محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830448404
نقش اقتصاد فرهنگ در توسعه پایدار/ لزوم توجه به نهادسازی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استراتژی در صنایع فرهنگی-۲/
نقش اقتصاد فرهنگ در توسعه پایدار/ لزوم توجه به نهادسازی
شناسهٔ خبر: 2579804 - سهشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۷
فرهنگ > صنایع فرهنگی
در بخش نخست از این مقاله تحلیلی به تجربه چند کشور در مواجهه با تحولات نوین جهانی و تإثیر استراتژی فرهنگی آنها بر توسعه صنایع فرهنگی اشاره شد؛ در بخش دوم به نقش اقتصاد در این فرآیند اشاره شده است. خبرگزاری مهر- سرویس فرهنک: اقتصاد فرهنگی را عامل اصلی رشد و شکوفایی اقتصادی در دیگر بخشها میدانند. علاوهبر کشورهای توسعه یافته غرب، امروزه یکی از مظاهر پیشرفت در شهرهای بزرگ شرق مانند دهلی، سئول، پکن، کوالالامپور، سنگاپور و حتی دوبی، ویترین کالاهای فرهنگی آنهاست. استراتژیها و چشم انداز توسعه شهری، در قلمرو فعالیتهای فرهنگی و عرضه محصولات هنری نمود دارد.اما شهر تهران، بهعنوان یکی از ۲۰ ابر شهر جهان، هر چند سهم عمدهای را در عرصه تولید فرهنگی و هنری در کشور دارد، اما به تناسب نقش و جایگاه ملی و بینالمللی خود، سهم عمده ای در عرصه اقتصاد فرهنگی در مقایسه با دیگر شهرهای بزرگ جهان ندارد.بررسیها و مطالعات نشان میدهد که در ایران سهم استان های مختلف از فرهنگ در اقتصاد تقریباً مشابه است و میانگین آن بین ۵/۴ درصد در سال ۷۹ و ۵/۷ درصد در سال ۸۸ است. بیشترین میزان مشارکت مربوط به استان سیستان و بلوچستان با سهم ۹ درصدی در سال ۷۹ و ۱۴ درصد در سال ۸۸ می باشد و استان خوزستان کمترین سهم را به خود اخصاص داده است یعنی سهم ۱ درصدی در سال ۷۹ و رشد فقط ۵/۱ درصد طی ۱۰ سال و در سال ۸۸ سهم این استان در فرهنگ ۵/۲ درصد محاسبه شده است.به عنوان نمونهای از استراتژیهای تولید و بازاریابی و در سطح کلان، اتخاذ تصمیمات استراتژیک در بازگشت به مثال باربی و نمونه داخلی دارا و سارا می توان این طور نتیجه گیری کرد که انتخاب ژانر خانوادگی، توسعه تولید از انیمیشن به فیلم بلند با دامنه وسیعتری از مخاطب، ایجاد احساس امنیت، تصویری از حس قابل اعتماد بودن و... فاکتورهایی هستند که سهواً و یا عمداً نه در «عروسکهای دارا و سارا» و نه در انیمنیشن «شکرستان» مدنظر نبودهاند.دیزنی به تقابل فرهنگی برنخواسته در حالی که «سارا و دارا» با هدف تنگ کردن عرصه بر «باربی» ها پای به میدان گذاشتند. «باربی» با استراتژی نفوذ در بازار کشورهای مسلمان، هیبتی شبیه زنان محجبه را به خود می گیرد ولی «دارا و سارا» به قومیت های داخلی می پردازند و لباس های محلی بر تن میکنند.
هوشمندی تجاری یعنی ایجاد تنوع هدفمند برای پولسازی متمرکز بر اشتراکات و نه افتراقات. در حالی که «باربی» و چنانکه در ادامه ذکر شده «دیزنی» به جامعه جهانی نظاره میکنند، «دارا و سارا» نه تنها به جامعه مسلمانان جهان توجه ندارند، بلکه بر تفاوت های داخل یک کشور تمرکز دارند.رعایت توازن در بخشهای مختلف لازمه توسعه همه جانبه کشور است و توسعه همه جانبه کشور تنها با برنامهریزیهای کلان ملی و سپس پایش و اصلاح فرایندهای اجرایی ممکن می باشد. با نگاه به تمدن و داشته های فرهنگی و توجه به گفتمان اصیل انقلاب اسلامی، این طور به نظر میرسد که مقوله فناوری فرهنگی از سایر بخش های فناوریهای نرم متفاوت بوده و در ترازی به مراتب بالاتر از برخی مقولات محوری توسعه قرار دارد. نقش مدیریت استراتژیک در برجسته سازی و همگرا کردن استعدادهای نرم و سخت ملی برای توسعه همه جانبه کشور حول محور صنایع خلاق و صنایع فرهنگی غیرقابل انکار است. چرا که فناوري فرهنگی:اولاً ذیل فناوری های نرم دسته بندی می شود،
ثانیاً در عصر رقابت هاي فرهنگي، بيش ترين مزيت رقابتي را براي كشور به بار آورد،
ثالثاً دارای بيش ترين تجانس و سازگاري را با اسناد بالادستی توسعه همه جانبه کشور است.اهمیت نهادسازی در توسعهبرخلاف ادعاها، چیدمان ساختاری کنونی دولت به اندازه ای اجرایی است که امکان نظارت و حمایت وجود ندارد. در مقابل؛ اعمال محدودیت ها و مشکلاتی که فراروی ساختارهای ارائه خدمات و زیربناهای تولید کالاهای فرهنگی وجود دارند، عمدتاً متوجه به مقابله با تهاجم فرهنگی و رفتارهای استکباری و دشمنی کشورهای دیگر است. در حالی که نتایج به دست آمده در اغلب موارد بازی کردن در زمین آنها بوده است.علاوه بر اینکه در غرب بر بازتولید المان های فولکلور و فرهنگی اهتمام ویژه دارند، ابایی ندارند که از سایر ملل و فرهنگها نیز بهره برداری مطلوب خود را بکنند. «اوشین» نمونه موفقی از همین دست است که با اعمال تغییرات گسترده در ترجمه قصه و تدوین، محصول مورد اقبال خانوادههای ایرانی را در سال های فقر تولید را عرضه کرد.اما در سالیان اخیر و با مرتفع شدن محرومیتهای مادی و فنی، استفاده از داستانهای کرهای که از اولویت بالایی نسبت به سریالهای مشابه تولید شده در کشورهای عربی و یا ترکیه برخوردار نیستند نقدهای زیادی را از ظرف صاحب نظران و اهل خبره به همراه داشته است. به عبارت دیگر اگر استفاده از محتوای غیر ایرانی مطلوب نیست، استفاده از دانش فنی غیرایرانی حداقل ممکن است. مانند آنچه که فارغ از ارزش گذاری؛ در تهیه جلوه های ویژه و موسیقی فیلم سینمایی «ملک سلیمان» تجربه شد.
در سمت مقابل باید پاسخ قانع کننده ای برای این سئوال پیدا کرد که چرا کمپانی معظم دیزنی و امثال دیزنی جایی برای استفاده از ادبیات فولکلور ایرانی اختصاص نداده اند؟ آیا ما عرضه کرده ایم و آنها پس زده اند؟ مگر نه این است که سیاست های فرهنگی غرب متهم به تأثیرپذیری از مکاتب مادی می شود، پس چگونه است که بر ظرفیت های پولساز محتوای کشور ما چشم فرو بسته!؟ قطعاً بخش زیادی از ادبیات و فرهنگ ایران ارتباط مستقیم با اسلام نداشته و حداقل از منظر و در لایه انسانی بر سجایای اخلاقی و کرامت بشری صحه می گذارد.پس اسلام هراسی و اسلام ستیزی غرب، پاسخ مقبولی برای این اشکال نخواهد بود. دست آخر اینکه با توسعه زیرساختها و افزایش امکانات ارتباطی در داخل کشور، برای تأمین محتوای مشتری پسند چه تمهیداتی اندیشیدهایم؟ آیا بری تقاضاهای رو به فزونی متأثر از تغییرات ناشی از حرکت پارادایم ارتباط محور به سمت پارادایم محتوامحور آمادگی داریم؟بنابراین تغییر این ساختارها باید با این ملاحظات و بر مبنای نیازهای روز (فیالمثل رسانههای نوین جمعی و فردی مانند اینترنت و تلفنهای هوشمند) همسو با آرمانها، چشمانداز و سیاست های کلان حاکمیتی باشد. ساختارهای جدید به شرطی توسعه یافته خواهند بود که بتوانند موجب افزایش هرچه بیشتر تعامل، رقابت، اشتغال، کیفیت باشند.تغییر ساختار مطلب جدیدی نیست. تغییر پارادایم رسانه، فرهنگ، اقتصاد و به تبع آنها تغییر پارادایم های فردی و اجتماعی در پروسه جهانی سازی اجتنابناپذیر است. کشورهای توسعه یافته از سالها پیش برای همگام کردن فرهنگ و سرمایه اجتماعی خود با رشد تکنولوژی دست به کار شده اند. بنابراین بررسی اقدامات، تجربیات کسب شده، مطالعه داستان موفقیت ها و شکست ها و نیز آگاهی یافتن از نحوه تصمیمگیری های کلان و سیستماتیک آنها برای مدیران ارشد کشور ضروری است. تنها به عنوان یک نمونه از این اقدامات، به سند بالادستی اتحادیه اروپا اشاره می کنیم. در سند نقشه اقدام اتحادیه اروپا در حوزه فرهنگ (۲۰۱۱-۲۰۱۴) ۴ مرحله زیر تصریح شده است:
این نقشه اقدام توسط گروه فرهنگی مشاوران آزاد اتحادیه اروپا - OMC- European Union Open Method of Coordination Expert Group on Cultural and Creative Industries تدوین شده است. نگاهی به آمار مربوط به سال ۲۰۰۷ از سهم صنایع خلاق و فرهنگی در GDP ملی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مؤید این مطلب است که «ظرفیت سازی» بر مبنای پتانسل های موجود اقتصاد فرهنگ کشورهای اروپایی یکی از استراتژی های اصلی در تسهیم منابع و تعیین اولویت های استراتژیک کشورها ست:
سهم صنایع فرهنگی و خلاق در اقتصاد آلمان با GDP بالغ بر ۳۳۲۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۷، افزون از ۸۳ میلیارد دلار بوده که با فرض ثابت بودن سهم ۲.۵ درصدی صنایع فرهنگی، به ۸۵ میلیارد دلار (معادل ۲۱۷ هزار میلیارد تومن) در سال ۲۰۱۲ رسیده است.در مقام مقایسه؛ این مبلغ بیش از ۹ برابر درآمدهای اختصاصی وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور است که در حدود بیست و سه هزار میلیارد تومان تعیین و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.رهنمودهای رهبر معظم انقلاب نشان دهنده سیاست های کلان حاکمیت و توجه آن به صنایع خلاق و صنایع فرهنگی است. چنانکه در پیام نوروزی سال ۹۳ با تأکید بر ضرورت استفاده از تجربه ها و عبرتهای گذشته در تصمیم گیری های آینده تصریح فرمودند "در سال گذشته حماسه اقتصادی به شکل مورد انتظار محقق نشد که لازم است این حماسه در سال جدید به وجود آید. " همچنین برخی از عباراتی که حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار رئیس و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۳۹۲/۰۹/۱۹ مطرح نمودند علاوه بر توجه به حوزه فرهنگ، اشارات ظریفی به توسعه و اقتصاد دارند:فرهنگ و ارزش های فرهنگی، هویت و روح یک ملت است؛ و فرهنگ، حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست بلکه اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل فرهنگ هستند.
برنامه ریزی برای فعالیت های فرهنگی، ضروری است.
رصد و شناخت دقیق پدیده های نوظهور تهاجم فرهنگی را قبل از ورود به ایران ضروری است و دیر فهمیدن و دیر جنبیدن مشکل آفرین است، باید به موقع و حکیمانه برخورد کرد.
تولید کتاب، ترجمه کتاب های مفید، تولید فیلم های سینمایی جذاب با تکیه بر ظرفیت های بالای ساخت فیلم، تولید بازی های رایانه ای مفید، ترویج بازی های پر تحرک و تولید اسباب بازی های معنا دار و جذاب به عنوان مصادیقی از مواضع تهاجمی است که باید در برخی موارد اتخاذ شوند اما به هر حال در هر شرایط باید حکیمانه و با فکر عمل کرد.
گاه باید از نفوذ پدیده ها، کاملا جلوگیری کرد اما برخی پدیده ها را میتوان پذیرفت و یا اصلاح کرد. در بحث تهاجم فرهنگی، انفعال و موضع دفاعیِ صرف در مقابل فرهنگ مهاجم، بدترین و خسارت بار ترین نوع برخورد است. واقعیتی به نام «ما می توانیم» در روح جوانان کشور موج می زند، این امواج نشاط آفرین را تقویت کنید تا به یاری پروردگار رسیدن کشور به قله های علمی و مرجع شدن علمی ایران و برپایی تمدن نوین اسلامی، تحقق یابد.برخی محورها با نصب العین قراردادن پارامترهای فرهنگی و مؤلفه های اقتصادی برای اتخاذ تصمیم های استراتژیک و بدون ورود به جزئیات و با هدف ارائه پیشنهاد کلی، عبارتند از:تعریف و جایگاه نظارت در تعالیم فردی و اجتماعی منبعث از اسلام، قرآن و سیره نبوی
آسیب شناسی و عارضه یابی نظام نظارتی کنونی حوزه صنایع فرهنگی مانند سینما، موسیقی، تئاتر، مطبوعات و رسانه های نوین
مطالعه تجربه کشور کانادا در ارتباط با نظارت محتوایی بر اینترنت به عنوان بستر فراگیر فناوری فرهنگی
مطالعه آثار رسانه های نوین بر رفتارهای فرد در جامعه و تعیین شاخص های رشد فرهنگ در پارادایم اقتصاد فرهنگی
مطالعه موردی وضعیت صنایع خلاق و صنایع فرهنگی در یکی از کشور اسلامی (لبنان یا ترکیه)
مطالعه موردی وضعیت صنایع خلاق و صنایع فرهنگی در یکی از کشورهای شرقی (کره جنوبی یا هند)
مطالعه موردی وضعیت صنایع خلاق و صنایع فرهنگی در یکی از کشورهای غربی (فرانسه یا کانادا)
بازدارنده ها و مشوق های اقتصادی در تنظیم ساختارهای نظارتی بر صنایع خلاق و صنایع فرهنگی
نقش غنی سازی محتوا در بازدارندگی از انحراف و تهاجم فرهنگی و تقویت اقتصاد فرهنگیمنابع:خلاصه كتاب الكترونيكي برنامه ريزي فرهنگي – مرکز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام
پرویز درگی – استاد بازاریابی و برندینگ - مصاحبه مجله پنجره خلاقیت - اردیبهشت ماه ۱۳۹۱
گزارش های منتشر شده صندوق بین المللی پول
وب سایت رسمی - دکتر محسن رضایی- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
«فناوري هاي قدرت در جنگ نرم» - سید جلال دهقانی فیروزآبادي - استاد روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی
Creative Industries, a Strategy for ۲۱st Century Australia
Private Investment in Culture; Ch.III: The value of the creative industries & culture in UK & EU
EUROPEAN AGENDA FOR CULTURE WORK PLAN FOR CULTURE ۲۰۱۱-۲۰۱۴
یادداشت محمد رضوان مدني با عنوان آشنايي با فن آوري نرم
یادداشت محمد جلال با عنوان فناوری نرم در خدمت برنامهریزینویسنده: محمدرضا اسمعیلی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
استاد دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران: توسعه پایدار روستایی با استفاده از فرهنگ بومی تحقق پیدا می
استاد دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران توسعه پایدار روستایی با استفاده از فرهنگ بومی تحقق پیدا میکنداستاد ترویج و توسعه کشاورزی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران گفت توسعه پایدار روستایی با حفاظت و استفاده از فرهنگ و دانش بومی تحقق پیدا میکند به گزارش خمعاون ادارهکل میراث فرهنگی مازندران مطرح کرد اقتصاد گردشگری؛ شاهراه توسعه مازندران / لزوم بارورسازی صنایع دست
معاون ادارهکل میراث فرهنگی مازندران مطرح کرداقتصاد گردشگری شاهراه توسعه مازندران لزوم بارورسازی صنایع دستیمعاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت اقتصاد مازندران به گردشگری وابسته است و راهی غیر از این برای توسعه و رفاه اجتماعی وجود ندارد چرئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین: توجه به مسائل فرهنگی شهر تحقق توسعه پایدار را به همراه دارد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین توجه به مسائل فرهنگی شهر تحقق توسعه پایدار را به همراه داردرئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین گفت توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی یک شهر یا روستا میتواند توسعه پایدار در آن منطقه را به همراه داشته باشد به گزارش خبرگزاری فارس از قزونقش محوری کانونهای فرهنگی هنری در توسعه کمی و کیفی معارف و هنرهای قرآنی
تراز دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه قرآن با معارف خود در عقلها و با هنرهای خود در قلبها نفوذ میکند گفت کانونهای فرهنگی هنری باید با محوریت قرآن زمینه توسعه کمی و کیفی معارف و هنرهای قرآنی را فراهم کنند به گزارش تراز حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه ففارس گزارش میدهد گردشگری فرهنگی بستر توسعه پایدار گیلان
فارس گزارش میدهدگردشگری فرهنگی بستر توسعه پایدار گیلانگردشگری فرهنگی به دلیل تاریخ کهن فرهنگ غنی و آداب و رسوم متنوع با ایجاد زیرساختها و فرهنگسازی مناسب میتواند بستر توسعه پایدار در گیلان را فراهم کند به گزارش خبرگزاری فارس از رشت وجود جاذبههای مختلف در گیلان باعث شترکان:نوسازی اقتصاد، تنها راهکار توسعه پایدار منطقه آزاد اروند است
ترکان نوسازی اقتصاد تنها راهکار توسعه پایدار منطقه آزاد اروند است آبادان- ایرنا - دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور راهکار اساسی توسعه پایدار منطقه آزاد اروند را نوسازی اقتصاد و کارآفرینی در شهرستان های آبادان و خرمشهر خواند به گزارش ایرنا اکبر ترکان شامگاه شنبه در آیین افتتاحمعاون فرهنگی وزیر علوم تأکید کرد لزوم توجه بیشتر به دانشجویان غیرایرانی در دانشگاهها
معاون فرهنگی وزیر علوم تأکید کردلزوم توجه بیشتر به دانشجویان غیرایرانی در دانشگاههامعاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری بر لزوم توجه بیش از پیش به دانشجویان غیرایرانی در دانشگاهها تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین سید ضیاء هاشمی در نخستین جشنواره فرهنگیدبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان زنجان تأکید کرد لزوم توجه به فرهنگسازی در جامعه برای پیشگیری از شیوع موا
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان زنجان تأکید کردلزوم توجه به فرهنگسازی در جامعه برای پیشگیری از شیوع مواد مخدردبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان زنجان با تأکید بر امر فرهنگسازی به عنوان راهکاری مناسب در پیشگیری از شیوع مواد مخدر افزود برای بهبود این امر باید از ظرفیتهایتوسعه اقتصادی کشور توجه خاص دولت به بخش خصوصی را می طلبد
توسعه اقتصادی کشور توجه خاص دولت به بخش خصوصی را می طلبد استانها > البرز - نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن وکشاورزی البرز تاکید کرد تشکل های بخش خصوصی همواره نقش و جایگاه مهمی در اقتصاد کشور داشته اند که این مهم توجه خاص و همکاری دولتمردان در جهت رفع موانع ومعاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند: توسعه اقتصادی منطقه آزاد اروند در گرو رشد نیروی انسانی است
معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند توسعه اقتصادی منطقه آزاد اروند در گرو رشد نیروی انسانی استمعاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند توسعه و رشد اقتصادی این منطقه را در گرو تقویت و رشد نیروی انسانی از طریق آموزشهای آکادمیک دانست سید مرتضی نعمتزاده امروزتوسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی، پارلمانی و فرهنگی دو کشور
ظریف در دیدار قائم مقام وزیر امور خارجه اتریش تاکید کرد توسعه مناسبات سیاسی اقتصادی پارلمانی و فرهنگی دو کشور مشائیل لینهارت قائم مقام وزارت امور خارجه اتریش که در رأس هیأتی در ایران به سر میبرد با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و درباره موضوعات مختلف روابطدبیر کل یونسکو در ایران مطرح کرد لزوم قرارگیری هزینهها در راستای توسعه پایدار
دبیر کل یونسکو در ایران مطرح کردلزوم قرارگیری هزینهها در راستای توسعه پایداردبیر کل یونسکو در ایران در همایش مددکاری اجتماعی و مسئولیت اجتماعی گفت اید پول و سرمایه تولید شده در ازای توسعه پایدار که همان مسئولیتهای اجتماعی و هنجارهای معین و مشخص در کشور است هزینه شود به گزارشنقش راهآهنها در توسعه اقتصادي ايران و پاکستان
۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ۱۲ ۱۷ب ظ مديرکل راهآهن جنوب شرق عنوان کرد نقش راهآهنها در توسعه اقتصادي ايران و پاکستان موج - جلسه کميته مشترک کارشناسان ادارات کل راهآهنهاي ايران جنوب شرق و پاکستان کويته برگزار و طرفين با مثبت ارزيابي کردن نقش ۲ راهآهن در توسعه اقتصادي استانهاي سيستاترکان:نوسازی اقتصاد، تنها راهکار توسعه پایدار آبادان و خرمشهر است
ترکان نوسازی اقتصاد تنها راهکار توسعه پایدار آبادان و خرمشهر است آبادان- ایرنا -دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور راهکار اساسی توسعه پایدار منطقه آزاد اروند را نوسازی اقتصاد و کارآفرینی در شهرستان های آبادان و خرمشهر خواند به گزارش ایرنا اکبر ترکان شامگاه شنبه در آیین افتتاح فانقش میراث فرهنگی در اقتصاد بدون نفت
شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۱۵ دبیر احیای انجمنهای میراث فرهنگی گفت فعالیت انجمنهای میراث فرهنگی از سال 84 تا 92 به سبب نگاه متفاوتی که وجود داشت متوقف شد اما پس از آن دوباره در حال احیاء شدن است به گزارش ایسنا سید رحمتالله رئوف در همایش احیای انجمنهای میراث فرهنگی استان گلتأمین اجتماعی علاوه بر نقش اقتصادی دارای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی است
تأمین اجتماعی علاوه بر نقش اقتصادی دارای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی است روز نو وزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی گفت سازمان تأمین اجتماعی علاوه بر نقش اقتصادی دارای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی است به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی دکتر علی ربیعی در جلسه ای که بامعاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان: توجه به اقتصاد در آموزش و پرورش موجب ارتقاء
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان توجه به اقتصاد در آموزش و پرورش موجب ارتقاء کیفیت و خروجی مطلوب میشودمعاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت توجه لازم به بحث اقتصاد در آموزش و پرورش موجب ارتقاء کیفیت و خروجی مطلوب می-
گوناگون
پربازدیدترینها