تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى رود، همچنان كه نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826256252




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیرات عمل سزارین روی افسردگی زنان


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
cedric-behr_Design-Crush
آیا می دانستید مادرانی که فرزندشان را به روش سزارین به دنیا می آورند اغلب مبتلا به افسردگی می شوند!  با اینکه وزارت بهداشت تلاش‌های‌گسترده‌ای برای ترغیب زنان به زایمان طبیعی آغاز کرده، اما هنوز هم کش و قوس بر سر اینکه زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین، عوارض کدامیک کمتر است و کدام مزایای بیشتری دارد، ادامه دارد.
در این میان عارضه جدیدی که به عوارض متعدد سزارین نسبت داده شده افسردگی پس از زایمان است و پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی ادعا کرده‌اند که این اختلال  در زنانی‌که سزارین کرده‌اند، بیشتر مشاهده می‌شود. تردید ما در مورد اینکه این ادعا تا چه حد مبنا و پایه علمی دارد و می‌توان آن را به همه زنان تعمیم داد، بهانه‌ای شد تا موضوع را با چند متخصص مطرح کنیم. این کارشناسان که نظرهای متفاوت‌شان را در ادامه خواهید خواند، برای‌تان روشن می‌کنند که آیا قرار است با زایمان سزارین خود را در معرض خطری جز مشکلات جسمی قرار دهید یا خیر.
نه! درست نیست
دکتر پرویز رزاقی، روانشناس و مدرس دانشگاه آزاد:
افسردگی پس از زایمان با علائمی همچون سستی و بیحالی، حس ناخوشایند به زندگی، ناامیدی، داشتن افکار منفی به زندگی، پایین آمدن آستانه تحمل، پرخاشگری، اختلال در خواب (کم‌خوابی یا پرخوابی)، اختلال در روابط جنسی، اختلال در نوع تغذیه، زود گریه کردن، عدم تمایل به حضور در اجتماع و عدم رعایت نظافت شخصی و عمومی درخانه همراه است. اما در اینکه افسردگی پس از زایمان در سزارین بیش از زایمان طبیعی دیده می‌شود، باید بگوییم که دلیل محکم‌تری از نشانه‌های پزشکی- کلینیکی وجود دارد تا وقوع افسردگی پس از زایمان را در زنانی که به روش سزارین نوزادشان را به دنیا آورده‌اند، رد کنیم.
زیرا اصطلاح و شناسایی افسردگی پس از زایمان، در گذشته و دورانی مطرح شده است که میزان زایمان طبیعی در زنان بیش از سزارین بود. این در حالی است که امروزه زایمان سزارین در دو دهه گذشته شکل و رواج بیشتری به خود گرفته است. پس نتیجه می‌گیریم که احتمال بروز افسردگی در زنان سزارینی با دلایل محکم و قوی همراه نیست. از سوی دیگر هیچ ارتباط معناداری نیز بین خروج زودهنگام بچه از شکم در سزارین و بروز افسردگی در مادر وجود ندارد.
مادری که به روش طبیعی قرار است زایمان کند و ساعت هشت صبح می‌آید و در بیمارستان بستری شده و چهار بعد از‌ظهر نوزادش را به دنیا می‌آورد و مادری که تصمیم گرفته به روش سزارین زایمان کند و زایمانش مدت زمان کوتاهی طول می‌کشد، از نظر زمانی هیچ تفاوتی با هم ندارند. اما نکته مهمی‌ که باید به آن توجه داشت وجود زمینه افسردگی در مادر است. یعنی اگر زنی زمینه ارثی افسردگی دارد یا تجربه افسردگی در گذشته را داشته است، معمولا ما احتمال بیشتری می‌دهیم که پس از سزارین مبتلا به افسردگی شود یا افسردگی پنهانی که سال‌های سال به همراه داشته اما تا به حال فرصت ظهور پیدا نکرده است را نشان دهد.
نه رد می‌کنم و نه تایید
دکتر پروین ناظمی، روانشناس:
تاکنون هیچ تحقیق مستندی که نشان دهد افسردگی در زنانی‌که سزارین کرده‌اند، بیش از کسانی‌که طبیعی زایمان داشته‌اند بروز می‌کند، وجود ندارد؛ چراکه افسردگی پس از زایمان را من در هر دو گروه چه در سزارینی‌ها و چه در طبیعی‌ها دیده‌ام. البته ممکن است در خارج از کشور تحقیقی در این مورد صورت گرفته باشد که از آن اطلاعی ندارم. با این‌حال و به اعتقاد من بروز افسردگی پس از زایمان به ویژگی‌های شخصیتی افراد و خودآگاهی‌شان برمی‌گردد. به این معنی‌که نگاه فرد به پدیده زایمان چگونه بوده است؟
چه برنامه‌ریزی برای آینده ‌کرده است؟ میزان تاب و تحمل او در برابر پدیده زایمان چقدر است؟ از نظر شخصیتی منفی‌گر است یا دید مثبتی به وقایع دارد؟ آیا آستانه تحمل بالایی دارد یا پایین است؟ آیا رابطه خوب و مطلوبی با همسرش دارد یا تنش بین او و شوهرش حکمفرماست؟ بنابراین این ادعا را نه رد می‌کنم و نه تایید. مگر اینکه یک گزارش آماری بیاید و بگوید 70 درصد زنانی‌که به روش سزارین زایمان کرده‌اند، پس از زایمان دچار افسردگی شده‌اند.
بله! درست است!
دکتر شهلا چایچیان، متخصص زنان و زایمان و دانشیار دانشگاه آزاد:
من این موضوع را کاملا تایید می‌کنم. مسئله‌ای که مطرح می‌کنید، یک باور نبوده و یک کشف علمی و حقیقت است و زنی‌که به روش سزارین زایمان‌کرده، با به دنیا آمدن بچه احساس می‌کند عضوی از بدن او کنده شده است، به‌خصوص اگر زمینه افسردگی در او وجود داشته باشد و احتمال اینکه دچار افسردگی پس از زایمان شود، بیشتر است. در روند زایمان طبیعی، مادر نقش مستقیمی در به دنیا آمدن کودکش دارد، چراکه درد و فشار زیادی را تحمل می‌کند، پاره شدن کیسه آبش را می‌بیند، خروج لحظه به لحظه نوزادش را حس می‌کند و تحمل تمام این رنج‌ها، باعث می‌شود تا مادر به دام افسردگی پس از زایمان نیفتد. همین دردی که مادر تحمل می‌کند، برایش لذت‌بخش است، چراکه شوق مادر شدن را دارد.
اما در سزارین اوضاع چطور است؟ وقتی مادر بیهوشی عمومی می‌گیرد، برخلاف زایمان طبیعی، هیچ دخالت مستقیمی در روند زایمان ندارد. پس از به‌ هوش آمدن وقتی نوزاد را در آغوش مادر قرار می‌دهند، او به فرزندش به چشم موجود غریبه‌ای نگاه می‌کند و نمی‌تواند او را قبول کند و افکار مبهمی درخصوص کودکش به ذهنش هجوم می‌آورد. چنین افکاری است که به بروز افسردگی در مادر دامن می‌زند. از سوی دیگر دردی که مادر پس از به‌هوش آمدن تحمل می‌کند، درد طبیعی نبوده و مصنوعی است، مادر هیچ دخالتی در روند زایمان ندارد، فعال نبوده و منفعل است؛ درست برعکس زایمان طبیعی که مادر در تمام مدت فعال است و تلاش می‌کند تا نوزادش را با فشار و درد خارج کند و خودش روند زایمان را جلو ببرد.
دقیقا به همین علت است که برای جلوگیری از بروز این مشکلات ما به مادران توصیه می‌کنیم به روش طبیعی زایمان کنند. ازسوی دیگر دوران نقاهت را هم باید در نظر بگیریم. در سزارین به دلیل جراحت‌هایی که جسم مادر برمی‌دارد، دوره بهبودی‌اش نسبت به مادری‌که به شکل طبیعی زایمان کرده طولانی‌تر است؛ چون دردهای شدیدی را تحمل می‌کند. اما در زایمان طبیعی لحظات دردناک همان لحظات زایمان است و پس از چند روز زائو می‌تواند حرکت کند؛ چیزی‌که در مادر سزارین‌شده دیده نمی‌شود.
برای پیشگیری از بروز افسردگی به مادرانی‌که تصمیم گرفته‌اند سزارین‌ کنند، توصیه می‌کنیم در دوران بارداری حتما با روانپزشک یا روانشناس مشورت کنند، چون متخصص زنان و زایمان نمی‌تواند تشخیص دهد مادری ‌که سزارین کرده آیا مبتلا به افسردگی می‌شود یا نه؟ احتمال دارد خانمی که به ما مراجعه کرده، دقیقا جزو گروهی باشد که پس از سزارین مبتلا به افسردگی شود، اما نمی توان نقش اختلالانی که فرد پیش از زایمان به آنها دچار بوده را نادیده گرفت. بنابراین خانمی ‌که اختلال روانی دارد، قبل از بارداری حتما باید با یک متخصص روانشناس یا روانپزشک صحبت‌کند.
هرگز فراموش نکنید!
دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
اگر تازه به جمع مادران وارد شده اید، با رعایت این توصیه ها از افسردگی پس از زایمان رها شوید.
امگا3:  مصرف غذاهای دریایی مثل ماهی‌های چرب، سالمون، قزل‌آلا و ماهی تن هم در حفظ سلامت روان تاثیر دارند.
ویتامین D:  قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مصرف غذاهای دریایی و لبنیات به دریافت بهتر ویتامین D کمک می کند.
ویتامین‌های گروه B:  مادران می توانند با مصرف گوشت قرمز و ماهی حال بهتری را در روزهای بعد از زایمان تجربه کنند.
مایعات:  مادر اگر به اندازه کافی نتواند شیر تولید کند، نگران شده و دچار افسردگی می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنیم مادر با مصرف غذاهای آبکی، تولید شیر را بالا ببرد زیرا با افزایش شیر طبعا استرس او نیز کاهش پیدا می‌کند.
غلات:  توصیه می‌کنیم مادران از غلات سبوسدار استفاده کنند، زیرا شیر تولید شده منبع غنی از ویتامین‌های گروه B و املاح است.
سبزیجات:  مادری که به اندازه کافی سبزیجات برگ‌دار، اسفناج وکلم بروکلی مصرف می‌کند، ویتامین C ،A کلسیم و آهن بیشتری به بدنش می‌رساند. آنتی‌اکسیدان‌ها:  این ماده را در میوه‌هایی همچون تمشک، انار، پرتقال، سبزیجات برگ‌دار و انواع توت‌ها می‌توان یافت. مجله سیب سبز

20 خرداد 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن