واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: آماری از درآمد روزانه گدایان تهران!
بر اساس نتایج یک پژوهش حدود ۵هزار متکدی در تهران وجود دارد که بهطور میانگین روزانه ۴۰۰هزار تومان درآمد دارند و برخی از آنان به شوکر مسلح هستند.
روزنامه آرمان: در خیابان، اتوبوس و مترو میتوان متکدیان یا گدایانی را دید که با استفاده از روحیات و احساسات مردم از آنها پولی را طلب میکنند. تکدیگری این روزها صورتهای جدید و پیچیده ای که پیدا کرده است تبدیل به یک معضل اجتماعی مهم شده است. تغییر شکل صورت و لباس و یا تظاهر به کوری و فلجی از جمله روشهای شناخته شده گدایی هستند. اما این روزها صورتهای جدید تکدیگری در کنار صورتهای قدیم آن ظهور کرده اند. یکی از مواردی که این روزها در کوچه و بازار و در حاشیه خیابانها هم کم وجود ندارد، گدایی کردن به شیوه مدرن است. جوانی یا جوانانی که با استفاده از ابزارهای هنری بهخصوص آلات موسیقی به گدایی کردن میپردازند. بسیاری از فروشندگان مترو را هم باید در شمار گدایان قرار داد زیرا فروش فال، آدامس و لواشک بیشتر از اینکه به فروشندگی شباهت داشته باشد نوعی گدایی است.
سن تکدیگری کاهش یافته است
در برخی از موارد، باندهای تکدیگری هم شکل میگیرد و افراد مورد سوءاستفاده قرار میگیرند. این امر در موضوع کودکان و در مورد افراد کهنسال بیشتر مشاهده میشود. کارشناسان میگویند سن تکدیگری کاهش یافته و گدایان حرفهای برای تحریک عواطف شهروندان بیشتر از زنان و کودکان برای تکدیگری استفاده میکنند. این روزها استفاده از کودکان و نوجوانانی که از صبح تا شب با فال یا گل در چهارراهها مشغول گدایی هستند، مرسوم شده است. بدتر از آن نوزادانی هستند که از صبح تا شب خوابآلود در بغل مردان و زنان متکدیاند و وظیفهشان سوزاندن دل عابرانی است که قرار است دست در جیبشان کنند. آمارها نشان میدهند که 25 درصد گدایان شهر تهران زن هستند. فقر، بیکاری، مهاجرت از روستا به شهر، پایین بودن درآمد شغل اصلی و جبران آن با تکدیگری، اعتیاد و تهیه هزینه مواد مخدر، فرار از منزل و تأمین معاش بوسیله تکدیگری و... از عوامل اصلی ایجاد تکدیگری هستند. جامعه شناسان و روانشناسان تکدیگری را یک شغل کاذب میدانند. این شغل علاوه بر آسیبهای اقتصادی، آسیبهای اجتماعی و فرهنگی زیادی هم دارد. زشت کردن چهره شهر و بهجا گذاشتن تأثیرات روحی و روانی بر شهروندان و افزایش تن پروری و تنبلی در جامعه از جمله آسیبهایی است که تکدیگری در جامعه به جای میگذارد. مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری و وزیر تعاون و رفاه و سایر نهادهای مسئول در این زمینه بارها نسبت به رواج تکدیگری در جامعه و لزوم ریشهکن کردن آن تذکر دادهاند ولی تکدیگری در شهر تهران همچنان رواج دارد و سیمای شهر را سیاه کرده است.
تنها 10 درصد گدایان واقعا نیازمندند
نتیجه یک پژوهش میدانی در تهران نشان میدهد در حال حاضر و طبق آخرین برآوردها، 5 هزار متکدی در تهران حضور دارند که فقط 10 تا 15درصد آنها واقعاً نیازمند هستند و مسئولان و متولیان در تلاش هستند تا برای این 15 درصد متکدی نیازمند اشتغالزایی صورت گیرد. این گزارش میافزاید: درآمد روزانه برخی از این متکدیان حدود 400 هزار تومان است و نکته قابل توجه و تأمل در این زمینه این است که بخشی از این متکدیان به صورت خانوادگی فعالیت میکنند. بر اساس یافتههای این پژوهش، برخی از این متکدیان پیش از این دارای شغل بودهاند و به طمع درآمد بالا به تکدیگری روی آوردهاند. در سال گذشته بین 5هزار متکدی شناسایی شده در سطح شهر تهران، مشخص شد که اکثریت جمعیت آنان غیرتهرانی بوده و حدود 55درصد آنها درآمدهای بالایی دارند. همچنین بالغ بر30 درصد از این افراد به صورت شبکه ای و فامیلی فعالیت میکنند. نکته قابل توجه در نتایج این پژوهش، مسلح بودن برخی از متکدیان به سلاحهایی مانند شوکر و سلاح سرد است. به گزارش تسنیم، اخیراً شهرداری تهران با توجه به وضعیت کنونی متکدیان در این شهر با یک برنامه منسجم به دنبال رفع این معضل است.
چهارشنبه, 20 خرداد 1394 ساعت 09:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]