تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827212687




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگراني روزنامه‌نگاران از «برند دروغ و تقلب» در روزنامه‌هاي زنجيره‌اي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگراني روزنامه‌نگاران از «برند دروغ و تقلب» در روزنامه‌هاي زنجيره‌اي
چندي پيش تاريخ مطبوعات كشور با اتفاقي كم‌نظير مواجه شد؛ يكي از روزنامه‌هاي كشور در دفاع از آرمان‌هاي حزب و جريان سياسي حامي خود، مصاحبه‌اي را به نام عباس‌عبدي، فعال اصلاح‌طلب منتشر كرد، اما بعداً مشخص شد كه اين چهره سياسي اصلاً چنين مصاحبه‌اي را با اين روزنامه انجام نداده است!
نویسنده : سعید پاکروان 


 چندي پيش تاريخ مطبوعات كشور با اتفاقي كم‌نظير مواجه شد؛ يكي از روزنامه‌هاي كشور در دفاع از آرمان‌هاي حزب و جريان سياسي حامي خود، مصاحبه‌اي را به نام عباس‌عبدي، فعال اصلاح‌طلب منتشر كرد، اما بعداً مشخص شد كه اين چهره سياسي اصلاً چنين مصاحبه‌اي را با اين روزنامه انجام نداده است! انتشار اين مصاحبه كذب و سپس جوابيه عباس عبدي و به دنبال آن امتناع رسانه مربوطه از انتشار اين جوابيه، خطري را متوجه اعتماد عمومي نسبت به صحت و صداقت مطالب رسانه‌هاي كشور كرده است؛ خطري كه صاحبان انديشه حوزه رسانه را هم به فكر فرو برده است!
دعواها و كشمكش‌هاي سياسي معمولاً از تبعات حزبگرايي در كشورهاست اما داستان آنجايي بغرنج مي‌شود كه در اين مجادله سياسي، كار به اعمال غيرحرفه‌اي، انتشار مطالب كذب و ارائه آن به مردم از طريق ابزار رسانه كشيده شود. اخيرا عباس عبدي، فعال اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با روزنامه «اعتماد»، تفكر آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني را بحران‌ساز توصيف كرده و به شدت وي را مورد نقد قرار داده است. به طور طبيعي روزنامه منتسب به خانواده آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني چنين نقدي را برنمي‌تابد و در پي آن در تاريخ 10 خرداد مطلبي در صفحه 6 اين روزنامه منتشر مي‌شود كه تيتر، تصوير عباس عبدي و بخشي از متن مصاحبه آن نيز به صفحه اول آن مي‌آيد، عبدي اما در روز دوشنبه با انتشار بيانيه‌اي هرگونه مصاحبه با روزنامه مربوطه را تكذيب و اعلام مي‌كند: «‌اين روزنامه در 10 خرداد خبري به كلي جعلي را از بنده منتشر كرده است.» با اين حال تاكنون اين روزنامه از انتشار تكذيبيه سر باز زده است!
حالا اين داستان به اشكال مختلفي تفسير مي‌شود، از يك‌سو افرادي چون كامبيز نوروزي، مدرس حقوق مطبوعات اين اتفاق را نتيجه اشتباه سهوي خبرنگار روزنامه مربوطه در برقراري تماس با يكي از معاونان وزارت معدن به جاي عباس‌عبدي و مصاحبه با او مي‌داند و برخي ديگر همچون حسين‌كربلايي، دبير اجرايي و نايب‌رئيس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان يا تقي دژاكام، روزنامه‌نگار نيز اين اتفاق را عمدي تلقي مي‌كنند.
در اين رابطه تقي دژاكام، روزنامه‌نگار در گوگل پلاس خود در مطلبي با تيتر «‌خاطره جعل‌سازان به مصاحبه‌سازي روي آورده‌اند!» ‌نوشته است: «‌تصور كنيد هرچند تصور سختيه. روزنامه كيهان يا جوان يا خبرگزاري فارس يا مشرق يا رجانيوز مصاحبه‌اي منتشر كرده‌اند با يك شخصيت معروف خودمان مثلاً آقاي الف - ب. عكسش را هم كنار خبر كار كرده‌اند. اين مصاحبه چون آبرو و حيثيتي براي اصولگراها و حزب‌اللهي‌ها نگذاشته، حسابي سر و صدا كرده است و تيتر يك روزنامه‌هاي زنجيري اصلاح‌طلب شده است و در سايت‌هايشان حسابي درباره‌اش صحبت كرده‌اند. خب سوژه كمي نبوده است! حالا آقاي الف - باي مزبور، نامه سرگشاده نوشته به روزنامه يا خبرگزاري اصولگراي منتشركننده اين مصاحبه و به شدت اعتراض كرده كه من كي با تو مصاحبه كرده‌ام كه اين حرف‌ها را زده باشم. منبع مزبور هم نوشته كه منظور ما از «الف – با» شما نبودي بلكه يك الفباي ديگه بوده. حالا بگذريم كه اگر منظور اين بوده، چرا عكس دو ستوني بزرگ او را كنار خبر در صفحه اول كار كرده‌اند و اصولاً الفباي ديگر مگر ارزش خبري يا ارزش شهرت يا مرجعيت سياسي - اجتماعي داشته كه با او مصاحبه كرده‌اند؟!
سؤال اين است: رفتار و واكنش اصلاح‌طلبان با چنين گاف بسيار بزرگ و دروغ آشكار رسانه‌اي چه مي‌بود؟ اينها را نوشتم تا قشنگ براي اونها جا بيفتد كه چه گند بزرگي زده‌اند و روزنامه درجه چندي كه كاري جز پاچه‌خواري هاشمي و خاندان رفسنجاني ندارد، به خودِ به اصطلاح اصلاح‌طلب‌شان هم رحم نكرده‌اند و مصاحبه جعلي با او ترتيب داده‌اند. حالا ببينيد كه چه جعلياتي به دشمنانشان كه حزب‌اللهي‌ها و انقلابي‌ها و دلبستگان به نظام وامام و رهبري و... باشند، نسبت مي‌دهند.
در عين حال سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در گفت‌وگو با «جوان»‌ تأكيد كرد كه در صورت وقوع اشتباه، رسانه مربوطه بايد شجاعت پذيرفتن اشتباهش را داشته باشد. حسين نوش‌آبادي به «جوان» مي‌گويد: «‌براساس قانون و صراحت اصل 24 قانون اساسي، مطبوعات در بيان مطالب آزاد هستند مگر اينكه مخل مباني اسلام و تضييع حقوق عمومي باشد؛ ‌مطبوعات آزاد هستند اما آزادي مسئولانه و متعهدانه كه در چارچوب قوانين و رعايت حريم‌ها باشد. اگر نشريه‌اي اقدام به انجام يك مصاحبه كرده باشد كه بعد مشخص شود فردي كه با او مصاحبه شده فرد ديگري بوده و اشتباهي صورت گرفته است بايد به هر حال شجاعت پذيرفتن اشتباهش را داشته باشد.»
سخنگوي وزارت ارشاد ادامه مي‌دهد: «‌قانون مطبوعات مي‌گويد اگر متني خلاف واقع منتسب به فرد خاصي نوشته شده باشد، فرد ذي‌نفع و ذي‌حق اين حق را دارد كه اعتراض خود را منعكس كند و صاحب نشريه و مديرمسئول هم بايد پاسخ آن فرد را در همان صفحه يا شماره بعد بلافاصله چاپ كنند. اين يك امر متداول و قانوني است. اينكه روزنامه مربوطه اين كار را نكرده است بايد ديد چه دلايلي دارد.»
در عين حال حسين كربلايي، دبير اجرايي و نايب‌رئيس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در گفت‌وگو با «جوان»‌ نظر كم و بيش متفاوت‌تري دارد: « قطعاً اين اقدام عمدي بوده است. از نظر بنده اين قبيل كارها، روتين خط سوم جريان فكري يا اصلاح‌طلبان و دوم خردادي‌ها است؛ يعني آنها به انحاي مختلف سعي مي‌كنند نقطه نظرات خود را مطرح كنند. اين اقدام قطعاً سهوي نبوده بلكه عمدي بوده است.» به گفته كربلايي، امروزه رسانه‌ها عملاً آمده‌اند و نقش احزاب را بازي مي‌كنند و عمدتاً هم هر كدام به يك جريان و خط فكري وابسته هستند و تريبون و ارگان آنها محسوب مي‌شوند. نشريه مربوطه هم خط فكري جناح اصلاح‌طلب و دوم خرداد را در جامعه تسري مي‌دهد، ‌به همين خاطر است كه آنها نقش خود را اين‌گونه ايفا مي‌كنند.
نظرات درباره اين اتفاق نادر تاريخ مطبوعات كشور بسيار است، اما آنهايي هم كه به سهوي بودن اين اقدام روزنامه اصلاح‌طلب اعتقاد دارند معتقدند كه اگر رسانه مربوطه از درج اين تكذيبيه كه بي‌شك حق قانوني ذي‌نفع - عباس عبدي‌- و تكليف قانوني و اخلاقي نشريه است، خودداري ‌كند، اين استنكاف، ابعاد بدتري به اصل اشتباه مي‌دهد؛ اين مسئله حتي مي‌تواند منجر به ايجاد شبهاتي درباره ساير مصاحبه‌ها و خبرسازي‌هاي برخي رسانه‌هاي اصلاح‌طلب ‌شود اما مهم‌تر از هر چيز ضربه خوردن بر اعتماد عمومي نسبت به رسانه‌ها و نيز ميزان اعتبار كار خبري و روزنامه‌نگاري است؛ اتفاقي كه تبعات چنين رويدادها و تناقضاتي محسوب مي‌شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن