واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یک کارشناس مطرح کرد؛
شمشیر دولبه سازمان جهانی تجارت برای ایران
"اگر عضو سازمان جهانی تجارت شویم کشورهای صنعتی بازار ایران را قبضه میکنند، اگر عضو نشویم ممکن است محدودیتهای صادراتی برایمان به وجود آورند، لذا بحث WTO برای ایران شمشیر دولبه است، اما آنچه مسلم است فعلا عضویت در این سازمان برای ایران منطقی نیست."
به گزارش جام نیوز، علیرضا معینی با بیان این مطلب اظهار کرد: بحث پیوستن به سازمان جهانی تجارت (WTO) برای ایران یک شمشیر دولبه است. یک بعد قضیه این است که عضو شدن در این سازمان برای ما خوب نیست؛ چون کشورهای صنعتی دهههای متمادی بر روی کالاهای خود کار کردهاند و از ما جلوترند. لذا این کشورها با پیوستن ایران به WTO به بازار ما هجمه میکنند و ما را در وضعیت انفعال قرار میدهند.
وی افزود: بعد دیگر قضیه میتواند این باشد که اگر عضو WTO نشویم بعدها برای صادرات محصولات ما محدودیت ایجاد کنند که به اعتقاد من نگرانی در این خصوص بیمورد است. در حال حاضر هم ما راحت داریم محصولاتمان را به کشورهای همسایه صادر میکنیم. لذا بهتر است به خودمان زمان بدهیم تا تولیدات داخلی گامهای موثرتری را بردارند و با کالاهای خارجی قابل رقابت باشند، آنگاه عضو این سازمان شویم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به پایان مهلت 10 ساله ایران برای عضویت در سازمان تجارت جهانی طی روزهای گذشته، گفت: شاید خیریتی در این مساله نهفته است تا بتوانیم در زمان بهتری عضو این سازمان شویم. اگر ما در حال حاضر بتوانیم خود را در بازارهای منطقه فعال کنیم نیاز به عضویت در WTO نداریم.
معینی با بیان اینکه منافع و مضرات عضویت در WTO باید به طور دقیق بررسی شود، تصریح کرد: درست است که در حال حاضر 160 کشور عضو سازمان جهانی تجارت هستند اما آنچه مسلم است کشورهای صنعتی با ایجاد سازمانهایی همچون WTO کشورهای کوچک را درون خودشان هضم کنند. آنها میخواهند کشورهای کوچک را در حد تامین کننده مواد خام نگه دارند و از طرف دیگر بازار آنها را با کالاهای صنعتی قبضه کنند. سالهاست که کشورهای غربی ارزش افزوده را مال خودشان کردهاند.
وی ادامه داد: ما باید بتوانیم تولیداتی که ارزش افزوده برایمان دارند را به طور جدی فعال کنیم. ما مقام اول انرژی جهان را در اختیار داریم، پس چه عضو سازمان جهانی تجارت باشیم چه نباشیم دنیا به ما احتیاج دارد و نمیتوانند از ما صرفنظر کنند. ما پیشرفتهای خوبی در صنعت داشتهایم که برای تقویت نیاز به مقداری سرمایهگذاری بیشتر دارند.
به گفته این کارشناس اقتصادی اگر ما در چرخه اقتصاد سرمایهداری بیفتیم چرخه به نفع آنها خواهد بود. بنابراین نفع مناسبات تجاری با کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی بیشتر از عضویت در WTO است./ایسنا/110
۲۳/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]