تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):معناى گفته كسى كه بسم اللّه‏ مى‏گويد، يعنى نشانى از نشانه‏هاى خداوند را بر خود مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826274119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شفافیت خرید و فروش محصولات کشاورزی در بورس کالا


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
شفافیت خرید و فروش محصولات کشاورزی در بورس کالا
دولت با حمایت مستمر خود از اجرای کامل ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری کشاورزی، شاهد تحقق ۹ رویداد مثبت در بخش کشاورزی خواهد بود.


به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران، بازار معاملات محصولات کشاورزی یک بازار سنتی و پیچیده ای است که سابقه ای نزدیک به یک قرن دارد. اگرچه به تازگی باوجود تولید بعضی از نرم افزارها، خرید و فروش به صورت مدرن انجام می شود اما برای بخشی با تولید بالغ بریکصد میلیون تن، بازار مدرنی لازم است تا بتواند تحول بزرگی در این حوزه ایجاد کند. در این بین پراکندگی بخش کشاورزی، دور بودن روستاها از شهر، نبود وسایل حمل و نقل دردسترس، عدم نقدینگی کشاورزان و دامداران (برای خرید مایحتاج شان) و حضور دلالان خصوصا سلف خران، بازار سنتی را هر روز پیچیده تر می کند.


لذا به نظر می رسد برای تحول این بازار، ادامه حمایت های دولت برای اجرای ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری کشاورزی در بورس کالا که بازاریست مدرن، شفاف، خود انتظام، قانونمند و بدون رانت، لازم و ضروریست.


ضرر و زیان های ناشی از خرید تضمینی برای دولت توانی نمی گذارد تا بتواند به نحو مطلوب و به موقع از کشاورز و تولید کننده حمایت کند. وجود محصولات مشابه خارجی با قیمت خیلی پایین (حتی ۵۰% قیمت تضمینی) هر روز فشار تولیدکننده به دولت را افزایش داده و به جایی می رسد که دولت نه تنها محصولات استراتژیک حتی محصولات فانتزی را اجبارا به صورت تضمینی خرید کند؛ چراکه هدف دولت بالابردن توان کشاورز و جلوگیری از ضرر و زیان اوست.


از یک سو کمبود آب و هزینه های سنگین تولید و عدم برنامه ریزی در معاملات این محصولات و ازسوی دیگر حجم سنگین محصولات پس از تولید، دولت را ملزم می کند که چاره ای برای این بازار سنتی بیندیشد؛ در این زمینه بررسی ها نشان می دهد اجرای کامل ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری کشاورزی که به درج قیمت تضمینی محصولات به جای خرید تضمینی مربوط می شود، می تواند بخشی از مشکلات خرید تضمینی را حل کند.


ایجاد شرکتها و اتحادیه های تعاونی روستایی اگرچه توانسته بخش اعظمی از مشکلات عضو و غیرعضو را کاهش دهد اما این تشکل ها به دلیل وابستگی به دولت، بدون مساعدت دولت قادر نیستند محصولات عضو خود را جمع آوری، فرآوری ، بسته بندی و به صورت مستقیم به مصرف کننده نهایی عرضه کنند.


طبق بررسی های انجام شده، سود حاصل از سلف خری در بعضی سال ها نظیر سال جاری روی مرکبات بالغ بر یکصد بیست درصد سود تولید کننده بوده است؛ بنابراین دولت با حمایت و عملیاتی کردن ماده ۳۳ ، البته با مساعدت و هماهنگی سازمان تعاون روستایی و کارگزاری هایی که در این بخش فعال هستند، می تواند در راستای تحقق موارد زیر گام بردارد؛تامین نقدینگی،استاندار نمودن محصولات،حذف سلف خران،تقویت کشاورزان،رفاه نسبی مصرف کنندگان،ایجاد قدرت ،نظارتی دولت،تقویت شرکتها واتحادیه های تعاونی روستایی،کاهش هزینه های دولت است.


استفاده بهینه از تاسیسات و امکانات موجود در شبکه تعاونی روستایی نقش موثری ایفا نماید.


درحال حاضر به دلیل ریسک بالای تولیدات در بخش کشاورزی (خصوصأ حوادث غیر مترقبه) سرمایه گذاران داخلی بهترین روش سرمایه گذاری را در دلالی و سلف خری در این بخش می دانند و هیچ سرمایه گذاری حاضر به تولید نیست، اما  با اجرایی شدن ماده ۳۳ قانون بهره وری و فعال شدن بخش خصوصی و تعاونی در امر بازرگانی محصولات، تولید و اطمینان سرمایه گذار از حمایت های بیمه ای و مساعدت دولت در زمینه خرید مازاد محصول تولیدی، به طور حتم این بخش توسعه خواهد یافت و افراد باسواد و آشنا به مسائل بازرگانی محصولات کشاورزی ترغیب در سرمایه گذاری خصوصا در زمینه  تبدیل محصول و فرآوری و بسته بندی آن خواهند شد.


امید است مسئولان جهاد کشاورزی با هماهنگی بورس کالا و سازمان تعاون روستایی، طرح پایلوت جو و ذرت را امسال به طور کامل اجرایی کند تا از سال آینده شاهد درج قیمت تضمینی سایر محصولات از جمله گندم در بورس کالای ایران باشیم.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

خداحافظی کارگزاران با تالار فیزیکی تا پایان شهریور/ معاملات با منطقه CIS از اواخر نوامبر آغاز می شود
سیاست قیمت تضمینی دولت از بورس کالا آغاز شد
فعالیت افتخاری 465 نفر از کارمندان ما / هدف اصلی ما، مبارزه با ربا است
رفع محدودیت‌ها در بازار نشان دهنده یکپارچگی امور نظارتی و اجرایی
انعکاس مثبت برنامه بورس در بین اهالی خانه ملت
عرضه انواع کالای شرکت ملی صنایع مس ایران




۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن