واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ (۳:۲۵ق.ظ)
جمهوري اسلامي: حفاظت از ميراث امام مردم شناس موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «حفاظت از ميراث امام مردم شناس»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است که در آن مي خوانيد؛
حضور بي شائبه اقشار مختلف مردم در مراسم بيست و ششمين سالگرد رحلت امام خميني، نشانه رابطه بي نظير بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي با توده هاي مردم و پيوند ناگسستني با آنان است. روز 14 خرداد امسال، حرم امام خميني شاهد حضور عاشقان راه و مکتب اين فقيه مجاهد عارف بود. عشقي که حاضران در حرم نسبت به امام خميني ابراز کردند، نمونه اي از آنچه در وجود مردم سرتاسر ايران بلکه بسياري از ملت هاي آزاده نسبت به اين بزرگمرد قرن حاضر موج مي زند مي باشد.
در تبيين عشق ورزي مردم نسبت به امام خميني، دو نکته بسيار مهم را بايد اساس و ريشه دانست.
نکته اول اينکه مردم به خود امام عشق مي ورزند و به پيرايه ها و پيرايه بندان اعتنائي ندارند. عده اي بر اين باور هستند که عظمت امام خميني را بايد از طريق اماکن مجلل به مردم نشان داد. اين طرز فکر انحرافي، با شناختي که توده هاي مردم از امام دارند در تضاد آشکار است. آنان که به امام عشق مي ورزند مجذوب بي اعتنائي امام به زرق و برق هاي مادي و مخالفت جدي ايشان با خوي کاخ نشيني هستند. اينکه در ميان حاضران 14 خرداد امسال در مراسم بيست و ششمين سالگرد رحلت امام افرادي از سه نسل حضور داشتند به اين دليل است که ويژگي اشرافيت ستيزي امام و ايستادگي ايشان در برابر ظالمان و طاغوت ها و کاخ نشين ها که در گفتار و رفتار اين نادره دوران موج مي زد آنها را مجذوب خود کرده است. بدين ترتيب، تمام کساني که بر خلاف اين سيره شناخته شده امام خميني فکر و عمل مي کنند بايد در انديشه و طرز فکر خود تجديدنظر نمايند و به راه صحيحي که سخنان، پيام ها و زندگي امام نشانگر آنست بر گردند.
نکته دوم، به شاکله وجودي امام مربوط مي شود. امام خميني، يک فقيه مجاهد عارف بود. تاريخ فقه نشان مي دهد در اعصار مختلف، فقهاي مجاهدي وجود داشتند که متن فقه را در خدمت مبارزه با ظلم و طغيان و فساد قرار دادند و براي احقاق حقوق مردم و اجراي احکام الهي مجاهدت نمودند. با اين حال، اينکه يک فقيه، علاوه بر فقاهت و مجاهدت، عرفان را هم به صحنه بياورد و از موضع فقه و عرفان به عرصه مبارزه با ظالمان و سلطه طلبان و زياده خواهان وارد شود، کم نظير است. اين، کاري است که امام خميني در عصر حاضر انجام داد و رمز پيروزي انقلاب اسلامي را بايد در همين ترکيب بديع جستجو کرد.
عرفان، براي کساني که از آن بهره اي برده باشند، نوعي ظرافت طبع همراه با مردم دوستي به ارمغان مي آورد. اين ويژگي اگر در خدمت فقه و مجاهدت قرار بگيرد، تا بي نهايت به مردم خدمت خواهد کرد و مردم را با خود همراه خواهد نمود. رابطه اي که از رهگذر ترکيب بديع فقه و مجاهدت و عرفان، ميان کسي که اين هر سه را در خود جمع کرده باشد با مردم پديد مي آورد، رابطه عاشق و معشوق خواهد بود که مستحکم، دائمي و همواره رو به افزايش است. چنين فقيهي در اوج مردم شناسي قرار مي گيرد، حرف مردم را مي فهمد و توده هاي مردم نيز حرف او را مي فهمند. درست در همين نقطه است که بسيج توده هاي مردم به رهبري يک فقيه ميسر مي شود و فتوحات بزرگي به دست مي آيد.
امام خميني، با ويژگي مردم شناسي و رابطه صادقانه اي که با مردم داشت، توانست کارهاي بسيار بزرگي انجام دهد که کوچک ترين آنها ساقط کردن رژيم شاهنشاهي دو هزار و پانصد ساله و تاسيس نظام مردمي جمهوري اسلامي بود. از اينها بزرگ تر و مهم تر، راه يافتن به قلب هاي مردم بود که بايد آن را فتح الفتوح امام خميني ناميد. ساقط کردن رژيم فاسد و نامعقول شاهنشاهي اگر با کودتا و زور سرنيزه صورت مي گرفت، اهميت و ارزش چنداني نداشت و چه بسا جاي آن را رژيمي مي گرفت که معلوم نبود تفاوت زيادي با آن مي داشت کما اينکه در طول 2500 سال عمر رژيم شاهنشاهي بارها حاکميت دست به دست گشت ولي هرگز ماهيت آن تغيير نکرد. اينکه مردم آگاه شوند و به صحنه بيايند و با دست خود، يک رژيم حکومتي را کنار بزنند و نظام حکومتي دلخواه خود را تاسيس نمايند کاري بزرگ، بديع و ماندني است و آن کس که مردم را به صحنه بياورد تا خود مردم چنين کار بزرگي را انجام بدهند، فتح الفتوح کرده و کار او ماندگار خواهد بود.
رهبري که قلب هاي توده هاي مردم را فتح کرده و با آنها رابطه و پيوندي مستحکم برقرار ساخته، مردم تا نسل هاي دور با او رابطه قلبي خواهند داشت و براي حفاظت از اين رابطه به هيچ پيرايه اي نياز ندارند. اين پيرايه بندان هستند که بايد فکري به حال خود نمايند و حرفه اي غير از پيرايه سازي پيدا کنند.
از اين مهم تر، حفاظت از انديشه هاي امام است که بايد توسط افرادي آشنا با حيات علمي و مبارزاتي و مردم شناسي امام خميني صورت بگيرد. کساني که اين مهم را برعهده مي گيرند، هنگامي که مهره هاي فاسد رژيم شاهنشاهي در خاطرات شفاهي خود به امام و انقلاب مي تازند و آشکارا دروغ مي گويند و اهانت هاي خود به امام و انقلاب و مردم ايران را با بودجه بيت المال توسط کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به چاپ مي رسانند و منتشر مي کنند نبايد سکوت مصلحتي را بر دفاع از امام ترجيح مي دهند ولي هنگامي که دلسوزان از اقدامات نامتجانس با فرهنگ و سيره امام خميني انتقاد مي کنند با ادبيات خشن و با عصبانيت به منتقدين بتازند.
مردم، امام خميني را امام محرومين، امام مستضعفين، امام حامي فقرا و پابرهنه ها و امام همراه و هم زبان با توده ها و دشمن مستکبران و طواغيت مي دانند و به آن عزيز به دليل برخورداري از اين ويژگي ها عشق مي ورزند بطوري که حتي 26سال پس از سفر آسماني او با عشق و شور به زيارت حرمش مي آيند. حفاظت از ميراث اين امام مردم شناس، کار کساني است که انديشه هاي او را به درستي بشناسند و با بينش صحيح و عزم راسخ از آن دفاع کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]