تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شادی مومن در رخسار او و اندوهش در دل است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835338344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رمز و رازهای یک بازار مرموز + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

آنتیک‌هایی که دنبال خریدارند رمز و رازهای یک بازار مرموز + عکس رفت و آمد خارجی‌ها به ایران برای هر کسی آب نداشته، حداقل برای برخی آنتیک فروشان نان داشته است. آنها می‌گویند که رهگذاران خارجی برای تفریح هم که شده سری به بازار پر رمز و راز آنتیک‌های منوچهری می‌زنند.
 

همه چیز آنتیک. همه چیز پر رمز و راز. تک تک کالاها قدمتی بالای ۳۰ تا ۵۰ ساله دارند. برخی از آنها هم نسل به نسل چرخیده اند تا شاید از قبل فروش شان، هم خانه ای نونوار شود و هم پولی به دست فروشنده برسد. برخی دیگر را هم به بهانه ورود تکنولوژِی های جدید، روانه این مغازه ها کرده اند؛ این ها رمز و رازهای یک بازار مرموز است. بازاری که خاطراتی را یدک می کشد که گاه بین سه تا چهار نسل، دست به دست شده اند. خریداران این روزهای آنتیک های ایرانی حال و هوای برخی مغازه های آنتیک فروشی را شاید فقط کسانی بدانند که در آنها کار می کنند. همه چیز در این مغازه ها، حال و هوایی قدیمی دارد. خاطره هایی را یدک می کشد که شاید وسعت آنها به اندازه چند نسل باشد. این آنتیک های مرموز، آنقدر جذابیت در خود جای داده اند که شاید کمتر کسی که علاقه مند به آنها باشد را دست خالی از مغازه ها به خانه برگرداند. این روزها هم که برخی خارجی ها، حضور در این مغازه ها و خرید از آنها را به گشت و گذار در مغازه های برندی که همه جوره اش را در کشورهای خود دیده اند، ترجیح می دهند. شاید ایرانی ها اگر به کشوری دیگر سفر کنند، به دنبال پوشاک و کیف و کفش برند و یا شاید هم برخی انواع لوازم خانگی باشند تا آنها را به عنوان رهاوردی از سفر خود، به کشورشان بازگردانند اما خارجی هایی که چشم و دلشان از حضور برندها در بازارهای کشورشان سیر است، می خواهند چیزی را به عنوان سوغات ببرند که مثلش را ندیده اند، تاریخی است و فرهنگ و تمدن مقصد گردشگری شان را نمایان می سازد.

آنها این روزها مشتریان پر و پا قرص آنتیک فروشی های پایتخت هستند. با دقت اشیایی که در این مغازه ها به فروش می رسد را بررسی می کنند و چون ارزش پول ملی شان حداقل چند برابر واحد پولی ایران است، از خریدهایشان هم قطعا راضی خواهند بود. دلاری می دهند و بخشی از تاریخ ایرانی را با خود می برند، بی آنکه بدانند چه خاطراتی در پشت ظاهر این آنتیک ها نهفته است اما به هرحال آنتیک های ایرانی برایشان جذابیت دارد. شاید بیشترین خریدهایشان را هم کالاهایی تشکیل می دهد که جنبه دکور یا لوازم خانگی دارند؛ از قوری های آنتیک و شاه عباسی گرفته تا ساعت های لوکس و شماته داری که برایشان جذابیت دارد. برخی هم سماور زغالی می خرند تا بلکه به سنت ایرانی، چایی در آن دم کرده و بنوشند و اندکی آرامش ایران قدیم را تجربه کنند. برخی دیگر هم به سراغ مجسمه ها و تفنگ های شکاری می روند و خرید آنها برایشان جذابیت دارد. نوکیسه ها در جمع خریداران کالاهای آنتیک این آنتیک ها اما، مشتریان ایرانی را کمتر به خودشان می بینند. قدرت خرید ایرانی ها با مشکلات اقتصادی آنقدر پایین آمده که فکر خرید آنتیک به سرشان نزند. اگرچه در طی همین سال ها، پولدارهای نوکیسه هم به فهرست خریداران این آنتیک ها اضافه شده اند اما درصد اندکشان نسبت به عام مردم، بازار خرید و فروش کالاهای آنتیک و قدیمی را هم همچون سایر بازارها، با رکود مواجه کرده است. کافی است سری به خیابان منوچهری و مغازه های لاله زار بزنیم تا بتوانیم روایتی متفاوت از بازار این روزهای کالاهای آنتیک داشته باشیم. مغازه هایی که حال خودشان هم به نوعی آنتیک شده اند. مغازه دارانی که اغلب موهایشان هم همچون دندان هایشان سفید شده است و به قول خودشان، موهای خود را در آسیاب فروش کالاهای قدیمی سفید کرده اند. آنها این روزها روایتی متفاوت از فروش کالاهای قدیمی دارند.

می گویند که کم کم نسل جدید دارد گرایش خود را به کالاهای نوستالژیکی که در قدیم در اندرونی و بیرونی خانه های مادربزرگ ها و پدربزرگ ها و اجدادشان دیده اند، نمایان می سازد. برخی از افرادی که شاید با سماورهای ژغالی، ساعت های جیبی، استکان های چای با روکش های نقره کوب و یا گرامافون و رادیو ترانزیستوری و گلاب پاش های مادربزرگ با طرح های گل سرخی خاطره هایی دارند که به وسعت کودکی شان است، امروز خریداران کالاهایی شده اند تا در سایه آنها بتوانند چند دقیقه ای در روز هم که شده به دوران کودکی شان برگردند اما از آنجایی که خرید این کالاها، چندان ارزان هم نیست و البته نرخ خاصی هم ندارد و بنا به سلیقه فروشندگان، نرخگذاری می شود، خریداران خاصی هم دارد اما آنگونه که برخی از این فروشندگان می گویند، افرادی که این روزها رو به تجملات آورده اند و تجمل گرایی را از هر نوعی به یک زندگی معمولی ترجیح می دهند، تمایل بیشتری به خرید این آنتیک ها دارند. به اعتقاد برخی از فروشندگان، این روزها لباس برند و ماشین لوکس و شاید برخی کالاهایی که مشتریان خاص خود را دارند، از سوی اغلب افراد که به تازگی اوضاع مالی مناسبی پیدا کرده اند خریداری می شود اما افرادی هم که به دنبال تجملات بیشتر و خودنمایی به دیگر هم رده های خود دارند، سری هم به آنتیک فروشی ها می زنند تا کالاهایی را بیابند که شاید رقبای مالی شان دسترسی به خرید آنها ندارند، چراکه فروش کالاهای آنتیک و لوکس، اغلب به صورت تک کالایی است و از همان کالا به ندرت می توان در آنتیک فروشی دیگری، دید. دستفروشی به بازار آنتیک ها هم رسید این روزها اگرچه دوره گردان و دست فروشان به اکثر بازارهای کالایی ورود پیدا کرده اند اما رد پای پیرمردان قدیمی را در بازار آنتیک فروشان می توان دید. کافی است تا سری به خیابان منوچهری بزنیم تا در حاشیه خیابان لاله زار و منوچهری، دست فروشانی را ببینیم که بساط خود را در حاشیه پیاده رو پهن کرده و بیشتر کالاهای قدیمی و البته کوچک را می فروشند البته برخی از آنها به شبکه هایی هم وصل هستند که تامین کننده کالای آنتیک به شمار می روند و بنابراین اگر سفارش کالایی به آنها داده شود، حتما آن را رد نمی کنند و می خواهند بخت خود را در فروش آن، بیازمایند بنابراین از مغازه داران به صورت رفاقتی و یا برخی دستفروشان دیگر، این کالاها را می خرند و به گفته خودشان، با اندکی سود به متقاضیان و خریداران می فروشند.

آنها در بساط خود، سنگ های قدیمی، انگشترهای عقیق و یاقوت و فیروزه، آینه های قدیمی، قوری و قندان و فنجان های لپ پر شده و گاه سکه های قدیمی و قیمتی را دارند و تلاش دارند تا خریداران و رهگذران را قانع کنند تا از آنها خریدی داشته باشند. در این میان برخی از این دستفروشان، نسخه های خطی برخی کتابها را نیز می فروشند و البته کار فروش کالاها بر روی پارچه هایی که در حاشیه پیاده رو پهن کرده اند به اینها ختم نمی شود، برخی از آنها واقعا کالاهای آنتیکی دارند که البته خودشان از آن به عنوان عتیقه یاد می کنند؛ در حالیکه عتیقه و آنتیک را در عمل با هم یکی می دانند. شاید هم نمی دانند که خرید و فروش اشیای عتیقه ممنوع است و هیچ کس اجازه ندارد که اشیا عتیقه و زیرخاکی را به فروش برساند، اما آنها همین اجناس قدیمی و آنتیک خود را به اشتباه به عنوان آنتیک معرفی می کنند. همچنین برخی مدال های آنتیک هم به فروش می رسد که یکی از آنها می گوید قدمتش به دوره رضاخان برمی گردد. البته راست یا دروغش با فرد فروشنده است اما او اینگونه کالایش را معرفی می کند. روایت مردمانی که آنتیک را برای نشان دادن اصالت خانوادگی می خرند برخی از مردمان برای نشان دادن اصالت خانوادگی شان، رو به خرید این آنتیک ها می آورند و برخی دیگر می خواهند نشان دهند که با نگهداری این وسایل، قدمت خانوادگی بسیاری دارند در حالی که واقعیت داستان چیز دیگری است، آنها نه اشراف زاده اند و نه اصالت چندانی دارند، آنها تنها مردمانی هستند که نمی خواهند کسی از دوران پر فراز و نشیب زندگی گذشته شان، سر در بیاورد.

در عین حال، برخی از مردم هم برای اینکه یاد و خاطره ای از قدیمی ها و نسل های قبلی خود داشته باشند، گاه به بازار می آیند و یک یا دو تکه را خرید می کنند و می روند، آنها مشتریان پایداری برای بازار آنتیک فروشی ها نیستند بلکه مشتریان آنها را گردشگران خارجی و برخی افرادی تشکیل می دهند که بستگانشان در خارج از کشور، متقاضی خرید این کالاها هستند. این روزها هم که با پررنگ تر شدن رفت و آمدهای گردشگران خارجی به ایران، بازار آنتیک فروشی ها از کسادی قبل درآمده است اما به هرحال رونق هنوز هم به این بازار به طور کامل برنگشته است و در عین حال، فروشندگان می گویند که اوضاع بهتر شده است. به هر ترتیب، این بازار هم این روزها حال و هوای متفاوتی دارد.(مهر)


 


جمعه 15 خرداد 1394 ساعت 14:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن