محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845224688
5 خرداد - 26 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
5 خرداد - 26 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 5 خرداد برابر با 26 مِی تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 5 خرداد برابر با 26 مِی تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
800 - خسرو انوشيروان و بازي شطرنج
هارون الرشيد خليفه عباسي که در عصر خود ابرمرد شرق بشمار مي آمد در ماه مه سال 800 ميلادي ضمن ارسال پيامي به «شارلماني» ابرمرد وقت غرب به وي اطلاع داد كه به ابراهيم بن عقرب حكمران افريقيه (سرزمين هاي مسلمان نشين شمال آفريقا به مركزيت تونس امروز) خود مختاري داده است و در امور داخلي استقلال دارد و از اين پس درباره مسائل محلي (منطقه مديترانه) با او تماس بگيرد. تاريخ انشاء نامه پس از تطبيق تقويم ها و محاسبات تقويمي ديگر، 26 ماه مه تعيين و اعلام شده است.
شارلماني
هارون با اين پيام، يك دستگاه بازي شطرنج با راهنماي استفاده از آن را به عنوان هديه براي شارلماني ارسال داشته بود و ياد آور شده بود كه كسري (خسرو انوشيروان ساساني) اين بازي را كه مبتكر آن هنديان بوده اند به منظور تقويت حافظه و قواي مغزي ايرانيان و تسريع محاسبات رياضي، در قلمرو خود رواج داده و ملت را به انجام اين بازي تشويق كرده و جايزه معين ساخته بود.
با ارسال همين دستگاه، بازي شطرنج در غرب رواج يافت كه «چس Chess» خوانده مي شود.
تصوير هارون الرشيد
1557 - قزوین شاه نشین و هرات ولیعهدنشین ایران شدند
26 ماه می 1557 شاه طهماسب یکم تصميم گرفت که شهر قزوین پایتخت ایران شود. شاه طهماسب که 54 سال سلطنت کرد اعلام کرده بود که پایتخت کشور پهناور ایران باید به یک فاصله از مرزهای غربی و شرقی باشد تا اخبار سریعا واصل شود. از آغاز کار صفویان تا آن زمان، شهر تبریز پایتخت ایران بود. شاه طهماسب همچنین تصمیم گرفت که شهر بزرگ هرات، نظر به قدمت و اهمیت، ولیعهدنشین ایران باشد که چنین شد. هرات از آغاز تامین وحدت ایران به دست کوروش بزرگ، ساتراپ نشین ایالت آریا بود و در کتیبه ها و نیز اوِستا (مجموعه آموزش های زرتشت) به صورت «هرایه و» ذکر شده است. این نام از «هری رود = رود زرین = رود زرد» که از کنار این شهر می گذرد گرفته شده است. در طول تاریخ، هرات ـ کانون ادبیات پارسی ـ و بارها پایتخت ایران بود. انگلیسی ها پس از شکست دادن ایران در جنگ، و طبق قرارداد سال 1857 پاریس هرات را از ایران جدا کردند.
شاه طهماسب یکم
پایتخت بودن قزوین بیش از 40 سال طول نکشید و شاه عباس یکم پایتخت را به اصفهان منتقل ساخت تا مرکز کشور باشد. قزوین در طول پایتخت بودنش پذیرای دو پناهنده معروف شد؛ همایونشاه امپراتور هندوستان و بایزید پسر سلطان سلیمان امپراتور عثمانی. شاه طهماسب به بهای صلح با عثمانی، بایزید را مسترد داشت و با این عمل خود، خصلت مهمان نوازی ایرانیان را زیر پا نهاد و «تاریخ» خودرا نیز خراب کرد.
1880 - كشف عامل بيماري مالاريا توسط آلفونْسْ لاوْران
شارل لويى آلفونْسْ لاوران، پزشكي فرانسوي بود كه پس از اخذ دكتراي خود، به خدمت نظام درآمد و به الجزاير اعزام شد. وي در آنجا فرصت مناسبي داشت تا درمورد بيماري مالاريا كه همه ساله در بسياري از نقاط جهان، جان انسانهاي زيادي را ميگرفت، تحقيقات كافي و مطالعات لازم به عمل آورد. در نتيجه در 26 مه 1880م به كشف عامل اين بيماري موفق شد. لاوران پي برد كه عامل بيماريزاي مالاريا، از نوع باكتري نبوده، بلكه موجودي تك ياخته از سلسله آغازيان است. اين نخستين بار بود كه موجودي تك سلولي به عنوان عامل مولد يك بيماري شناخته ميشد.
آلفونْسْ لاوران
اين موجودات انگلي توسط پشههايى موسوم به آنوفل وارد بدن و خون ميشوند و بيماري را منتقل ميكنند. پس از انتقال باكتري به بدن و تكثير آنان، شخص در ابتدا دچار لرز ميشود و درنتيجه تركيدن گويْچههاي سرخ پر انگل و پراكنده شدن انگلهاي درون آن در خون، بيماري مالاريا يا تب نو شكل ميگيرد. براي نابودي اين بيماري بايد محل زندگي پشه آنوفل در باتلاقها را خشكانيد و اين پشهها را به وسيله سمپاشي از بين برد. لاوران در سالهاي بعد نيز به مطالعه در باب بيماريهاي مناطق گرمسيري پرداخت و در سال 1907م به سبب تحقيقاتش در باب كشف عامل بيماري مالاريا، به اخذ جايزه نوبل نائل آمد.
1908 - اولين اكتشاف نفت در ايران
در پنجم خردادماه 1287 ش برابر با 26 مي1908 م در حالي كه عمليات اكتشاف نفت به يأس تبديل شده بود، نخستين چاه نفت ايران در شهرستان مسجد سليمان از شهرهاي استان خوزستان در عمق 600 متري زمين به نفت رسيد و نفت تا ارتفاع 25 متر از سطح زمين فوران كرد. اين واقعه، باعث شد كه امپراتوري انگليس، جهت حفظ منابع نفتي، اقدام به احداث و گسترش تأسيسات عظيمِ استخراج، تصفيه، صدور نفت و توليدات نفتي در جنوب ايران نمايد. يك سال بعد ساخت پالايشگاهي در اين منطقه آغاز شد و به بنا نهادن شهر آبادان منجر گرديد و پالايشگاه آبادان، براي مدتهاي طولاني بزرگترين پالايشگاه جهان به شمار ميرفت. شهر مسجد سليمان از نظر وجود معادن و تأسيسات نفتي از اهميت بسياري برخوردار است و تاكنون بيش از 250 حلقه چاه نفت در آن حفر شده است. يكي از نويسندگان انگليسي در اينباره نوشته است: "به اين ترتيب، صنعتي آغاز شد كه در طي دو جنگ جهاني، نيروي دريايي انگلستان را نجات داد ولي براي ايران زحمتي ايجاد كرد كه از مجموع مزاحمتهاي دولتهاي ديگر، بيشتر بود".
1968 - دوگل و اوج دموکراسی
در اين روز در ماه مي 1968 و در پي سه هفته اعتصاب و تظاهرات خياباني كارگران و دانشجويان فرانسه كه مخالف برنامه اصلاحات شارل دوگل رئيس جمهور آن كشوراز جمله تضعيف و يا حذف سناي فرانسه بودند، وي اعلام كرد كه نمي تواند اعتراض چند ده هزار تظاهركننده را نظر قاطبه مردم فرانسه نسبت به برنامه هاي خود بداند و تصميم گرفته است كه براي آگاه شدن از نظر اكثريت مردم، رفراندم برگذار كند. اين رفراندم طبق برنامه انجام شد و اكثريت شركت كنندگان با برنامه هاي اصلاحي دوگل مخالفت كردند. وي از تصميم خود در مورد برنامه اصلاحات عدول نكرد و كنار رفت.
شارل دوگل
فرانسويان گفته بودند كه نمي خواهند قوانين توسط يك مجلس تدوين شود بايد هر دو مجلس باقي بمانند تا روي لوايح و طرحها بررسي بيشتري صورت گيرد و قوانين موضوعه منطقي تر باشند. اقدام دوگل يك عمل دمكراتيك بزرگ بود كه فصلي از تاريخ دمكراسي را تشكيل داده است. دوگل كه پس از كناره گيري همچنان محبوب فرانسويان باقي ماند، در رديف ناپلئون از دوستداران فرانسه بشمار مي رود.
1981 - اعلام رسمي تشكيل شوراي همكاري خليج فارس
شوراي همكاري خليج فارس با عضويت شش كشور جنوب خليج فارس يعني عربستان سعودي، كويت، امارات متحده عربي، بحرين، قطر و عمان در 26 مه 1981م، يك سال پس از آغاز جنگ عراق عليه جمهوري اسلامي ايران اعلام موجوديت كرد. اهداف اعلام شده شوراي همكاري خليج فارس، همكاريهاي اقتصادي، سياسي، نظامي و حمايت متقابل در برابر تهديدات خارجي است. با اين حال به علت اتكاي كشورهاي عضو اين شورا به نيروهاي بيگانه و شركت نداشتن همه كشورهاي حاشيه خليج فارس در شوراي همكاري، اين شورا نتوانسته است امنيتي پايدار بر اساس منافع جمعي كشورهاي حاشيه خليج فارس در اين منطقه به وجود آورد. به علاوه، اعضاي شورا، هنوز در مورد همكاريهاي اقتصادي و سياسي و نظامي، موفقيت قابل توجهي به دست نياوردهاند. اين شورا در طول جنگ هشت ساله عراق عليه ايران، به طور آشكار و پنهان به عراق گرايش نشان داد و حتي دو عضو اين شورا، يعني عربستان سعودي و كويت، قسمتي از درآمد نفتي خود را به جبران قطع درآمدهاي نفتي عراق دراختيار آن كشور قرار دادند. با اين حال پس از حمله عراق به كويت، كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، امريكا و متحدين آن را براي دفع تجاوز عراق به كويت، به منطقه دعوت كردند. آنها همچنين علاوه بر فراهم ساختن تسهيلات لازم براي نقل و انتقال نيروهاي امريكا و متحدين، ميلياردها دلار به تامين هزينه جنگ كمك كردند. اجلاس سران شوراي همكاري خليج فارس، سالي يكبار تشكيل ميشود و يك اجلاس فرعي و مشورتي سران نيز هر شش ماه يك بار، برگزار ميگردد. علاوه بر آن، در طول سال، وزيران خارجه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، در نشستهايي شركت ميكنند.
1982 - نيروي هوايي آرژانتين ناوشكن اتمي انگليسي «كاونتري» را غرق كرد. اين ناو در جريان گروگانگيري آمريكايي ها در ايران براي كمك به مساعي آمريكا به خليج فارس اعزام شده بود.
زادروزها
۱۵۶۶ - زادروز محمد سوم چهاردهمین سلطان امپراتوری عثمانی
۱۷۹۹ - زادروز الکساندر پوشکین نویسنده و شاعر بزرگ روسیه
الکساندر پوشکین
۱۹۰۷ - زادروز جان وین بازیگر ، کارگردان و تهیهکننده آمریکایی ، برنده جایزه اسکار
۱۹۲۶ - زادروز مایلز دیویس نوازنده ترومپت آمریکایی و یکی از تاثیرگذارترین هنرمندان موسیقی جاز
جان وین
۱۹۶۶ - زادروز هلنا بونهام کارتر بازیگر انگلیسی ، همسر تیم برتون کارگردان معروف هالیوود
۱۹۷۷ - زادروز لوکا تونی فوتبالیست ایتالیایی
مایلز دیویس
درگذشتها
۱۴۲۱ - درگذشت محمد یکم سلطان امپراتوری عثمانی از سال ۱۴۱۳ تا ۱۴۲۱ میلادی
۱۸۸۳ - درگذشت عبدالقادر الجزایری سیاستمدار، صوفی و فرمانده نظامی الجزایری
مارتین هایدگر
۱۹۷۶ - درگذشت مارتین هایدگر فیلسوف آلمانی
۲۰۰۸ - درگذشت سیدنی پولاک سینماگر آمریکایی ، برنده جایزه اسکار
سیدنی پولاک
۲۰۱۴ - درگذشت هوشنگ سیحون معمار، طراح، نقاش و مجسمهساز ایرانی
هوشنگ سیحون
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
4 خرداد - 25 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 خرداد - 25 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 4 خرداد برابر با 25 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 خرداد برابر با2 خرداد - 23 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 2 خرداد - 23 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 2 خرداد برابر با 23 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 2 خرداد برابر ب3 خرداد - 24 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 3 خرداد - 24 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 3 خرداد برابر با 24 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 3 خرداد برابر ب31 اردیبهشت - 21 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 31 اردیبهشت - 21 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 31 اردیبهشت برابر با 21 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 31 ارد27 اردیبهشت - 17 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 27 اردیبهشت - 17 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 27 اردیبهشت برابر با 17 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 27 اردیبهشت23 اردیبهشت - 13 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 23 اردیبهشت - 13 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 23 اردیبهشت برابر با 13 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 23 اردی22 اردیبهشت - 12 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 22 اردیبهشت - 12 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 22 اردیبهشت برابر با 12 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 22 اردی24 اردیبهشت - 14 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 24 اردیبهشت - 14 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 24 اردیبهشت برابر با 14 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 24 اردیسوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
سوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه سوم خرداد 1394 هجری خورشیدی پنجم شعبان 1436 هجری قمری بیست و چهارم می 2015 میلادی است 33 سال پیش در چنین روزی شهر خرمشهر در عملیات بیت المقدس پس از 578 روز اشغال آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت مهم تنماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان: «دانشآموز محوری» یک شعار سیاسی بود
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان دانشآموز محوری یک شعار سیاسی بود که تاریخ مصرف آن گذشتنماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان گفت دانشآموز محوری یک شعار سیاسی بود و تاریخ مصرف آن گذشت به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاریاستاندار بوشهر: سوم خرداد نقطه عطف تاریخ مبارزات مردم ایران است
استاندار بوشهر سوم خرداد نقطه عطف تاریخ مبارزات مردم ایران است بوشهر- ایرنا- استاندار بوشهر گفت حماسه سوم خرداد نقطه عطفی در تاریخ مبارزاتی مردم ایران است و حضور چشمگیر آنان درآن روز در خیابانها و کوچه های شهر و روستا بیانگر همدلی و اتحاد ملت است به گزارش ایرنا مصطفی سالاری رمعاون استاندار یزد: 15 خرداد نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است
معاون استاندار یزد 15 خرداد نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است یزد - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد ضمن گرامیداشت 14 و 15 خرداد ماه گفت این روزها نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است به گزارش ایرنا محمدعلی طالبی روز یکشنبه در نشست ستاد استانی مناسبتهای 14ایجاد رعب و وحشت با چند عکس تاریخ گذشته!/ پلیس: با هرگونه شایعه سازی برخورد میشود
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد ایجاد رعب و وحشت با چند عکس تاریخ گذشته پلیس با هرگونه شایعه سازی برخورد میشود تعدادی کاربر فضای مجازی به روشی احمقانه با استفاده از تعدادی از عکسهای تاریخ گذشته اقدام به ایجاد رعب و وحشت در جامعه کردند به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگارانخرداد،ماه پرفرازی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است
خرداد ماه پرفرازی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است یزد- ایرنا- دبیرستاد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان یزد گفت خرداد ماه عجیب و پرفرازی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و بعد از دهه مبارک فجر دارای وسعت فراگیری می باشد به گزارش خبرنگار ایرنا سعید زارع روز دوشنبه در نشست ستاد بفرماندار ابرکوه: حماسه سوم خرداد هرگز از ذهن مردم و تاریخ پاک نمی شود
فرماندار ابرکوه حماسه سوم خرداد هرگز از ذهن مردم و تاریخ پاک نمی شود یزد - ایرنا - فرماندار ابرکوه گفت سوم خرداد فتح خرمشهر حماسه ای بزرگ بود که هرگز از اذهان ملت ایران و تاریخ پاک نمی شود سید نبی رسولی روز دوشنبه در آستانه فرارسیدن سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر درگفت و گو بادوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
دوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه دوم خرداد 1394 هجری خورشیدی چهارم شعبان 1436 هجری قمری بیست و سوم می 2015 میلادی است 18 سال پیش در چنین روزی انتخابات هفتمین دوره ی ریاست جمهوری در ایران برگزار شد مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز به شرحسوم خرداد در رأس قله تاریخ ایران قرار دارد
حجت الاسلام خاتمی سوم خرداد در رأس قله تاریخ ایران قرار دارد شناسهٔ خبر 2758894 - یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۸ استانها > زنجان زنجان- نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه زنجان گفت سوم خرداد در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران در رأس قله قرار دارد و گذر زمان تأثیری در عظمت-
سبک زندگی
پربازدیدترینها