محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830937072
به مناسبت عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا دلایل نزدیکی بنیصدر و منافقین
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به مناسبت عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا
دلایل نزدیکی بنیصدر و منافقین
هم بنیصدر و هم رجوی تصور میکردند با این اتحاد، هرچه بیشتر به کانون قدرت نزدیک میشوند و با حربهی مردم، قدرت را بر محور این اتحاد به دست خواهند گرفت.
تاریخ انقلاب اسلامی ایران پر از حوادث، خدمتها و خیانتها، دوستیها و دشمنیهاست؛ تاریخی که گروهی در آن مدافع ارزشهای والای اسلامی و نیز آرمانهای انقلاب بودند و گروهی نیز معاند و دشمن انقلاب و اسلام. دههی 60 از جمله دورههایی است که کشور شاهد برخی از این خیانتها و دشمنیها بود. اوضاع کشور در این دوره بسیار آشفته بود؛ چرا که کشور وارد جنگ تحمیلی با عراق شده بود و علاوه بر نابسامانی اقتصادی، شاهد مشکلات سیاسی از جمله آشوبطلبی بنیصدر و هوادارانش نیز بود که با سخنرانی 14 اسفند 1359 بنیصدر در دانشگاه تهران به اوج خود میرسد.
این حوادث، که ناشی از فاصله گرفتن تدریجی بنیصدر از رهبری انقلاب و نیز اتحاد با مخالفین نظام بهخصوص مجاهدین خلق بود، بحث عدم کفایت سیاسی و برکناری وی توسط مجلس، رویهی خشن مجاهدین خلق و اعلام جنگ مسلحانه در برابر نظام جمهوری اسلامی و در نهایت فرار بنیصدر و رجوی را به همراه داشت. موضوعی که در این حوادث مهم است این است که بسیاری از شرکتکنندگان در سخنرانی یا درگیریهای بعد از آن مجاهدین خلق بودند که کاملاً برنامهریزیشده در این مراسم حضور داشتند و این امر بیانگر رابطهی بنیصدر و منافقین و نیز اهداف ضد انقلابی آنهاست که در نوشتهی حاضر نیز به این موضوعات پرداخته میشود:
حضور میلیشا و چریکهای منافقین در سخنرانی و درگیریها
بنیصدر در بهمن 59، با رأی اکثریت مردم، به عنوان اولین رئیسجمهور کشور بعد از انقلاب انتخاب شد. مردم وی را به واسطهی برخی از سخنرانیهایش در برخی از محافل عمومی بیشتر به عنوان یک متفکر دینی میشناختند و به همین دلیل نیز وی را کاندیدای مناسب ریاستجمهوری تشخیص دادند. اما مواضع و دیدگاههای بنیصدر بعد از انتخابات با دوران قبل از انتخابات تغییرات اساسی کرد. وی، که در ابتدا خود را مدافع آرمانهای انقلاب و امام معرفی کرده بود، بعد از انتخابات به گروهها و جناحهای معاند انقلاب بهخصوص منافقین نزدیک گردید.
جنجالیترین موضعگیری وی به سخنرانی در 14 اسفند 1359 برمیگردد که در سالروز وفات محمد مصدق، در دانشگاه تهران، صورت گرفت و موجب بروز درگیری بین برخی از جناحها و کشته یا مجروح شدن عدهای از مردم گردید. طبق اسناد و برخی شواهد موجود، بخشی از شرکتکنندگان، که در این مراسم اجتماع کرده بودند،هواداران سازمان مجاهدین خلق بودند که این موضوع کاملاً از پیش برنامهریزی شده بود.
«خبرنگار روز انقلاب اسلامی ارگان بنیصدر، در گزارش خود، عدهای را توصیف میکند که از ساعت 12 ظهر با در دست داشتن عکس و پلاکارد به دادن شعارهای تحریککننده مشغول بودهاند و همانطور که گرد دانشگاه حرکت مینمودند، رئیس جمهور را در کتابخانه دیده همانجا متوقف شدهاند.»[1] این افراد که نظم خاصی را تشکیل داده و اکثراً سنین 14 تا 18 سال را تشکیل میدادند و قبل از سخنرانی بنیصدر با هماهنگی در دانشگاه حضور داشتند، بهنظر میآمد که اکثرشان از اعضا و «میلیشیای» سازمان مجاهدین خلق باشند.
نظم و تشکیلات و حتی شعارهای ضد انقلابی که سر داده میشد، از قبل سازماندهی شده بود. در این سخنرانی، بنیصدر از مردم میخواهد که چماقداران (اشاره به نیروهای مذهبی) را از دانشگاه بیرون کنند. طی این حادثه بین نیروهای انقلابی و پاسداران با نیروهای سازمان مجاهدین خلق و گارد ریاستجمهوری، درگیری رخ میدهد و با تشدید مواضع ضد دینی و انقلابی بنیصدر، زمینهی سقوط قانونی وی فراهم میشود و در نتیجه طرح دوفوریتی آییننامهی چگونگی بررسی کفایت سیاسی رئیسجمهور در 27 خرداد، پس از سخنان موافقان و مخالفان، مورد تصویب قرار میگیرد. این وضعیت باعث نزدیکی بنیصدر و مجاهدین خلق میشود. «سازمان مجاهدین خلق نیز در ائتلاف کامل با بنیصدر و دیگر اعضای جبههی متحد لیبرالها قرار میگیرد.»[2]
بعد از این حوادث مجاهدین خلق، پیدر پی، اطلاعیه میدادند و با هر تمهیدی به دنبال آن بودند که روند سقوط قانونی بنیصدر را متوقف کنند، اما وقتی نتوانستند مانع از این اقدام گردند رویهی نظامی را برای پیشبرد اهداف خود اتخاذ کردند.
مجاهدین، با تحلیلهای اشتباه خود، به این نتیجه رسیده بودند که بنیصدر میتواند در این عرصه پیروز شود و حمایت مردم را نیز به دنبال خواهد داشت، اما گذشت زمان خلاف این پیشبینی را اثبات کرد و بنیصدر از اوج قدرت سقوط کرد و در نتیجه سازمان در تحلیل خود ناکام گردید.
اقدام مسلحانهی منافقین علیه جمهوری اسلامی
«با تصویب آییننامهی عدم کفایت سیاسی رئیسجمهور، سازمان در روز 28 خردادماه 1360 رسماً حرکت مسلحانه علیه رژیم جمهوری اسلامی را اعلام کرد و زمینهای را به وجود آورد که باعث شد جمهوری اسلامی بر روی نیروهای مجاهدین، که جهت کودتای نظامی بعضاً مسلحانه به خیابانها آمده بودند، آتش بگشاید.»[3]
مجاهدین، با تحلیلهای اشتباه خود، به این نتیجه رسیده بودند که بنیصدر میتواند در این عرصه پیروز شود و حمایت مردم را نیز به دنبال خواهد داشت، اما گذشت زمان خلاف این پیشبینی را اثبات کرد و بنیصدر از اوج قدرت سقوط کرد و در نتیجه سازمان در تحلیل خود ناکام گردید. بنابراین منافقین، با تغییر در مبانی فکری خود، شیوهی خشن و نظامی، یعنی جنگ مسلحانه را در پیش میگیرد.
«دکتر پیمان، در مصاحبهای در مورد استراتژی جنگ مسلحانهی سازمان چنین گفته است: خط استراتژیک و راهحل نهایی مجاهدین خلق، این بود که اگر با روشهای متعارف سیاسی (مثلاً انتخابات)، نتوانند به قدرت دست یابند، ناگزیر برای دستیابی به آن دست به اسلحه ببرند....»[4]
شیوهی مسلحانهی سازمان، در اعمالی چون تهدید، ترور شخصیتهای انقلابی، همکاری با دشمنان ایران به خصوص در دوران جنگ و... خلاصه میشد. شکست بنیصدر و منافقین باعث گردید که آنها متوجه این نکته شوند که هیچ پایگاه مردمی ندارند و باید از کشور خارج شوند. به همین دلیل مخفیانه تصمیم به فرار به کشور فرانسه گرفتند.
فرار بنیصدر و منافقین به فرانسه
بعد از حرکت منافقین در حمایت از بنیصدر در 30 خرداد، که منجر به کشته شدن تعدادی از مردم گردید، بنیصدر و منافقین بهخصوص رجوی مجبور میشوند که مخفیانه از کشور فرار کنند. مقصد آنها کشور فرانسه بود که در آن زمان به حمایت از منافقین میپرداخت. در ابتدا، هیچکس از محل اختفای بنیصدر و رجوی اطلاع نداشت، «فرار آنها با کمک و همراهی معزی، خلبان مخصوص شاه سابق و همچنین پشتیبانی رادارهای غربی در مسیر پرواز هواپیما و پوشش امنیت هوایی برای آنکه دلیل دیگری بر ارتباط و حمایت غربیها و حتی جریان ایرانی مورد حمایت غرب (و شاید بخشی از سلطنتطلبان) از مجاهدین است.» صورت گرفت.[5]
بنیصدر و رجوی، پس از فرار، ضمن گردهمآوری مخالفان حکومت اسلامی در فرانسه، شورای ملی مقاومت و دولت در تبعید را به ریاست بنیصدر تشکیل دادند. طی دورهای که منافقین در فرانسه حضور داشتند، دست به کشتار بسیاری از ایرانیان و سایر اقدامات ضدانسانی زدند که این امر باعث شد تا فرانسه از خواب رخوت بیدار شود و اقدام به اخراج رجوی از خاک خود در سال 1986 کند که البته ترک فرانسه به نوعی مقارن با اختلاف وی با بنیصدر در شورای ملی مقاومت و جداییاش از فیروزه دختر بنیصدر بود که در اقدامی تاکتیکی و سیاسی به وصلت مسعود رجوی درآمده بود. در واقع، بعد از ماجرای 14 اسفند، رابطه رجوی و بنیصدر از مسائل سیاسی نیز فراتر رفته و به روابط خانوادگی نیز کشیده شد. در همین رابطه، فیروزه دختر 18سالهی بنیصدر با رجوی ازدواج نمود که البته بیشتر ازدواجی تاکتیکی و مانوری تبلیغاتی بود.
«این ازدواج، که در آغاز از سوی سازمان مجاهدین به عنوان ازدواجی انقلابی، آموزنده، مقدس و سمبلی برای ایران دموکراتیک و متحد فردا خوانده شده بود، در کمتر از سه سال زندگی مشترک جای خود را به طلاق و پیوند باشکوهتر، یعنی ازدواج مسعود رجوی و مریم قجر عضدانلو، همسر مهدی ابریشمچی، داد.»[6] خود بنیصدر طی مصاحبهای اعلام کرده بود که از ابتدا با این ازدواج مخالف بود، ولی از آنجا که به قول خودش نمیخواست استقلال دخترش را سلب کند، مجبور به موافقت با این ازدواج شد. اما واقعیت این است که در مراحل نخست، حضور رجوی در خارج از کشور وی به شدت نیازمند حمایت بنیصدر بود که در بین مقامات فرانسوی وجهه داشت.»[7] بنابراین وی این ازدواج را راهی مناسب برای کسب وجههی خود میدانست. به همین دلیل هم بود که با بروز اختلافات سیاسی بین بنیصدر و رجوی این پیوند نیز از هم گسست. زیرا مشخص بود که ازدواج تاکتیکی نمیتواند چندان پایدار بماند. بنابراین با اخراج رجوی از فرانسه و جدایی از فیروزه، مقر فرماندهی منافقین هم به عراق منتقل میشود و طی دورهای که همزمان با جنگ تحمیلی عراق با ایران نیز بود، خدمات ارزندهای علیه ایران و به نفع رژیم عراق توسط منافقین عرضه میگردد.
محکومیت کمک منافقین به عراق در حمله به ایران توسط بنیصدر
در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بنیصدر و منافقین همواره طی اعلامیههای پی در پی تجاوز عراق به ایران را محکوم میکردند. اما واقعیت عکس این قضیه را نشان میدهد، چرا که نیروهای وابسته به سازمان منافقین حضور گستردهای در کنار نیروهای عراقی داشتند و با انتقال مرکز فرماندهی خود به عراق در جاسوسی به نفع دولتهایی همچون اسرائیل، آمریکا، اردن، عربستان سعودی و عراق، ضرب و شتم بسیاری از اسرای ایرانی، در اختیار گذاشتن بسیاری از اطلاعات باارزش نظامی و... کمکهای مهمی را در راستای اهداف نظامی عراق کردند.
دکتر پیمان، در مصاحبهای در مورد استراتژی جنگ مسلحانهی سازمان، چنین گفته است: «خط استراتژیک و راهحل نهایی مجاهدین خلق، این بود که اگر با روشهای متعارف سیاسی (مثلاً انتخابات) نتوانند به قدرت دست یابند، ناگزیر برای دستیابی به آن دست به اسلحه ببرند...»
بهگونهای که طی پیمانی نمایشی میان رجوی و طارق عزیز، وزیر امور خارجهی عراق، با اهدای بخشهایی از ایران و تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی موافقت گردید. این اقدام مخالفت بنیصدر را به دنبال داشت، وی اقدام منافقین در کمک به عراق و رفتن سازمان در سال 65 به داخل خاک عراق تحت حکومت صدام را محکوم کرد و آن را یکی از عوامل اختلافش با رجوی و متلاشی شدن شورا اعلام کرد. اما به نظر میرسد که بنیصدر این موضع را از روی ناچاری و به دلیل ضعف در رقابت با سازمان بیان کرده است، زیرا «اولاً تنها مجاهدین بودند که از بنیصدر جدا شدند و اعضای شورا هنوز هم، هم پیمان با بنیصدر بودند. ثانیاً شورا وجود خارجی نداشت و اگر چیزی به این نام وجود داشته باشد، آلت دست سازمان است.»[9]
شهید کاظمی، که زمانی فرماندهی سپاه و فرماندار پاوه بود، نیز میگوید: «از لحاظ مهمات جنگی، در زمانی که بنیصدر فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت، مشکلات ما بسیار زیاد بود. من خودم نامهی آقای بنیصدر را دیدم که نوشته بود به سپاه مهمات ندهید. حتی یک روز، که آقای ظهیرنژاد آمد و نوشت که به سپاه مهمات بدهید، فردای همان روز یک نامه به آن ضمیمه شد که به سپاه مهمات ندهید.»[10]
«اسناد کشفشده از مرکز آندلس، که مربوط به ابوالحسن بنیصدر است، به ارتباط و تماسهای وی با رژیم صدام در هنگام تصدی سمت ریاستجمهوری ایران اشاره دارد. این تماسها طی دو نوبت در اردیبهشت و خرداد سال 1360 با واسطهگری برخی سرکردگان گروهک منافقین، بین بنیصدر و رژیم بعث برقرار شدهاند.»[11]
نوع تعامل منافقین و بنیصدر جایگاه سست بنیصدر را پس از فرار از ایران سستتر کرد. واقعیت این است که جایگاه ریاستجمهوری او را مغرور و جاهطلب کرد و باعث شد تا به تدریج به چپ متمایل شود و با مجاهدین خلق، که یک چپگرا و رادیکال بود، به طور غیررسمی متحد گردد. جناحی که در حال تدارک و برنامهریزی کودتایی علیه انقلاب بود و سبب کشتار و ترور بسیاری از شخصیتهای انقلابی گردید. (*)
پینوشتها:
1. روزیطلب، محمدحسن (1390) بازخوانی واقعهی 14 اسفند 1359 دانشگاه تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
2. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی (1384)، سازمان مجاهدین خلق از پیدایی تا فرجام (1344 تا 1384).
3. راستگو، علیاکبر (1384)، مجاهدین در آیینهی تاریخ، جلد دوم، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 45.
4. دو ماهنامهی چشمانداز ایران، ش 29: صص 35 ـ 36 و ر. ک: شورش، قانونگریزی و فرار بنیصدر مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی.
5. جلال، آصف (1389)، نگاهی به اوضاع و شرایط عمومی کشور ایران در آستانهی 30 خرداد سال 60، نشریهی تاریخ «مطالعات تاریخی» شمارهی 28، ص 130.
6. آصف، همان، ص 133.
7. به نقل از خبرگزاری فارس، شمارهی 9003270348، 14 تیر 90.
8. مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی، همان، ص 489.
9. نشریهی انقلاب اسلامی، چاپ پاریس، ش 82، ص 2، 31 شهریور 63.
10. روانبخش، قاسم (1382)، بازخوانی پروندهی یک رئیسجمهور، دفتر جریانشناسی تاریخ معاصر، ص 165.
11. پیام انقلاب (1360)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، شمارهی 38 و ر. ک: بنیصدر که بود: امتداد، شمارهی 40، 1388.
*زهرا سعیدی؛ پژوهشگر تاریخ معاصر منبع: برهان انتهای متن/
94/03/19 - 00:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]
صفحات پیشنهادی
امام جمعه خاکعلی: عزل بنیصدر بیانگر درایت و هوشمندی امام خمینی (ره) بود
امام جمعه خاکعلی عزل بنیصدر بیانگر درایت و هوشمندی امام خمینی ره بودامام جمعه شهر خاکعلی با اشاره به عزل بنیصدر از سوی امام خمینی ره در سال 60 گفت این عزل بیانگر هوشمندی و درایت معمار کبیر انقلاب بود چراکه در حال حاضر بنی صدر از مهرههای اصلی نظام سلطه است به گزارش خبرگزاماجرای دیدار رزمندگان با امام خمینی(ره) یک روز قبل از عزل بنیصدر
در گفتوگوی باشگاه خبرنگاران با یک رزمنده دفاع مقدس مطرح شد ماجرای دیدار رزمندگان با امام خمینی ره یک روز قبل از عزل بنیصدر یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس از ماجرای دیدار با حضرت امام خمینی ره و شعارهای مرگ بر بنیصدر رزمندگان یک روز پیش از عزل وی از فرماندهی کل قوا میگوجانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام: فرار بنیصدر خائن شروع پیروزی رزمندگان در جنگ بود/ عملیاتها
جانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین ع استان ایلام فرار بنیصدر خائن شروع پیروزی رزمندگان در جنگ بود عملیاتهای عاشورایی رمز موفقیت دفاع مقدسجانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین ع استان ایلام گفت فرار بنیصدر خائن شروع پیروزی رزمندگان در جنگ بود به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام عبنظر مشاوران فرمانده کل قوا درباره نزدیکی داعش به مرزهای ایران چیست؟
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد نظر مشاوران فرمانده کل قوا درباره نزدیکی داعش به مرزهای ایران چیست سخنان دو مسئول ارشد لشکری و کشوری درباره نزدیکی داعش به مرزها در حالی مطرح شد که با واکنش ارشدترین مقامات نظامی از جمله مشاوران فرمانده کل قوا و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همراه بودبه مناسبت هفته تنوع زیستی برگزار شد کارگاه آشنایی با قوانین و مقررات محیط زیست برای پرندهفروشیهای شهرکرد
به مناسبت هفته تنوع زیستی برگزار شدکارگاه آشنایی با قوانین و مقررات محیط زیست برای پرندهفروشیهای شهرکردمدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت به مناسبت هفته تنوع زیستی کارگاه آشنایی با قوانین و مقررات محیط زیست برای پرندهفروشیهای شهرکرد برگزار سد به گزارش خبرگزاری فامثلث بنیصدر،رجوی و طارقعزیز؛امیدواری سیاه صدام
یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۳ طارقعزیز از جانب صدام حسین از رجوی برای دیدار از عراق دعوت کرد رادیو ضدانقلاب صدای ایران نیز دو روز بعد عینی در روز 21 دیماه سال1361 در گزارشی با اشاره به قصد رجوی برای انتقال ستاد تبلیغاتی خود از پاریس به بغداد اعلام کرد که رجوی در این دیدار خومعاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا: شکست خوردن گروههای تروریستی دلیل حمایت غرب از صدام بود
معاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا شکست خوردن گروههای تروریستی دلیل حمایت غرب از صدام بودمعاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا گفت دلیل حمایت غرب از صدام شکست خوردن گروههای تروریستی داخلی بود سردار حسن رستگارپناه در حاشیه مراسم فتحالفتوح عاشقان که در مسجدسیدحسن خمینی در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره): اینجا سرزمین خمینی (ره) است/ ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه
سیدحسن خمینی در مراسم سالگرد ارتحال امام ره اینجا سرزمین خمینی ره است ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه تعدی به ایران را نمیدهدتولیت حرم مطهر حضرت امام ره با بیان اینکه همه دنیا ملت ایران را آزموده است گفت اینجا سرزمین خمینی است و این ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازهسیدحسن خمینی: ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه تعدی به ایران را نمیدهد
سیدحسن خمینی ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه تعدی به ایران را نمیدهدتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۱۷ تولیت حرم مطهر حضرت امام ره با بیان اینکه همه دنیا ملت ایران را آزموده است گفت اینجا سرزمین خمینی است و این ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه هیچ گونه تعدملت ایران زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه هیچگونه تعدی به دشمن نمی دهد
سیدحسن خمینی در مراسم سالگرد بزرگداشت امام ره ملت ایران زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه هیچگونه تعدی به دشمن نمی دهد خبرگزاری پانا حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در مراسم بزرگداشت بیست و ششمین سالگرد امام خمینی ره گفت ایران سرزمین خمینی است و این ملت زیر سایه رهبر معظمملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه تعدی به ایران را نمیدهد
سیدحسن خمینی در مراسم سالگرد ارتحال امام ره ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه تعدی به ایران را نمیدهد تولیت حرم مطهر حضرت امام ره با بیان اینکه همه دنیا ملت ایران را آزموده است گفت اینجا سرزمین خمینی است و این ملت زیر سایه فرماندهی کل قوا اجازه هیچ گونه تعدی به این مملکتکسی چپ به این مملکت نگاه کند زیر سایه فرماندهی کل قوا، ملت اجازه هیچگونه تعدی را نمیدهد
کسی چپ به این مملکت نگاه کند زیر سایه فرماندهی کل قوا ملت اجازه هیچگونه تعدی را نمیدهد حجتالاسلام سیدحسن خمینی گفت اگر کسی چپ به این مملکت نگاه کند زیر سایه فرماندهی کل قوا ملت اجازه هیچگونه تعدی را نمیدهد جوان آنلاین حجتالاسلام سیدحسن خمینی تولیت آستان مقدس حضرت اماممعاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا مطرح کرد توانایی کامل نیروهای مسلح در عرصههای مختلف دفاعی
معاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا مطرح کردتوانایی کامل نیروهای مسلح در عرصههای مختلف دفاعیمعاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا گفت نیروهای مسلح در عرصههای مختلف دفاعی اعم از دریایی زمینی و هوایی معاون امور راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا توانایی کامل دارند سرداگر خیانت بنیصدر نبود ارتش نمیگذاشت خرمشهر اشغال شود
تراز با اینکه ارتش در آن برهه زمانی تضعیف شده بود اما اگر در اختیار خود بود یقینا اجازه نمیداد تا یک وجب از خاک خرمشهر اشغال شود به گزارش تراز سرهنگ جانباز «علی قمری» تنها بازماندهی 19 نفر از افسران گردان دژ خرمشهر است که در آغاز تهاجم همهجانبه عراقجریمه دوپینگ ورزشکاران معلول سنگینتر از قوانین واداست
رییس فدراسیون جانبازان و معلولان جریمه دوپینگ ورزشکاران معلول سنگینتر از قوانین واداست رییس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین از سنگین بودن جریمه دوپنیگ ورزشکاران معلول از قوانین وادا خبر داد محمود خسروی وفا در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران گفت با تصویب آییننامهجانشین فرماندهی قرارگاه امام حسین(ع): لحظهای از یاد شهدا غافل نشویم/مثل شهدا ولایتمدار باشیم
جانشین فرماندهی قرارگاه امام حسین ع لحظهای از یاد شهدا غافل نشویم مثل شهدا ولایتمدار باشیمجانشین فرماندهی قرارگاه امام حسین ع با تأکید بر اینکه نباید لحظهای از یاد شهدا غافل شد گفت مردم یمن سوریه لبنان و بهتر از برخی افراد در داخل کشور از تاریخ دفاع مقدس و مقاومت درس گکشف 500 جسد از جنایات داعش در عراق/ تشکر گروهک منافقین از عربستان سعودی/ زنان استرالیایی در راه پیوستن به داعش
کشف 500 جسد از جنایات داعش در عراق تشکر گروهک منافقین از عربستان سعودی زنان استرالیایی در راه پیوستن به داعش کشف 500 جسد مربوط به جنایات داعش در تکریت تلاش 12 زن استرالیایی برای پیوستن به داعش ادامه عملیات نیروهای مردمی عراق برای آزادسازی رمادی تقدیر و تشکر منافقین از عربستا-
گوناگون
پربازدیدترینها