تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826631780




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساعت زیستی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:



ساعت زیستی چیست؟, ساعت زیست‌شناختی, ساعت زیستی بدن
سیستم ساعت زیستی در بیشتر موجودات زنده وجود دارد   ساعت زیستی چیست؟ ساعت زیستی، ساعت زیست‌شناختی، یا ساعت بدن یک چرخهٔ تقریباً 24 ساعته در فرایندهای زیست‌شیمیایی، فیزیولوژیکی، یا رفتاری موجودات زنده، شامل گیاهان، جانوران، قارچ‌ها و سیانوباکتری‌ها است. اختلال در ساعت زیست‌شناختی انسان می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های بسیاری شود.   ساعت زیستی حتی زمانی که کاری انجام نمی دهیم و یا توجهی به ساعت نداریم، باز هم بدنمان بر اساس ساعت خود کار می کند. سیستم ساعت زیستی، ریتم بدن ما در شبانه روز را کنترل می کند. به این ترتیب سیستم ساعت زیستی چرخه ای تقریباً 24 ساعته است که  تغییرات جسمی، روانی و رفتاری در آن یافت می شود. برای بسیاری از عملکردها و فعالیت های فیزیولوژیکی ما مانند دمای بدن، هوشیاری، سطوح انتقال دهنده های عصبی و غیره ریتم روزانه وجود دارد.   سیستم ساعت زیستی تنها مختص انسان نیست و در بیشتر موجودات زنده از انسان گرفته بلکه در مگس های میوه، گیاهان و حتی میکروب های کوچک هم وجود دارد. سیستم ساعت زیستی الگوی خواب ما را تعیین می کند و به خستگی زیاد و تغییرات ناشی از پروازهای طولانی ربط دارد.
هنگامی که با هواپیما از چند منطقه جغرافیایی عبور می کنیم ساعت بدنمان از ساعت مچی مان انحراف پیدا می کند. «از دست دادن» و یا «به دست آوردن» زمان در طول مسافرت هوایی می تواند به بدنمان حس گیجی بدهد، به خصوص اگر انتظار نور روز را داشته باشد در حالی که هوا تاریک است و یا برعکس. در نهایت بدنمان قادر به تنظیم ریتم شبانه روزی خود با محیط جدید است. اما سفر بازگشت دوباره آن را مختل می کند و به تنظیم مجدد نیاز است. حتی اگر در یک غار تاریک زندگی کنیم و ندانیم چه زمانی از شبانه روز است، باز هم این چرخه تقریباً 24 ساعته وجود دارد.   ساعت زیستی مانند ساعت عادی از چرخ دنده تشکیل نشده، بلکه از گروه هایی از مولکول های در حال تعامل در داخل سلول های سراسر بدن تشکیل شده. یک ساعت فرمانده هم همه چیز را هماهنگ نگه می دارد. در مهره داران، از جمله انسان ها، این ساعت در مغز واقع شده.  
ساعت زیستی چیست؟,ساعت زیستی بدن,ساعت زیست‌شناختی
ساعت زیستی چرخه های خواب و بیداری ما را هدایت می کند   دانشمندان علوم اعصاب به طور دقیق نمی دانند که مغز انسان چگونه رد زمان را می گیرد، اما می دانند که چند منطقه مختلف مغز درگیر آن هستند. یکی از این مناطق احتمالی بخشی از هیپوتالاموس به نام هسته سوپراچیازماتیک (suprachiasmatic)  است.
ساعت زیستی بدن تا حدی به خاطر عوامل داخلی، از جمله ژن های متعدد و پروتئین هایی که تولید می کنند کار می کند. در سال 2006، محققان دانشگاه کالیفرنیا کشف کردند که پروتئینی به نام CLOCK یک جزء اساسی در هدایت ریتم شبانه روزی در انسان، مگس های میوه، موش، قارچ ها و دیگر موجودات زنده است. متعادل کننده CLOCK ژنی به نام SIRT1 است که استفاده از انرژی در سلول ها را حس می کند. آشفتگی در موازنه CLOCK-SIRT1 می تواند به اختلالات خواب و افزایش گرسنگی منجر شود. اگر پروتئین ها به شکلی مزمن به همین حالت نامتعادل باقی بمانند این وضعیت می تواند به چاقی کمک کند.   ساعت زیستی از سیگنال های محیط -در درجه اول نور و تاریکی نیز تأثیر می پذیرد. هسته سوپراچیازماتیک (SCN) درست در بالای اعصاب بینایی واقع شده و اطلاعات را از چشم ها به مغز انتقال می دهد. بنابراین به خاطر موقعیت قرارگیری برای دریافت اطلاعات در زمینه مقدار نور ورودی ایده آل است. وقتی که نور کمتری وجود دارد، نظیر نور بعد از غروب آفتاب، SCN مغز را راهنمایی می کند تا ملاتونین بیشتری تولید کند. ملاتونین هورمونی است که باعث می شود فرد خواب آلوده شود. به این ترتیب است که ساعت زیستی چرخه های خواب و بیداری ما را هدایت می کند.   تحقیقاتی که به وسیله مؤسسه ملی بهداشت آمریکا انجام شده نشان داده ریتم شبانه روزی بدن ما بر تولید هورمون، گرسنگی، بازسازی سلولی و دمای بدن تأثیر می گذارد و با چاقی، افسردگی و اختلالات خلقی فصلی مرتبط است.
درک ساعت زیستی ممکن است بتواند به محققان درباره درمان اختلالات خواب، افسردگی و حتی سرطان کمک کند. منبع : www.020.ir






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن