تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845369044




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه ویژه به «غیرت» ایرانی‌‌ها در دفاع از «حریم» هسته‌ای


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


گزارش نشریه انگلیسی گاردین؛
نگاه ویژه به «غیرت» ایرانی‌‌ها در دفاع از «حریم» هسته‌ای
انتخاب واژگان می تواند از اهمیت بسزایی برخوردار باشد. مذاکرات می تواند باعث از هم گسستن دور باطل رویارویی شود و از به ورطه انحطاط غلطیدن به سمت و سوی وحشیانه ترین شیوه اعمال قدرت مردانه یعنی جنگ جلوگیری کند.



به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، زیاده‌خواهی های طرف غربی مذاکره کننده در گفتگوهای ایران و 1+5 و طرح مباحثی مانند تعلیق برنامه صلح آمیز اتمی و همچنین "بازجویی" از دانشمندان هسته ای کشور، واکنش های مختلفی از سوی مردم ایران در پی داشت.   این واکنش های مردمی که علاوه بر محکومیت مواضع غیراصولی غرب، گوشزدی هم برای تیم مذاکره کننده ایرانی بود، توجه برخی رسانه های غربی را به خود جلب کرده است.     روزنامه انگلیسی گاردین (Guardian) در نوشتاری با عنوان "سیاست جنسیتی در خط مشی هسته ای ایران" می نویسد: «حامیان برنامه هسته ای ایران در مورد انرژی اتمی کشورشان، به زبان محفاظت از نجابت زنانه از بیگانگان متجاوز صحبت می کنند.»     این نوشتار گاردین نسخه خلاصه شده مقاله ای به قلم "میثم به‌روش" کمک ویراستار نشریه دانشگاهی "همکاری و درگیری" (CooperationAndConflict) است که به بررسی القائات معنایی واژگان ملی ایرانیان در رویکرد آن ها نسبت به مسئله هسته ای پرداخته است.   نسخه کامل تر این مقاله در پایگاه یورمیدل ایست (YourMiddleEast) منتشر شده است.     وی در مقاله ای که به بخش "دفتر تهران" (TehranBureau) روزنامه انگلیسی گاردین ارسال کرده می نویسد:«عزت، بخش جدایی ناپذیر بحث و جدل ها بر سر گفتگوهای هسته ای در داخل ایران است.»     گاردین با اشاره به سخنان محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان می نویسد: «ظریف گفته است: "ایران با هزاره ای از تاریخ، از کسی نخواهد ترسید."  [وزیر خارجه ایران] هرگونه راه حلی را که چیزی کم از"محترمانه و شرافتمندانه" بودن داشته باشد، رد کرده است.»     کارشناس ارشد رشته مطالعات بریتانیا از دانشگاه تهران در ادامه مقاله خود که با نگاه به موضوع هسته ای و ارزش های فرهنگی ملت ایران از زاویه ای فمینیستی به رشته تحریر درآمده نوشته است: «عزت و شرف، اکثراً در قالب اشاره به حوادث تاریخی شکل می پذیرند، وقایعی که شامل براندازی محمدمصدق در 1953 به رهبری آمریکا و انگلیس و حمایت غرب از صدام حسین در جنگ ایران و عراق می شود. بعضی محافظه کاران حتی امتیاز دادن های هسته ای ایران به قدرت های جهانی را با پیمان تحقیرکننده 1828 ترکمانچای مقایسه کرده اند که طی آن این کشور بخشی از سرزمین شمالی خود را به روسیه تزاری واگذار کرد.  
قرار دادن پروژه هسته ای ایران در قالب ناموس، به شکل گیری رایحه ای از قداست و مصونیت در اطراف آن کمک می کند؛ بدین معنی که هرگونه برخورد حرمت شکن، متجاوزانه یا تملک آور با آن از سوی خارجی ها، می تواند برانگیزنده پاسخی رادیکال و افراطی باشد.     در بحث ها و گفتگوها پیرامون پرستیژ (وجهه) و موضع بین المللی ایران، اغلب واژگانی با تداعی معانی عمیق جنسیتی نهفته است. قدرت، قاطعیت و استقامت همه ویژگی هایی مردانه درنظر گرفته می شوند، و بنابراین با آغوش باز پذیرفته و تأیید می گردند، درحالی که ضعف، انعطاف، و لطافت همه با زنانگی پیوند داده می شوند که طرد شده و باید از آن ها دوری کرد. بدین ترتیب مردان لازمه های حفاظت از زنان را ایجاد می کنند تا خود را ثابت کنند و همزمان از آلوده شدن به ویژگی های زنانه نیز خودداری می کنند.   در همین راستا یکی از مفاهیم کلیدی مورد استفاده برای اعلام مسلم بودن حقوق هسته ای ایران "ناموس" است. ناموس که عمدتاً از ناحیه محافظه کاران ترویج می شود، واژه ای با ریشه یونانی است که در استفاده پرکاربرد ایرانی به جنبه زنانه روابط عاطفی یا خانوادگی اشاره دارد. ناموس به شکلی گسترده به عنوان حاملی مهم و حتی مقدس برای شرافت درنظر گرفته می شود.     هم راستا با واژه ناموس و به فاصله نزدیکی، دو کلمه کلیدی بسیار جنسیتی دیگر یعنی حریم و غیرت قرار دارد. چنان که در گفتمان اتمی ایران به چشم می آید، سایت های نظامی گره های قدرت و توان ملی هستند و بنابراین بخشی جدایی ناپذیر از حریم ملت را تشکیل می دهند که باید از دسترسی بیگانگان و بدتر از آن بازرسی ها، آزاد نگه داشته شوند.  
همین قانون در مورد دانشمندان هسته ای به عنوان فرزندان مام میهن اعمال می شود. واژه حریم در فرهنگ عمومی ایران مفهوم حریم خصوصی و خلوت زنانه را برجسته می کند که نیازمند به حفاظت درنظر گرفته می شود و بنابراین لزوم نگهبانی را ضرورت می دهد.»     گاردین در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری در دانشگاه افسرى و تربیت پاسداری امام حسین علیه‌السلام در تاریخ 30 اردیبهشت سال جاری اشاره می کند که گفته بودند: «حالا در همین مذاکرات باز حرف های تازه‌ای می زنند. [مثلا] بازرسی‌ها، گفتیم که اجازه نمی دهیم از هیچ‌یک از مراکز نظامی هیچ بازرسی‌ای از سوی بیگانگان صورت بگیرد. می گویند بایستی ما بیاییم با دانشمندان شما مصاحبه کنیم یعنی در واقع بازجویی کنیم. ما اجازه نمی دهیم به حریم دانشمندان هسته‌ای ما و دانشمندان در هر رشته‌ی حسّاس و مهمّی، اندک‌اهانتی بشود. من اجازه نمی دهم بیگانگان بیایند با دانشمندان ما، با فرزندان برجسته و عزیز ملّت ایران که این دانش گسترده را به اینجا رسانده‌اند، بخواهند بنشینند حرف بزنند.»  
دانشجوی دکترای بخش علوم سیاسی دانشگاه لوند سوئد در ادامه مقاله خود می آورد: «طنین این گفتمان ملی گرایانه-پدرانه، به صورت شکل گیری تجمعی به نام "اجازه نمی دهیم" به پیروی گروه دلواپسان خود را نشان داده که راهپیمایی هایی در چندین شهر ایران از جمله تهران، مشهد و اصفهان به راه انداخته اند.   این گونه نگهبانی از حریم ملی و حفاظت از آن در برابر اهانت و دست بیگانه معمولاً از طریق نشان دادن غیرت انجام می شود، نوعی شهامت مردانه با رنگ گاه مذهبی که مسؤولیت نگهبانی از ناموس یا حریم در مقابل ناپاکی بیرونی را برعهده دارد. حراست از شرافت به شکل گسترده به عنوان اثبات کننده غیرت درنظر گرفته می شود. و آن ها که موفق به این کار نمی شوند، متهم به واژه ای هستند که انتزاعی و ناسزا در فارسی است.»  
گاردین اضافه می کند که «وقتی "نرمش" و سازش که معمولاً ویژگی های زنانه در نظر گرفته می شوند لازم است انجام شود، باید "قهرمانانه" باشند تا جبران کننده از بین رفتن غلظت مردانگی شوند» و ادامه می دهد: «این سخنرانی رهبر عالی درباره نرمش قهرمانانه بود که با ارجاع به امام حسن [ع] رهبر شیعی قرن 7 میلادی که بر سرپیمان صلحی با خلیفه به مذاکره نشست، راه را برای دولت روحانی گشود تا در مقابل مخالفت سفت و سخت اصولگرایان منتقد به مصالحه با غرب به گفتگوهای هسته ای اصرار کند.»  
این روزنامه انگلیسی بابیان اینکه "مردانگی سلطه طلبانه" تنها محدود به محافظه کاران نیست، می افزاید: «بلکه به صورت لطیف تر وپوشیده تری توسط معتدلان شامل خود روحانی به کار گرفته شده است. او مخالفین مذاکرات هسته ای را "بزدلان سیاسی" خواند که "هر وقت می‌خواهد مذاکره شود یک عده می‌گویند ما داریم می‌لرزیم." روحانی به تندی بزدلی آن ها را رد کرد. او با حرارت فریاد زد: "به جهنم. بروید یک جای گرم پیدا کنید برای خودتان. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده."   به زعم روحانی کسانی که آماده مذاکره بر سر برنامه هسته ای هستند، شجاع و با شهامت اند، کسانی که خود را در خط مقدم مبارزه برای محافظت از شرافت و حقوق ملت قرار داده اند.»    
مقاله گاردین در نهایت با جمع بندی مطالب گفته شده ادامه می یابد: «روشن است که برای بسیاری در بدنه سیاسی ایران و نه تنها رهبری، برنامه هسته ای بوی مردانگی می دهد و خلع سلاح هسته ای ترس از مردانگی افتادن را افزایش می دهد. به طور خلاصه، عزت ایران به طور غالب، طبیعتی مردانه دارد. و این درحالی است که همین مطلب درباره بسیاری از ملت-دولت ها و سیاست خارجی آن ها صحت دارد، به مذاکره کنندگان غربی به شدت توصیه می شود تا به این نکات ریز و ظریف توجه کنند.»    
نویسنده مقاله خود را این گونه به پایان برده است: «انتخاب واژگان می تواند از اهمیت بسزایی برخوردار باشد. در واقع مشاجره جهانی بر سر برنامه هسته ای ایران از جهتی برخورد مردانگی ها است که در میانه صفی از ابزارهای اجبارکننده و سیاست های شدت دهنده جنگ مانند تحریم های اقتصادی، خرابکاری و تهدید به اقدام نظامی گرفتار آمده.   کلام آخر این که مذاکرات و گفتگو می تواند باعث از هم گسستن این دور باطل رویارویی شود و از به انحطاط کشیده شدن به سمت وحشیانه ترین شیوه اعمال زور قدرت مردانه یعنی جنگ جلوگیری کند.»    

   

  505  



۲۴/۰۳/۱۳۹۴ - ۰۷:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن