تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834224660
جام جم ایام - دلایل نزدیکی بنیصدر و منافقین
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
پیوند میان مجاهدین خلق و بنیصدر آنقدر نامیمون بود که نهتنها نتیجهای دربرنداشت، بلکه حتی دیری نپایید. هم بنیصدر و هم رجوی تصور میکردند با این اتحاد، هرچه بیشتر به کانون قدرت نزدیک میشوند و با حربهی مردم، قدرت را بر محور این اتحاد به دست خواهند گرفت.
تاریخ انقلاب اسلامی ایران پر از حوادث، خدمتها و خیانتها، دوستیها و دشمنیهاست؛ تاریخی که گروهی در آن مدافع ارزشهای والای اسلامی و نیز آرمانهای انقلاب بودند و گروهی نیز معاند و دشمن انقلاب و اسلام. دههی 60 از جمله دورههایی است که کشور شاهد برخی از این خیانتها و دشمنیها بود. اوضاع کشور در این دوره بسیار آشفته بود؛ چرا که کشور وارد جنگ تحمیلی با عراق شده بود و علاوه بر نابسامانی اقتصادی، شاهد مشکلات سیاسی از جمله آشوبطلبی بنیصدر و هوادارانش نیز بود که با سخنرانی 14 اسفند 1359 بنیصدر در دانشگاه تهران به اوج خود میرسد.
این حوادث، که ناشی از فاصله گرفتن تدریجی بنیصدر از رهبری انقلاب و نیز اتحاد با مخالفین نظام بهخصوص مجاهدین خلق بود، بحث عدم کفایت سیاسی و برکناری وی توسط مجلس، رویهی خشن مجاهدین خلق و اعلام جنگ مسلحانه در برابر نظام جمهوری اسلامی و در نهایت فرار بنیصدر و رجوی را به همراه داشت. موضوعی که در این حوادث مهم است این است که بسیاری از شرکتکنندگان در سخنرانی یا درگیریهای بعد از آن مجاهدین خلق بودند که کاملاً برنامهریزیشده در این مراسم حضور داشتند و این امر بیانگر رابطهی بنیصدر و منافقین و نیز اهداف ضد انقلابی آنهاست که در نوشتهی حاضر نیز به این موضوعات پرداخته میشود:
حضور میلیشا و چریکهای منافقین در سخنرانی و درگیریها
بنیصدر در بهمن 59، با رأی اکثریت مردم، به عنوان اولین رئیسجمهور کشور بعد از انقلاب انتخاب شد. مردم وی را به واسطهی برخی از سخنرانیهایش در برخی از محافل عمومی بیشتر به عنوان یک متفکر دینی میشناختند و به همین دلیل نیز وی را کاندیدای مناسب ریاستجمهوری تشخیص دادند. اما مواضع و دیدگاههای بنیصدر بعد از انتخابات با دوران قبل از انتخابات تغییرات اساسی کرد. وی، که در ابتدا خود را مدافع آرمانهای انقلاب و امام معرفی کرده بود، بعد از انتخابات به گروهها و جناحهای معاند انقلاب بهخصوص منافقین نزدیک گردید.
جنجالیترین موضعگیری وی به سخنرانی در 14 اسفند 1359 برمیگردد که در سالروز وفات محمد مصدق، در دانشگاه تهران، صورت گرفت و موجب بروز درگیری بین برخی از جناحها و کشته یا مجروح شدن عدهای از مردم گردید. طبق اسناد و برخی شواهد موجود، بخشی از شرکتکنندگان، که در این مراسم اجتماع کرده بودند، هواداران سازمان مجاهدین خلق بودند که این موضوع کاملاً از پیش برنامهریزی شده بود.
«خبرنگار روز انقلاب اسلامی ارگان بنیصدر، در گزارش خود، عدهای را توصیف میکند که از ساعت 12 ظهر با در دست داشتن عکس و پلاکارد به دادن شعارهای تحریککننده مشغول بودهاند و همانطور که گرد دانشگاه حرکت مینمودند، رئیس جمهور را در کتابخانه دیده همانجا متوقف شدهاند.»[1] این افراد که نظم خاصی را تشکیل داده و اکثراً سنین 14 تا 18 سال را تشکیل میدادند و قبل از سخنرانی بنیصدر با هماهنگی در دانشگاه حضور داشتند، بهنظر میآمد که اکثرشان از اعضا و «میلیشیای» سازمان مجاهدین خلق باشند.
نظم و تشکیلات و حتی شعارهای ضد انقلابی که سر داده میشد، از قبل سازماندهی شده بود. در این سخنرانی، بنیصدر از مردم میخواهد که چماقداران (اشاره به نیروهای مذهبی) را از دانشگاه بیرون کنند. طی این حادثه بین نیروهای انقلابی و پاسداران با نیروهای سازمان مجاهدین خلق و گارد ریاستجمهوری، درگیری رخ میدهد و با تشدید مواضع ضد دینی و انقلابی بنیصدر، زمینهی سقوط قانونی وی فراهم میشود و در نتیجه طرح دوفوریتی آییننامهی چگونگی بررسی کفایت سیاسی رئیسجمهور در 27 خرداد، پس از سخنان موافقان و مخالفان، مورد تصویب قرار میگیرد. این وضعیت باعث نزدیکی بنیصدر و مجاهدین خلق میشود. «سازمان مجاهدین خلق نیز در ائتلاف کامل با بنیصدر و دیگر اعضای جبههی متحد لیبرالها قرار میگیرد.»[2]
بعد از این حوادث مجاهدین خلق، پیدرپی، اطلاعیه میدادند و با هر تمهیدی به دنبال آن بودند که روند سقوط قانونی بنیصدر را متوقف کنند، اما وقتی نتوانستند مانع از این اقدام گردند رویهی نظامی را برای پیشبرد اهداف خود اتخاذ کردند.
مجاهدین، با تحلیلهای اشتباه خود، به این نتیجه رسیده بودند که بنیصدر میتواند در این عرصه پیروز شود و حمایت مردم را نیز به دنبال خواهد داشت، اما گذشت زمان خلاف این پیشبینی را اثبات کرد و بنیصدر از اوج قدرت سقوط کرد و در نتیجه سازمان در تحلیل خود ناکام گردید.
اقدام مسلحانهی منافقین علیه جمهوری اسلامی
«با تصویب آییننامهی عدم کفایت سیاسی رئیسجمهور، سازمان در روز 28 خردادماه 1360 رسماً حرکت مسلحانه علیه رژیم جمهوری اسلامی را اعلام کرد و زمینهای را به وجود آورد که باعث شد جمهوری اسلامی بر روی نیروهای مجاهدین، که جهت کودتای نظامی بعضاً مسلحانه به خیابانها آمده بودند، آتش بگشاید.»[3]
مجاهدین، با تحلیلهای اشتباه خود، به این نتیجه رسیده بودند که بنیصدر میتواند در این عرصه پیروز شود و حمایت مردم را نیز به دنبال خواهد داشت، اما گذشت زمان خلاف این پیشبینی را اثبات کرد و بنیصدر از اوج قدرت سقوط کرد و در نتیجه سازمان در تحلیل خود ناکام گردید. بنابراین منافقین، با تغییر در مبانی فکری خود، شیوهی خشن و نظامی، یعنی جنگ مسلحانه را در پیش میگیرد.
«دکتر پیمان، در مصاحبهای در مورد استراتژی جنگ مسلحانهی سازمان چنین گفته است: خط استراتژیک و راهحل نهایی مجاهدین خلق، این بود که اگر با روشهای متعارف سیاسی (مثلاً انتخابات)، نتوانند به قدرت دست یابند، ناگزیر برای دستیابی به آن دست به اسلحه ببرند....»[4]
شیوهی مسلحانهی سازمان، در اعمالی چون تهدید، ترور شخصیتهای انقلابی، همکاری با دشمنان ایران به خصوص در دوران جنگ و... خلاصه میشد. شکست بنیصدر و منافقین باعث گردید که آنها متوجه این نکته شوند که هیچ پایگاه مردمی ندارند و باید از کشور خارج شوند. به همین دلیل مخفیانه تصمیم به فرار به کشور فرانسه گرفتند.
فرار بنیصدر و منافقین به فرانسه
بعد از حرکت منافقین در حمایت از بنیصدر در 30 خرداد، که منجر به کشته شدن تعدادی از مردم گردید، بنیصدر و منافقین بهخصوص رجوی مجبور میشوند که مخفیانه از کشور فرار کنند. مقصد آنها کشور فرانسه بود که در آن زمان به حمایت از منافقین میپرداخت. در ابتدا، هیچکس از محل اختفای بنیصدر و رجوی اطلاع نداشت، «فرار آنها با کمک و همراهی معزی، خلبان مخصوص شاه سابق و همچنین پشتیبانی رادارهای غربی در مسیر پرواز هواپیما و پوشش امنیت هوایی برای آنکه دلیل دیگری بر ارتباط و حمایت غربیها و حتی جریان ایرانی مورد حمایت غرب (و شاید بخشی از سلطنتطلبان) از مجاهدین است.» صورت گرفت.[5]
بنیصدر و رجوی، پس از فرار، ضمن گردهمآوری مخالفان حکومت اسلامی در فرانسه، شورای ملی مقاومت و دولت در تبعید را به ریاست بنیصدر تشکیل دادند. طی دورهای که منافقین در فرانسه حضور داشتند، دست به کشتار بسیاری از ایرانیان و سایر اقدامات ضدانسانی زدند که این امر باعث شد تا فرانسه از خواب رخوت بیدار شود و اقدام به اخراج رجوی از خاک خود در سال 1986 کند که البته ترک فرانسه به نوعی مقارن با اختلاف وی با بنیصدر در شورای ملی مقاومت و جداییاش از فیروزه دختر بنیصدر بود که در اقدامی تاکتیکی و سیاسی به وصلت مسعود رجوی درآمده بود. در واقع، بعد از ماجرای 14 اسفند، رابطه رجوی و بنیصدر از مسائل سیاسی نیز فراتر رفته و به روابط خانوادگی نیز کشیده شد. در همین رابطه، فیروزه دختر 18سالهی بنیصدر با رجوی ازدواج نمود که البته بیشتر ازدواجی تاکتیکی و مانوری تبلیغاتی بود.
«این ازدواج، که در آغاز از سوی سازمان مجاهدین به عنوان ازدواجی انقلابی، آموزنده، مقدس و سمبلی برای ایران دموکراتیک و متحد فردا خوانده شده بود، در کمتر از سه سال زندگی مشترک جای خود را به طلاق و پیوند باشکوهتر، یعنی ازدواج مسعود رجوی و مریم قجر عضدانلو، همسر مهدی ابریشمچی، داد.»[6] خود بنیصدر طی مصاحبهای اعلام کرده بود که از ابتدا با این ازدواج مخالف بود، ولی از آنجا که به قول خودش نمیخواست استقلال دخترش را سلب کند، مجبور به موافقت با این ازدواج شد. اما واقعیت این است که در مراحل نخست، حضور رجوی در خارج از کشور وی به شدت نیازمند حمایت بنیصدر بود که در بین مقامات فرانسوی وجهه داشت.»[7] بنابراین وی این ازدواج را راهی مناسب برای کسب وجههی خود میدانست. به همین دلیل هم بود که با بروز اختلافات سیاسی بین بنیصدر و رجوی این پیوند نیز از هم گسست. زیرا مشخص بود که ازدواج تاکتیکی نمیتواند چندان پایدار بماند. بنابراین با اخراج رجوی از فرانسه و جدایی از فیروزه، مقر فرماندهی منافقین هم به عراق منتقل میشود و طی دورهای که همزمان با جنگ تحمیلی عراق با ایران نیز بود، خدمات ارزندهای علیه ایران و به نفع رژیم عراق توسط منافقین عرضه میگردد.
محکومیت کمک منافقین به عراق در حمله به ایران توسط بنیصدر
در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بنیصدر و منافقین همواره طی اعلامیههای پی در پی تجاوز عراق به ایران را محکوم میکردند. اما واقعیت عکس این قضیه را نشان میدهد، چرا که نیروهای وابسته به سازمان منافقین حضور گستردهای در کنار نیروهای عراقی داشتند و با انتقال مرکز فرماندهی خود به عراق در جاسوسی به نفع دولتهایی همچون اسرائیل، آمریکا، اردن، عربستان سعودی و عراق، ضرب و شتم بسیاری از اسرای ایرانی، در اختیار گذاشتن بسیاری از اطلاعات باارزش نظامی و... کمکهای مهمی را در راستای اهداف نظامی عراق کردند.
دکتر پیمان، در مصاحبهای در مورد استراتژی جنگ مسلحانهی سازمان، چنین گفته است: «خط استراتژیک و راهحل نهایی مجاهدین خلق، این بود که اگر با روشهای متعارف سیاسی (مثلاً انتخابات) نتوانند به قدرت دست یابند، ناگزیر برای دستیابی به آن دست به اسلحه ببرند...»
بهگونهای که طی پیمانی نمایشی میان رجوی و طارق عزیز، وزیر امور خارجهی عراق، با اهدای بخشهایی از ایران و تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی موافقت گردید. این اقدام مخالفت بنیصدر را به دنبال داشت، وی اقدام منافقین در کمک به عراق و رفتن سازمان در سال 65 به داخل خاک عراق تحت حکومت صدام را محکوم کرد و آن را یکی از عوامل اختلافش با رجوی و متلاشی شدن شورا اعلام کرد. اما به نظر میرسد که بنیصدر این موضع را از روی ناچاری و به دلیل ضعف در رقابت با سازمان بیان کرده است، زیرا «اولاًتنها مجاهدین بودند که از بنیصدر جدا شدند و اعضای شورا هنوز هم، هم پیمان با بنیصدر بودند. ثانیاًشورا وجود خارجی نداشت و اگر چیزی به این نام وجود داشته باشد، آلت دست سازمان است.»[9]
شهید کاظمی، که زمانی فرماندهی سپاه و فرماندار پاوه بود، نیز میگوید: «از لحاظ مهمات جنگی، در زمانی که بنیصدر فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت، مشکلات ما بسیار زیاد بود. من خودم نامهی آقای بنیصدر را دیدم که نوشته بود به سپاه مهمات ندهید. حتی یک روز، که آقای ظهیرنژاد آمد و نوشت که به سپاه مهمات بدهید، فردای همان روز یک نامه به آن ضمیمه شد که به سپاه مهمات ندهید.»[10]
«اسناد کشفشده از مرکز آندلس، که مربوط به ابوالحسن بنیصدر است، به ارتباط و تماسهای وی با رژیم صدام در هنگام تصدی سمت ریاستجمهوری ایران اشاره دارد. این تماسها طی دو نوبت در اردیبهشت و خرداد سال 1360 با واسطهگری برخی سرکردگان گروهک منافقین، بین بنیصدر و رژیم بعث برقرار شدهاند.»[11]
نوع تعامل منافقین و بنیصدر جایگاه سست بنیصدر را پس از فرار از ایران سستتر کرد. واقعیت این است که جایگاه ریاستجمهوری او را مغرور و جاهطلب کرد و باعث شد تا به تدریج به چپ متمایل شود و با مجاهدین خلق، که یک چپگرا و رادیکال بود، به طور غیررسمی متحد گردد. جناحی که در حال تدارک و برنامهریزی کودتایی علیه انقلاب بود و سبب کشتار و ترور بسیاری از شخصیتهای انقلابی گردید. (*)
پینوشتها:
1. روزیطلب، محمدحسن (1390) بازخوانی واقعهی 14 اسفند 1359 دانشگاه تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
2. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی (1384)، سازمان مجاهدین خلق از پیدایی تا فرجام (1344 تا 1384).
3. راستگو، علیاکبر (1384)، مجاهدین در آیینهی تاریخ، جلد دوم، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 45.
4. دو ماهنامهی چشمانداز ایران، ش 29: صص 35 ـ 36 و ر. ک: شورش، قانونگریزی و فرار بنیصدر مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی.
5. جلال، آصف (1389)، نگاهی به اوضاع و شرایط عمومی کشور ایران در آستانهی 30 خرداد سال 60، نشریهی تاریخ «مطالعات تاریخی» شمارهی 28، ص 130.
6. آصف، همان، ص 133.
7. به نقل از خبرگزاری فارس، شمارهی 9003270348، 14 تیر 90.
8. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی، همان، ص 489.
9. نشریهی انقلاب اسلامی، چاپ پاریس، ش 82، ص 2، 31 شهریور 63.
10. روانبخش، قاسم (1382)، بازخوانی پروندهی یک رئیسجمهور، دفتر جریانشناسی تاریخ معاصر، ص 165.
11. پیام انقلاب (1360)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شمارهی 38 و ر. ک: بنیصدر که بود: امتداد، شمارهی 40، 1388.
منبع: برهان
سه شنبه 19 خرداد 1394 ساعت 14:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
به مناسبت عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا دلایل نزدیکی بنیصدر و منافقین
به مناسبت عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوادلایل نزدیکی بنیصدر و منافقینهم بنیصدر و هم رجوی تصور میکردند با این اتحاد هرچه بیشتر به کانون قدرت نزدیک میشوند و با حربهی مردم قدرت را بر محور این اتحاد به دست خواهند گرفت تاریخ انقلاب اسلامی ایران پر از حوادث خدمتها و خیانجام جم ایام - روزگار وارونه بی مخ های ورزش
شعبان جعفری در سال۱۳۰۰ به دنیا آمد قبل از سال۱۳۲۰ قهرمان چرخ بود در دوران هرجومرج بعد از شهریور۱۳۲۰ باجگیر شد و در سالهای ملی شدن صنعت نفت رو به سیاست آورد تا ۱۴آذرماه ۱۳۳۰ طرفدار مصدق و بعدها مخالف او و طرفدار محمدرضا شد بعد از ۲۸مرداد ۱۳۳۲ سیاست او خروج از سروصدا و ورود بجام جم ایام - رسالهها و تألیفاتی درباره نعلین پیامبر (ص)
از جمله اشیای منسوب به پیامبر ص صندلهای منسوب به آن حضرت است که در اصطلاح به آنها نعلین یا نعال پیامبر گفته میشود نعلین پیامبر ص از دیرباز مورد اهتمام ویژه مسلمانان بوده و تعدادی از علمای اهل سنت درباره آن رسالهها و تألیفات مستقلی نگاشتهاند که در این نوشجام جم ایام - تخت شاهی در گرو «تخت قاپو»
اگرچه سند تخت قاپو کردن عشایر در تاریخ معاصر ایران به نام رضاشاه خورده است اما فرزند او نیز در این زمینه ید طولایی دارد اشتباه اساسی پهلوی پدر و پسر این بود که با برنامه های بهاصطلاح توسعهگرای خود به نهادها سنتی و ریشهدار حمله کرده و آنها را به حاشیه راندند طرح اسکانجام جم ایام - ورود چرخخیاطی به تهران قدیم / عکس
اولین چرخ خیاطی در ایران توسط مظفرالدین شاه از سفر فرنگ آورده شد اما سالها طول کشید تا این اختراع جدید جای دوخت و دوز به روش سنتی را گرفت و فراگیر شد بارتلمی تیمونیه فرانسوی را اولین کسی می دانند که در سال 1830 چرخ خیاطی را اختراع کرد گرچه دوزندگان هموطن او که خیال می کردندجام جم ایام - آرامگاه حافظ در زمان قاجار+ عکس
تصویری دیده نشده از آرامگاه حافظ که مربوط به زمان قاجار بوده در فضای مجازی منتشر شده است img style max-width 400px; max-height 400px; src data image jpeg;base64 9j 4AAQSkZJRgABAQEAAQABAAD gA8Q1JFQVRPUjogZ2QtanBlZyB2MS4wICh1c2luZyBJSkcgSlBFRyB2ODApLCBxdWFsaXR5ID0gMTAwCv bجام جم ایام - سفر اکتشافی در جستجوی سد یأجوج و مأجوج
در حوالی سال 230 هجری واثق عباسی یک گروه اکتشافی را برای کشف محل سد یاجوج و ماجوج به سمت منطقه قفقاز اعزام کرد همزمان هیئتی را به سرپرستی محمد بن موسی خوازمی به روم فرستاد تا محل غار اصحاب کهف را بیابند این نخستین تلاش رسمی برای اعزام یک گروه علمی برای کشفی جغرافیایی است که مجام جم ایام - انیسالدوله؛ سوگلی ناصرالدینشاه / عکس
انیس الدوله بانفوذترین و محبوب ترین چهره دربار ناصرالدین شاه بود که نشان حمایل آفتاب و تمثال همایونی را از او دریافت کرد و به نوعی مرتبه ملکه سلطنتی را در دربار داشت فاطمه دختر روستازادهای به نام نورمحمد بود که در کودکی پدرش را از دست داد و از آنجا که مادرش با مردی دیگری اجام جم ایام - چهل سال غارت و چپاول نفت ایران توسط انگلیس
تاریخ سی ساله نفت ایران از سال 1911 تا 1941 را به درستی میتوان سی سال غارت و چپاول نامید مطالب زیادی در ارتباط با تاریخچه نفت ایران نوشته شده است از جمله چندین جلد کتاب درباره تاریخچه شرکت نفت انگلیس توسط خودِ آن شرکت منتشر شده است 1 ولی نقص عمده این کتب تاریخی فقر داده&zجام جم ایام - سوغات تنها سفر خارجی رضاشاه
روز 12 خرداد 1313 رضاشاه تنها مسافرت خارجی خود را به ترکیه آغاز کرد سفر به کشوری که با نهضت پان ترکیسم به رهبری مصطفی کمال پاشا میرفت تا به سبک اروپاییان شکل پذیرد و ارزشهای اسلامی را از آن سرزمین بزداید در باره شیفتگی رضاخان به ترکیه و اقدامات مصطفی کمال و الگوپذیری از ویجام جم ایام - سفره غذای دربار قاجار/عکس
سفره غذای دربار قاجار یکشنبه 17 خرداد 1394 ساعت 18 30جام جم ایام - آیین ملکداری و مدیریتی مغولان
در این کتاب با استناد بر متن تاریخ جهانگشای جوینی آیین ملک داری و مدیریتی مغولان بررسی شده است قرن هفتم هجری شاهد یکی از ویرانگرترین فتنههای جهان بشریت یعنی فتنه مغول است که بر اثر حمله چنگیز خان و جانشینانش زیانهای بسیاری از نوع مادی و معنوی به کشورها رسید با مطالعجام جم ایام - فرمان شاه عباس دوم به پادشاه لهستان/ تصویر نامه
با روی کار آمدن صفویان در آغاز قرن دهم هجری و تلاش آنان برای حفظ تمامیت ارضی ایران دشمنی دامنه داری از جانب این سلسله با ازبکان از شرق و عثمانیان در غرب بوجود آمد پس با توجه به این دشمنی ها و اوضاع و احوالی که بر منطقه حاکم بود و همچنین نیاز به پیشرفت و ایجاد روابط تجاری باجام جم ایام - روزی که مردم برای شفای رهبرشان دست به دعا شدند/ عکس
این تصاویر مربوط به روزهای پایانی حیات حضرت امام میباشد زمانی که مقام معظم رهبری به عنوان رئیس جمهور و شاگرد دلبسته پیرجماران نگران رهبر خود شد و برای شفای ایشان جلسه دعا در مسجد جامع بازار تهران برگزار کردند این مجلس با استقبال گسترده مردم تهران و مسئولین کشوری و لشکری و باجام جم ایام - آخرین روزهای پادشاهی که خود را شاه نمیدانست
سر هارد فورد جونز که در جوانی نماینده تجاری و سیاسی انگلستان در بصره بود اولین وزیرمختاری است که از جانب وزارت امور خارجه انگلستان به دربار فتحعلی شاه فرستاده شد ولی او اساساً با لطفعلی خان دوستی نزدیک و مکاتبه داشت جونز شیفته لطفعلی خان بوده است و کلمات و سخنان او را مو به موجام جم ایام - یخ درجه یک، فقط مالِ اعیان و اشراف
یخ یکی از موادی می باشد که امروزه به آسانی در دسترس هر فردی قرار دارد و این امر به مدد تکنولوژی و پیشرفت انسان ها پدید آمده است اما جالب است بدانید که تا 70- 80 سال پیش این ماده به چنین سادگی در دسترس قرار نداشت با وارد شدن یخچال ها به صورت گسترده به ایران یخ یکی از موادی گرجام جم ایام - سایت «ویکی لیکس» از پهلوی می گوید
سایت افشاگر ویکی لیکس ۵۶۹۲ قطعه سند جدید درباره روزهای آخر شاه مخلوع ایران منتشر کرده است از میان بیش از نیم میلیون سند جدید منتشر شده بیش از ۵ هزار مربوط به ایران در دوره پهلوی دوم و گزارش هایی است که آمریکایی ها از تحولات آن برهه تاریخی منتشر کرده اند سازما-
گوناگون
پربازدیدترینها