مردم را به سخره گرفت؟ آیا واقعاً درک این مطلب، این قدر سخت است یا قصد دارند تعمداً نفهمند؟!

اما آثار اجمالی تحریم بر آب خوردن مردم:

 - تحریم ها، همه توان انسانی و مالی کشور را عملاً معطوف خود می کنند و در نتیجه تمرکز از دیگر مسائل از جمله محیط زیست و آب برداشته می شود. وقتی اولویت اول کشور نه توسعه و پیشرفت در زمینه های اقتصادی اجتماعی سیاسی و توسعه روابط خارجی بلکه "چگونگی دور زدن تحریم ها" می شود، همه چیز از جمله "آب خوردن" مردم تحت الشعاع قرار می گیرد.

- 10 میلیارد دلار پول برای توسعه برنامه های مرتبط با آب خوردن مردم در 5 سال آینده نیاز است. دلواپسانی که در این سال ها با دلارهای نفتی خو گرفته اند، بهتر از همه می دانند که با تحریم های ظالمانه موجود، چقدر از منابع درآمدی ایران کاسته شده است. همین الان ، حدود 15 میلیارد دلار فقط برای سال جاری، کمبود بودجه داریم.

تحریم ها مانع از ورود پول به کشور می شوند یا روند آن را بسیار کند، سخت و گران می کنند. دولت ها هم در شرایط کم پولی یا بی پولی معمولا مسائل دیگری مانند حقوق و دستمزد کارکنان دولت و تولید و واردات غذا و دارو را در اولویت قرار می دهند و موضوع توسعه و بهینه سازی صنایع مرتبط با آب - که بسیار هزینه بر است - ناگزیر به آخرین رتبه ها سقوط می کند یا خیلی کند پیش می رود.
 
- اگر در زمان های نه چندان دور، استحصال آب، صرفاً با فناوری چاه و قنات میسر بود، امروزه با گسترش نیازها و پیچیدگی های جغرافیایی و زمین شناختی ، از جمله مسائلی مانند فرونشست زمین ها، حراست از منابع استراتژیک آب، مدیریت سفره های زیرزمینی و ... استحصال، نگهداری و مصرف آن نیازمند فناوری و دانش روز است. پر بیراه نیست اگر بگوییم استحصال و مدیریت منابع آبی، از استخراج و مدیریت نفت و مشتقات آن، راهبردی تر است و نیاز به تعاملات علمی گسترده دارد.

استفاده از دانش روز نیز نیازمند تعامل با برترین دانشگاه ها و مراکز علمی جهان است. برترین دانشگاه های دنیا و بهترین دانشمندان جهان در حوزه آب، در آمریکا و اروپای غربی هستند اما تحریم ها، ایران را از علوم روز در حوزه آب، دور نگه داشته است.

- کسانی که می گویند تحریم ها بر آب اثر نداشته است، احتمالاً چون شیر آب خانه هایشان را باز می کنند و می بینند آب در جریان است، چنین تصوری می کنند! اما آیا نمی دانند از پشت این شیرهای پر آب، تا سفره زیر زمینی یا رودی که از کوه ها سرچشمه می گیرد، چه فناوری ها و مراحل پیچیده ای وجود دارد یا باید وجود داشته باشد؟! نکند فکر می کنند آب شیر از دیوار پشت سرش نشأت می گیرد؟!

آیا جز این است که در کشوری به شدت کم آب مانند ایران، نیاز جدی و واقعاً حیاتی کشور، بهره گیری از مدرن ترین فناوری ها و تجهیزات روز است؟ آیا تحریم ها اجازه می دهند ایران به تکنولوژی های روز در حوزه آب دست یابد؟!

- سیستم فاضلاب و بازیابی آب که امروز در سراسر جهان حتی در کشورهای پر آب اروپایی به عنوان تنها راه نجات منابع آبی شناخته می شود، پدیده ای نسبتاً جدید در عرضه آب است. ایران به شدت در این زمینه از دنیا عقب است و منابع مالی، آموزش نیروی انسانی، فناوری های بسیار مدرن و دانش روز در این عرصه، نیازهایی هستند که تنها با لغو تحریم ها می توان آنها را در حد مطلوب برآورده ساخت و الا باید کژ دار و مریز پیش رفت و شاهد هدر رفت روز افزون منابع محدود آبی کشور بود.

- لایروبی آبراهه ها، دریاچه های پشت سدها و رودخانه ها برای تأمین بهتر آب شرب مردم نیز از مواردی است که تحت الشعاع تحریم ها قرار گرفته و به تعویق افتاده است.

- استفاده از تکنولوژی های روز در کارخانه ها، هم باعث می شود آنها آب بری کمتری داشته باشند و هم پساب های صنعتی شان ، آلودگی های کمتری را به آب های روان و زیرزمینی تحمیل کند. لغو تحریم ها، نوسازی صنایع کشور را از نظر مالی و تکنولوژیک تسریع خواهد کرد و منابع آبی کشور را از خطرات ناشی از تکنولوژی های قدیمی خواهد رهانید.

- روش های مدرن کشاورزی و برداشت آب از چاه های کشاورزی، نیازمند منابع مالی و تکنولوژی هایی است که تحریم ها مانع از دستیابی کشور به آنها هستند. با توجه به این که حدود 90 درصد منابع آبی کشور در حوزه کشاورزی مصرف می شود، اگر پول و تکنولوژی لازم (و البته مدیریت کارآمد) فراهم شود، می توان به نجات منابع آبی کشور که - به طرز وحشتناک و بی سابقه ای در معرض تهدید است - امیدوار بود.

البته این نوشتار را می توان همچنان ادامه داد و ابعاد بیشتری از آثار تحریم ها بر "آب خوردن مردم" را تشریح کرد. اما این بدان معنا نیست که قرار است ملت و دولت ایران و مذاکره کنندگان ایرانی در برابر زیاده خواهی های طرف های خارجی از منافع ملی بگذرند. بنابراین، بر خلاف آنچه دلواپسان می گویند، نگرانی آنها از بابت منافع ملی نیست ، آنها نگران هستند که مذاکرات نتیجه بدهد و کاسبی تحریم به تاریخ بپیوندد. بنابراین از هیج کار و بهانه ای حتی به سخره کشیدن اثر تحریم بر آب، ابایی ندارند.






تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن