محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828047045
17 خرداد - 7 ژوئن؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
17 خرداد - 7 ژوئن؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 17 خرداد برابر با 7 ژوئن تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 17 خرداد برابر با 7 ژوئن تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
1287 - زماني که حفظ نظم تهران به پالكونيك، ژنرال روس سپرده شده بود
محمد عليشاه قاجار در پي استقرار در باغ شاه (پادگان حرّ) و بازداشت گروهي از سران كشور و تبعيد پاره اي از آنان به خراسان و اشغال نظامي سازمانهاي پست و تلگراف، از 17 خرداد 1287 هجري خورشيدي حفظ نظم تهران را به پالكونيك، ژنرال روس، و نيروي قزاق سپرد. مجاهدان مسلح مشروطيت هم در بهارستان و مجلس سنگر بندي كردند تا از نمايندگان حفاظت كنند و به اين ترتيب، شهر تهران در داخل حصار و باروي خود چهره يك منطقه نظامي را به خود گرفت. اين اقدام محمد عليشاه سقوط او را تسريع كرد.
پالكونيك، ژنرال روس
1494 - اسپانيا و پرتغال با امضاي عهد نامه TORDESILLAS موافقت كردند كه قاره آمريكا را ميان خود قسمت كنند. اين تصميم برپايه اعلاميه قبلي پاپ اتخاذ شد.
1929 - روز استقلال "واتيكان" از ايتاليا
واتيكان كوچكترين كشور مستقل دنيا و در عين حال يكي از با نفوذترين قدرتهاي معنوي جهان به شمار ميآيد. دولت - شهر واتيكان با انعقاد قرار داد لاتْران ميان واتيكان و ايتاليا، رسماً استقلال يافت. واتيكان تا قبل از نيمه دوم قرن نوزدهم ميلادي، بخش كوچكي از مملكت ايتاليايى پاپ يا ممالك كليسا محسوب ميشد و مركز اين ناحيه رُم بود. در پي تشكيل ايتالياي واحد در سال 1870، نيروهاي اين كشور، سرزمينهاي كليسا را تصرّف كردند. اما پادشاه ايتاليا از بيم خشم كاتوليكهاي جهان، تعهد كرد كه قصر واتيكان را به پاپ واگذار كند تا مركز حكومت مذهبي وي باشد. قرارداد لاتْران در هفتم ژوئن 1929م به اين تعهد رسميت بخشيد و در سال 1947م، اين قرارداد به صورت يكي از موارد قانون اساسي ايتاليا در آمد. حكومت پاپ علاوه بر كاخ واتيكان در رم، داراي سيزده بنا و ساختمان مختلف است كه آنها هم در قلمرو پاپ هستند. بدين ترتيب دولت - شهر واتيكان منحصر به مقر پاپ و كليساي پاپي است و بعضي ادارات و دفترهاي ملحق به آن و چندين كليساي جامع نيز كه در قلمرو واتيكان نيستند، جزئي از اين كشور پاپي محسوب ميشوند.
واتیکان
قانون واتيكان برتر از هر چيز، مقر حكومت مركزي كليساي كاتوليك رومي است و اين اصطلاح براي خود دولت واتيكان به كار ميرود. قدمت و اهميت دربار پاپ، به آن رنگ و خصوصيت دربارهاي سلطنتي بخشيده و تشريفات درباري و انجام مراسم با لباسهاي خاص و نظاير اين امور، به صورتي دقيق مراعات ميشود. اداره امور داخلي واتيكان به عهده يك كميسيون پنج نفره است كه همه آنها از سوي پاپ منصوب ميشوند و در مقابل او پاسخگو هستند. موزههاي واتيكان از مهمترين موزههاي جهان به شمار ميروند و دربهاي آن در سراسر سال به روي ديداركنندگان و گردشگران باز است. ايستگاه راديويى پرقدرت واتيكان نيز به پخش برنامههاي مخصوص واتيكان به 37 زبان دنيا اشتغال دارد. ضمناً بيش از 60 كشور از جمله جمهوري اسلامي ايران در اين كشور سفارت دارند. رئيس فعلي حكومت واتيكان، بِنِديكت شانزدهم است كه در روز فوريه 2005م به اين مقام منصوب شد و اين روز به عنوان روز ملي واتيكان نيز به شمار ميرود. واتيكان واقع در رُم پايتخت ايتاليا، در جنوب اروپا قراردارد و با كمتر از نيم كيلومترمربع مساحت كوچكترين و با هزار نفر جمعيت، كمجمعيتترين كشور جهان است. سكنه واتيكان محدود به اسقفها و كشيشان و خدمه تشكيلات اداري پاپ است. مردم واتيكان داراي زبان رسمي ايتاليايي و اكثريت آنها پيرو آيين كاتوليك هستند. واحد پول اين كشور كوچك، ليره ايتاليا بود كه پس از رواج يافتن پول واحد اروپايي، يورو جايگزين آن گرديد.
1942 - بانزاي؛ نبرد انتحار آمیز یک واحد ژاپنی که جزیره آمریکایی «آتو» آلاسکا را تصرف کرده بود
امپراتوری ژاپن هفتم ژوئن 1942 دو جزیره «آتو Attu» و «کيسکا Kiska» را در آلاسکا تصرف کرد تا از آنجا تعرض زمینی خود به آمریکای شمالی را (که بعدا از اندیشه های استالین شد) آغاز کند. دولت واشنگتن در دهه 1870 آلاسکا را از تزار روسیه خريداري کرد و اينک يک ايالت فدراسيون آمريکاست. از سال 1812 (زمان تعرض انگلیسی ها به ایالات متحده که ضمن آن شهر واشنگتن هم به آتش کشیده شد) تا هفتم ژوئن 1942، این نخستین بار بود که نظامیانی از یک کشورخارجی گوشه ای از ایالات متحده را تصرف کرده در آنجا مستقر شده بودند. این استقرار تا 30 ماه می سال بعد (تقریبا یک سال) ادامه داشت.
سربازان ژاپنی در حال نبرد و پس از مردن در جزيره آتو ـ عکس سرهنگ ياماساکي
تاریخسازشدن این رویداد تنها به خاطر تصرف این دو جزیره نبوده است بلکه ایستادگی ژاپنی ها که از 11 می 1943 تا 30 می طول کشید و به بانزای Banzai (نبرد تا آخرین قطره خون ـ نبرد انتحار آمیز) معروف شده است فصلی از تاریخ نبردهاي جنگ جهاني دوم شده است. دولت آمریکا برای پس گرفتن جزیره «آتو» در آلاسکا که در آن دو هزار و نهصد سرباز ژاپنی به فرماندهی سرهنگ یاسویو یاماساکی Yamasaki Yasuyo مستقر بودند 15000 نظامی به این جزیره فرستاد که با آتش توپهای چند کشتی جنگی پشتیبانی می شدند. سرهنگ یاماساکی به سربازان خود گفت که پیروزی ما در این وضعیت امکانپذیر نیست بنابراین بهتر است که برای وطن تاریخ بسازیم و تا آخرین نفر و آخرین قطره خون ایستادگی کنیم. نظامیان ژاپنی 19 روز در برابر نیروی آن برتر ایستادگی خارق العاده کردند، دو هزار و هشتصد و پنجاه تن از آنان و ازجمله سرهنگ یاماساکی کشته شدند و 29 نفر دیگر که مجروح شده و عمدتا برخاک افتاده بودند به اسارت درآمدند.
1981 - روزی که اسرائيل تاسیسات اتمی عراق را بمباران کرد
هفتم ژوئن 1981 دو دسته هواپیمای نظامی از اسرائیل خودرا به 20 کیلومتری جنوب شرقی بغداد رسانیدند و تاسیسات اتمی و توليد پلوتونيوم عراق را که در اين ناحيه با کمک فرانسویان بوجود آمده بود بمباران کردند و از ميان بردند. قبلا و در سی ام سپتامبر 1980 (چند روز پس از تعرض نظامی عراق به ایران)، دو فانتوم ایران (جت نظامی از نوع اف ـ 4) این تاسیسات را بمباران کرده بودند. فرانسویان بر این تاسیسات نام اوسیراک (مخفف دو کلمه اوسیریس ـ خدای مصری یونایی عهد باستان ـ و عراق = ایراک) گذارده بودند ولی دولت وقت عراق آن را تموز (نام یک ماه بابلی ها) می خواند. گفته شده است که فرانسویان نقشه تاسیسات را به اسرائیلی ها داده بودند!. این نخستین تاسیسات اتمی با رآکتور فعال در طول تاریخ بوده است که بمباران شده است. بمباران کننده ظاهرا نگرانی از تشعشعات اتمی و آسیب دیدن محیط زیست به خود راه نداده بود. تاسیسات اتمی عراق زیر زمینی و يا در دل کوه نبود که از گزند بمباران مصون باشد. عراق در آن منطقه فاقد کوه و تپه بلند است.
بقایای ساختمان محل تاسیسات اتمی اوسیراک
زادروزها
۱۸۴۸ - زادروز پل گوگن نقاش و تندیسگر فرانسوی
۱۸۶۲ - زادروز فیلیپ لنارت فیزیکدان آلمانی مجاریتبار و برنده جایزه فیزیک نوبل
فیلیپ لنارت
۱۹۵۲ - زادروز اورهان پاموک رماننویس اهل کشور ترکیه و برنده جایزه ادبیات نوبل
۱۹۵۲ - زادروز لیام نیسون بازیگر ایرلندی
اورهان پاموک
۱۹۸۱ - زادروز آنا کورنیکوا تنیسور اهل روسیه
۱۲۷۵ - امره ناگی، نخستوزیر مجارستان
آنا کورنیکوا
۱۲۹۶ - دین مارتین، خواننده، بازیگر و کمدین اهل ایالات متحدهٔ آمریکا
۱۳۱۹ - تام جونز، خوانندهٔ اهل ولز
دین مارتین
۱۳۳۷ - پرینس، خواننده، ترانهسرا و بازیگر اهل ایالات متحدهٔ آمریکا
۱۳۴۴ - دیمین هرست، هنرمند اهل انگلستان
تام جونز
۱۳۴۹ - کافو، بازیکن فوتبال اهل برزیل
۱۳۵۴ - آلن آیورسن، بازیکن بسکتبال اهل ایالات متحدهٔ آمریکا
کافو
۱۳۵۸ - هانیه توسلی، بازیگر ایرانی
۱۳۵۹ - جابا مجیری، بازیکن فوتبال اهل گرجستان
هانیه توسلی
درگذشتها
۱۳۲۹ - درگذشت رابرت یکم اسکاتلند پادشاه اسکاتلند از ۱۳۰۶ تا هنگام مرگش در ۱۳۲۹
۱۸۲۶ - درگذشت یوزف فون فراونهوفر فیزیکدان آلمانی
یوزف فون فراونهوفر
۱۸۴۳ - درگذشت فریدریش هولدرلین شاعر آلمانی
۱۹۵۴ - درگذشت آلن تورینگ ریاضیدان، منطقدان، و رمزنگار بریتانیایی
آلن تورینگ
۱۹۷۰ - درگذشت ادوارد مورگان فورستر، رماننویس و منتقد ادبی و اجتماعی انگلیسی
۱۹۸۰ - درگذشت هنری میلر نویسنده آمریکایی
هنری میلر
۲۰۰۶ - درگذشت ابومصعب الزرقاوی تروریست بنیادگرای اردنی الاصل، رهبر گروه تروریستی القاعده عراق
۱۶۳۱- مرگ ممتاز محل همسر «شاهجهان» امپراتور تیموری (مغول) هند
ابومصعب الزرقاوی
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]
صفحات پیشنهادی
12 خرداد - 2 ژوئن؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 12 خرداد - 2 ژوئن در تاریخ چه گذشت امروز 12 خرداد برابر با 2 ژوئن تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 12 خرداد برابر با 216 خرداد - 6 ژوئن؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 16 خرداد - 6 ژوئن در تاریخ چه گذشت امروز 16 خرداد برابر با 6 ژوئن تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 16 خرداد براب2 خرداد - 23 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 2 خرداد - 23 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 2 خرداد برابر با 23 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 2 خرداد برابر ب5 خرداد - 26 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 خرداد - 26 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 5 خرداد برابر با 26 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 خرداد برابر با4 خرداد - 25 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 خرداد - 25 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 4 خرداد برابر با 25 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 خرداد برابر با3 خرداد - 24 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 3 خرداد - 24 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 3 خرداد برابر با 24 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 3 خرداد برابر ب7 خرداد - 28 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
7 خرداد - 28 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 7 خرداد برابر با 28 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 خرداد برابر با 28 مِی تقویم6 خرداد - 27 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 6 خرداد - 27 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 6 خرداد برابر با 27 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 6 خرداد برابر با 27 مِ9 خرداد - 30 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
9 خرداد - 30 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 9 خرداد برابر با 30 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 9 خرداد برابر با 30 مِی تقویم10 خرداد - 31 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 خرداد - 31 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 10 خرداد برابر با 31 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 خرداد براباستاندار بوشهر: سوم خرداد نقطه عطف تاریخ مبارزات مردم ایران است
استاندار بوشهر سوم خرداد نقطه عطف تاریخ مبارزات مردم ایران است بوشهر- ایرنا- استاندار بوشهر گفت حماسه سوم خرداد نقطه عطفی در تاریخ مبارزاتی مردم ایران است و حضور چشمگیر آنان درآن روز در خیابانها و کوچه های شهر و روستا بیانگر همدلی و اتحاد ملت است به گزارش ایرنا مصطفی سالاری ردوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
دوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه دوم خرداد 1394 هجری خورشیدی چهارم شعبان 1436 هجری قمری بیست و سوم می 2015 میلادی است 18 سال پیش در چنین روزی انتخابات هفتمین دوره ی ریاست جمهوری در ایران برگزار شد مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز به شرحسوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
سوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه سوم خرداد 1394 هجری خورشیدی پنجم شعبان 1436 هجری قمری بیست و چهارم می 2015 میلادی است 33 سال پیش در چنین روزی شهر خرمشهر در عملیات بیت المقدس پس از 578 روز اشغال آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت مهم ت۱۵ خرداد، قیام تاریخی ملت ایران علیه استبداد
۱۵ خرداد قیام تاریخی ملت ایران علیه استبداد پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ حکومت پهلوی در برابر قیام ملت آزاده ایران ایستاد و مطالبه آنان را درباره آزادی و استقلال کشورشان با گلوله پاسخ داد شهیدان این جنبش نهال نوپای انقلاب را با خون سرخ خود آبیاری کردند بدین گونه این قیام مبدا تاریخ انقویژه برنامههای متنوع تلویزیون در خرداد تاریخی
قصه شمع و همراهان خورشید ویژه برنامههای متنوع تلویزیون در خرداد تاریخی تاریخ انتشار چهارشنبه 13 خرداد 1394 ساعت 18 00 | شماره خبر 1966979024320855278 تعداد بازدید 0 پ پ شبکه های سیما هر ساله به مناسبت فرارسیدن 14خرداد سالگرد رحلت رهبر کبیر انقلاب و قیام خونین 15 خرداد 1342چرا «نامه تاریخ مصرف گذشته» بازخوانی شد؟
شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۳ همه چیز از انتشار یک نامه شروع شده است نامهای که در تاریخ 21 خرداد 92 با امضای دبیرکل وقت جامعه روحانیت مبارز و خطاب به علیاکبر ولایتی نوشته شده است به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این روزها نامه مرحوم آیتالله محمدرضا مهدویسیزدهم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
سیزدهم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران امروز چهارشنبه سیزدهم خرداد 1394 هجری خورشیدی پانزدهم شعبان 1436 هجری قمری و سوم ژوئن 2015 میلادی است 52 سال پیش در چنین روزی مردم تهران و قم با حضور در تظاهرات گسترده یی به مناسبت عاشورای حسینی حمایت خود را از امام خمینی ره اعلام کردند-
سبک زندگی
پربازدیدترینها