واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نشان افتخار دولت يازدهم بر سينه هديهبگيران دولت دهم
روز دوشنبه 18 خرداد در حالي وزارت ارشاد به 18 نفر از سينماگران و هنرمندان سينما نشان درجه يك هنري اهدا كرد كه نام افرادي مثل هديه تهراني كه مورد توجه و تفقد جريان انحرافي دولت قبل بود، در ميان گيرندگان اين نشان به چشم ميخورد، اما از جناح مؤمن سينما و سينماگران حوزه دفاع مقدس و سينماي معناگرا خبري نبود.
روز دوشنبه 18 خرداد در حالي وزارت ارشاد به 18 نفر از سينماگران و هنرمندان سينما نشان درجه يك هنري اهدا كرد كه نام افرادي مثل هديه تهراني كه مورد توجه و تفقد جريان انحرافي دولت قبل بود، در ميان گيرندگان اين نشان به چشم ميخورد، اما از جناح مؤمن سينما و سينماگران حوزه دفاع مقدس و سينماي معناگرا خبري نبود. در واقع وزارت ارشاد دولت يازدهم در انتخابهايش همان مسير پوپوليسم مدرن دولت دهم را طي كرد.
به گزارش «جوان» در مراسم اهداي نشان درجه يك هنري به تعدادي از سينماگران و هنرمندان سينما در ميان اسامي و چهرههاي افرادي كه موفق به دريافت اين نشان شدند، حضور كساني مثل هديه تهراني محل ابهام و البته تعجب است. هديه تهراني كه چند سالي است در حوزه سينما بسيار كم كار شده در دولت قبلي نيز توانسته بود برخي گالريهاي ويژه را با لطف و مرحمت بسيار زياد جنجاليترين چهره دولتهاي نهم و دهم يعني اسفنديار رحيم مشايي راهاندازي و برپا كند. اهداي يك ادوكلن گرانقميت به عنوان هديه روز تولد از جانب مشايي به اين بازيگر سينما در كنار برخي ويژهخواريها و دادن وامهاي كلان به وي باعث به وجود آمدن حرف و حديثهاي زيادي در بين رسانهها و نخبگان جامعه شد و در همان زمان رسانهها اين اقدام را نوعي فعاليت انتخاباتي دولت و پوپوليسم مدرن احمدينژادي معرفي كردند.
روز دوشنبه اما وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت يازدهم نيز به اين خانم بازيگر كه شايد امروزه آخرين فيلمي را كه وي در آن بازي كرده كمتر كسي در بين افراد جامعه و حتي فعالان رسانهاي به خاطر ميآورد، نشان درجه يك هنري اهدا كرد تا خاطرهها و حرف و حديثهاي مربوط به اين بازيگر زن و ارتباطات ويژهاش به اذهان مخاطبان متبادر گردد. اما درباره علت تعجب و ابهام در اهداي نشان درجه يك به هديه تهراني همين قدر بايد گفت كه در آييننامه مربوط به اهداي اين نشان آمده است: نشان «فرهنگ و هنر» به كساني اعطا ميشود كه فكر، ذوق و احساس خود را در راه بيان مفاهيم ارزشمند اسلامي- انساني و اشاعه فرهنگ در يكي از جهات نهگانهاي كه به عنوان مؤلفههاي آن آمده است، بهكار گيرند. از جمله اين مؤلفهها ميتوان به «ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه، ابداع سبكي نو در يكي از رشتههاي هنري يا ادبي، گسترش مباني نظري و استدلالي معارف مذهبي، گسترش فرهنگ ملي و احياي سنتهاي ارزشمند اجتماعي و همچنين معرفي، شرح، تبيين، نقد و عرضه يكي از رشتههاي هنري يا ادبي در سطوح بينالمللي» اشاره كرد.
وزير ارشاد كه ديروز نتوانست مجلس را از اقدامات خود نظير اكران فيلمهاي ضدنظام و برخورد دوگانه با رسانهها قانعكند و دومين كارت زرد خود را نيز گرفت، قطعاً نخواهد توانست مردم را نيز به خاطر نديدن جناح مؤمن سينما مثل حاتميكيا، مجيدي و طالبي و برخي هنرمندان زن و مرد شاخص در سينماي دفاع مقدس و سينماي انقلابي قانع كند و از مردم نيز كارت زرد خواهد گرفت. جنتي بايد به افكار عمومي پاسخ دهد كه چرا در اهداي جايزه به سينماگران همان مسير پوپوليسم مدرن مشايي را طي و نام بازيگراني را زنده ميكند كه سالهاست از سينما دورند و فقط به لطف سياستمداران عوامگرا دوباره زنده ميشوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]