محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832679458
آرزوی مسجدی کارگردان «ستایش»
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: دهه تکریم و غبارروبی مساجد آرزوی مسجدی کارگردان «ستایش» کارگردان سریال «ستایش» ضمن ابراز علاقه برای خادمی افتخاری مسجد، تأکید کرد سعی میکند به شکل غیر مستقیم به مسجد و نماز در آثارش بپردازد. ابوالفضل بهرامپور مفسر قرآن کریم نیز معتقد است: حضور مسئولان در مسجد و پاسخگویی به مردم، زمینهساز همدلی و همزبانی است.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۹ خرداد ساعت 13:44
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، سعید سلطانی را با سریالهای پس از باران، شکرانه و ستایش میشناسیم، کارگردانی که فعالیت هنریاش را از سال 70 آغاز کرد و تاکنون تلاش کرده است، آموزههای دینی را در اکثر کارهای سینمایی و تلویزیونیاش در معرض دید مخاطب قرار دهد، ساختههای مناسبتی وی در ماه مبارک رمضان از پرمخاطبهای تلویزیون محسوب میشود، در آثار وی نامهایی همچون سر به راه، مأمور بدرقه، خانهای در تاریکی، سالهای برف و بنفشه، رسم عاشقی و میعاد در سپیده دم به چشم میخورد با وی درباره اهمیت پرداختن به موضوع مسجد در قاب سینما و تلویزیون گفتوگو کردیم.
* دوست دارم خادم مسجد شوم/ دوران کودکیام در مسجد سپری شد
سلطانی در پاسخ به اینکه آیا در آثار تولیدیاش سکانسی از مسجد به تصویر کشیده است، به ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: سعی کردم در جایی به این موضوع در پلان بپردازم که ضرورت داشته باشد، یعنی فیلم نیازش را احساس کند یا قهرمان داستان با تمامی چند و چونی که در داستان برای او چیده شده است، مسائل اعتقادیاش را مطرح کند که مصداق آن نماز و مسجد میتواند باشد.
وی با اشاره به اینکه سعی میکند به شکل غیر مستقیم به مسجد و نماز در آثارش بپردازد تا مخاطب را جذب کند، افزود: به واسطه اینکه پدرم شغل دولتی داشت، هر چند سال یکبار در یک شهر ساکن میشدیم، یعنی در شهرهای زیادی بودم، قم،تهران، بندرعباس، الیگودرز، بندرلنگه و ... زندگی کردم، با این وجود بیشتر دوران کودکیام در مسجد سپری شد.
کارگردان سریال رسم عاشقی با تأکید بر اینکه مسجد جزو لاینفک زندگی خانوادهاش بوده است، بیان داشت: همراه با خانواده در مراسم اباعبدالله الحسین(ع) شرکت میکردم، پدربزرگ و پدرم جزو خادمان مجالس مذهبی بودند، به تبع آن کل خانواده دوستدار اهل بیت(ع) و در صف اول بودند که در مسجد حضور پیدا میکردند، آن گونه که یادم میآید مسائل اعتقادی به عنوان یک مسلمان روی تمام لحظات خاطرات گذشتهام پررنگ است.
وی درباره اینکه چرا بحث خادمی مسجد در آثار سینمایی و تلویزیونی کمرنگ شده است، ادامه میدهد: تا آنجا که یادم میآید برای خادمی مسجد اغلب افراد داوطلب میشدند و نمازگزاران در مسجد داوطلبانه این کار را بر عهده میگرفتند، در مراسم اعیاد و عزاداری در مسجد نمازگزاران آب و جارو میکردند و غالباً داوطلبانه بود، اما از هنگامی که به عنوان یک شغل به آن نگریسته شد، وضعیت فرق کرد.
سلطانی اظهار داشت: یادم میآید برخی کارگردانها به بحث خادمی مسجد پرداختهاند، اما از آنجایی که به عنوان یک شغل محسوب شد و مزایای یک شغل برای آن در نظر گرفتند، از دایره توجه کارگردانها خارج شد.
وی افزود: نگاه کنید در بحث خادمی امام رضا(ع)، حرمین شریفین افراد باسواد و با حکمت از سر شوق به خادمی مشرف میشوند و اصلاً نیاز مالی ندارند، زیرا برای آنها بحث کیفی و بهره معنوی مهم است، به همین جهت کارگردانها بیشتر به بحث خادمی امام رضا(ع) به عنوان سوژه خود میپردازند.
کارگردان پس از باران با بیان اینکه دوست دارد به عنوان خادم افتخاری یک روز در مسجد حاضر شود، خاطرنشان کرد: حال تصور کنید یک خادم مسجد که به عنوان یک شغل مدنظر است و وظیفهاش را انجام میدهد در یک فیلم یا سریال کار شود، فکر میکنم از جذابیت کمتری برخوردار خواهد بود.
* حضور مسئولان در مسجد و پاسخگویی به مردم، زمینهساز همدلی و همزبانی است
ابوالفضل بهرامپور مترجم و مفسر قرآن کریم در خصوص نامگذاری سال 94 به سال همدلی و همزبانی بین مردم و مسئولین گفت: به عقیده من، مردم از دولتیها خیلی سوالها دارند. به نظرم مسئولان بینالصلاتین یا بعد از هر نماز که مردم هم آمادگی دارند، در مساجد حاضر شوند و به پرسشها پاسخ دهند.
وی افزود: البته مراد این نیست که آن مسئول را سؤالپیچ کنند بلکه بگویند ما میخواهیم این سوالات رو از شما بپرسیم، شما جوابهای پخته ای برای ما بیاور یا اگر پاسخی نداری، لطفا از اهلش بپرس! چه اشکالی دارد که آقای وزیر یا آقای معاون در مسجد بروند و صحبت کنند؟ این بهترین راه همدلی و همزبانی است وگرنه امام مسجد بگوید بلند شوید و با دولت همدلی کنید که مردم قبول نمیکنند.
این استاد دانشگاه، درباره اینکه ما در کشورمان خادم افتخاری در اماکن متبرکه زیاد داریم و به آنها احترام می گذاریم، گفت: این خیلی حرف درستی است، من می خواستم در اینباره صحبت کنم اما نمیدانستم چگونه باید بگویم. مثلاً چه خوب است بعد از نماز، فوری یک نفر مثل خود من مسجد را نطافت و جارو بکند. به خاطر دارم زمانی در یک مدرسه دبیر بودم و از مدیر آن زمان خواستم که به بچه ها یاد بدهید که کارهای شخصیشان را خودشان انجام دهند. در منزل هم همینگونه باید باشد، شوهر و بچهها باید بیاموزند که مثلا بعد از اینکه غذا خوردند، خودشان ظرفهایشان را بشویند! اولا کارم به عهده دیگری نمیافتد، دوم اینکه اگر کار یک نفر دیگر را هم انجام بدهم، این سنت نبوی است. مرادم این است که در مسجد هم باید چنین ایدهای داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که ویژگیهای یک امام جماعت مطلوب برای جذب جوانان به مسجد چیست، اظهار داشت: اگر سن و سال امامان ایجاب نمیکند که با جوانان دمخور شوند، باید یکی از جوانان کنار دستشان را به عنوان طلبه و عامل فرهنگی کاردان انتخاب کنند و همان دستوراتی را به او بدهد که مثلا اگر خودش جوان بود همان کارها را میکرد. بنده کتابی برای ائمه جماعات نوشتم به نام «روزی ده دقیقه ترجمه» تا امام مسجد بگوید آقا جان شما که به مسجد میآیید، میخواهید ترجمه قرآن را هم بیاموزید؟ بسم الله! این موضوع یک ربع بیشتر وقتشان را نمیگیرد. علاوه بر مباحث تفسیری و اعتقادی، مسجد باید به ورزش یا امور هنری هم بپردازد تا بتواند جوانان را جلب کند.
این مفسر قرآن کریم ادامه داد: شما اکنون ببینید یک مسجد داریم که خموده است و یک مسجد دیگر داریم که خیلی فعال است. به این دلیل که هیئت امنای مسجد فعال، بچههای بسیجی و جوانهای پور شور هستند و تحرک و نشاط دارند. اما مسجدی که هیئت امنا، جوانها را در امور بازی نمیدهد، واقعا خمود و بیحوصله است.
وی تأکید کرد: بنده در نماز جماعت محله شرکت میکنم، چون این روایت است که اگر همسایه مسجد بودید حتماً در نماز این مسجد شرکت کنید. اما همسایههایی دارم که اهل نماز هستند اما ماهی یک بار هم به مسجد نمیآیند! پیشنهاد میکنم که هیئت امنای مساجد یک نامه بنویسند و از قول مسجد درد دل کنند و بنویسند: من قرار است شفاعت شما را بکنم، خدا من را به شما سپرده است اما شما به من رسیدگی نمیکنید! چرا؟
بهرامپور در پاسخ به اینکه آیا علاقه دارید که در مسجد محلهتان خادم باشید یا خیر، یاد آورد شد: شاید گفتنش درست نباشد اما نجف که رفته بودم پیراهنم را در آورده بودم و با آن جاهای مختلف را نظافت میکردم. مسجد خانه خداست، چرا باید خانه خدا نامرتب بماند؟!
وی همچنین درباره خاطره خاصی از جوانی خود در مسجد گفت: حدود 12 سال داشتم که به مسجد محله رفتم، وقتی وارد شدم، دیدم که همه ساکت هستند، معلوم بود که امام جماعت حضور دارد. آن آقای محترم به من گفت پسرم بیا اینجا پیش من! وقتی نزدیکش رفتم گفت پسرم بیا اینجا کنار من بنشین. بعد به چایدهنده گفت برای ایشان چای بیاورید! از آن برخورد بود که من جذب مسجد شدم.
* فعالیتهای سراهای محله به مساجد منتقل شود
ابوالفضل قناعتی سخنگوی کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت فرا رسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: مسجد به معنای محل سجده وعبادت است. از معنای لغوی این کلمه که بگذریم مسجد از زمان پیامبر عظیم الشان اسلام مهمترین پایگاه حکومت اسلامی بوده و بزرگترین تصمیمات و اقدامات از قبیل دفاع، جنگ، صلح و ... در آن گرفته میشد. اما به مرور زمان با وسوسههای شیطان و طمع افرادی که تنزیل جایگاه مسجد را مطابق منافع خود میدیدند، امروز مسجد تنها به عنوان یک محل برای عبادت شناخته میشود و تمام ماموریتهایی که برای این مکان مقدس از زمان صدر اسلام و قرنها بعد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تاکید حضرت امام خمینی (ره) پایهریزی شده بود و آن را سنگر اسلام نامیدند، از بین رفته است.
وی ادامه داد: حضرت امام مسجد را نه تنها سنگر نظامی بلکه سنگر اقتصادی، فرهنگی و ... میدانستند، اما دستهایی که منافعشان با حضور مسجد از دست رفته بود، این نوع فعالیتها را از مسجد منفک کردند که این جدایی از یک طرف، و از طرف دیگر فضاهای جذاب و تفریحی که به موازات مسجد اضافه کردند، در تقابل با برنامههای مسجد بود و عدهای که به خاطر عبادت به مسجد میآمدند نیز گریزان شدند.
این مقام مسئول ادامه داد: در واقع مسجد پایگاهی مردمی بود که همه اقشار از مسئولان دولتی تا مردم در آن حاضر میشدند و برخی تصمیمات مهم نیز در آنجا گرفته میشد.
قناعتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیشینه ذهنی یک جوان از مسجد این است که جمعیتی از پیرمردها و زنان مسن در آن مشغول عبادت هستند و چیزی از هیجان جوانی را نمیتواند در آن و در کنار عبادت پیدا کند. به طور کلی جذابیتهای پیرامون مسجد به گونهای افزایش یافته که جوانان دیگر مسجد را مکانی جذاب نمیبینند و آن را فقط محلی برای عبادت میدانند.
وی با اشاره به اینکه هیات امنا و ائمه جماعات میتوانند برنامهریزی برای انجام فعالیتهای فرهنگی داشته باشند، توضیح داد: اسلام دین به روزی است و در تفکر شیعه به همین دلیل مراجعه به مراجع الزامی است تا بتوان با استدلال فقهی پاسخ مناسب و در خور نیاز زمانه را به مسائل داد در حالی که مساجد از این قافله دور مانده اند.
وی با اشاره به اینکه باید مردم را با بهانههای جانبی به مسجد کشاند، تاکید کرد: در حال حاضر سراهای محلهها فعالیتهای مختلف فرهنگی، هنری و آموزشی را به نوجوانان و جوانان ارائه میدهند که به نظر من باید این نوع فعالیتها در مسجد و یا در کنار آن انجام شود که نوجوان و جوان امروزی در کنار این کارها، نمازگزار هم بشود و از فضای معنوی مسجد بهره گیرد، چراکه مساجد کنونی فضاهای زیادی برای انجام چنین فعالیتهایی را دارد.
قناعتی در مورد ویژگیهای یک امام جماعت خوب توضیح داد: امام جماعت به عنوان علمدار، باید خودش به عنوان یک الگو و نماد در همه زمینهها باشد تا وقتی مردم پشت سر او میایستند، این ویژگی را کاملاً احساس کنند. به نظر من شرایط ظاهری و باطنی امام جماعت مهم است؛ ظاهرش باید ساده و مرتب باشد و به گونهای با عدالت با همه رفتار کند. در بحث اعتقادی باید نسبت به دیگران حساسیت و پایبندی نشان دهد. امام جماعتی خوب است که دلسوز مردم باشد و فقط به خواندن نماز اکتفا نکند و از همه مهمتر باید اخلاق حسنه داشته باشد که باعث جذب مردم میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
دهه تکریم و غبارروبی مساجد آرزوی مسجدی کارگردان «ستایش»/ پیشنهاد مفسر قرآن درباره همزبانی دولت و ملت
دهه تکریم و غبارروبی مساجدآرزوی مسجدی کارگردان ستایش پیشنهاد مفسر قرآن درباره همزبانی دولت و ملت در مسجدکارگردان سریال ستایش ضمن ابراز علاقه برای خادمی افتخاری مسجد تأکید کرد سعی میکند به شکل غیر مستقیم به مسجد و نماز در آثارش بپردازد ابوالفضل بهرامپور مفسر قرآن کریم نیز معتروایت باران کوثری از کارگردانی میخواست از او بازی رئال بگیرد
روایت باران کوثری از کارگردانی میخواست از او بازی رئال بگیرد فرهنگ > سینما - باران کوثری بازیگر فیلم سینمایی قصهها و برنده سیمرغ بلورین سی و سومین جشنواره فیلم فجر معتقد است برخی کارگردانان تعریفی نادرست از بازی رئال دارند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین کوثری که ببستری شدن یک کارگردان در ccu
نادر طالب زاده بستری شدن یک کارگردان در ccu نادر طالب زاده کارگردان برنامه راز صبح امروز در ccu بستری شد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز نادر طالبزاده کارگردان تلویزیون در گفتگویی درخصوص وضعیت سلامتیاش گفت صبح امروز من در ccu بستری شدم اما خدا را شکر حالم خوب است وانتقاد کارگردان سینما از لابی بازی در خانه سینما
انتقاد کارگردان سینما از لابی بازی در خانه سینما جوزانی امیدوارم به دنبال انداختن عکس یادگاری با کسانی که فقط بهدنبال جمع کردن رای مردم هستند نباشید به مشکلات اهالی سینما و مسائل صنفی بپردازید و در عمل نشان دهید متفاوت هستید قدرت در دست فتح الله خان باشد یا امرالله خان غلکارگردان «جامهدران» ، «بازی آخر بانو» را میسازد / «خاله بازی» در الويت بعدی قرار دارد
کارگردان جامهدران بازی آخر بانو را میسازد خاله بازی در الويت بعدی قرار دارد فيلم سينمايي بازی آخر بانو با اقتباس از رماني از بلقيس سليماني و به كارگرداني حميدرضا قطبي مقابل دوربين مي رود حمیدرضا قطبی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینما گروه فرهنگی باشگاه خبچه کسی در آرزوی نشستن روی صندلی گبرلو در «هفت» بال بال میزند؟!
چه کسی در آرزوی نشستن روی صندلی گبرلو در هفت بال بال میزند جنجال امروز روزنامههای ایرانی نامه تند و تیز بهروز افخمی خطاب به امیر قادری منتقد سینماست امروز صبح ستون سرمقاله روزنامه هفت صبح با یک شگفتی تمام عیار مواجه بود بهروز افخمی کارگردان مشهور سینمای ایران مقالهآرزوی ترسناک ترانه علیدوستی برای دخترش!
ترانه علیدوستی بازیگر جوان و بااخلاق سینمای ایران این روزها مشغول بازی در سریال شهرزاد است شهرزاد تازه ترین سریال حسن فتحی کارگردان باتجربه سینما و تلویزیون است که بناست در شبکه خانگی عرضه شود ترانه علیدوستی از جمله بازیگران سینمای ایران است که حضوری فعال در شبکه های اتجليل از كارگرداني كه 04 سال «سلحشور» ماند
تجليل از كارگرداني كه 04 سال سلحشور ماند در مراسم تجليل از 33 سال فعاليت هنري فرجالله سلحشور نقل قولي از سيدحسن نصرالله دبيركل حزبالله لبنان مبني بر اينكه سريال يوسف ع شايد بزرگترين دستاورد ايران پس از انقلاب باشد مطرح شد در مراسم تجليل از 33 سال فعاليت هنري فرجالله سلنمایشی دیگر از کارگردانِ هتاکِ عاشورا +عکس
مجوزهای مساله دار نمایشی دیگر از کارگردانِ هتاکِ عاشورا عکس با وجود انتقاد محافل و شخصیتهای فرهنگی نسبت به آثاری که تاکنون توسط این کارگردان ساخته شده است ولی بازهم شاهد آن هستیم که در ازای این همه هتاکی و بیاحترامی این کارگردان مبتذلساز به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز نحمله تند افخمی به یک منتقد: در آرزوی نشستن روی صندلی «هفت» بال بال میزنید
حمله تند افخمی به یک منتقد در آرزوی نشستن روی صندلی هفت بال بال میزنید تاریخ انتشار سه شنبه 5 خرداد 1394 ساعت 16 25 | شماره خبر 1957160180121758161 تعداد بازدید 0 پ پ جنجال امروز روزنامههای ایرانی نامه تند و تیز بهروز افخمی خطاب به امیر قادری منتقد سینماست امروز صبححضور الهام چرخنده در فیلم کارگردان مشهور تکذیب شد
حضور الهام چرخنده در فیلم کارگردان مشهور تکذیب شد مجری طرح بادیگارد که به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا ساخته می شود خبر برخی رسانه ها مبنی بر حضور الهام چرخنده در این فیلم را تکذیب کرد پژمان لشگری پور مجری طرح فیلم سینمایی بادیگارد در توضیح اخبار برخی رسانه ها مبنی بر حضور اآرزوی «مارزلف» که عاشق «شنگول و منگول» است
یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۱۷ ایرانشناس آلمانی و پژوهشگر قصههای عامیانه از میان قصهها شنگول و منگول را بیشتر دوست دارد و آرزو دارد بتواند ویزای بلندمدت ایران را بگیرد پروفسور اولریش مارزلف با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در گفتوگویی شرکت کرد و به پرسشهایی دربتعجب باران کوثری از درخواست عجیب یک کارگردان
تعجب باران کوثری از درخواست عجیب یک کارگردان باران کوثری بازیگر فیلم سینمایی قصهها و برنده سیمرغ بلورین سی و سومین جشنواره فیلم فجر معتقد است برخی کارگردانان تعریفی نادرست از بازی رئال دارند خبرآنلاین باران کوثری که به همره عوامل فیلم سینمایی قصهها در کافه خبر حاضر شده بواستقبال از دهه تکریم و غبارروبی مساجد گلایه مسجدی مهران رجبی از برخی فیلمسازان/ خاطره عجیب سهیل اسعد از مکزیک
استقبال از دهه تکریم و غبارروبی مساجدگلایه مسجدی مهران رجبی از برخی فیلمسازان خاطره عجیب سهیل اسعد از مکزیکمهران رجبی با اشاره به نقش مهم سینما در ترویج فرهنگ حضور در مسجد گفت اگر فیلمی اسپانسر داشته باشد فیلمساز به هر نحوی که میشود کالای اسپانسر را در فیلم میگنجاند اما برادستپخت کارگردانی جواد رضویان را در شبکه خانگی ببینید
دستپخت کارگردانی جواد رضویان را در شبکه خانگی ببینید فرهنگ > تلویزیون - قرارگاه مسکونی فیلمی با کارگردانی جواد رضویان به همراه چند فیلم دیگر مجوز توزیع در شبکه خانگی گرفتند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در جلسه 10 خرداد شورای پروانه نمایش خانگی که با حضور اکثریت اعروایت اصغر فرهادی از مرگ کارگردان ایرانی
روایت اصغر فرهادی از مرگ کارگردان ایرانی تحریم زندگی ساختهی محمود زندهنام در یک قسمت 50 دقیقهای یکشنبه 17 خرداد ماه ساعت 23 از شبکه مستند پخش میشود به گزارش ایسنا تحریم زندگی عنوان مستندی درباره زندهیاد محمود استاد محمد است که در بخشی از این مستند هنرمندانی همچون اصغرویا نونهالی کارگردان شد
رویا نونهالی کارگردان شد فرهنگ > تئاتر - مهر نوشت رویا نونهالی با اجرای نمایش «کمدی تارتوف» اثر مولیر از تیرماه سال جاری در تالار شمس اکو اولین تجربه کارگردانی تئاتر را تجربه خواهد کرد رویا نونهالی بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون که پیش از این د-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها